https://s19.directupload.net/images/200229/4l4qg96v.jpg
Printable View
Bu yabancının satışı ne zaman bitecek acaba bilançoda çok iyi geldi yabancı son bir ayda 5 milyon lot sattı nerdeyse hala satıyor.
Bugünde yabancı iyi sattı 1.1 milyon lot tahtayı daha aşağı basacaklardı gedik yatırım tuttu kapanista ise aldıklarının dörtte birini sattı gedik yatırım bu tahtada çok değişik oyunlar var.
Bir aydır her gün olduğu gibi merill ve yatırım finans satıştaydı.bir milyon sattılar.Dünde bu ikili 1.1 milyon satmıştı.Bu bilançoya bu satışlar neden olabilir? Bu satışlar olmasa hisse zaten 4.50 lere gelirdi oradan neden satmayı düşünmeden burdan satıyorlar? Yorum yapacak varmı?
Takaslara baktınız mı?
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Muhtemelen corona virüsü ve dünyadaki diğer olumsuz etkilerden ekonomilerin olumsuz etkileneceğini düşünüyorlar. Sanayi çalışmazsa elektrik tüketimi de artmaz.
Sanki bankalara yönelme var. Tüm dünyadaki Faiz düşüşlerinden bankaların olumlu etkileneceğini düşünebilirler. Türk bankaları dışarıdan düşük faizle kaynak bulabilecekler. Bu iki yönden olumlu etkiler. Birincisi ; yurtdışından eskiden aldıkları yüksek faizli kaynakları düşük faizlli kaynaklarla finanse edebilirler. İkinci olumlu etki ; İçeride faizlerin hala yüksek olması ve kurlar düşme ihtimali bankaların gelirlerini artıracaktır. Bunları FED in faiz indirmeye devam edeceği varsayımı ile söylüyorum.
Ancak Suriye ve diğer komşularla yaşanan gerginliğin artması işleri belirsizliğe sürükleme ihtimali de var.
Hissenin ucuzluğu yavaştan fark edilmeye başlandı..
YTD..
SM-N950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
10 yıl önceki Halka arz dolar bazlı fiyatının bugün TL karşılığı 18.90... Türkiye de halka arz böyle bir şey işte..!
Aktif Alışlar 27.195.096 -- Aktif Satışlar 22.096.874
bu piyasada büyük para sahiplerinin zerre kadar hisse değerlemeden anlamadıklarını biliyorum artık, kabahat patronda neden geri toplamaz bu kelepirlikte olan hisseyi??????????
Aksa Enerji #AKSEN Faaliyet karının yüzde 70 i yurtdısı santrallerden.
Yurtdışı santraller akaryakıt ile elektrik üretiyor.
Petrol fiyatlarında şok düşüş yaşanıyor.
Yani?
Neyse yorum yok. Var da yok. https://t.co/IBVSUYW8X1
Alım ve fiyat garantisi var da akaryakıtı acaba kim temin ediyor?
Alım/fiyat garantisini verenler yakıtı da temin ediyorlarsa, petrol fiyatlarındaki düşüşün etkisi nötr olur.
Ama şirket yakıtı temin ediyorsa karlılık artar.
Bu aşamada Afrikalılar elektrik parasını ödesin yeter[emoji3]
YTD
SM-N950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
portföyü boşalt tuşu basılı kaldı galiba
gençliğim eyvah
koca boşa geçen bir ömür
kabahatli olan ben miyim?
rabbim dilemedi mi yaşadıklarımı
cüzi iradem var ya
yok onu ben kontrol etmiyorum
galiba.
sil baştan yapmak lazım bazen
hayatı sıfırlamak lazım
yeniden başlamak için.
Neden yeniden başladım
Halka arz fiyatının altında tl bazında
dolar bazında mı?
boş verin yazmayayım
yılda 5.6 milyar ciro yapıp
1.5 milyar favök üretiyor
istesin 2 senede borcu sıfırlar
yazmasın 2 sene kar
sonra senede 1.5 miyar kar yazsın
öz sermaye, 3.490 milyar
piyasa değeri 2.5 milyar
bu hisseyi fiyatlamayan piyasa utansın.
dedim ya sıfırladım geçmişi! yeniden başladım.
olmadı olduramadım çünkü.
putin 9 ay dayanabilirim dedi petrol fiyatlarına
elektriği petrol alıp üretiyoruz
çok ama çok karlı çıkmalıyız bu işten
ülke olarak da, aksen olarak da.
Sayın kitapçı eczyt dan sonra yolumuz burada kesişti ben orada kol kestim bundada ilk günden aynı umutsuzluğa geldim biz bence şu noktada yanlış yapıyoruz ucuz da niye ucuz bu sorunun cevabını bulmamız lazım bu şirket zaten halka y üzerine hiç çıkmamış yıllardır sürünüyor bir sihirli değnek bekliyoruz aldık diye ama o değnek gelmiyor bundan sonra ucuz almiyacam galiba giden gitmeye devam ediyor
Su yorumunuza bakarak bu sektörden anlamadığınızı fark ettim. Aman dikkat. YTD.Redmi 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
1. Petrol degil dogalgaz aliyoruz yurticinde ve dogalgaz anlasmalarında fiyatlar 6-9 ay sonrasi icindir.
2. Dogalgaz fiyatlari dustugu zaman elektrik fiyatlari da duser(spot piyasa) ve bu da komur santrali olan bizim gibi sirketler icin olumsuz etki dogurur. Ama bu firmada komur ve dogalgazin ikisi de oldugu icin yaz aylarinda olsa nötr etki yapar.
3. Yurdisi santrallerinde yakiti karsi taraf tedarik ettigi icin. Petrolün düsmesi bize etki etmez.
Aydınlanma icin rica ederim :)
YTD.
Redmi 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yazimda da o anlasilir sanmistim. Yurtiçi diyr belirttim 1. Maddede. 3 te de neden petrol etkilemez yurtdisinda onu belirttim.Redmi 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bence BISTte 3_5 tane şirket var hektaş egeen ASELSAN Sasa sayabilirim gerisi yalan yön hep yukarı 50 TL ASELSAN alan için değil bu dediğim o ekstra bir durumdu 10 yıl önce bunları alan bugün zengin aksen halka arzdan beri alıp tutanın parası erimiş biz macera arıyoruz bence
Endeks osurdu bu sıçtı bize gelince mi böyle oluyor arkadaş çekiyoruz aşağıya kağıtları pes ediyorum artık
Bu iş kısmet işi biz bilanço faaliyet raporu okuyoruz hesap yapıyoruz adam gidip 10 TL gübre fabrikaları alıyor 18 e satıyor sonra gelde çıldırma
Borsanın genel düşüş ve çıkışı tüm hisseleri etkiler. Hele kriz varsa.
Bizim gibi donsuz yatarim ama hissesiz yatamam diyenler için doğru hissede olmak cok önemli.
Doğru hisse ise Satışları ve faaliyet karı artan şirketlerdir .
Spekülatif yükselen hisse arayan telegram WhatsApp gruplarına takilsin.
Aksen gecmişte 3.5 cent görmüş ama şu an o fiyatı eder mi mesele budur. Veya gelecekte yine o fiyati edecek mi.
Faaliyet Karı yıllara göre ocak kuru ile yaklaşık
2012 114 Milyon Dolar
2015 100 Milyon Dolar
2017 72 Milyon Dolar
2018 125 milyon Dolar
2019 162 milyon Dolar
Sıradaki bilanço 2020 İlk çeyrek.
Beklentimiz 40 milyon dolar civarı.
Eğer gelirse düşse bile katlanilabilir diye düşünüyorum.
Bu gune kadar hic yazmadim ama boyle hissenin icine edeyim ben borsa 0.50 eksi tahta yuzde 5 eksi kar etse ne olur etmese ne olur
bilanço fiyatlasa bu fiyatlarda neden sürünsün, defter değerinin altında karlı kaç tane firma var
eczacılar 1
bu 2
hepsine lanet olsun.
Her şey yalan teknik temel bilanço tek gerçek spek bul speği al parayı bizim borsamızda malasef durum bu
Tekrar 4 üzerine çıktığında endeks kaç olacak sizce.