baddog ve akrep4401 ikinizide seviyoruz saygıyı çizgiyi aşmadan konuşalım birbimizi sevmesekte fikirler uyuşmasada saygı duymak çok yüce bir erdem lütfen
Printable View
baddog ve akrep4401 ikinizide seviyoruz saygıyı çizgiyi aşmadan konuşalım birbimizi sevmesekte fikirler uyuşmasada saygı duymak çok yüce bir erdem lütfen
Durdo beden olarak borsada işlem görüyor. .ruhu ise topikte atıyor..bedene işkence edilince ister istemez ruh da bunaliyor. .bu bunalma da topikte yatırımcı arkadaşları olumsuz etkileniyor..
Akrep benim dostum dur sırdasimdir onunla uzun süredir görüşüyoruz. .baddog arkadaş da olumsuz düşünceleri olan bir yatırımcıdır. .
Buna rağmen burada birbirimizi kırmadan konuşmamız lazım..ama ilk baddog arkadaşımızın insanları itham etmeden konuşması lazım. .ben ona sert cevap vermedim ama böyle davranmaya devam ederse başkaları ile sürekli kavga eder..Benden söylemesi. .
Akkoyun Karakoyun belli olacak az kaldı...
geçen sene dünyada 3 taneden biri olan makinayı almış ve bunu yakın zamanda devreye almış bir firma hemen nasıl konkordato ilan edecek bir mühendis olarak doğrusu anlayamadım.
bu kadar karamsar yazmanın arkasında dostça uyarıdan ziyade kullandıgın dilde bir problem oldugu anlaşıyor.
daha sakin ve uygun bir uslupta yazabilirdin.
bugün cuma günü kimseyi haksız itham etmek doğru bir hareket olmazdı.
neyse bilançoda gelsin ak mı kara mı belli olur ozaman.
Borçlarının Son 5 milyon euroluk kısmı tl olarak 30 milyonu yeni baskı makinası alımından kaynaklanmistir. .bu borcu da 5 yıla yayıldığını hatırlıyorum. .6 ayda bir ödeme yapıyordu. .
Son olarak da kanunen kap ta açıklanması gerekmeyen kesim makinası alımı var..buda büyük bir ihtimalle doviz bazında borclanilmistir. .
Bu iki makina da cok verimli ve hızlı çalışan makinalardir. .bunların ihracatta büyük katkıları olacak...zaten bu makinaları yurtdışı müşterilerinin talebi üzerine almışlardı. .
Eğer siz ihracat yaparak gelir elde ediyorsanız döviz borcunuz dan dolayı pek korkmaniza gerek yok ..çünkü dovizi döviz ile ödeyeceksiniz ..
Eğer döviz ile borçlanıp gelirinin tl ise o zaman sıkıntı yaşarsınız. .durdoda bu konuda bir sıkıntı olamaz..
Gelecek bilançolar da zaten ihracat miktarlarının ne kadar arttığını hep birlikte göreceğiz. .
Üçüncü çeyreklerde yeni baskı makinasının sadece 1 ay çalışmasıdır ile ihracat 18 milyon lardan 43 milyona çıktı. .bir de 3 ay çalıştığını hesap edersek herhalde mantiken çeyreklerde rahatlıkla 70-75 milyonlara varmalidir.. yılda ise 350-375 milyonlara vurmalı diyor mantigimiz. ..
Yıllık 138 milyon toplam ciro eski durdodaydı. .yeni durdo bambaşka olmalı. .işte yeni durdonun ilk önemli belirtileri bu çeyrekte ortaya çıkacak. .bu yüzden de bu gelecek bilanço çok önemlidir. .
arkadaşlar baddogla yaptığım telefon görüşmesinden sonra çok üzüldüm bu yazdıklarım için şahsım adına kendinden çok çok özür dilerim kendisini tanıdığıma çok memnun oldum hem çok tecrübeli hemde çok deneyimli biri tekrar kusura kalmasın yazılarımı silmeye çlıştım ama izin vermedi sistem en kısa zamanda silmeye çalışacağım allaha emanet
Sizlere yakın da buydu.Tebrikler. Her zaman kendi fikirlerimizi kimseyi kırmadan, üzmeden yazmalıyız.Insanlar da yazılanların doğru ya da yanlış olup olmadığı araştırabilir. Durdo da bekleyenler bu yazılan bilgilerin hepsini zaten biliyor.Cogumuzun az hissesi olsa da, maliyetlerimiz düşük. Bu sebeple her ihtimal zaten göze almış kimseleriz. Birbirimizi şahsen tanımıyoruz ama aklımız bize yeter.
SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Akrep kardeş en doğrusunu yapmışsın. .ben de tebrik ediyorum..burada aksi fikirlerimizi paylaşalım ama asla kavga etmeyelim..
Moderatör arkadaştan rica edersen silerler. .
fabrikayı aradım.
bilanço ne zaman açıklanacak herkes birbirini yiyiyo, evde huzur kalmadı dedim :)
10 marta kadar süremiz var dedi.
birde batmış konkordata ilan edecekmiş diyenler var dedim.
pardon anlamadım dedi.
şirket batmış pılını pırtını ortaköy pazarında sosyete pazarında satacakmış dedim.
güldü :) aha böyle
yok ya harıl harıl nefes almadan çalışıyoz, tuvalet izni bile zor alıyoruz dediler :)
hazır aramışken şu telefonlara siz bakabilirmisiniz ben beş dk. ıkıp geleyim dedi :)
bilanço 10 marta kadar süremiz var ama biz daha hızlı davranıp 9 martta açıklayabiliriz dediler :)
ptesiden ümidi kesin demek oluyor heral bu.
Vergi dairesi ni sorsaydınız
Şimdilik önemli olan o
akrepler tahtada
sinsi
sansargibi
kokluyor bizi
mamayı
bekliyor
denemesi
lotla oluyor
Bugun arti kapatacak başka yolu yok
SM-N9000Q cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
malımı aldı bıraktı
sansar
Baddog arkadaş çok tecrübeli ve kaliteli bir arkadaş olduğunu akrep arkadaştan öğreniyoruz. .
İyi bir insan olduğuna da inanıyorum. .bu inançla ondan kendi yorumunda beni itham ettiği kısımları silmesini rica ediyorum...eleştiri ve yorum kısmı kalsın..
Bilançoyu göndermekden aciz bi firma kağıt piskolojik baskıyı hat safada en üst seviyede yaşıyor 7,52 den gelmiş %20 den fazla düşmüş 6,01 olmuş halen daha hacim zayıfmış öyleymiş böyleymiş masal anlatılıyor bilançosu gelmeden kağıdı geberttiler gelince kim bilir neler olur lanetli kağıd
Güzel bilgiler edinmissin tskler. ..geçmişte fabrika çift vardiya çalışıyor denilmişti harıl harıl çalışıyor cümlesinden bu teyit ediliyor..yalnız geçmişte çift vardiya yı sorduğumda bunu söyleyemeyiz demişlerdi. ..
Bilanço Martin 10 una kadar açıklanır. ..Vergi beyannamesi ise en geç p. Tesi ye kadar açıklanmalıdır. .
Baskıya devam az kaldı sabır.
Forumda çok güzel şeyler oluyor helal olsun sizlere birbrimizi sevip saygı duyalım bunlar bedava
Karel gibi bilanço gelse görürler ytd
EML-L09 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
6.38 e 3000 lot var
Kapanışa yakın yeşillenecek
Karel durdo dışında beğendiğim 7 hisse içinde idi..ozelden soran arkadaslara ilk önce durdoyu içlerine durdo sinmezsediğer 7 hisseden birini öneriyorum..
Durdonun potansiyeli karel ve diğer 6 hisseden çok daha fazla gördüğüm için durdoda sebat ediyorum..
Bakalım düşüncelerimiz gerçekleşecek mi ?????
Bende karel de var kekom.
Durdo gözümde şahtır. .
Ardından vezir olabilecekler 3 ay öncesinde fiyatları çok uygun iken aselsan yataş karel mnders indeks blcyt kilergyo despec gibi hisselerdi..
Galiba sayı 8 imiş..☺
Sn. Keko da, Sn. Baddog da, Sn. Akrep de hakli. Herkes sadece farkli bir perspektifinden bakip degerlemdiriyor durumu. O nedenle anlasmazlik olmasi normal. Onemli olan saygi cercevesinde tartisabilmek. Insallah bu grup hepberaber genel kurulda bulusur neraber sohbet ederiz. Baddog un dedigi gibi borclar kesinlikle cok onemli. Dovizin geriye gelisi ile birlikte bu durdo yatirimcisina + yazar. Sirket yeni makina icin teminat vermeden yabanci bir bankadan kredi aldi bu cok onemli birsey. Bu makina oyle bir potansiyele sahip ki; yabanci bir banka teminat istemeden bir Turk sirketine kredi veriyor!! Ulker durdo nun eski ortagi idi. Cikti. Onun payini fransizlar 3 eurodan aldi. Ihracatin orani artiyor bu doviz riskimizi dogal yollardan hedge ediyor. Pazartesi vergi dairesine sunulan kar insallah guzel gelecektir. Kagit uzerindeki baskiyi alacaktir. Ve bu bilancoyu bekleyen pozisyon almak icin insanlar var. iyi bir bilanco ile makina entegrasyonunun tamamlandigi ortaya cikarsa zaten artik baska bir durdo var demektir karsimizda. Belki de 40 yilda bir yakalanabilecek bir firsat yakalamis olabiliriz. Ama once bilanco. O gelmeden burda ne yazsak bos. Sadece tahmin yapariz. O nedenle fazla yazmayalim sakince bilancoyu bekleyelim diyorum. Ozaman burda eleatirenler belkide pozisyon acmaya calisacak yada cok sevenler inananlar satmaya calisacak. Allah herkesin gonlune gore versin. Dedigim gibi guzel bir bilanco gelir insallah hepberaber genel kurula kadar tasiriz hissemizi orada tanisiriz bir yemek yeriz. Gecen sene tarabya otelinde yapildi bu sene de orda olursa cikista bir baligimizi yeriz birlikte. Herkese iyi haftasonlari saygilarimla.
Sent from my iPhone using hisse.net
Nasıl bilanco analizi bu? Analizini yapip patlayacak dedigin sirketin o 9 aylik bilanço getirdi buraya bu hisseyi. Bu donem yeni degerleme ozsermayeye arti yazacak maddi duran varliklar kaleminden. O zaman %50-100 artis mi yapti diyeceksin. Büyümeye giden sirketlerin ozsermayin 2-3 katina kadar borclanmasi normaldir. Onemli olan o rasyoyu gordun mu donum faaliyet raporundan niye borclanmis ona bakmaktir. İsin ozu boyle donemlerde ciro ve esas faalyet artsin. Gerisi gelir. Ve bu tip sektorlerde bu tip makineler bosuna alinmaz. Mutlaka bir projeksiyon vardir. Bunlar simdiye kadar ki bilancodan okunanlar. Zaten o yüzden geldik bu seviyelere. Simdi sira geldi yeni bilancoya. Borclulugu iyi yonetiyor mi yeni ciro artisi ve efk yaziyor mu onu göreceğiz eger ciro artiyorsa sirkete sans verilmeli. Otomatik rasyo programlari ile olmaz bu işler.
Belirli bir zaman geçtikten sonra sayfa silme işlerinden anlamıyorum.....sizle ilgili yazıda onur gurur kırıcı bir durum yok...itham var...
Bu sayfalarda....iddialı yazı koyan her kişi....ama öyle ...ama böyle....aktif yada pasif pazarlamacıdır....bunda gocunacak bir şey yok....
Nüans....iyiniyetli olmak....iş kanuna...vicdana kalırsa...bu sayfalardaki bir çok yazı...her türlü ağır suça girer....ben yatırım uzmanıyım.....1985'den beri aktif olarak bu camianın içindeyim....
Bu camiadaki kadar aşşağılık adam hiç bir yerde bulamazsınız....kapitalizm'in Allah'ı para olmuş...bir çok kişi için....!!!!!
İşin kötü tarafı...bu güzel ülkemizde...kapitalizm'in en aşşağılık olanı uygulanıyor ....
VAHŞİ KAPİTALİZM.....!!!!!!
Ben hissenin aşırı boçluluğundan bahsettim....kimseye al-sat demedim....kimseye hakaret...onur gurur kırıcı durumda yok...iddialı yazı koyanların sorumluluğundan bahsettim....bu sayfalarda hergün her daim...hisse ile ilgili yazı koymak...rakkam vermek..
Dolaylıda olsa hisse pazarlamaktır....nihayetinde herkes pazarlamacıdır....önemli olan dürüst olmak...iyiniyetli olmaktır...
Ben de şu anda olumsuz yazıyorum 5 lira iken olumlu yazıyordum.Ama şimdi çekincelerim var.Hisse borçlu döviz düşüşünden nemalanacak fakat bundan sonra döviz dip yaptı her döviz çıkışında olumsuz etkilenecektir.Hissenin3aylık bilançosu beklenecek ve dövizin stabil durması.
Ihracatin payi 70-75% bandina cikmis olmali, yeni yatirimler ile. Eger bu gerceklestiyse doviz borcuna cok takilmamak lazim zira dogal yollarla hedge etmis oluyorlar. Bence onemli olan ciro artisi ve karlilik rasyosu. 2 den 7.5 a gelmis bir hisseden bahsediyoruz biraz realizasuon normal 5-5.5 bandini asagi kirmamasini beklerim bilanco oncesi. Bilanco sonrasi zaten gorecegiz.
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Baddog kardeş Size öyle çok uzun cevaplar yazamam. ..çünkü pc basında değilim cep tlf dan yazmak ise çok zor benim için. .
Bir yatırım uzmanı olduğunuzu soylemişsiniz ama dün durdonun konkordtado iddianıza şirketi kendinize güldürmüşsünüz ...
Siz olumsuz dusunebilirsiniz ben de olumlu düşünüyorum. .şu anda ne soylesek boştur. .. En iyisi bilançoları görmektir. .
Şu uzmanlar bir şey bilseydi şimdiye kadar uzmanlara danışan yatırımcılar köşe olmuşlardı. .
Neyse ben şimdilik bu kadarlık cevabı yeterli görüyorum. .
Bende baddog da yatrım uzmanı olacak bir düzey göremedim.... Mevcut bilançolara bakarsan evet şirket batacak gibi... Ancak şirket üçüncü çeyrekte gösterdiği başarıyı önümüzdeki senelerde gösterirse su fiyattan bile bedava denebilecek düzeyde işlem görüyor...
Şirketin mevcut cirosuna karına ve borcuna bakarak değerlendirme yapan birinin yatırım uzmanıyım demesi abesle istigal....
Yatırim uzmani olmak bu kadar basitse hepimiz yatırim uzmanıyız o zaman..
Durdo geçmişte yıllık 11.3 milyon kar yaptığında 6.40 zirvesini görmüştü. .o vakit fk 9 dan işlem görmüştü. .şu anda ise bir çok hisse ortalama 5 fk değerinden talep görüyor. .
Şimdi buna göre bir hesap yapalım. .
Çeyreklerde 5 milyon yılda ise 20 milyon kar edecek bir durdonun olması gerek fiyatı 6.40 civaridir..
Çeyreklerde 10 milyon yılda ise 40 milyon kar yaparsa olması gerek fiyatı 12.80 tl dir..
Çeyreklerde 15 yılda ise 60 milyon kar yaptığında ederi 19 tl civaridir..
Çeyreklerde 20 yılda ise 80 milyon kar yaptığında olması gereken fiyatı 25 tl civaridir. .
Daha fazla yukarı gitmeyeyim bazılarının psikolojisini bozmayayım..😅😅
Artık durdo çeyreklerde ne kadar kâr getirir bilemem..hele bir bilancoyu görelim ona göre konuşuruz
Arabayı satıp gircem bak keko deme öle şeyler :) şaka bir yana bekleyip görcez ben anlamam teknik falan kendimce bişeyler analiz edip nasibimi bekliyor olacağım herkes gbi..
Ben uzman muzman değilim dostlar..2006 yılından beridir borsada olan bu süreçte iki sermayesini kayıp etmiş feleğin çemberinden geçen bir KY yım...bununla da gurur duyuyorum..
Yalnız Son 3 yıl içinde sermayesini 5 bin TL lerden 200 bin TL lere ulastirabilmiş ve bir uzmanın mantığının alamayacağı kadar kazanmış biriyim...bu konuda ne kadar şükür etsem azdır..