https://s28.postimg.org/u3qim7iq5/256.png
Printable View
Nasıl ki 135.000 seviyesini yukarıya kırdı ve kanala geri döndü, aynı şekilde 131.500 seviyesini de aynı oranda aşağıya kırarak tekrar yukarıya kanala geri dönülebilir.
Simetri çoğu kez işliyor.
Olmaz diye bir şey yok.
Şu ana kadar 250 puanlık yükselişler dahi satış fırsatı olarak kullanıldı. Kontrat pahalı hale geldi diye düşünüldü.
Trenin önüne atlamak son derece tehlikelidir. Pahalı hale gelince satıyorlar.
1000 - 1500 Puanlık ani ve sert düşüşlerde veya yükselişlerden sonra ortalama iki saat yataylaşma gözlemliyoruz.
Sonrasında tekrar ana yönde bir hareket daha denenebiliyor. Denenme ihtimali hayli yüksek oluyor.
131.300 Seviyesinde biraz durulma beklenebilir.
131.000 - 131.500 bandı oluşuyor olabilir.
132.000 Seviyesine uzanırsak yeni satış yeri olabilir. Sonrasını takip etmek lazım.
Kontrat tekrar pahalı hale geldi, dikkatli olmak lazım.
132.000 görülse bari.
Biraz yükseldik. Bunun bir trend değişimi olup olmadığı henüz net değil. Bu nedenle şimdilik bunu bir reaksiyon olarak görmek lazım.
Yani fiyat yeni oluşan seviyede pahalı hale geldi.
Bu doğruysa 132.000 üzerine çıkış zor olur ve kalıcı olamaz, 131.500 altına düşüş mümkün olabilir.
Biraz takip etmek lazım.
135.000 Seviyesinin zirve olarak kalacağını ve bundan sonra geri dönüş trendinin başlayacağını gözlemliyorum.
a. Trend direnç çizgimiz oldukça aşıldı.
b. Aylık hacim trend çizgisi üzerinde artmadı ve hatta 3M gibi düşük bir seviyeye geriledi.
Trend çizgisine geri dönülerek test edilmesini bekleyebiliriz.
https://s24.postimg.org/ybonf6eyt/i_lem.png
A-B mesafesi C-Ç mesafesi ile katedildi. Sarı çizgiler eşit boyda.
Tepe fark edildikten sonra düşerken haftalık bazda 1M seviyesi üzerine çıkılıyor.
a. Bundan sonra yukarıya hareketlere güvenemem.
b. Hacim düşüşte artıyorsa negatif olacak, azalırsa biraz daha oyalanacağız demektir.
c. Düşen bir hafta hacim 1M seviyesini aşarsa tepe kesinleşir.
https://s28.postimg.org/rgcd5v899/i_lem2.png
Mavi ok ile gösterilen yukarıya hamle günlerinde hacim giderek düştü.
İlk hamle günü üçyüzbin aşıldı, ikincisinde ikiyüzbin aşıldı, sonuncuda ise yüzellibin aşılabildi.
Yukarıya çıkıldıkça daha az para girişi olduğu gözlemleniyor.
Son dört günlük düşüşte ise hacim giderek arttı. Bundan sonra düşük hacimle bir - iki günlük bir yukarıya reaksiyon verilirse SAT sinyali olacaktır.
Son dört günlük düşüşte hacim artarken ondan önceki dört günlük yükselişte hacim düşmüştü. Bu durum piyasanın ayıların elinde olduğunu gösteriyor.
Temmuz ayının son haftası da yine yükseliş denenmiş, fakat hacim düşük kaldığı için başarılı olamamış, 135.000 aşılamamıştı.
Boğanın kolları oldukça yoruldu, artık kalkamıyor. Şimdiye kadar kapanıp bekleyen ayı bunu fark etmiştir, boğayı indirmek için harekete geçmesini bekleyebilirim.
https://s21.postimg.org/p7dllk00n/i_lem3.png
131.500 Desteğinde satışların kesilmesiyle yukarıya doğru artış yaşanıyor.
Ancak bir iki gün içerisinde 135.000 seviyesi aşılamaz ve hacim düşük olursa tekrar SAT sinyali oluşur.
131.500 seviyesine tekrar dönüldüğünde büyük bir ihtimalle aşağıya kırılacaktır.
https://s21.postimg.org/5uu21nj87/iiii.png
135.000 Seviyesine kadar hareketi bekleyebilirdim, ama daha fazlasını beklemiyordum.
Bütün borsalar bugün yukarıya düzeltme yaşıyor. Global düzeltme durumu var.
Ancak bu sadece bir düzeltme olabilir. Hacim oldukça düşük.
Burada dikkat edilmesi gereken nokta 131.500 - 136.500 Aralığında gidip geliyoruz. Yani daha önceki tek düze yükseliş yerini belli bir alanda dalgalanmaya bıraktı ve dalga boyları yüksek.
Bu durum da yukarı ana trendin riske girdiğini düşündürüyor.
Zaten aşırı alım seviyesinde olduğumuzu düşünüyoruz.
AL - SAT dönemine girdik.
TUT döneminden çıktığımızı AL - SAT dönemine girdiğimizi düşünüyorum.
Bu yeni döneme adapte olabilenler varlıklarını koruyacaklar, gelişecekler; uyum sağlayamayanlar piyasada yok olacak, küsecekler.
Bir saatte 2000 puan hareket oluyorsa bu volatilite yukarıya doğru görüş birliğinin kaybolduğunu gösterir.
Düşen kanal oluştu. Buna uyarak hareket edeceğim.
134.000 Seviyesinin aşağıya kırılacağını umuyorum. Bu tahminim saat 13:00'e kadar gerçekleşmezse iptal olur.
Durumu düşen kanalda yataylaşma dönemi şeklinde açıklayabilirim.
134.500 Seviyesinde bir desteğimiz var. 134.800 Yukarıya kırılırsa yükselen kanal oluştu diyeceğim.
Bundan sonra saat 15:00'e kadar 134.800 seviyesinin yukarıya kırılabileceğini umut etmeye başlayacağım.
134.500 Aşağıya kırılırsa bu umudu iptal ederim.
Düşen kanalda yataylaşma dönemi devam ediyor, 134.800 aşılamadı.
Saat 15:00'e kadar 134.800 seviyesinin yukarıya kırılabileceğini umut ettim, kırmaya teşebbüs edildi, fakat maalesef başarılamadı.
Saat 15:00 öncesinde yeni bir umut ortaya koymaya çalışacağım.
134.500 Daha çok önem kazanmaya başladı üzerinde kalınıyorsa 134.800 yukarıya kırılabilir, altında kalınıyorsa 134.350 aşağıya kırılabilir.
Net bir şey gözlemlemiyorum, yatay piyasada oynanmaz.
Önümüzde kırılabilecek ve kırılma şansı yüksek bir hedef olmalı ki biz ona göre çalışmalarımızı yürütelim. Kimse durduğu yerde duran ve ne yapacağı da kestirilemeyen bir şeye yatırım yapmaz.
Piyasanın bugün şu ana kadar genel hali düşen kanalda yataylaşma şeklinde. 135.000 Üzerinde alanlar satış için bekliyor olabilir.
Yukarıya doğru harekete dair görüş birliği kayboldu, bunu volatiliteden anlıyoruz.
Piyasada alıcı kadar satıcı da var.
Bundan sonra 131.500 aşağıya kırılırsa satıcılar galip gelmiş olacaklar, piyasa onların hakimiyetine girecek.
Trend düşen kanal devam ediyor. Kapanışa kadar 132.800 seviyesinin de aşağıya kırılma umudu var, ancak çok düştük dikkatli olmak lazım.
M20 grafta trendi belirlemeye ve trend değişikliğini önceden görme maksadıyla gözlemlere dayanarak bunu ortaya koymaya çalışacağım.
Mesela şu an trend aşağıya. Ancak %60 ihtimalle yukarıya döneceğine dair gözlemim varsa bunu belirtmeye çalışacağım.
Trend kesin olarak döndüğünde, döndü demek lazım.
Her zaman tutmayabilir, ancak tuttuğu zamanlar trende oturma bakımından bize yeter.
Kontratın ana desteği 105.000, ancak desteğin 9 - 12 ay süre sonra görülme durumu olabilir.
Trend aşağıya doğru, fakat yeni satış için yeterinde büyük reaksiyonlar gerekiyor.
Trend çok sert bir şekilde aşağıya doğru devam ediyor. Yukarıya düzeltmelerden sonra tekrar satış gelme ihtimali yüksek.
136.000 Seviyesinden üç Elliott dalgası yaparak düştük. Bunu göz önüne alabiliriz.
Dipten 750 puanlık ise her an yeni satış getirebilir.
Bu ikisini birlikte yorumladığımızda 130.000 seviyesi tekrar test edilebilir, fakat aşağıya kırılmayabileceğini düşündürüyor.
Bu bir teoridir. Bizim ana düşüş trendi devam ediyor ve yukarıya dönüş yaptık demek için çok bekleyip sabretmemiz lazım.
Şu sabır olayı çok önemli.
Yukarıya reaksiyonun devam edebileceğine dair ihtimal var. Ancak trend henüz aşağıya doğru.
131.250 Seviyesinin yukarıya kırılması umulur.
10 Dakikada 700 puanlık satış gelebiliyor, piyasa çok volatil.
Bundan sonra dikkat edeceğimiz konu 131.500 üzerine çıkılacak mı, trend yukarıya dönecek mi, daha sonra da yukarıya trendin gücü ne olacak?
Belki de bunları göremeyeceğiz.
130.750 Yukarıya geçilince M20 grafikte trend yukarıya döndü bundan sonra yükselen trendin gücünü kontrol ederek hareket edeceğiz.
Aşağıya reaksiyonların alış fırsatı verebileceğini umuyoruz.
132.000 Seviyesinden 250 - 500 puan aşağıya geri çekilme olabilir, bu doğal. Ana trendin yukarıya devam etmesini umuyoruz.
On dakikada 1500 puan verdiler, bu ne biçim bir iştir anlayamadım. Ancak yükselen trend bozulmadı.
Geçenlerde bir ABD'li kurum bizim banka hisselerinin %40 ucuz olduğunu beyan etmiş ve yeni hedefler koymuştu.
Örneğin 12.00 TL olan bankaya 19.00 TL. hedef koymuştu. Hepsi de böyle idi.
O tarihten sonra piyasa iflah olmadı.
Trendin aşağıya dönüş tehdidi ile karşı karşıyayız. Hayırlısı olsun. Gerçekleşme olacak mı, bakalım.
Kredi kartınızı ''elektronik ortamda işlemlere'' kapatın.
Telefon hattınızı ise ''İnternetten ödemelere'' kapatın.
Bu işler çok kişinin başını ağrıtıyor.
Telefon hattı konusunda benim başıma üç defa talihsizlik geldi. Miktarlar küçüktü ama, bir tanesinde mobil operatörünü mahkemeye verdim. Sinir yaptım. Dava altı sene sürdü, 350 TL fatura geri ödemesi aldım.
Benim adıma yabancı sitelerde oyun oynanmış. Her oyun 50 TL imiş. Facebookt'an oynanıyormuş. Benim facebook'um bile yok.
Bir arkadaşın da kredi kartından çok para çekildi. her biri 50 TL olan yüzlerce kez çekim yapılmış. Adam fabrikatör, kart limiti sınırsız. Olayı tesadüfen fark etmiş.
Yukarıya trend devam ediyor. Trendin gücü biraz düştü, fakat tekrar artabilir de.
Trend aşağıya dönmedikçe yukarıyı düşünmek lazım. Dalgalanmanın boyutu yüksek olduğundan iş yapmak zor oluyor.