Yksln aylık ve gunluk güncel grafikleri..https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...41e7ebe4bb.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...3c62d91ae1.jpg
Kişisel görüsümdür.Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.Alan da satan da kendi bilir..
Printable View
Yksln aylık ve gunluk güncel grafikleri..https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...41e7ebe4bb.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...3c62d91ae1.jpg
Kişisel görüsümdür.Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.Alan da satan da kendi bilir..
Şirket kap'a geleceğe dönük değerlendirmeleri göndermiş. vuk'a göre 01.01.2022-15.03.2022 arası satış gelirleri %250 artmış.
2023 ilk çeyrekte fabrikanın içinden bir fabrika daha çıkacak. (Yatırım kararında %100 kapasite artışının seneye yetişeceği söylenmiş)
Talep bu seviyede kalırsa ve kapasitesini tamamen kullanacaksa, bu fiyatlar illüzyon gibi duruyor.
Ayrıca şirketin kap'a gönderdiği verilere göre ilk çeyrekte 17 bin ton ürün satmış olacak muhtemelen.
Bunun karşılığında da cirosu yaklaşık 330 milyon civarında olacak gibi.
Kar marjları konusunda şirket bir yorum yapmıyor haklı olarak. Ancak Son çeyrek net kar marjı %20 civarındaydı. Buradan herkes hesabını yapabilir sanırım.
Grafik güncel görünümü.Günlükte izleyelim bakalım bu kanalda devam edebilecek mi..https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...331e5695d2.jpg
Evet haklısınız.
Bu sene, artan ihracat olasılıklarını değerlendirebilmek amacıyla ABD'de Rising Steel adlı bir şirket de kurdu.
İhracat rakamları zaten 2021 3. çeyrekten itibaren ciroda henüz payı küçük olsa da (cirodaki payı %3)
bu sene daha da artacağını düşünüyor.
Bu firma üretim yerine vasıflı çeliğin ticaretini mi yapıyor? Servis merkezinde tam olarak ne yapıyor? Dediği gibi ciro 1.2 milyara gelirse net kar da aynı oranda artarsa fk 4 altına iner. Bu şirketin riski ne onu anlamadım.
Mi 9 SE cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aldığı çeliği 40 adet çelik kesme işleme tezgahında işliyor, kesiyor, biçiyor, şekillendiriyor ve satıyor. Patentli ürünleri var. Tedarikçi aynı zamanda distribütörlüğü de mevcut.
Ciroyu 2022'de 1.3-1,5 milyar arası tahmin ediyor şirket bence temkinli bir tahminde bulunuyor. Mevcut çelik fiyatları ile tonajı düşmediği müddetçe 1.5 milyar üstü bir ciro yapması daha olası. Kar marjları da aslında iyi, CEO bunu aşağıdaki yayında da söyledi.
Riski, bir miktar finansal borcu var yatırım nedeniyle. Ancak nakit akışı bunu karşılayabiliyor. İşleri daha da büyümeye pek müsait görünüyor. Bakalım...
https://www.youtube.com/watch?v=K9xi...87elikA.%C5%9E.
Aşağıdaki linkten ürünlerini inceleyebilirsiniz.
https://www.yukselen.com/urunler/detay/alasimli-celik
Bu şirketin en büyük riski, emtiaların dünya ticaretini yavaşlatıcı hatta durdurucu bir noktaya kadar yükselme ihtiali. Aslında emtialardaki yükselişin, stok değerini artırması ve de ciroyu yükseltmesi gibi olumlu sonuçları olsa da, aşırı yükselen fiyatlara ulaşılması durumunda müşterilerinin alım iştahı azalabilir. Artan enerji, ham çelik ve hurda fiyatları maliyet baskısı oluşturacaktır muhakkak.
Benim bir sorum da bu şirketin Rusya'dan ithalatı ne büyüklüktedir? Sektörde konuşulana göre batılı müşteriler, Türkiye'deki imalatçılara, hammaddenin Rusya'dan alınmaması yönünde baskı yaptığı söyleniyor. Bu durumun YKSLN'e etkisi ne olur?
Şirketimiz, sahibi olduğu (2019 yılının son çeyreğinde halka arzını müteakip Fiyat İstikrar Fonu kapsamında geri alımını yapmış olduğu) 1.245.878 adet 'YKSLN' payının 1.245.878 adedini 05.05.2021 tarihinde Borsa İstanbul bünyesinde 6,6624 TL ortalama birim fiyatla satmıştır.
Mevzuat gereği de olsa şirketin pay fiyatı üzerinde yaptığı sınırlamalar ve yön göstermeleri doğru bulmuyorum. Şirket geleceğini en iyi bilen kişiler bu fiyattan hisselerini satıyorsa ben neden daha yüksek fiyatlardan hisse alayım gerçeğini ortaya koyan paradoks.
Şirket değeri düşerse alacaksın, aldıklarımı satayım da 3-5 milyon kar edeyim diyorsan zaten ne şirket yönet ne de patronum diye tv lerde boy göster. Önce makamların ağırlığını kavramak ve benimsemek gerekiyor. Ereğli Kardemir gibi devleri eleştireceksin sonra da hisse tüccarlığı ile boy göstereceksin. Yok öyle bir dünya :)
Yksln günlük kanalının alt band çizgilerini test ederek yoluna devam ediyor..https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...5b4db38ab1.jpg
Geçen gün şirketin açıklamaları doğrultusunda zaten 1.5 milyar TL ciro beklentisini aşacağının görüldüğünü yazmıştım.Alıntı:
Kuruluştan yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:
Türkiye'de vasıflı çelik sektörünün öncü markalarından biri olan ve Kasım 2019'da halka arz olarak Borsa İstanbul nezdinde işlem görmeye başlayan Yükselen Çelik, 2022 yılı büyüme tahminlerini ikinci kez yukarı yönlü revize ettiğini açıkladı. Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yer alan açıklamada, şirketin 2022 yılının ilk iki aylık döneminde tonaj bazında %70'in üzerinde reel bir büyüme ortaya koyduğu ve 2021 yılında 70 milyon dolar civarında olan satış gelirlerinin 2022 yılında 100 milyon doları bulmasının beklendiği ifade edildi.
Hedef, ton bazında ve döviz cinsinden en az %30, TL cinsinden %100 üzerinde büyüme
Şirketten yapılan açıklamaya göre, 2022 yıl sonu ciro beklentisi 900 milyon TL'den yukarı yönlü revize edilerek 1,5 milyar TL seviyesine taşındı. Konuya ilişkin konuşan Yükselen Çelik İcra Kurulu Başkanı Barış Göktürk, "Şirketimiz 2020 yılında gerçekleşen 25 bin ton civarında yüksek katma değerli çelik satışını 2021 yılında 55 bin tona taşımayı başardı. 2022'de enflasyonist baskılar sürerken ve emtia fiyatlarında artış yaşanırken, reel büyümemizi sürdürmek istiyoruz. Ton bazında ve döviz cinsinden en az %30, TL cinsinden ise %100'ün üzerinde büyüme hedefliyoruz. Tüm planlarımızı bu yönde yapıyoruz" şeklinde konuştu.
"Satış gelirlerimizi 100 milyon dolara taşımak için azimli bir çalışma ortaya koyuyoruz"
Barış Göktürk, "Yükselen Çelik, inovatif ve katma değerli çelik gruplarında kendi alanında pazar lideri bir şirket. Halka arz öncesi %14 civarında olan pazar payımız %20 civarına ulaştı. Pazar payımızı özellikle kalıp çelikleri alanında iki yıl içinde %25'in üzerine taşımak istiyoruz. Bunu yaparken sektörün üstünde pozitif ayrışan FAVÖK ve kâr marjımızdan ödün vermek istemiyoruz. 2021 yılında net kâr marjımız %16, brüt kâr marjımız %26 civarında gerçekleşti. Bu marjlardan fazla ödün vermeden satış gelirlerimizi 100 milyon dolara taşımak için azimli bir çalışma ortaya koyuyoruz" dedi.
Artan ihracat faaliyetlerinin ABD'de kurdukları ve %100 Yükselen Çelik'in iştiraki olan Rising Steel isimli yeni şirketleriyle daha da büyüyeceğini belirten Göktürk, 2022 yılında bölgemizdeki savaş durumuna rağmen, başarılı tedarik zinciri yönetimleriyle sektörde pozitif yönde ayrışmayı hedeflediklerini de ifade etti.
Esas olan kar marjları tabi. Şirket de ciro değil de karlılığa daha fazla önem veriyoruz diyor. Bilançolar geldikçe gözlemleme fırsatımız olur.
Açıklamada dikkat çekenler:
*ton bazında %30 artış bekliyoruz
*Pazar payımızı özellikle kalıp çelikleri alanında iki yıl içinde %25'in üzerine taşımak istiyoruz.
Ben genellikler şirketlerin bilançosundan ziyade patronlara dikkat edenlerdenim.
Bu yorun gözler neler gördü: Altın madenini mezarlık yapanı da gördüm; çamurdan krallıklar kuranı da
Ben Barış Göktürk'e güveniyorum: Hırslı, cesur ve şeffaf... Umarım böyle de devam eder
Bu hırsı ile devam ederse. Belki ilerde daha başka alanlara da adım atabilir.
Ben nev-i şahsıma, çelik merkezciliğinden çelik üretimine ve hatta kompozit alanlara yönelmesini çok isterdim.
Neyse şirket daha genç. İlerde bizi ne serüvenler bekliyor göreceğiz
Peki geçen seneye göre dolar bazında neredeyse ikiye katlanan ham Çelik fiyatlarını risk olarak görüyor musunuz? Pahalı hammadde ile işlenen çeliğin satışı da pahalı olacaktır. Bu fiyatlar, YKSLN’in pazarında da işleri çok yavaşlatır mı?
İlave bir sorum da YKSLN’in Rusya pazarından tedariği ne miktardadır? Saygılarımla..
Fiyat artışları kısa vadede kesinlikle işimize yarayacaktır ama sıkıntı uzun vadede başlar
Çünkü çelik fiyatının artacağını düşünen firmalar, çelik kullanıcıları fiyatlar artmaya başlarken gereğinden fazla alır. Umarın yükselen çelik de fiyat artışları yaşanmadan yabancı kaynak (kredi ) ile stoklarını daha da güçlendirmiştir.
ama sıkıntı uzun vadede başlar. Çelik fiyatı düşmez ise tonaj bazlı satışlarda düşü görülür. Hasılat artar ama ben ileriki dönemlerde yüksek çelik fiyatlarında dolayı marjların azalacağını düşünüyorum. Net kar da artacaktır fakat kar marjları azalacaktır.
Ama her şeye rağmen ABD Rising steel comp. den umutluyum
Rusya konusunda bir bilgim yok maalesef
Grafiği güzel, vaatleri güzel, bilançosu güzel.
Tavan hepsinden güzel. (bozabilir de, umarım bozmaz)
Bugün Gedik'in raporunda yeni bir şey yok aslında ama işte
piyasa, bu tepkiyi verdi belki de artık şirketin yapabilecekleri konusunda ikna oluyor yavaş yavaş.
Rapordaki tek önemli bilgi şirketin Eylül ayına kadar tüm alımları yapmış olması.
Düşük fiyattan çelik alımlarını yapıp, işledikten sonra daha yüksek fiyattan satma imkanı demektir bu da.
Tabi Eylül ayından sonra marjlar değişecektir.
Bir de bu aksiyonu alamayan rakiplerin piyasa payından da pay kapma durumu belirtilmiş raporda.
Güzel gelişmeler....
Bu şirkette KAP'a haber düştükçe hisseye olan rağbet ve de fiyatlar artıyor. Sonra ufak ufak gevşeme yapıyor. Sonra tekrar başka bir haber düşüp, tekrar fiyatlar artıyor. KAP'a çok sık haber düştüğü için belirli aralıklarla ufak heyecanlar geliyor tahtaya.
Şirketin uzun vadede güzel yerlere geleceği umudunu güçlü bir şekilde taşıyoruz. Ancak emtia fiyatlarının uzun vadede aşırı yüksek seviyelerde kalmaya devam etmesi durumunda, sektördeki satış rakamları ve karlılık için risk oluşabilir diye temkini bırakmak da istemiyorum. Zaten yüksek emtia fiyatlarına karşı savunma amaçlı olarak EREGL'yi (%95) taşıyorum. EREGLİ'den sonra ikinci kağıt olarak (%5) YKSLN taşımaya devam:)
Bugün düşen haber Gedik Yatırım'ın Şirket Ziyaret Notuydu. Şirketle ilgili güzel bir projeksiyon sunulmuş. YKSLN şirketi ve CEO'su Barış Bey, bilgi paylaşımı ve yatırımcı ilişkileri konusunda oldukça aktif. Belki de ABD'de öğrencilik hayatı yaşamasının da bunda payı vardır. Çünkü ABD'deki birçok şirket, yatırımcı ilişkileri ayağını oldukça önemsiyor. Barış Bey'in enerjisine, şeffaflığına ve de paylaşımcılığına hayran olmamak elde değil. Yatırımcısını bu derece önemseyen patron Türkiye'de parmakla gösterilecek kadar azdır .
Barış Bey, ilk zamanlar daha heyecanlıydı ekran karşısında, bu anlamda biraz daha pişti daha iyi konulara değiniyor ekranlara çıkınca. Daha önce yazmıştım hırslı biri, önceki kuşağın aksine agresif bir şekilde büyümek istiyor ve bunu da başarıyor.
İşlem hacmi çok yüksek çakmazlar inşaAllah
Zaten 1,5 milyar dolar hedefi verilmişti şirketten. Yeni heyecan verici bir durum yok.Alıntı:
Yükselen Çelik CEO'su Göktürk:Bu yıl 1 milyar TL ciroyu geçeceğiz ve 200 ila 340 milyon TL arası brüt kâr hedefliyoruz- Dünya
Dünya gazetesinde yayınlanan habere göre;Yükselen Çelik, 200 ila 340 milyon TL arası brüt kâr hedefliyor
Vasıflı çelik alanında kendi patent ve markalarıyla hizmet veren Yükselen Çelik, halka arzıyla birlikte işletme sermayesini artırdı. Bu doğrultuda yatırımlarla hızlı bir büyüme kaydettiklerini belirten Yükselen Çelik CEO'su Barış Göktürk, "2028 yılında 806 milyon TL taahhüt ettiğimiz ciroyu bu yıl yakalayacağız. Bu yıl 1 milyar TL ciroyu geçeceğiz ve 200 ila 340 milyon TL arası brüt kâr hedefliyoruz" dedi.
Türkiye'nin önde gelen vasıflı çelik üreticileri arasında yer alan Yükselen Çelik, yatırımlarla hızlı büyümesini sürdürüyor. Her yıl yaklaşık 5 kat büyüme kaydettiklerini ifade eden Yükselen Çelik CEO'su Barış Göktürk, 2021 yılında 180 milyon brüt kâr elde ettiklerini söyledi. Bu yıl içinde 200 ila 340 milyon TL arası brüt kâr elde etmeyi hedeflediklerini vurgulayan Göktürk, "Fiyat tespit raporunda 2028 yılında 806 milyon TL taahhüt ettiğimiz ciroyu bu yıl yakalamış olacağız. Bu yıl 1 milyar TL ciroyu geçmeyi planlıyoruz. Yani 7 yıl erkenden geliyoruz" açıklamasını yaptı.
Bir tek brüt karda hedefi işaret etmiş.
340 milyon brüt kar, 200-250 milyon TL arası net kara denk gelebilir.
Aylık alimlara devam.
CPH2205 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
tavanda kalsan şaşırtırsın zaten..
Tavan kalırsa güzel olur, maşallah diyelim.
a1 capital'e kızardık merrill ondan beter oldu.
300.000 lot civarı artı ile tavana götürdüğü hisseyi -280.000 lot ile kapattı. Üstüne sattığı lotları da 8.38'den satmış oldu. Saçmapasan para kaybetti.
Merhaba, 2023 yatırımının devreye girmesi ile 2023 ciro/net kar hedefi ile ilgili bir öngörünüz varmıdır. Bu sene 200 milyon TL civarı net kar, seneye ilk çeyrek yatırımı devreye alma ile (%100 kapasite artışı), 350-400 milyon TL net kar hedefine ulaşabilir gibi hesaplıyorum
saygılar
ne kadar iyi patron olursa olsun..
hissesine en ufak faydası yok.
Bu kadar oynak hisseler hiç hoşuma gitmiyor. Bir gün +5 bir gün -5 yapacağına yatay kal daha iyi.
"Demir-çelik ürünlerinin teslimine KDV tevkifatı geldi"
Tevkifat uygulayacak alıcılar ve tevkifat oranı
Demir-çelik ve alaşımlarından mamul, yukarıda belirtilen kapsama giren ürünlerin 1 Mayıs 2022 tarihinden itibaren tesliminde (4/10) oranında KDV tevkifatı uygulanacaktır.
Demir-çelik ve alaşımlarından mamul ürünlerin,
- İthalatçılar tarafından yapılan teslimleri ile
- Münhasıran cevherden üretilenlerinin üreticiler tarafından ilk tesliminde
ise tevkifat uygulanmayacaktır. "
https://www.dunya.com/kose-yazisi/de...i-geldi/655684
Bu haber tam anlaşılamadı heralde...
Haber ne olursa olsun Çin in çelik üretimini % 10 Daha düşürmesi Türkiye ürünlerine olan talebi öyle arttırıyor ki beklenmedik ciro artışları meydana geliyor.
Bu yüzden 13-01-2022 tarihli Kap bildiriminde;
"2022 yılı birinci çeyreği için alınan siparişlerin olumlu seyir ettiği ve 2021 yılının aynı dönemine nazaran (beklenmedik olağan dışı bir makro gelişme yaşanmaması halinde) satış gelirlerinde asgari % 50 büyüme olabileceği öngörülmektedir."
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/993434
denildiği halde.....
16.03.2022 tarihli Kap bildiriminde ;
"• 01.01.2022-15.03.2022 döneminde Şirketimizin (Vergi Usul Kanunu esaslı defter kayıtlarında) bir önceki yılın aynı dönemine nazaran satış gelirlerimiz %250 artış göstererek yaklaşık 273,4 Milyon TL'ye ulaşmıştır.
• Aynı dönemde Şirketimizin satış miktarı (ton bazında) %73 artış göstererek 14.309 ton olmuştur.
• 2021 yılında 2020 yılına nazaran satış gelirlerini %269 artışla 3,7 katına çıkarmış olan Şirketimizin hali hazırda satış gelirlerindeki büyüme devam etmektedir. 2021 yılında zaten 3,7 katına çıkmış olan satış gelirlerimiz 2022 yılında yukarıda yer alan miktarlarda artmıştır.
• Ton bazında reel büyümenin yanı sıra çelik fiyatlarındaki artışa bağlı olarak satış gelirlerimizin, yılın ilk yarısında bir önceki yılın aynı dönemine nazaran %200 civarında artması muhtemeldir. 2022 yılının kalan kısmında çelik fiyatlarında veya çelik talebinde önemli bir düşüş yaşanmaması halinde Şirketimizin 2022 yılı satış gelirlerinin 1,2 Milyar TL - 1,5 Milyar TL arasında olması söz konusu olabilir.
denilmek zorunda kalınıyor. Yani Talep artışı müthiş.....
Ve Çin in yeni kararı hammadde üretiminin % 10 daha kısılması..
Önümüzdeki aylarda Türkiye ye talep daha ne kadar artacak bilinmiyor.
Yatırım tavsiyesi değildir...
cemtaş ile aynı işi yapıyor. ÇOk ciddi kar çıkladı. ilk çeyrekte neredeyse senelik kar verdi. Bunda stokta vardı bunun etkisiyle inşallah çok yüksek kar ve yükseliş bekliyorum.
51,4 milyon kar geldi. Hayırlı olsun. Detaylıca bakalım ne ne olmuş diye.
Çekilen krediden dolayı 15 milyon finansal gider oluşmuş. O da olmasa 65 milyon kar gelecekmiş.
Bu tonaj ile bir sonraki çeyrek net kar rakamı bu şekilde olursa şaşırtmaz.
Yukselen celık'ın 2022 yılı 3 aylık konsolıde olmayan net karı 51.494.128 tl (2021/3 aylık: 13.663.516 tl)
Ceo 55k hisse alimi yaptı.
Barış bey ve diğer yönetim kurulu üyeleri bunun gibi birkaç alım daha yapsın, piyasa zaten gerekli mesajı alır.
Örnekleri çoktur. insider alımları mühim.
Hiç kimse şirketin o çeyrek işleri nasıl gidiyor, gelecek çeyreklerde neler yapacak onlardan daha iyi bilemez .
Şık hareket. Devamını bekleriz.
sektörünün en ucuz şirketlerinden birisi sayılır F/k olarak baktığımızda, böyle bir alım ise hissenin uygun fiyatta olduğunun şirket içindeki kişilerce de teyyidi, bir süredir izliyordum bilançoyu beğenince pörtföye ekledim.
Yksln taktacı ne yapmaya çalışıyor..
İkili tepe görünümü var..8.45 destek,9.36 direnc..
8.45 in altında formasyon çalışır.Hedefi 7.x seviyeleri olur..8.45 den destek bulursa hedef yeniden 9.36 zirvesi olur..
Sağlıkla bereketli kazançlar.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...f2ecf68498.jpg