biraz inceledigimde icinde ters repo miktari fazla olan fonlar daha iyi getiriyior misal finans fonu gecen hafta %23 m.k idi vebicindeki repo %67 idi ..simdi baktim repo orani %90 a cikmis getiride %23.80 lere yaklasti
Printable View
biraz inceledigimde icinde ters repo miktari fazla olan fonlar daha iyi getiriyior misal finans fonu gecen hafta %23 m.k idi vebicindeki repo %67 idi ..simdi baktim repo orani %90 a cikmis getiride %23.80 lere yaklasti
para piyasası fonunun içinde çok büyük oranda repo- ters repo vardır. gecelik faiz vardır. mevduatta aylık faizden başlar. yani her ikisinde de bileşik faiz olur. lakin fonun dezavantajı stabil olmamasıdır. yarın ne faiz olacağı belirsizdir. merkez bankasının faizi düşürdügünde bu faizler hayal olur. kısaca sürdürülebilir bir durum değildir. 1-2 ay daha iyi getirisi olacaktır, ki bileşik getirisi olsa ne olur, olmasa ne olur?
Nazar değdi galiba ANL Yarınki Oran MK 21,25 :(
Akportföy'ün şu iki yeni fonu talep topluyor.Ana para korumalı ve belli oranda getiri garantileri var.
--27 nolu FON:
Fon, yatırım dönemi olan 4 Mart 2019 ile 15 Nisan 2020 arasındaki 409 günlük vadede; Altının Amerikan Doları (USD) performansından bağımsız olarak %15 getiri sunar. Ayrıca, belirlenecek bariyer seviyesine kadar Altının söz konusu vadedeki Amerikan Doları (USD) cinsi başlangıç değeri ile bitiş seviyesi arasındaki performans paralelinde ek getiri sağlar.
Paramın Tamamı Koruma Altında Mı?
Evet. Vade sonuna kadar (15 Nisan 2020) fondan çıkmamanız durumunda, altın değer kaybetse dahi, %15 getiri elde etmeniz amaçlanır.
Fona 22 Şubat-1 Mart tarihlerinde Akbank Direkt İnternet Şubesi ve Akbank şubelerinden 500 TL ve üzeri miktarlarda yatırım yapabilirsiniz.
--28 nolu Fon:
Fon ile dünyanın 6 teknoloji devinin hisse senedine dayalı yatırım yapın. Üstelik, vade sonunda, bu sepet değer kaybetse dahi en az %15 getiri fırsatı yakalayın!
Bu Fon Bana Ne Kazandırır?
Google, Apple, Cisco, SAP, Microsoft, Facebook hisse senetlerinden oluşan sepetin getirisini (belirlenecek bariyer seviyesine kadar) iştirak oranı ölçüsünde elde edersiniz.
Bu 6 hisse senedinin değişimleri son 2 yılda yaklaşık %40 kazandırdı (Kaynak: Bloomberg, 31 Ocak 2017 – 31 Ocak 2019).
Paramın Tamamı Koruma Altında Mı?
Evet. Vade sonuna kadar (15 Nisan 2020) fondan çıkmamanız durumunda, hisse senetleri değer kaybetse dahi, %15 getiri elde etmeniz amaçlanır.
Fondan ayda 2 kez, ayın 1. ve 10. iş günlerinde hesaplanacak fiyat üzerinden çıkabilirsiniz. Vade sonundan önce fondan çıkmanız durumunda, anapara koruması geçerli değildir. Bununla birlikte fondan çıkış yapılan tarihte piyasa şartlarına bağlı olarak getiri elde edilebilir.
Bu Fona Nasıl Yatırım Yapabilirim?
Fona 22 Şubat-1 Mart tarihlerinde Akbank Direkt İnternet Şubesi ve Akbank şubelerinden 500 TL ve üzeri miktarlarda yatırım yapabilirsiniz.
PPF'lerde artık konuşulacak konu kalmadığı için biraz değişiklik olsun dedim.
Fon 1000 TL.nizi o gün işletiyor ve 100 TL getiri sağlayıp 1100 TL yapıyor.
Ertesi gün 1100 TL.nizi işletip 1100 TL üzerinden getiri sağlıyorsa evet bileşik faiz gibi oluyor.
Ama sürekli ilk yatırdığınız 1000 TL.yi işletip her gün 1000 TL.nin getirisini değişik oranlarda veriyorsa bileşik faiz olmuyor.
Benim yaptığım kontrolde günlük getiri de ilave edilip kazanaç sağlamıyor.Zira günlük getiri oranları aynı kaldığında sürekli aynı miktarda getiri veriyor.
Fonlarda iki fiyat arasındaki farktan çıkılarak getiri hesaplanır. Yıllık yüzde 20 fiyat artışı olmuşsa bir fonda 100.000 TL'niz 120.000 TL olmuştur. Stopaj düşerseniz bir yıl sonra net 118.000 elinize geçer. Fakat mevduatta bileşik getiri işin içine girer. %20 faiz oranıyla mevduat yaptığınızda her ay, bir yıl sonunda elinize geçen para net 118.385 TL dir. Bileşik getiri dediğimiz olay 100.000 TL'de 385 TL fazladan getiri sağlamış oluyor.
Burda paylaşılan mevduat faizi karşılığı oranlar fonların günlük fiyat farkından veya aylık fiyat farkından elde edilen kazancı hangi faiz oranından mevduatta kazanabilirsiniz hesabıdır. Fon ve mevduat arasında aylık bağlandığında mevduat %5 lik bir stopaj farkıda olduğu için mevduattan kazanç için gerekli faiz oranıda kısa dönemde artıyor. Uzun dönemli hesaplamalarda %20 yıllık getiri sağlayan fon, yıl boyunca %20 faiz oranıyla mevduata yatırıldığında stopaj farkına rağmen fazladan getiri sağlamıyor.
Bugünlerde fon kazancı mevduat faizinin kazancından 3 puan kadar üstünde.... devam ettiği sürece faydalanın...tadını çıkarın..ne zaman eşitlenir veya fark çok azalır hatta gerisine düşer o zaman düşünürüz...:whistling:
para piyasası fonlarının getirisi günlük değişken olmakla birlikte günlük açıklanır ve bileşik faiz getirisi kuralı işler.Fon miktarınız değişmese de getirisi bileşik bazda artmış olur.
Merhaba, bu zamana kadar mevduatımı sürekli vadeli mevduatta faiz ile değerlendirdim fakat bu konudaki tüm mesajları okumamdan sonra bir süreliğine fonlara geçmem gerektiğine kadar verdim. Konudaki herkesin çok yardımı oldu, herkese bu anlamda teşekkür ederim.
Şuanda Vakıfbank'ta maaş hesabım var İNG'de ise e-Turuncu hesabım var.
Bir zamanlar borsa fonu almak için İNG'de yatırım hesabı açmış MKS'e de İNG aracılığı ile kayıt olmuştum.
Şuanda baktım ki Vakıfbank'ın para piyasası fonu İNG'e nazaran biraz daha fazla getiri sunmuş, bu yüzden bende Vakıfbank PPF almak istiyorum.
Yalnız Vakıfbank mobil uygulama üzerinden girdiğimde Yatırım kısmının açılması için yine MKK'ya üye olmam gerektiği söyleniyor.
Hangi bankadan fon alacaksam o bankanın tekrardan benim için MKK üyeliği oluşturması mı gerek?
O kadar yazdım yazdım ve sorum epey fona giriş 101'de bile bahsetmeye değmeyecek düzeyde basit ve önemsiz idi, degerli vaktinizi ayırıp okuduysanız üzgünüm vaktinizi çaldım, cevaplarsanız şimdiden çok teşekkür ederim.
Bol kazançlı günler. [emoji4]
ONEPLUS A6010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bileşik faiz hesabında kafalar çok karişti. Kimi okusam aklıma yatıyor. Paradoks gibi. Gunlüğün
Fazladan %2 bileşik getirisi butun hesapları bozar fonda yoksa. Eğer fonda oluyorsa aliyyul ala.
Bilen arkadaşlar bi netlik geitrirse süper olur!!
Tefas da acıklanan 1 yıllık %20 dediği getiri=bileşik faiz olmuyor mu?
Mevduat faizi sizin bağladığınız dönem için aldığınız faizdir. Genelde aylık yani 32 günlük bağlanır. Bileşik faiz ise sizin yıl boyunca mevduat faizinden 32 günlük dönemlerde elde ettiğiniz getirininde faiz işletilerek hesaplanmış faiz oranıdır. Yani %20 mevduat faiziyle bir yılda 11.4 dönem mevduat yapabilirsiniz ve her ay gelen faizi bakiyenize eklediğinizde bir önceki aydan daha fazla getiri elde etmiş olursunuz. Faizden gelenin faiz getirisiyle birlikte sizin yıllık kazancınız %21.93 gibi bir oran olur. Stopaj düşerseniz net yüzde %18.64 getiri elde edersiniz. Fonda ise getiri yıllık üzerinden gidersek bir yıl önce 100 TL olan fon 120 TL olmuşsa yüzde %20 kazandırmış denir. Net stopaj düştükten sonra % 18 getiriniz olur. Mevduatın faiz getirisi hesaplarken bileşik getiriyide ilave edersiniz. Fonlarda ise sadece aradaki fiyat farkından getiri oranı hesaplanır. Bileşik getiri hesaplanmaz ve ilave edilmez.
Yani mevduatın brüt yıllık faizine hemen hemen +2 puan ekleyip, alacağımız fonun o anki performansın yıllık brüt faizinden az olduğunu görürsek fon almalıyız.
Aksi durumda vadeli mevduat bizim için daha karlı olacaktır değil mi?
ONEPLUS A6010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
net %20.076 nın brut rakami kac olur yada m.k hesabi nasil yapilir.tskler (stopaj %15 )
ANL pazartesi %23,80 günlük mk.
16 ve 30 Ocakta birer hesaplama yapmıştım 31 Aralıkta TI1 fonu alınmış olsaydı fondaki kazancı 31 Aralıkta bağlanan mevduatın hangi orandan bağlanması gerektiğiydi. Şu güne kadar olan zamana kadar 32 günlük+24 günlük iki vade yapıldığında bileşik faiz etkisinin ve değişimleride görmek açısından tekrar edelim.
31 Aralık-16 Ocak arası fon getirisini elde etmek için gerekli mevduat Oranımız 24.80 (düzeltme yapıldı)
31 Aralık-30 Ocak arası fon getirisini elde etmek için gerekli mevduat Oranımız 24.67 (düzeltme yapıldı)
31 Aralık 2018 fiyatı 223.94452. Bu fiyattan 1000 adet alınmış olsaydı 223944 TL ödenecekti.
25 Şubat 2019 fiyatı 231.877602. 1000 adet alınan fonun bugünkü değerli 231877 TL.
Fon satımından elde edilen kazanç: 7933 TL
Yüzde 10 stopaj düşüldüğünde net kazanç: 7140 TL
31 Aralık-25 Şubat arası fon getirisini elde etmek için 31 Aralıkta 56 günlük mevduat 24.45 faiz oranıyla bağlanması gerekiyor.
31 Aralık-25 Şubat arası fon getirisini elde etmek için 31 Aralıkta 32 günlük ve 1 Şubatta 24 günlük iki mevduat yapılırsa 24.26 faiz oranıyla bağlanması gerekiyor.
56 günlük süreçte bileşik faiz getirisi 0.19 puanlık bir fark yaratıyor.
Yavaş yavaş PPF'lerde de düşüş başladı.Bakalım nereye kadar ve ne sürede düşecekler.
Merhabalar kusura bakmayın detayı çok bilmiyorum..bu adamlar fonlarda repo ters repo yaparak nasıl iyi kazanç sağlıyor fonlara?? Şimdiden tşkler
İŞ PPF'de 23'ün altına geldik muhtemelen 10-15 güne 22'lerin altına ilerleriz . Bu PPF'ler maksimum 40-45 gün daha böyle gidecektir sonra eşitlenir .
YKB'den deneme amaçlı para piyasası fonu almıştım 26 gün önce. Dün hesabımdan MKK Sermaye Piyasası Hizmet Ücreti 1.58 tl kesilmiş. Benim bugüne kadar fondan kazandığım para o kadar bile değil. Yüksek meblağ olmayınca zarar mı işletiyor?
Biraz araştırma yaptım 1.50 tl zaten hesap açma ücretiymiş. Kalanı ise saklama ücreti. O halde fonda kalmaya devam edersem bir sonraki ücret kesiminde 1.50 tl alınmaz mı?
Hem bir ay bile dolmamışken niye ücret kesti ki, üstelik hafta sonu?
Yıllardır borsa daki paramın dışarıda kalan kısmı ile fon alırım..
İlk kez likit para piyasası fonlarının mevduattan yüksek getirdiğine şahit oluyorum..
Nedeni ne olaki..?