Dostum... Daha öncede belirttiğim gibi kaybetmeyecek tarafta olduğun kesin... Kazanacak tarafta olduğun şüpheli..
Saygılar
Printable View
önemli olan risk gerçekleştiğinde ortaya çıkacak maliyetin riskin gerçekleşme olasılığı ile çarpımıdır. risk gerçekleştiğinde ortaya çıkacak maliyet tek başına bir anlam ifade etmez...
örnek olarak, insan açık alanda dolaşırken bir meteor başına düşüp onu öldürebilir, ama bu ihtimal çok çok düşük olduğu ve herkesin açık alanda baret takmasının vereceği sıkıntı büyük olduğu için insanlar açık alanlarda baretle dolaşmazlar.
baretin meteorlara karşı tam koruma sağladığı ve baretsiz kişinin başına meteor düşmesinin onu öldüreceği varsayılırsa yapılan işlem şudur:
p*o >? b
p: kişinin başına meteor düşmesinin ihtimali
o: kişinin ölmesinin maliyeti
b: kişinin baret takmasının maliyeti
eğer büyükse baret takmak, küçükse takmamak gerekir. eşitse kafaya göre takılınabilinir...
bu formüle göre önemli bir çıkarım da yapmak mümkündür: ölmenin maliyeti sonsuz değildir. çünkü sonsuz olsaydı p sıfırdan büyük olduğundan herkesin açık alanda baretle dolaşması gerekirdi...
zorunlu karşılıkları indirmek mi ? bu kadar HATALI ekonomi yönetilir...
http://www.hisse.net/topluluk/showth...=1#post3172322
TAM 22 sene 1993teki iktidara kfür etmiştim..doları 9000 liradan 40 bin lira yaptılar diye 1 yılda..BATMAYAN kalmamıştı..
%100 enflasyon ile toparlanmamız 6 yıl sürdü..
ancak anlıyorum ki : o zaman büyük bir FARKINDALIKMIŞ biz anlamamışsız..
şimdi anlıyorum ki dolar aniden 20 lira olursa ancak O ZAMAN kurtuluruz ancak FAİZin de %6 olması GEREKLİ...faizde %40 -50 olursa yine BATARIZ..
bakın :
http://www.hisse.net/topluluk/showth...=1#post3172322
bedelli askerlikte geldi..artik erkeklerimiz 30 yasinda evlenince borc altina girer derken simdi 20 yasindan itibaren herkes borclu olacak :)
EPGİS Başkanı Fesih Aktaş, bu gece yarısından itibaren benzinde 27-30 kuruş, motorinde ise 10 kuruş zam beklendiğine dikkat çekti ve zamların önüne geçilmesi için Eşel Mobil sisteminin yeniden devreye alınması çağrısında bulundu
Sayın ersoydelta forumda daha önce yazdıklarınızı biraz okudum ancak söylediklerinizin hiç bir ekonomik iktisadi bilimsel temeli yok doları fezaya fırlatırsanız metrekareye 1000 tanzim market açmanız gerekebilir bu konu defalarca tartışıldı ağustos 2018 de uygulamalı olarak yaşadık sıkıntısını hala çekiyoruz
Bedelli askerliği devamlı hale getirmiş hafız...
Milleti "ne zaman çıkacak diye üzmemek, merakta bırakmamak içinmiş"...:)
Oysa açık açık şunu demekte...
- Para lazım para...İşler kesat!
Bu sürecin inişli çıkışlı, sakin fırtınalı dönemler halinde çok uzun yıllar sürmesini bekliyorum. Heleki iktidar partisi yerel seçimlerden halkın onayını alıp çıkarsa, ki öyle görünüyor, aynı politikalar devam edecektir. Olay zaten sadece ekonomikte değil malumunuz. Ülkeyi yönetenlerden mevcut politikalarını değiştirmelerini beklemek saf kalplilik olur. Yapılan şeyler, atılan adımlar yeterli onayı alıyorsa halktan aynen devam eder. Bunu tartışmaya gerek yok.
"Gençlerimiz için askerlik bir yük olmaktan çıkıyor" demiş. Mermiden, askerlikten, bekâdan bahseden kişi, askerliği yük olarak görüyormüş...Millet te yemesin artık bu söylemleri, kınalı eller, en büyük asker bizim asker, havalara atıp tutmalar, yollarda konvoy yapmalar, arabadan Türk bayrakları ile yarı bele kadar sarkmalar filan kalmadı artık...Parayı bastır yeter...
Dövizi düşürmek için yapılan faiz arttırımlarında ne kazandık ne kaybettik
1 döviz cinsi ürünler sanki usd 6,50 gibi fiyat bazında ürün fiatları düştümü hayır
2 piyasalar yükselen faizlerle kobiler fabrikalar battı batıyor işsizlik yükseldi
3 ithalat yine cıkışa gecti ihracat da ivmelenme düşecek
kısacası biz hala 6,50 kurundaki fiatlar la yaşıyoruz dolar 5,20
üstünede 3 katı faiz 2 katı enflasyonla
bazen yazılı rakamlar gercekleri yansıtmaz tüik in enflasyon verileri gibi usd 5,20 fakat piyasa 6,50
ve bunu bir zafer edasıyla cıkıp gururla anlatıyorlar
geçmişte İMF anlaşması ilk açıklandığında dolar altın ve borsanın durumu ne olmuştu? Develüasyon olurmu?
Turizmcilerin keyfi gıcır gibi kendi söylemlerine bakılırsa...Ama onların da maliyetleri ve giderleri artmıştır herşeye gelen zamlardan dolayı...
Türklere/bize bu sene yurtiçi tatil haram gibi bişey...Bu haftasonu fiyatlara yeniden baktım da ailem için...1 hafta için 5000-10000 tl gibi rakamlar çıkıyor HD tatillerde...
HD olmasa bile ekstralarla diğer tatiller de benzer rakamlar çıkar...Yiyecek/içecek/eğlence/ekstra çevre gezileri için...Pansiyon, apart otel, yarım pansiyon rakamları bile bayağı yükselmiş...
Sanki evde kalmak veya alternatif çevre gezileri en iyisi gibi...
+++
Venus_V3_5580 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
200 bin liranız olsa ne yapardınız
Alın size soru
sevgili forumdaşım antalyada ticaret yapıyorum inşaat a dayalı
3 sezon dur turizimci yeni ne otel nede ciddi tadilata gitti
1 sezon ucak düşrme vakası 2ci sezon darbe gırışımı ve sonunda mutlu bir 3 sezon gecmesine rag men turizimci yine civi çakmadı
şimdi basarılı bir sezon daha bekler ken bu iş insanları yatırım yapmıyorsa bunu oturup düşünmek lazım acaba neden
Geçtim konuşmayı düşünmek bile üzüntü, sinir, mutsuzluk sebebi . Dolar 20 lira olsa yahut 1 lira olsa daha güzel bir ülkeye uyanmayacagiz.
Gündemle alakalı tek takip ettiğim yer burası o da ülke gerçeklerinden kopmamak için. Kişisel hayatımda siyaset konuşmam, konuşulan yerden kaçarım. 2 yıldır evimde televizyon yok . Bir yere gidince televizyon acarlarsa kapattırırım . Hele haber programlarina hiç tahammülüm yok . Ailemle yahut bireysel yapılmayan hiçbir aktiviteye katılmam. Asosyallik mi evet inanın bana asosyal olunca insan daha huzurlu oluyor.
Bozulan ekonomi değil ki psikolojimiz bozuldu . Ekonomi sebep değil sonuç. Sokağa çıkıp insanlara bakıyorum, hayatın işleyişine bakıyorum; yarın bu ülkeye 1 trilyon dolar da gelse gelecek yılları parlak görmüyorum.
Ömrü hayatım bir köyde geçseydi okuma yazma bilmeden ve adımı sadece sütçü bilseydi .
Ytd
Döviz girişi olacağı için kur düşmez mi?
Eski tarihli bir yazı ama ışık tutuyor.
http://www.milliyet.com.tr/yazarlar/...iyiz--1147254/
sevgili forumdaşım imf ihtima degil mecburiyettir
ticarethanen var krediye ihtiyacın var az limitli 10 puan faizle tefeciyemi gidersin 5 puan yüksek limitli bankayamı gidersin
imf keyif işi degildir düşük faiz yüksek kredinin kapısıdır imf uluslar arası bir güvencedir diger türlü bugün bakarsın cds 350 yarın bakarsın 550
diyebilirsinki politikana karışacak elbette karışacak
bugün batmış bir evlat babasının kapısını calsa borc için baba o borç parayı verirken bile akıl verir yön verir bir daha batma diye
baba ogluna bunu yaptıgı yerde imf nin politik olarak müdahalesi gayet normaldir
Dolar alanlara nasıl geçirdik deme keyfinin yerini ne tutabilir ki? Rusya,Çin vs ülkeler döviz gelecek diye kadın satışına bile göz yummuyorlar mı? Herşey mümkün demek ki. Üstelik halk da durumdan memnun,birisi çıkıp ben kellemi ortaya koyup vatanı korumak için sınırda nöbet tuttum,askerlik nasıl paralı olur vs. hiçbirşey söylemiyor,herkes kendi gemisini kurtarma peşinde. Devamlı birşeylerimizi satarak yola devam,bundan sonrası sanırım böyle gider. Herşeyimizi sattılar diye şikayet edenler de olayı abartıyorlar,bence satılacak çok şey var daha.
bu kadar işsiz olddugundan askerligi 4 sene yaptırıp birde maaş vermesi lazım devletin.
Teknoloji,endüstri,makinalaşma ilerleyip işsizler yarattığında, her ülke işsizlerden ordu kurmaya kalkarsa durum vahim olmaz mı? Kahvede oturacağına git savaş :p
Mb zorunlu karşılıklarda indirime gitti.. Acaba yakın zaman hazine borçlanması var mı! Yok ya bunun için olamaz!
" Siz tutmaya devam edin elinizde o dolarları bakın ne olacak. Bu iş böyle. Siz daha çok beklersiniz." bunu bakan söylemiş cumhuriyet gazetesinin iddiasına göre.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/e...ne_olacak.html
Konut satışları geçen yıl ocak ayına göre %24,8 düşmüş, malım var satıyorum ancak kelepir fiyata satarsam alıcı var anlamını çıkarabiliriz.
Usd/try 5,2847 +0,0143 +0,27%
gau/try 224,844 +0,952 +0,43%
usd/zar 14,0400 -0,0353 -0,25%
eur/try 5,9773 +0,0290 +0,49%
eur/usd 1,1311 +0,0018 +0,16%
gbp/try 6,8223 +0,0286 +0,42%
gbp/usd 1,2910 +0,0021 +0,16%
usd/jpy 110,56 +0,08 +0,07%
*usdtry 5,30 seviyesinin üzerini gördü, 5,3066