Bu kış kurak geçti bu fiyatlardan alınıp şimdiden kenara koyulmalı...
Printable View
Bu kış kurak geçti bu fiyatlardan alınıp şimdiden kenara koyulmalı...
[url=https://hizliresim.com/vjPqWO]https://i.hizliresim.com/vjPqWO.png[/ur
Doğru söylüyorlar,kışlık odunumuzu alalım,kışın yakarız ya da tuvaletimizi yapınca bi yerlerimizi sileriz.
Y.T.D.
Değerli Yatırımcımız,
Şirketimiz fazla sayıda şirketin yer aldığı ve rekabetin yoğun olarak yaşandığı ambalajlı su sektöründe, en yüksek hijyen koşullarında ve yüksek kalite standartlarında üretimini sürdürmektedir. Fiyat odaklı rekabet sektörde kârlılıklar üzerinde baskı yaratmaktadır. Şirketimiz operasyonel verimliliğe odaklanarak faaliyet giderlerindeki iyileştirmelerle birlikte büyüme ve verimlik sağlama hedefiyle faaliyetlerini sürdürmektedir. Maliyet iyileştirmelerimizle birlikte tesis yatırımlarımızın katkısının orta ve uzun vadede finansal sonuçlarımıza olumlu yansıyacağı öngörüsünü taşıyoruz.
Borsa İstanbul’da Ana Pazar’da işlem gören şirketimizin paylarının fiyatı tamamen piyasa koşullarında oluşmaktadır.
Saygılarımızla,
Pınar Su Yatırımcı İlişkileri Bölümü
hissenin perişanlığını bildirdik cevap bu...
Aynı hikaye geçen yıldaki aynı mesaj kopyalanıp atılmış. Her ne hikmetse bu rekabetten tek olumsuz etkilenen firma Pınar. Kimse bana 350 trilyon su satıp kar yazamıyorum demesin. Gülünç oluyorsun pınar yakışmıyor. Birde madem sıkıntılı sektör kar düşün neden yeni yatırım yaptın..bu bahaneler pek gerçekçi degil
Alın size 6 ay önceki cevapları..kopyala yapıştır..su firması değil sanki hayrat..
Cevapları:
Şirketimiz fazla sayıda şirketin yer aldığı ve rekabetin yoğun olarak yaşandığı ambalajlı su sektöründe, en yüksek hijyen koşullarında ve yüksek standartlarda üretimini sürdürmektedir. Birçok başka sektörde olduğu gibi, ambalajlı su sektöründe de firmalar dönem başlarında çeşitli liste fiyatları belirlemekte ve satışlarını ilgili liste fiyatları üzerinden iskontolu olarak gerçekleştirmektedir. Bu durum rutin bir uygulama olarak değerlendirilebilir.
*
Artan maliyetler ve fiyat odaklı rekabet sektördeki diğer firmaların olduğu gibi Şirketimizin mali sonuçları üzerinde de bir baskı yaratmaktadır. Yılın ilk yarısında Şirketimiz operasyonel verimliliğe odaklanarak faaliyet giderlerindeki iyileştirmelerle birlikte faaliyet kârını dengelemeye çalışmıştır. Şirketimiz büyüme ve verimlik sağlamak adına 2015 yılında Bursa Uludağ tesisini devreye almıştır. Gerçekleştirilen yatırımlar nedeniyle artan finansal borçluluk beraberinde finansman giderlerimizde de artış getirmiştir.
*
Ayrıca Sermaye Piyasası Mevzuatı hükümleri uyarınca şirketimiz içinde bulunduğumuz dönemde geleceğe yönelik olarak hedeflerini kamuya açıklamamakta olup büyüme ve verimlilik anlamında olumlu katkılar sağlayacağını düşündüğümüz tesis yatırımlarımızın katkısının orta ve uzun vadede finansal sonuçlarımıza olumlu yansıyacağını öngörmekteyiz.
ALE-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
tek kelimeyle rezalet 10 yıl önce 3tl olan hisse 1,76 da sürünüyor nasıl bir şirket yönetişi bu hiç mi değer kazanmadı bu şirket borsa 25,000 de iken 3 tl olan pınsu 117,000 endekste 1,76 da sürünüyo resmen
hacim artışı var bakalım kapanış ne olacak...
Sayın Antiseptik,çok teşekkürler.Bize sık sık bu dökümleri(çok zahmet edip) veriyorsunuz.Keşke,yanlarına,azıcık sizin kişisel yorumlarınızı da katsanız.Şöyle ki ;ben bu verilerden ne görüyorum.Hisseden kaçan kaçana.Ancak ben belki yanlış düşünüyor olabilirim.Siz böylesine takip edebildiğiniz, ilgilendiğinize göre belki bana göre çok farklı görüş,düşünceler,yorumlar katabilirsiniz.
Aslında ben zaten alan satanı normalde takip edebiliyorum.Verdiğiniz verilerle ilgili yorum yapmayacağım.Burada çok ama çok çok küçük meblağlarla,yani diğer deyişle dişinden,yaşamından artırıp;ileriye dönük(çoluk çocuğu için) yatırım yapan ancak konuya vakıf olmayan pek çok kişi var.
Bi bilanço aciklayamadilar. Gunler torbaya girmiş son dakika son saniyeye kadar gelemiyecegim gecenin bu saatine kadar gelmediğine göre millet bilançoya görüp uyusunda kabus görmesin diye bekletiyorlar herhalde..yoksa iyi bir bilanço yüksek çoktan fiyatlardi. Neyse alıştık..
Net Dönem Karı veya Zararı
-19.715.874
Utançlarından olacak ki son dakikada göndermişler 23.57 de ayıp be bu ne zarar..
Utanacak yüz mu varki..insanda biraz onur biraz ar olur. Geçen yılın aynısı. Hatta daha kötüsü. 18 yıllık borsa geçmişinde gördüğüm en kotu şirket ve yönetimi. Tamamen dümen. Bu ve benzeri firmalara devlet el koymalı. Boşuna Su zayediyorlar. Milli sermayenin israf ediyorlar. Su satıyorsunuz su utanmaz herifler su..
son çeyrekte 35 trilyon net satıs yapacaksın yaklasık 18 trılyon brut kar yazacaksın ve sen 17 trılyon dagıtım ve pazarlama gideri.bunun gibi istıkrarsız sirketler için devlet ayrı bır havuz olusturmalı ve denetımı tamamen kendı yapmalı. barı orda adam gıbı denetıme tabı olur. hemde hakettığı yerıde bulmuş olurlar. bu kadar koklu fırma..yazıklar olsun. bosuna su ısrafı.
Tepe taklak olan borsada düşmüyor değil mi? Sence neden? Çünkü insanlar senin görmek istediğin kadar kötü bir tablo görmüyorlar. Bilançoda 36 milyonluk bir hasılat artışı var. Peki neden kötü bilanço? Yatırım nedeni ile girilen borçlar ve kurun yukarı hareketi değil mi? Finansal zarar yani. O yatırım nedeni ile o hasılat o kadar artmış. Şubat ayında suya hissedilir bir zam geldi. Bir de bakalım böyle nasıl bir tablo çıkacak karşımıza.
Sn. Kuserali bilanço beklentisi ile bu hisseyi almıştın. Bilanço beklentilerini karşılamış anlaşılan, hala bu hisseye toz kondurmuyorsun. Önceki sene yeni fabrika devreye girdi ama satışlarda önemli bir artış yok. Ciro sadece % 22 artmış.
Bankalara olan kredi borcu 113.000.000 TL.'ye çıkmış. İşin esas kötü tarafı halen esas faaliyetinden zarar ediyor olması. Bu kadar kredi borcu varken bu firmanın kar etmesini beklemek hayalden öteye gitmez. Yeni fabrika yatırımı bitti bilanço biraz düzelir derken, şirket daha kötüye gidiyor. Çok kötü yönetilen bir şirket. Yöneticileri trafik ışıklarında su satsalar, şirkete daha çok faydaları olur.
Bence, Pınar Su'dan 3 sene değil 10 sene de geçse bir şey olmaz.2016/Haziran ayında % 250 bedelli sermaye artırımı yaptı. Nereye gitti bu paralar, gırtlağına kadar borçlu. Gelir tablosuna bakıldığında, dünyanın iskontosunu yapmış. Hiç bir ışık vermiyor. Her zaman esas faaliyet zararı var. Yani zararına iş yapıyor. Bu hissede beklemek boşa zaman kaybı.
Adamlara kızmanın bi anlamı yok. Burda yazılanları iltifat gibi algılayan bir zihniyete sahipler. Sonuçta yasalar her türlü kolaylığı sağlamış, onlar da yapmaları gerekeni yapıyor. Kurumsallık notunu veren bağımsız derecelendirme şirketini patron seçiyor. Finansal raporu denetleyecek şirketi patron seçiyor. Olur da patron şirketin içini boşaltırsa diye senin benim hakkımı savunması gereken bağımsız yönetim kurulu üyesini patron seçiyor. Özgeçmişine bakıyorsun, 1979 yılında yani neredeyse 40 yıl önce eğitimini tamamlar tamamlamaz grup şirketinde işe başlamış ve bu güne kadar devam etmiş. Şu anda sadece pınarsu değil süt ve petun yönetimindede görevli. Eğer gerçekten ky'nın haklarını savunsa bir gün orda tutarlarmı adamı.
LG-H870 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben bu şirketi rulet makinasınasına benzetiyorum. Şöyle örnekleyim; cazinoya gidiyorsun. Rulet oynayacaksın ama rakamlara değilde renklere oynuyorsun. Uğurlu rengin kırmızı olduğu için kırmızıya 10 dolar koydun ve siyah geldi. Sonraki el 20 dolar koydun ve yine siyah geldi. 30-50-100 derken hep siyah geliyor. Arttırarak devam ediyorsun. Bi kere kırmızı gelse bütün zarar çıkacak. 10.eldesin. 10 el üst üste siyah gelme ihtimali nedir ki. Bu el kesin kırmızı gelir diyerek cepte ne varsa kırmızıya yatırtın. Ama yine siyah geldi.eğer 10 el üs üste siyaha koysan siyah gelir miydi. Tabii ki gelmezdi. Çünkü makina hilelidir. Bir elde senin seçtiğin rengin gelme ihtimali %50 dir. şirketin yoğun rekabet var dediğine bakmayın. Eriklinin 60küsur milyon kar ettiği piyasada pınarın zarar etme ihtimali %1 dir. Ama her sene o %1 lik ihtimal üst üste gerçekleşmeye devam ediyor. 60 milyonu geçtik, 40-30 da beklemiyoruz. 1 defa 10 milyon kar açıklasa elbette hisse fiyatı da uçup gidecek bütün zarar çıkacak ama olmuyor. 6 yıl önce kendimi yatırımcı gibi hissediyordum. Marka değeri bilinen köklü bi şirket. Kur ve petrol fiyatları düşüktü. Yaptığı yatırımlarla maliyetleri düşürdüğü , maden suyu işine gireceği, uludağda yeni bir kaynak aradığı falan açıklanıyordu. Bugünse kumarbaz gibi hissediyorum. Çünkü hep siyah gelmeye devam ediyor.
LG-H870 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Pınsu 2017 yıllık bilanço analizi:
f/k -4,04.
net zararı %1 artmış. esas faaliyet zararı %90 azalmış. hasılatı %22 artmış.
özsermayesi %1 artmış.
pd/dd 1,25.
Esas faaliyet zararının bu oranda azalması olumlu...
Bir çeyrek öncesinde 9 aylikta 4 trilyon esas faaliyet karı elde ettin son çeyrekte 6 trilyon zarar yazdın. Mübarek madem zarar yazıyorsun son çeyrek yalandan su satma. Kapat musluğu. Hepsi hikaye. Hepsi..erikli 60 trilyon kar etsin sen 20 trilyon zarar..bizde inandık. Hadi biz alıştık dümenler Ali Cengizler inizede siz böyle işlere nasıl tenezzül ediyorsunuz. Hele yılların marka değerini bu kadar rezil duruma nasıl düşürebilirsiniz. Gelelim birde halka açık sirkette. Keşke hiç halka açılmadaydinizda marka değeriniz beş paralık olmasaydı...74 trilyon 4 fabrika değeri..🤔
Bilanço şöyle böyle diye yazıp duruyor millet ancak satan ve aşağı düşüren de yok. Miş gibi yapak bu mu?
Dilek olay 10 yıldır kabus gibi milletin üstüne coktuker. Dediğiniz gibi bir yukarı trend yakalasa satıp kurtulacak millet.. bunuda iyi bildikleri için yükseltiyorlar. Ne zaman yükselir iyi bir bilanço ile. Ancak bu giderler ve borç oldukça biraz zor gibi. Genel kurulda tek tek hesap sorulmali.
Teknik olarak artık gidecek yeri kalmadı. Ya yukarı ya aşağı kırılacak. 1.80 geçilebilirse güzel olabilir diye düşünüyorum. Yarında dahil olmak üzere önümüzdeki hafta; eğer, tekniğe uyulursa belirleyici olur diye düşünüyorum.
Ek 16377
Ne yüzsüz insanlara çattık ......
:whistling: