https://invst.ly/a6sn1
aslında yükselmemesi hiç bi neden yok 24 ı geçsin yeterli ytd bakalım
Printable View
https://invst.ly/a6sn1
aslında yükselmemesi hiç bi neden yok 24 ı geçsin yeterli ytd bakalım
3 Aylık bilanço da Brüt Kâr Marjı % kaç olur ?
zahmet olmuş 25 e attı mal
şu 22 23 kademesini görmekten midem bulandı artık ya
sanırım son 2 gün endexte ters bişey olmazsa gidecek gibi duruyor ytd haa hadi inş
Bakıyorsun zarar üstüne zarar yazıyor firmalar. Zarar yazmış karı erimiş gitmiş bi cacık olmaz dersin tavan tavan gider. Adam sermayesine yakın yıllık kar yazıyor 52 kuruş kar payı veriyor. Hasilatsa hasilat artisi. Karsa kar artisi. Borc yok harc yok. Daha nasıl olacak bi şirketin göstergeleri hissesinin değerlenmesi için. Son çeyrek 3.5 milyon kötü. Marjlar düşmüş faso fiso. 3 aylık şirket mı bu kardeşim. Her çeyrek süper hasilat kar artisi sağlayamaz. Öyle bi dünya yok. Her şeyi de kılıfına uydur yaz çiz. Ne ala memleket.
Seçim beklentisi bile alınıp satılmış
şimdi kuşe kağıt üretip satıyorsun el ilanı oluyor seçim afişi oluyor daha bir çok şey okullar açılırken senin 1. hamur kağıdın kullanılıyor
belki yeni senenin temettüsünü bile çıkarabilir diye düşüyorum seçim işinden
ilginç bakalım neler olacak
Ek 21927
sağ üst köşede mavi çerçeve içerisine aldığım rakamlara bakın. nasıl bir dalavere çevrildiğini çok güzel gösteriyor.
Benim postumu niye sildiler ilginc... ama şaşirmadim :)
Ak yatırım 2017 de şunu yazmış kağıt bardak siparişlerine yetisemiyor lan bardak kagıtı bile üret
Ama kimse beğenmesin olacak iş degil
alka bey napıyorsunuz mal mısınız
Merhaba, biraz Alka halkinda bilgi toplamak istiyorum. Daha once hisseye hic yatirim yapmamistim.
Temel analiz veya piyasa /sektorbilgisi olarak bana ve forumdaki diger yatirimcilara yardimci olabilir, dusuncelerinizi paylasabilir misiniz?
Asagidakiler ve benzeri sorularin cevabini bulup kafamda emin olarak patrondu, spekti zartti zurttu gibi konulardan bagimsiz bir sure mali tutup kar yapabilir miyim sorusunun cevabini bulmak istiyorum.
- Mesala secim donemi sirket hisselerine olumlu yansiyacak mi?
- Hammadde fiyatlari su an icin diger ceyreklere gore iyi noktada mi?
- Olasi dolar kurundaki yukselise karsi oncefen yeterli hammadde stoklari var mi/ arttirir mi yoksa hammadde temin etmekte zorlanir mi?
-alkanin sahip oldugu markalari ben hepsiburada gibi sitelerde goremiyorum, yanlis yapmis olabilir miyim?
- dolarin olasi artisi ile fiyatlarina zam yaptiginda talep mutlaka devam eder mi , yoksa kesilir mi
- vs...
(tesekkurler, ogrendiklerimi buraya paylasacagim)
arkadaşlar herkese selamlar...bu gün tekrardan alka ile birlikte olduk...geçmişte birbirimizi az çok tanıyoruz...geçmişte alkadan güzel kazançlar elde etmiştim...bu aralar alka çok gariban kaldı...tekrardan almayı uygun gördüm...4,21 maliyet ile fuul hissedeyim...
geçmişteki hikayesi devam ediyor..karlılığı iyidir..temetü miktarını da artırdığı yazılıyor topikte...buda sevindiricidir..
geçmişte her aldığımda ayağım uğurlu gelmişti..bakalım bu sefer de uğurlu gelecek miyim...
kağıt fiyatları bildiğim gittikçe artıyor...bu artış hem stokları değerlendirir hem de kar marjını olumlu etkiler...türkiyenin kağıt ihtiyacının çok büyük bir kısmı ithalattan karşılanıyordu...yani fiyatınız ve kaliteniz iyi olduktan sonra mal satamama gibi bir durum olmaz..alka geçmişten hatırladığım kadarıyla kendi elektirik enerjisini dahi üretiyordu..buda maliyetlerini düşürüyordu...alka karlılığının artarak devam ediyor olması güzeldir...
bakıyorum her hisse son 20 günde çok güzel çıktılar...ama bu güzel gariban yerlerinde çakılmıştı...buna eski bir hissem olarak gönlüm razı olmadı...bu kaliteli hissenin yeri burası değil...daha 2016 yılında 4,17 lerden almış 6,30 civarlarından satmıştım...o vakit ki karı bu yıldan çok daha azdı...şimdi büyümüş büyümüş ama fiyatı yerinde kalmış...:kahkah:
alka 4,23 ün üzerinde kalarak galiba teknik olarak da düşenini yukarı kırmış oluyor...aha şimdi hisse 4,28 i görüp şu dakikada 4,26 da işlem görüyor...bu aralar teknikçiler de temelciler de saldıracaktır...hem de vampirler gibi..:kahkah:
Sayın Keko ben sizden 2 gün önce gelmişim.
saldırın beyler hücuuummmmmmmm ytd
hadi artık be haydeee
Eli mahkum gidecek.
aslında aklın yoluda birdir dostlar..tabi bir çoğunuz benden çok önce durdodan çıktınız...galiba en son ben çıktım...gemiyi en son kaptanlar terk eder diyorlardı galiba biraz da öyle oldu...:kahkah:
tabi kaptanlığı siz değerli dostlar veriyorsunuz..bu da çok bildiğimizden değildir..çok sevilmemizden dolayı olabilir...
An itibari ile 2 milyonluk hacim
SM-A530F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
yarın daha iyi olur inşallah
Kendinizi kaptan zannediyorsanız tayfalarınız orada sizi bekliyor fakat karada cennet vadeden kaptan filikayla kaçtı.
bazen bir şeyi aşırı sevdikçe karşınızdakini aşırı sıkmış oluyorsunuz...önceki aşkımız neredeye gidiyorsa bizde onun ile gidiyorduk..en son o kadar bizden bıktı ki artık saçma sapan yerlere kaçmaya başladı...bunu görünce de sevmekte aşırı gittiğimizi gördük...biraz daha aşırı sevseydik aşkımızı öldürecektik...şimdilik aradan bir sürenin geçmesi en iyisi görünüyor...
sevmekte de nefret etmekte de aşırıya kaçmamak gerekiyor...önceki hissemi 100 gündür tutuyorduk...defalarca deliler gibi gitti geldi..bu süreçte sadece bir defa trade yapmış idik...bu konuda kimsenin benim kadar vefalı olabileceğini tahmin etmiyorum...şimdilik ondan %65 +%8 lik de trade başarısı olmak üzere %73 lük bir kazancımız oldu...
umuyorum ki bu güzelden de iyi kazanırız...bir çok çirkin bile defilelere çok para alarak çıkıyorlar..bu güzel de çok şeyi hakkediyor..bakalım nasibimizde neler olacak ??
oo keko kardeş seni burda görünce bende geldim 4.26 dan bindik bakalım. durdoya fazla aşık olmuştun. o zaman da demiştim borsadaki kağıtlar o.. pu gibidir bugün sana yarın bana güler. kucaktan kucağa gezer nikah kıymaya gelmez. hele ki bu ortamda.
Sevginin aşırı olduğunu belirtmiştim yeni aşkınızda başarılar.
Bunda da keçileri. Çiftten atlatmayın
aslında nikahı kıymak üzereydik de son zamanlarda çok naz yapmaya başladı...fazla naz da aşık usandırırmış...artık daha fazla saçma sapan ve düşük hacimler ile sert düşmesine dayanamadım...bir anlık moral bozukluğundan verdim...yalnız verdiğim kişi de elinde tuttukça kazanma şansı vardır..hele ki orta ve uzunda sabır etmeyi biliyorsa çok çok faydasını görecek..dediğim gibi son zamanlarda moralimi çok bozduğu için onu vermek zorunda kaldım..bir çeşit o beni terk etti..
eğer ben terk etmiş olsaydım onu 7,52 denemesinde veya 7,38 denemesinde veya 7,10 denemesinde terk ederdim..ama ben bunu yapmadım..o beni atmak için aşağı indikçe indi...en küçük bir direniş sergileyemedi..artık rüzgarın tersine gitmenin anlamsız kaldığını gördüğüm için bir süre uzak kalmak istedim...
artık gerisi nasip dostlar...
alka hissesinden de geçmişte 2016 yılında 4,17 civarlarından ve yaklaşık 4 000-5 000 adet almıştım..o vakitler bir kaç ay içinde 6,30 civarlarından satmıştım..sonrasında bir iki tane de trade yapmıştım..sonuçta iyi bir kazanç sağlamış idi...alka da sayılı kaliteli hisselerin arasındadır..zaten verdiği temetü miktarı da taktire şayandır...
çiftten atlamıştı (6,40) keçiler....malum ta 7,52 leri gördü...ama daha sonra aşağı indi...yaklaşık son bir aydır da hep 6,00-7,52 aralığından işlem gördü...bu keçimiz ne olacak bilmiyorum..ama bu gün oldukça güzel bir kapanış yaptı...gün içinde en yüksek 4,30 u gördü kapanışını da 4,29 dan yaptı...alıcılar çok iştahlıydılar..bakalım hayırlısı ile bu çıkış nereye kadar sürer...
hisseler az veya çok beni severler..bakalım aradan 2-3 yıl geçmesine rağmen bizi ne kadar sevebilecek ??
temetü veren hisseler genelikle düşen endekste daha dayanıklı olurlar ...bir de temetü gününe kadar genelikle güçlenerek yükselirler...bakalım alka bunu yapacak mı ??
3-4 gündür 4.15 duran 215 bin lot mal sahibi burda mı :)