Originally Posted by
roxette
Ülkemizin mevcut ekonomik durumunda bu topikte zaman zaman , bankalardaki özellikle döviz mevduatına devlet tarafından el konulma riskinden bahsedilmekte , bu bağlamda kimi forumdaş dövizini evinde saklamayı kimi ise yurt dışı güvenli bankalara transfer etmeye çalışmakta. Şahsen ben de , Ocak ayı ortasına kadar evimde saklamayı uygun görmüştüm , gerçekten durumun vahametini gördüğümden. Ancak yılbaşında site yıllık genel toplantısında , meğerse bizim sitede ay da 1 hırsızlık olayı oluyormuş da bizim haberimiz yokmuş. Bunu öğrendiğimde gidip 2 ayrı hesapta bankaya yatırdım. Ama çok da huzurlu değilim bu konuda.
Tamam , ülkemizde hukuk maalesef guguk olmuş durumda. Ama kardeşim ben dövizimi T.C Hazinesine kiralık olarak vermiyorum ki. İng ye , rodeo ya , burger e , yani herhangi bir bankaya yani herhangi bir anonim şirkete vermişim. T.C Hükümeti hangi hak ile benim dövizime el koyabilir ki. Ona vermemişim ki , bir anonim şirkete vermişim. O şirket batarsa , devlet de ben bunun 100 k tl ye karşılık geleni ödemekle yükümlüyüm diye deklere etmiş. Bunun hukuki olarak altı boş. Başta da söyledim hukuk sistemimiz bir çok açıdan guguk olmuş durumda , onu da biliyorum.
Eski forumda , sanırım JonDowes un bununla ilgili bir yazısı vardı. Bankaların döviz riski yok , onlar kendilerini hedge ederler , bu yüzden böyle bir durum olmaz şeklinde idi özetle hatırladığım kadarı ile.
Ama insan gene de güvenemiyor . Kolay değil yılların alın-beyin teri.