https://i.hizliresim.com/FBesc7.jpg
Printable View
Geçen yıl borsadan çıktığım bir para ile 14.5 dolara düşmüş gümüşü görünce daldım.Bir gün sonra bir çaktılar 12 dolara düştü.Kapadım tv yi günlerce bakmadım fiyata,sonra toparladı elbet.Geçen bir videoda gümüş gurularından birinin videosunu seyrettim,gümüş artacak falan diyor,adam 40 50 yıldır gümüş trade ı yapan bir profesyonel.Son zamanlarda gümüşte alım yaptınız mı diye sordular evet 15 dolardan aldım bir gün sonra 12 dolara düştü dedi,ben aynı gün ondan ucuza almışım:)))))))))).Yani uzun lafın kısası gümüşte trade 40 yıllık adamlar için bile zor ,benim harcım asla değil.Geleceği var ,ben aldım bekliyorum,hayırlısı artık.
Sn culpable ben o grafiğin 250 yıllık olanını günlerce inceledim,o grafikte nerede olduğumuzu bilemezsiniz.Gümüşün fırsatı kaçarsa başka bir şeye benzemez.Yüz yıllık tarihinde üçüncü boğa piyasasının daha çok başındayız.30 dolar üstü kalsaydı,düşmeseydi şu anda mallanırmıydınız.
Bir başka bakış açısı için altın ve gümüşün genelde beraber hareket ettiğini düşünerek,altın grafiğine de uzun vadeli düşünün,o şekilde bir tahmin yapmanız daha kolay olur.
O yüzden tekraren sordum.20 li rakamlarda rasyonel bulmadığınız bir şeyi 30 lardan almak tam bir teknikçi bakış açısı,ben genelde işin temeline bakarım,ama tekniğe inanan biri kesinlikle 30 lardan alım yapmalı ordan yüzde 20 geri çekilse de korkmamalı.Benim finansal piyasalarda tekniğe çok takılmamamın nedeni tüm enstrumanlarda mekanın sahibinin de en az en baba teknikçi kadar tekniği bilmesi,kolayca tuzaklar kurabilmesi.
Şimdi bizim merkez dolarda bir tarafını yırtıyor 200 günlük 52 haftalık ortalama altı düşüşler yaptırabilmek ve orda tutabilmek için.İşin temelini görenler bu tuzağa düşer mi,stop loss yaparlar mı,kimbilir tekniğe inananlar yapar belki de,ben yapmam.
Xau/XAG 116 larda iken Kaldiracli Altin Short Gumus long yapmistim
dedigim gibi cok farkli sekilde gumusden kazanc elde edilebilir
Xau/Xag bu haftada 70 in altinda kalirsa elinde gumus olanlar icin pozitif . yani 70 alti /ustu
gumus daha agresif hareket eder . 15 12 hareketinde pasif fonlarin minnak satislari ile %5-8 yaptigi gunleride gorduk Gumus toplayan JP neden o zaman Gumus e destek atip alim yapmadida 18 28 hareketinde o kadar gumus alimi yapti [ exel resimlerini atmistim onceki mesajlarda]
Fırst majestıc ceo su keıth neumayer sizin grafikteki 12 dolara düşme olayında biz hiç bir zaman 18 dolar altı gümüş satmadık dedi.Geçen yıldan bu yana dünyanın parası basıldı,enflasyon da amerikada yok falan diyorlar ama külliyen yalan onlarda da en az yüzde 8 enflasyon var.Bunları da gözönünde bulundurun bence.
O fiyatdan satan yok bence.12 dolara kendileri milleti korkutmak için düşürdüler asıl amaç zaten 18 28 arasında toplamakdı,milleti 18 28 arası fiyatın iyi olduğuna o 12 dolar hareketi olmasa nasıl inandıracaklardı.Bakın siz hala korkuyorsunuz.Keith neumayer bizim maliyetimiz şu anda 14 dolar dedi geçenlerde.
Şimdi bizde çakallar dolarda aynı oynu oynuyor,misal 6.5 gösterseler 7.3 7.4 satan çok olur.Halbuki amaç zaten 7.3 7.4 dan toplamak.
Elbet rakamlara takılmayın,değişik seviyeler olabilir.
Korku degil . sadece riski minimize etmeye calisiyoruz diyelim:)
$a gelince cuma kapanisi 7.20 lerin altinda olursa o yeniden konusuruz
Merkezin bu durumu ve teknik olarak 7.2x seviyelerinden dolar satanlari ben anlamakta zorluk cekerim
Gümüş gene daha iyi de altın canımıza okudu.
Viop basliginda yazmistim
Olayin asli su : Kazanmanin amaci gecim saglamak ise
Surekli pozisyonda olma istedigi fazlaca olur. Kazanma zorunlulugun vardir .
Ornek gecim icin hedeflenen rakam 10 bin ise ay sonu yaklastikca kisi bu rakamdan cok uzak ise alacagi riskler buyur Normal zamanda pozisyon acmak icin 5 sart kullaniyorsa zaman daraldikca bu sart sayisida duser artik yazi tura olayina gelir. .Hal boyle olunca zararli pozisyon oranida artisa gecer
Ama amac yatirim ise: 5 sartinda saglandigi riskin minimize edildigi senede 1 firsat bence yeterli olur
Vakit gec oldu sabah 8 de uyanmam lazim fon topiginide amaci disinda kullandik :)
Gumus insallah asagilara suzulup bizlere alim firsati vermez . Siz ellerinde gumus ,altin olanlar zarar gormeden guzel karli bir sekilde satarsiniz .Gonulden temennim bu
Vıop kaldıraçlı işler falan elbet bana tamamen uzak işler.Fazla hareket de sevmem,insan komisyonlara çalışır hale gelir,sabır şart.
İyi geceler.
Suzulmesin . 30$ uzeri kapanis yapsinlar bizlere ordan giris yaptirsinlar sayet dedigim rakamlara dogru suzulme olursa
bu sefer beklentimizin vadesi cok cok uzar bu seviyelerden alim yapanlar uzunca yillar bekler6 Ankaradan direk 6 saatte gidecek otobus Ankaradan Konya ustu gitsin derken Antalya' ya gidemeden Ankara konya arasinda cok git gel yapabilir :)
Iyi geceler
Yok yok antalyaya gider merak etmeyin bir kere yola çıktı,gümüş antalyaya gitmeyecek olsa 15 20 dolar arası dolanır dururdu,konyayı geçeli çok oldu merak etmeyin:)))))))
Konya 18.5 dolardı.
Bastılar onsa ve gümüşe ve pariteye....bugün 16.30 da ya herro ya merroM2004J19C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Geçen Haftasonu redditler uçurdu....büyükler hafta içi karşılık verdi....şimdi bu hafta sonu bir aksiyon gelir mi?gelebilir
Gümüş diri duruyor...
Baskıya direniyor....
Cuma akşam alırım dedim full gümüşle girdik..
M2004J19C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
10 Fascinating Uses for Silver
https://www.youtube.com/watch?v=Z8uARElANZE
https://goldsilver.com/blog/why-elon...-loves-silver/
Silver Price To Double and This Is How And When -Jeff Clark |Silver Market|Short Squeeze
https://www.youtube.com/watch?v=EVrv3YkWYMY
The one metal Elon Musk really needs, and what our future depends on
https://www.youtube.com/watch?v=QUfLc50x348
Nickel ? Silver ?
Gümüş ons 27 uzeri tekrar....27.03...M2004J19C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dolar buradan döner,ons da döner....ons bir gider gümüş ons iki gider....
7 altı çok zor....7.03 görüldü artık gazi bitti....
Onsu da bana sorarsanız gümüş longculari redditcikeri ters köşe yapmak intikam için indirdiler....
İki taraf da gardini aldı...
Gümüş normal dinamikleriyle yükselir artık...
Valla o iş sadece redditçilerin işi mi emin değilim,gümüş 18 den 28 e geçen gittiğinde reddit falan yoktu,şimdi 38 e gidecekse reddit meddit olay sulandırılmaya çalışılmış olur,sanki hareket spekulatifmiş gibi gösterilmeye çalışılıyor ,aslında değeri en az 50 dolar olmalı.
Parlasın altın ve gümüş....
Biden, yardım paketine ilişkin konuştu;
•ABD’liler zor durumda
•İntiharlar & aile içi şiddet arttı
•1.9 trilyonda kesinti olmayacak
•Cumhuriyetçiler desteklemiyor
•Paket hızlı bir şekilde geçirilecek
Şubat’ın son haftası yardım paketinin geçeceği tahmin ediliyor.
Artık dolardan da destek alıp çifte ralli yaparız....
Dolar uzun süre faiz aynı kalacakla düştü...arkasını görmedi piyasa MB döviz alım ihaleleri basliyacak
Anlamı MB para yok...yerine koymak lazım....faiz lobisine imkan verip onların getirdiği dolarla MB rezervini güçlendirmek lazım....
MB döviz alım ihalleri dövizi düşürmez...ballı faizle ancak baskilanir...
Yerli alıyor merkezde alacak...satacak kim? Yurtdışından faiz karşılığı gelecek para....bakalım süreç zor.... normalleşme olursa bu geçiş pansuman olur yoksa geçen seneki sert hareketler gorulur...
Ekonomi
Hurriyet.com.tr
Son Güncelleme:
05.02.2021 - 10:40
Son dakika...
Merkez Bankası Başkanı Ağbal'dan önemli faiz açıklaması
Son dakika... Merkez Bankası Başkanı Ağbal'dan önemli faiz açıklaması
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal "Bu yıl uzun bir süre için faiz indirimini düşünmek mümkün görünmüyor" dedi.
TCMB Başkanı Naci Ağbal, bu yıl uzun bir süre için faiz indirimini düşünmenin mümkün görünmediğini söyledi. Ağbal, geçmiş döngüler faizi çok erken indirmenin ekonomik maliyetleri olduğunu gösterdiğini belirtti.
Reuters'e demeç veren Ağbal, yabancı merkez bankaları ile döviz swap anlaşmaları yapma planları olmadığını ifade etti. Ağbal, harcanan döviz rezervlerini ihaleleri kullanarak sabırlı şekilde artıracaklarını vurguladı.
Doları buraya kadar getirdiler ama ne zaman böyle sopa zoruyla getirseler çıkış sert oluyor.İnşallah çıkarken - züccaciye fil olayı olmaz-yazık ülkeye ve insanımıza.
Dedik 2.raund olabilir diye haftasonunuz iyi geçsin gümüşculer....
r / Wallstreetsilver
[https://www]ATAkarya58 milyon
Hey Gümüş Sörfçüler!*Başka bir Hafta Sonu, başka bir Silver Squeeze zamanı!
Sevgili Silver Surfers!
Hafta sonu neredeyse geldi.*Geçen hafta sonu ne yaptığımızı hatırlıyor musun?
Gümüş piyasasını sıkıştırdık, fiyatlar fırladı ve Bayiler eli boş kaldı ve Külçe Bankaları birkaç gün umutsuz kaldı!*Ama elbette gazeteleri bir kez daha piyasayı doldurdular.*Ama dün ve bugün işler değişiyor ...
Gümüş fiyat manipülatörleri bize, bir daha asla görmeyeceğimizi umduğumuz fiyat seviyesinde başka bir alım turu yapma fırsatı verdi.
Bu cömert fırsatı değerlendirelim.*Ticaret platformunuza veya metal satıcınıza gidin ve paranın bugün ve bu hafta sonu boyunca satın alabileceği tüm Gümüşü satın alın!
Bu hafta sonu bir Silver Squeeze daha yapalım!
Ve en önemlisi: Onlara bunu hafta sonu ritüelimiz yapacağımızı gösterin!
Ayrıca bunu olabildiğince herkese açık hale getirin!*#SilverSqueeze harika bir hashtag.*Silver Surfer harika bir takma isimdir.*Onları kullan.*Onları yaşa!
Gümüş satın almanın sağladığı fırsatı dünyaya gösterin!
Dünyaya büyük Zenginliğe giden yolu gösterin!
Daha sonra sizinle 1000 $ ons'a giden yolu gösterecek basit ve sağlam bir stratejik planı paylaşacağım.*Gümüş.*Bu Plan Bizi (Gümüş hareketinin liderlerini) bir Kuzey Yıldızı olarak yönlendirecek!
Gümüş Sörfçüler!
Başka bir Hafta Sonu Gümüş Sıkıştırması zamanı geldi!
Git ve şimdi SATIN AL!
Devamını oku
Uygun koşullar oluştuğunda, ihale usulü ile döviz talep edebiliriz demiş merkez. İlk etapta swap tutarını yerine koymak istese, 40 milyar dolar para gerek. En az 2 senede anca biriktirirler o parayı. Anca yerli 10/15 milyar dolar satacak, ihracat artacak yada “ net hata noksandan” deli gibi para girişi olacak vs....
ABD Büyükelçisi Satterfield: CAATSA yaptırımlarından feragat edilebilmesi için Türkiye'nin S-400'e sahip olmaması şart. Bir şey açıklığa kavuşturmak istiyorum. Çalışma grubu yok, olmayacak-Sputnik