https://s17.directupload.net/images/191009/shbficq2.jpg
Printable View
3 günde 10,70 den 8,60 yuuhhh
bugün bomba netaş ta patladı
yabancılar tahtayı mafetmişler
uretım yapılacak yerı bombaladılar herhalde
ANKET-BIST100 Endeksi'nin güne yatay bir seyirle başlaması bekleniyor
Analistlerin BIST100 Endeksi açılış fark değerine ilişkin medyan
tahmin -148, ortalama tahmin ise -118 puan oldu.
Foreks'in 43 aracı kurum analisti ile yaptığı ankette, en yüksek
beklenti +610 puan olurken, en düşük beklenti -858 puan olarak
gerçekleşti.
Ankete katılan 43 analistin 20'si pozitif, 23'ü negatif açılış
tahmininde bulundu.
NOT: Foreks Haber Merkezi tarafından günlük düzenlenen BIST100
Endeksi açılış anketine katılmak isteyen yatırım uzmanları
neslihan.koroglu@foreks.com adresine başvuru maili gönderebilir.
- BIST100 Açılış Anketi Sonucu
Medyan : -148
Ortalama : -118
Maksimum : +610
Minimum : -858
Katılımcı: 43[(+)20(-)23]
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
http://www.foreks.com
http://twitter.com/ForeksTurkey
(10/10/2019 - 09:24:04)
bu arada netaşı da yakından takip ediyorum...özelikle zte ile 5G konusundaki işbirliği , bu işbirliği ile türkiyede yerli malı olarak üreteceği ürünlerin satışı çok güzel beklentilerdir...hele ki son istanbul depreminden sonra gsm operatörlerin 5G ye geçerek iletişim kapasitelerini %50 artıracak olmaları ve bu pastadan netaşın ciddi pay alacak olması çok önemli ve de güzel beklentilerdir...ama bu beklentilerin bilançolara yansıması ne zaman olacak ?? tek bilinmeyen bu konudur...eğer erken yasıyacak olursa netaş güzel bir kar elde eder...bu beklenti onu güçlü tutacak görünüyor...
dediğim gibi beklentileri çok güzeldir..tek sıkıntı bilançolara yansımasının ne zaman olacağının bilinmemesidir...ama gsm operatörlerinin 5G ye geçmek için acele davranacaklarını tahmin ediyorum...son istanbul depreminde çok tepki aldılar...bu tepkiyi azaltmak için en kısa sürede bu ayıplarını kapatmaya çalışacaklardır..buda 5g ile ilgili haberlerin yakın zamanda düşmeye başlayabileceğini işaret ediyor...netaşa yakın zamanda bu tür haberlerin gelme ihtimali var...
maliyeti yukarıda olanların bu gelen haberler ile birlikte maliyet düşürme girişimlerini olumlu görürüm..
ZTE ile ortak uretım yapacaklar haberine istinaden söyledım. (üretim yapılacak )...Satıkça zarar ettiginide yazmıstım bilanco kotu biliyorum .Sizin kadar bende bunalmıs durumdayım başbelasından ne kadar polyanalık yapsak olumlu olsak ele veriyor. Tahta güzeldi yükselme potansıyelı vardı Trump yaktı bizi. Spekte can atıyordu dusurmek ıcın. Netaştan yemlenen cok ınsan var boyle dusukten al yuksekten sat...18-19 larda netas satanlar nasıl verdık hısselerı dıye yazanlar cok vardı
bu gün biraz kabaca bir araştırma yaptım...zte firması netaşın %48 ini 101,3 milyon dolara satın almış...yani şu anki tl bazında 19 tl...zte netaşı alırken netaşı afrika ve ortadoğunun bakım ve servis merkezi yapmayı amaçlamış...ayrıca zte ürünlerinin de artık türkiyede üretilip yurtiçi ve yurtdışına satacak olması uzun vadede netaşı çok olumlu etkileyecektir...dediğim gibi tek sıkıntı kısa vadeli bilançolara yansımasının ne zaman olacağını bilememektir...
ama borsada her zaman gelecek satın alınır...netaş geçmişte 25-30 tl lerden aşağı düşmüştür..yerli üretim ile bence ciro ve karlarda ileride ciddi ataklar yapacaktır..
neyse arkadaşlar ben tüm ky dostlara başarılar diliyorum..
netasın zaten uretmıs oldugu bır urun var adı ulak....ama gsm operatorlerın ıhtıyaclarına cevap vermedıgınden para harcamak ıstenmıyor o yuzden kıyıya koseye kasabaya göstermelık nufusu az olan yerlere kanaatımce bu yuzden kurulmakta...ZTE kendı urunu satmasıda zor huawei gibi iyisinin iyisi var
zte de huwaii çapında bir şirkettir...dünyanın en iyi şirketlerinden biridir...netaşın dolayısı ile zte nin avantajı ürünlerinin artık yerli malı muamelesi görmesidir..hatırladığım kadarıyla eğer yerli ve yabancı ürünler arasında fiyat farkı %15-20 olsa dahi ihalelerde yerli ürün tercih etmek zorunlu idi...işte bu yüzden netaş yurtiçinde çok iş kapar...yurtiçinde ürettiklerini de yurtdışında rahatlıkla satabilir..
.................................................. ...
Ama asıl 5G'ye geçildiğinde orta ve uzun vadedeki asıl çözüm bu. O zaman hiçbir sorunumuz kalmıyor. GSM şirketleri doğal olarak bu alana yatırım yapmak istiyorlar. Biz şu anda tüm kurumlarımızla ve GSM şirketlerimizle birlikte yine Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın ilgili birimlerinin takibiyle burada iletişimi en sağlıklı şekilde sağlanabileceği bir alt yapıyı oluşturmaya çalışıyoruz. Burada da oldukça iyi durumdayız. Kısmet olursa bir 3 ay ve 6 aylık süreler içerisinde bunu oluşturuyor olacağız."
https://www.aksam.com.tr/guncel/gsm-.../haber-1009741
"İlgili operatörlerle ve Türk Telekom'la bir toplantımız olacağını söylemiştik. Orada da yine bazı kararlar aldık. Biz sadece şunu gördük. Normal, zamanda herhangi bir zamanda 20 milyon... Bu GSM şirketlerimizle Türk Telekom'dan aldığımız verilerdir bunlar. Şu anda mesela 20 milyon kişinin birbirini aradığı bir hatta deprem olduğu andan sonra yaklaşık 160 milyona çıkıyor arama. Tabii teknik sebeplerle de kendileri bize bunu çok detaylı olarak izah ettiler. Hattın çöktüğünü ifade ettiler. Dolayısıyla biz bunu tekrar yaşamamak adına ne tür tedbirlere alabiliriz diye baktığımızda şunu gördük. Şu kararları aldık. Mevcutta Türkiye'de olan 3 operatörün toplam kapasitesi 118 milyon kişinin aynı anda haberleşme kapasitesi var. Bunun 175 milyona çıkarılması dolayısıyla bunun ilgili operatörler arasında da paylaşımını yaptık. Yaklaşık 6 ay içerisinde bunlar bu kapasiteye ulaşacaklar. Vodafone da bize 1 haftaya kadar döneceklerini ifade ettiler süreyle alakalı. Dolayısıyla biz Vodafone'da da yine bir sosyal sorumluluk olarak da görürsek onların da yine en kısa sürede bu kapasite artışını sağlayacağını düşünüyoruz. Biri buydu. 118 milyondan 175 milyon kapasiteye çıkarmak."
https://www.aksam.com.tr/guncel/gsm-.../haber-1009741
118 milyon kapasite 175 milyona çıkacak ve buda 6 ay içinde olacak deniliyor...bu artış miktarı %48,3 lük bir kapasite artışı olacak..buda ortaya büyük bir pasta ortaya koyuyor...bu işler yapılırken yerlilik önemli tercih nedeni olacak ki netaş artık zte nin ürünlerini yerli üretmeye başlayacak...bir önceki yorumumuzda da dediğimiz gibi yerli üretimin diğer ithal ürünlerinden en az %15-20 fiyat avantajı olacak...yani bu oranda pahalı olsa dahi tercih yerliden yana kullanılacak..
işte asıl can alıcı noktalardan birisi de budur...
Yaklaşık 6 ay içerisinde bunlar bu kapasiteye ulaşacaklar. Vodafone da bize 1 haftaya kadar döneceklerini ifade ettiler süreyle alakalı. Dolayısıyla biz Vodafone'da da yine bir sosyal sorumluluk olarak da görürsek onların da yine en kısa sürede bu kapasite artışını sağlayacağını düşünüyoruz.
bu cümleden yerli operatör firmalarından turcell ve türk telekomun 6 ay içinde bu kapasiteye ulaşma sözü verdiğini ,yabancı operatör olan vodafone nin ise bir hafta içinde kendilerine dönüş yapacağını ve onların da sosyal sorumluluk icabı bu kapasite artışına gideceklerini düşünüyoruz dendiğini anlıyoruz...
yani bu yılın üçüncü çeyreklerinde de bu kapasite artışlarının olumlu etkileri yansımayabilir ama bu yılın son çeyreğinde veya 2020 yılının ilk çeyreğinde yansımaların olması gerekiyor...tabi bu kapasite artışı süreci içinde netaş tam anlamı ile yerli üretime geçmiş ise ?? bunu yatırımcı ilişkilerinden sormak gerekiyor...
Bu Netaş nerede, nasıl üretim yapacak bilen var mı?
Netaş, ZTE’nin Teknolojilerini Türkiye'de Üretecek
Netaş, dünya telekomünikasyon devi hissedarı ZTE’nin teknolojilerini Türkiye’de üreterek milli sermayenin içeride kalmasına katkı sağlayacak adımı attı. Netaş, ZTE’nin FTTx fiber altyapı sistemlerini üretmek için gerekli hazırlıklarını tamamlayıp Yerli Malı Sertifikası’nı aldı.
Netaşâ€™ın 52 yıldan bu yana Türkiye’ye 4 milyar dolara yakın tasarruf sağladığı yerlileştirme çalışmalarını ana hissedarı ZTE ile daha da ileriye götüreceğini belirten Netaş CEO’su C. Müjdat Altay, “Ülkemize ArGe ve sistem entegratörü gücümüzle sağladığımız katkıları ana hissedarımız ZTE ile yeniden başlattığımız yerlileştirme stratejimizle daha da artıracağız. ZTE’nin teknolojilerini “yerli malı†olarak ülkemizde üreterek milli sermayenin içeride kalmasına katkı sağlayacağız†dedi.
Netaş, ana hissedarı dünya telekomünikasyon devi ZTE’nin teknolojilerini Türkiye’de üretmek için harekete geçti. Netaş, ArGe ve sistem entegratörü yetkinliklerini katarak İstanbul Orhanlı üretim tesisinde ürettiği ZTE’nin FTTx fiber altyapı sistemleri için İstanbul Sanayi Odası’ndan “yerli malı†sertifikası aldı. Böylece Türkiye’nin ilk yerli 4.5G baz istasyonunu tasarlayan Netaş, 5G ve Ötesi teknolojilerin altyapısı için gerekli olan fiber altyapılar için yerli çözümler sunarak ülke ekonomisine sağladığı katkıyı artırmayı hedefliyor.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından geçtiğimiz Ağustos ayında ticaret açığının düşürülmesine katkı sağlamak amacıyla açıklanan Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı’nda katma değerli, orta-yüksek teknoloji ürünlerinin yerli imkanlarla üretilmesinin teşvik edileceği belirtilmişti.
Müjdat Altay: “Netaş markasıyla ürettiğimiz ZTE teknolojilerini ihraç edeceğizâ€
Netaşâ€™ın 52 yıldan bu yana Türkiye’ye 4 milyar dolara yakın tasarruf sağladığı yerlileştirme çalışmalarını ana hissedarı ZTE ile daha da ileriye götüreceğini belirten Netaş CEO’su C. Müjdat Altay, “Ülkemize ArGe ve sistem entegratörü gücümüzle sağladığımız katkıları, ana hissedarımız ZTE ile yeniden başlattığımız yerlileştirme stratejimizle daha da artıracağız. Bu sayede bir yandan kendi mühendislik kabiliyetimizle ArGe çalışmalarımıza devam ederken bir yandan ZTE’nin dünya teknolojilerine yön veren telekom teknolojilerini ülkemize ithal etmeden kazandıracağız. ZTE’nin teknolojilerini Netaş markasıyla “yerli malı†olarak Türkiye’de üreterek milli sermayenin içeride kalmasına katkı sağlayacağız. Bir sonraki adımda ise amacımız Netaş markasıyla ürettiğimiz ZTE teknolojilerini, varlık gösterdiğimiz uluslararası pazarlara ihraç etmek†diye konuştu.
http://www.netas.com.tr/medya/netas-...yede-uretecek/
işte haber budur..12 eylülde yani neredeyse tam bir ay önce çıkmış bu haber..
Netaş, ArGe ve sistem entegratörü yetkinliklerini katarak İstanbul Orhanlı üretim tesisinde ürettiği ZTE’nin FTTx fiber altyapı sistemleri için İstanbul Sanayi Odası’ndan “yerli malı†sertifikası aldı. Böylece Türkiye’nin ilk yerli 4.5G baz istasyonunu tasarlayan Netaş, 5G ve Ötesi teknolojilerin altyapısı için gerekli olan fiber altyapılar için yerli çözümler sunarak ülke ekonomisine sağladığı katkıyı artırmayı hedefliyor.
bu paragraf ile zaten ar-ge merkezlerinde orhangazide üretim yaptıklarını anlıyoruz...sadece üretimlerine yerlilik onayı almışlar...yani görüldüğü kadarıyla üretim zaten yapılıyor....tabi bunun teyidi için yatırımcı ilişkileri ile görüşmekte de fayda var...ama görüntü öyle görünüyor...
Hiç kıçını kaldırmış gidecek hissenin hareketlerine benzemiyor.....
Gidecek hisse, endeks yükselirken endeks den daha fazla yükselir.. Endeks düşerken diğer hisselere nazaran daha fazla dirençli olur... 1. var 2. yok..
Olmadı... Bu sefer de şu argüman devreye girer Netaş bu... göstere göstere gitmez... :)
Günlük grafik çığın altına kalmış gibi.. Haftalık da durum ise baharın açan ilk çiçekleri gibi... (Bu sefer de şansımıza dolu yağmazsa)
Bence bu düşüşü abartılı yaparak, ilk sağlam yükselişte milleti trenden inmeye ikna etmeye çalışıyorlar.
Orhanli tesisleri dediğiniz probilin binasıydı. Gözünüz de fazla büyütmeyin.
Orhanlı, İrfan Cd. No:28, 34956 Tuzla/İstanbul
Google maps bu adresi girin. Gorselleri var. Eskiden maps te probil diye geciyordu. Simdi Netaş fabrikasi diyor.
ama orda üretim yapılıyormuş..bence binanın dışına değil içine bakmak lazım...:) ben uzun vade beklentisini beğeniyorum..ama kısada bir şey diyemem..kısada daha çok beğendiklerim var....
yalnız geçmişte 25-30 tl fiyatlarını görmesi var..ayrıca hisse başına 19 tl den de zte firmasına hisse satışı var...bilanço olarak biraz toparlanırsa gerisi gelebilir...uzun vade tekniği ve endeksi de gözeterek alışlar yapılabilir diye düşünüyorum..
6 ay içinde gsm operatörleri kapasitelerini %48 artıracaklar...buda üçüncü çeyrekten sonraki çeyreklerde karlarda canlanmaya neden olacak görünüyor...ilk etapta bu olumlu haberlerin daha uzun vadede gerçekleşeceğini sanıyordum...ama 6 ay bana göre makul bir süredir...hatta kısa vadede denilebilir...
yatırımcı ilişkileri ile bu konuları derinlemesine konuşmak lazım...
yaklaşık 1 ay önce böyle bir hareket yapacağı belliydi. O zamanlar kitapçısı, radyocusu ise millete gazı veriyordu. Şimdi hiçbiri yok. Dönem dönem görevi başkaları devralıyor! Harekete bakacak olursak yine kendine yakışır bilanço açıklayacak. Ne zaman bu beceriksiz yönetim gider o zaman bu şirket bir şeye benzer.
Dell TR eski GM ceo muco'nun danışmanı olmuş umarım bilmeyenler bilenleri dinler olumlu olur.
Bir süredir forumda yazan bir grup derdini bir yada iki mesajda ne hikmetse anlatamıyor. Ardı ardına mesaj bombardımanina tutuyor. Bir süre sonrada kayboluyor.
Netaş şöyle iyi böyle iyi olacak diye. Madem bu şirket bu kadar iyi niye bizlerin dışında kimse görmüyor. Hadi yatırımcıyı bırakalım ZTE 20 tl ye aldığı hisseyi 8 lerden neden toplamıyor. Bunu da bıraktım. MKK ya kote satılacak denilen artık satılmayacağını cümle alemin bildiği 8 Milyon hisse neden geri çekmiyor.
Bunların bir tek sebebi var. O da jöleli. Piyasada herkes bu hissenin spek ini biliyor ve hisseye girmiyor. Zaten 92 milyon zarar ne olacakta kapacak. Netaş telefon üretip dunyaya mi satacak.
Bu hisse spekulatiftir. Nasil 7 den 10 a gitti. 10 dan 8 e iner. 7ye 6 ya hatta 5 e düşebileceği gibi. Yukarı daha gidebilir.
Sorulursa ben niye girdim. Bir donem teknoloji üreten bir şirket sandım. İdarecilerini ekmek yediği mekan için çalışır zannettim. Çok ciddi tufaya geldim. Bu saatten sonra da satamıyorum, satmayacağım.
Şunu asla unutmayın. Netaş duvar arkasını gören teknoloji yaptığını iddaaa etti. Bir kuruşluk satıs olmadi. 4G LTE yi 2012 de ürettiğini iddaa etti. Geldiğimiz nokta ULAK aş nin %51 i Aselsanin Netaşın ismi yok.
Ürettim yaptim dediği hiçbir üründen kar anlamında geri dönüş saglayamadılar.
3. Havalimani projesinden birinci faz 7.9 M euro ikinci faz 13 M euro. Nerede bu paralar. Koca bir HİÇ.
Bunlar yüzünden siz siz olun bu hissede hayale kapılmayın.
beni zan altında bırakmışsın dostum..biz burada kendi düşüncelerimizi paylaşıyoruz...zte şirketi hisselerin %48 ini almış..%3 daha alırsa zaten şirketin sahibi olacak...almaması yönetimin verilmemesi amacıyla olabilir..şu ana kadar neden kar etmiyor onu ben herhangi bir inceleme yapmadığım için bilmiyorum...ama bundan sonra işleri daha da artacağını düşünüyorum ve bunun da kara yansıması olması gerektiğini düşünüyorum..hem yurtiçi hem de yurtdışına ürettiği ürünleri satması büyük bir fayda verecektir...
başka bir konuda bu hisseyi 10,68 leri görürken yorumlamadık..hisse 8,18 leri görürken yorumladık ve hisse şu anda 8,70 seviyelerindedir...bu hissenin 25-30 tl zirveleri var , 19 tl de zte şirketinin satın alma fiyatı var...artık karar da yatırımcı dostlarındır ..ben herhangi bir yatırım tavsiyesi vermiyorum...al ,sat veya tut kararlarını her yatırımcı kendisi verecektir..
önümüzdeki 6 ay içinde gsm operatörlerinin altyapılarını güçlendireceği ve kapasitelerini %48 artıracakları bir zaman dilimidir...netaş bu altyapı hizmetlerini artık yerli üretmeye başlamış...bu pasta büyük olmalı ve bu pastadan da netaş iyi fayda sağlamalı...tabi bilançolara yansımalarını önümüzdeki çeyreklerde görebilmemiz lazım..önümüzdeki 6 ay içinde şirket ile ilgili güzel iş bağlantıları haberleri düşmeli...
bu düşüncelerimizi teyit edecek gelişmeler olursa iyi olur..bu gelişmeler bu hisse hakkındaki fikirleri doğrudan etkileyecektir..
karel ve netaş bu endekste güzel tepkiler verdiler...ama daha geçen hafta ikisinin de fiyatı hemen hemen aynı idi ve fiyatları 10,70 civarını görmüş idi...netaş ,karelin gerisinde kalmış...
sizler bol kazançlar diliyorum, uygun zaman veya bilanço sonrasını takip edeceğim.:wave:
https://mobile.twitter.com/olcay_ani...608896/photo/1
Netaş bilişim teknoloji şirketleri arasında bu yönetimle ve karlılık oranı ile her geçen gün ligten düştü.