bilgisayar başında olmadığım için grafik atamadım, telefondan gördüğümdür. kusura bakılmasın...
SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
bu genisleyen besleme formasyonu devam formasyonu olarak genelde bozulan bayrak/flama formasyonlarindan sonra gorulur arkadaslar ... surec uzar... biktirma bezdirme daha etkili olur ... cok saglikli ve guvenilir bir dokme sureci olusur ... genelde 4 dibinde ky yilar maldan cikar ... yuksekten maliyetlenenler maliyete gelince korkar verir . son kisim ky de 5 tepesindeki oyalanmada zirve yapti hisse dusecek diye dokulur . . (5 tepesinde volarite yuksek olur ) ....
formasyon onay alincada hafifleyen hisse devam formasyonunu bitirip hareketine devam eder....
bu şekilde sağlıklı mı sn aksakal?
https://i.hizliresim.com/P099n8.jpg
1-3-5 daha yatay olmali .. periyod cok kisa oldugu icin kapanis esasli degilde fiyatin dokundugu uc noktalar esasli bakmak daha saglikli olur . .
1 tepesi yanlis yerden baslamis ... ( birkac bar onceki daha yuksek dokundugu yerden baslamali )
ama ana mantalite bu ....
sn aksakal, bi devam formasyonu da yazıcı için bulamazmıyız? :) bakıyorum ama bişey yok gibi. sabır formasyonu mu acaba şu anki :)
2-3 hafta sonrada bakarsiniz YAZICI yi konusuyor oluruz birakalim dinlensin hatta biraz daha asagi salinsa guzel olur .....
ama şu var ... YAZICI portfoye girdigi fiyata gore zaten %50 prim yapti ... bekletmesi dinlenmesi normaldir ....
bu vadede %50 iyi para arkadaslar ....
Bilanço karlarına göre ucuz kalan jantsa ve knfrt ile bu yıl beklentileri büyük olan karel ve kardma hisseleri orta vade model portföyüne girebilirmi. Teşekkürler.
Yatırım tavsiyesi değildir.
TAVHL
oyalanmayi 5 tepesine birakmamasi ve buralarda gel git yapmasi guzel.
bugun yine saglikli bir ilerleyis var ve 5 tepesinde oyalanmadanda yola devam edebilir ani bir atakla ...
canli islem izlemeyi ogrenmek isteyenler icin yine bulunmaz bir gun
Sn Aksakal,
TAV'da geçen haftaki para çıkışı hakkında ne düşünüyorsunuz ? Takas hilesi mi ? Bir de genel olarak hile olup olmadığını anlamanın bir yolu var mı ?
Teşekkürler.
BKNZ: 650 nolu mesaj ...
fazlada soylenecek birsey yok aslinda ...
sabreden dervis....
buguntahta sahibi resital yapti resmen ..
ne meyveler dokulmustur o dallardan kimbilir ...
16.15-16.25 arasındaki gap'i de kullandı sanırım bugün. TAV ın forumunda gapleri sevmez doldurur öyle gider yaklaşımı mevcuttu.
formasyonumuzda güzel çalıştı dediğiniz gibi sn Aksakal.
https://i.hizliresim.com/Ly95aV.png
gap lar kapanir mevzuu yillardir vazgecilmeyen ici bos bir borsa efsanesidir ... kapanadabilir kapanmayadabilir buna takilmamak gerek.
formasyona gelince ...
evet ciziminiz dogru ve 5 tepesi gecilmis ...(uc tepesi azicik asagida kalmis cizimde uctan alinsa daha saglikli olur )
4 dibinden bu formasyonu gorup canli izlememizde faydali oldu diye dusunuyorum ...
fikrimce 5 tepesinde cok oyalanma egilimi donus duzeltme egilimi gostermeyecek. ..
hissemiz gayet saglikli ilerliyor...
diger iki hissemizde usul usul pismeye devam ediyor ...
not :
gap lar kapanir efsanesi ky dokmek icin cokca kullanilir ...
aklinizda olsun ....
Sn aksakal tav 18 e dayandı kactan satış yapacağız daha var mı hedefimize yaklaştık mi
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayin Aksakal; zamaninda bizlere gerekli bilgileri verdi hatta hedeflerini bile sağolsun acikladi satis kararini herkez kendi vermelidir .
MGROS
ne guzel gidiyor yine usul usul caktirmadan ..
YAZIC
biraz daha asansor yapip hiz alsin guc biriktirsin yukariyi gorsun asagiya degsin bas dondursun sarhos etsin yola devam eder ....
bu durgunluktan sonra hemen direk yeni hareketin baslamasini beklemek ve iste yola cikti gidiyor demek arifeyi bayram sanmak olur ... cikti diye sevinmemek duser ise yerinmemwk gerek ...
fiyari izlemeden ekrani acmadan unutup beklemek gerek.
TAVHL
bu tur hareketleri zaten ongormustuk daha onceden ve ogleden sonra bu heyecani yasatmasi cok iyi oldu ...
tahta sahibi resitale devam ediyor ...
tren istasyondan cikti patikalardan gece gece ine cika menziline varir ...
takip edenin basi doner heyecan yapar .....
anlik fiyat hareketlerinin heyecanina kapilip islem yapmamak gerek.... ( heyecanla almakta satmakta zarar getirir.. . anlik hareketin heyecaniyla olan satmamali olmayan almamali )
resitale devam ...
tahta sahibi gercek bir sanatkar....
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...25aacf45dc.jpg
arkadaslar ben bazen burda dost meclisi misali fazla acik yazabiliyorum tahtalar hakkinda ... boyle durumlarda lutfen beni uyarin basimiz agrimasin ....
Yasin Bey Kisacasi bu topikte hisselerle ilgili soru cevap olayı yok burada sadece ders var egitim var sagolsun Sayin Aksakal elinden geldigince ucretsiz borsaya dair guzel seyler vermeye calisiyor topige baştan itibaren bir goz atarsaniz nedemek istedigimizi daha iyi anlarsiniz. 😉
tesekkur ederim sayin forumdasim ...
ikidir yukumu hafifletiyorsunuz ...
kirmadan dokmeden tartismaya girmeden yerinde bir hatirlatma ...
ben artik tahammul gosteremiyorum maalesef ...
bundan sonra denk geldiginde hisse soran veya topik konusuna cikan olursa sayin MUS_YURT hatirlatmada bulunsun. ...
topik boyle devam etsin tartismasiz cekismesiz sakin sekilde....
bugun son bir saat iyi izlenmeli arkadaslar.....
TAVHL
portfoye son ek alim yapildi 17.20 lerden ..
an itibariyle model portfoy TAVHL icin ayiracgi miktarin kotasinin ust sinirina u ulasmistir ....
Günaydın sevgili Aksakal ve forumdaşlar.
Sanırım uzun zamandır MGROS ile alakalı bir şey konuşulmadı ya da ben kaçırdım.
Bu hissede de son derece güzel bir hareket gözüküyor.
Yorumlamanızda bir sakınca yoksa eğer bir kaç satır yorum rica ediyorum.
Yukarıda bir mantık kurmuşsunuz "ben buradan bu hisseyi alır mıyım diye sorun kendinize", açıkçası ben buradan bu hisseyi alırım :)
Size göre hissenin gelişim nasıl gidiyor?
Teşekkürler
bir sayfa once yorum var sayin forumdasim ...
zaten hisseler hakkinda yazilacak hersey yazildi soylenecek hersey soylendi topikte....
ayni seyleri tekrar etmekten oteye gitmiyor sık sık yazmak ....
o yuzden topikte bir goz gezdirilirse 3 hisseye dairde tum fikir hedef gorus ve beklentilerimin yazildigi gorulecektir ...
mantaliteye gelince...
zaten siz kendi adiniza olan cevabi kendijiz vermissiniz .... tek yapilmasi gereken sabretmek ve beklenek ..
kolay gelsin
bol kazanclar
arkadaslar bence işin ehli olmayan heyecanını yonetemeyen arkadaslar bugun 6.30 a kadar ekranini kapatsin baska birseyle ilgilensin fiyat dahi bakmasin ....
TAVHL
bugun kapanistan sonra veya haftaya bir. haber dusebilir ...
borsada haber sessizligi denen bir olgu vardir arkadaslar....
bugunki sakinlik bir durulma degil firtina oncesi sessizligi andiriyor ..
TAVHL in bizi cok fazla bekletecegini dusunmuyorum ...
arkadaslar ....
hazir haftasinonu iken soyle birsey yapalim diyorum .
herkes ilk gununden bugunune borsa hikayesini anlatsin ...
nasil aklina geldi nasil karar verdi hangi hisseleri aldi ne kadar kar zarar etti ne hatalar yapti neyi duzelti. neye gore alir neye gore satar vs ..
.
bence istifade edilecek cok sey cikar herkes samimiyetle hikayesini paylasirsa....
burayi tamamenbegitim yazilarina donusturmek istiyorum ...
ve genel tabloyu gorursek daha faydali bir yol izleriz
6 yıl kadar önce bir akrabamın anlatımıyla başladım sn aksakal. 2 haftada %50 erimişti sermaye. sermaye pul oluverdi. sözde araba değiştirecektim. sonra neyin nesidir bu borsa diye kendimce araştırmalar yaptım, özellikle teknik analiz okumaya çalıştım. bazen kazandım bazen kaybettim. sonraları acelecilikten kurtardım kendimi sabırlı davrandım ama yine beklediğim gibi olmadı. temel anlamda bişeyler hep eksik kaldı. bu anlamda güvenilir orta vade yatırımı hep aklımın bir köşesindeydi ki topiğinizi farkettim. daha önce sölediğim gibi başka yerlere artık bakmıyor ve eğitim amaçlı paylaşımlarınızı takip ediyorum. orta vade modelinizin eğitim içeriğiyle birlikte zaman içinde devamını bu yüzden çok arzu ediyorum.
tesekkur ederim sayin forumdasim .. ..
cok acik ve net yaziiyim ....
EĞİTİM DISINDAKI HISSE GORUSLERINDEN BUNDAN BOYLE SADECE FORUMA KATKI SAGLAYANLAR FAYDALANACAK ...
egitim paylasimlarina burdan devam...
arkadaslar ben kimseden alkis rakdir para pul tesekkur taltif beklemiyorum .
kimseye kendimi ispatada ihtiyaci olan biri degilim ..
ama sunu goruyorumki insanlar sifir katki ile hazirciliga alisiyorlar ....
bu topigin amaci bu degil.
katkidan kastim iyi niyet temenni tesekkur tebrik vs de degil ... zaten bu tur faydasiz paylasimlarin olmamasini rica ettim ...
ancak pozitif banadaki ici dolu paylasimda cok az topikte....
bu topik basindan itibaren aklibasinda ucbes forumdaisn yerinde sorularina verilen cevaplar ve aciklamalar sayesinde bugune geldi ...
katkida bulununki fayda artsin ... burda yazip yazmamk bana bisey katmiyor arkadaslar ... hicbi karsilik olmadan ben size bisey katsin istiyorum ..
borsada kendi baliginizi tutmayi ogrenmesseniz BATARSINIZ bu kadsr ner... ve giden sadece para olmaz saglik aile yasam kalitesi herseyi etkiler ...
bende dahil birinin soylemine dayanarak alsat yapiyorsaniz size samimi tavsiyem borsayi birakin ....