7 sistemin komisyon kayma(işlem başı 50 puan) düşülmüş net durumu şöyle.
not: tablomu dün hazırlayamadığım için değerler bugünki kapanışa göre
http://666kb.com/i/dlfxgo0wc82wmusmt.png
Printable View
7 sistemin komisyon kayma(işlem başı 50 puan) düşülmüş net durumu şöyle.
not: tablomu dün hazırlayamadığım için değerler bugünki kapanışa göre
http://666kb.com/i/dlfxgo0wc82wmusmt.png
matador hocam tebrikler, farkli sistemleri disiplinli bir sekilde kullanabiliyosaniz ne mutlu size. hele de az islem acan yavas sistemler ise. forumda hizli sistemler agirlikli cunki. ben de icime sinen uzun peryotlu sistem bulsam uygulayacagim ama, ya egriye uydurulmus suphesi oluyor, veya egriye durmus gibi oluyorum ya da tatmin edici degerleri ya da max dd leri cok fazla oluyor, bi de o ilk zamanlardaki enerji kalmadi.
* 2017 de tek islem acanin kazanci en fazla :)
hızlı sistemleri çok denedim ancak verimli olduklarını düşünmüyorum. en kısa periyodum 120dk ve gün. zaten onlarda getirisi en az olanlar. açıkçası ayda 7-8 sinyali geçen sistemler ya komisyona çalışır yada trendden düşer. benim yaptıklarımı kastediyorum tabi. iyi sistemi olanlara lafım yok. şahsen günlükten kısa periyodu kullanmam bundan sonra.
Erhan bey bu çok basit fiyat hareketi ve volume ortalamalarındaki değişiklikleri takip eden değer artı yöndeyse alan eksi yöndeyse satan bi kurgu, ters çalışma ile neyi kastediyorsunuz bilemedim ama içerisinde değişim yönüne aykırılık (divigrence )oluşturacak hiç bir parametre yok . çoğunluk alıyorsa alıyor satıyorsa satıyor.
2014 sonlarında ideal de yazmıştım neredeyse hiçbir değişiklik yapmadım optimizasyonunu yaparken iki yıl üç yıl beş yıl olarak değil 3-4 aylık onlarca bölgelerle yapmıştım 2015 ve 2016 da 1400 işlem var 2017 de ise bu güne kadar 440 işlem . sabit 10 kontratla mouse a basma işini kardeşim yapıyor.
Gün içerisinde viop da binlerce puanlık yuıkarı aşağı hareketten sürekli olarak pozisyonda kalmayarak sadece 300 puan çıkartabilmek çok güç değil, bu şekilde bir ayda zaten 6-7 bin puan toplanıyor. hadi bilemediniz 100 puandan 2000 puan. herhangi bir strateji kullanıp zaten para kazanıyorsak bunu yazılı hale geçirip formüle etmek de kolay.
ama bunu zaten yapamıyorsak optimizasyondaki gibi nedeni niçini bilinmeyen matematik hesaplamalarıyla oluşturulmuş sistemin kazanmasıda kaybetmeside tesadüfi sebeplerle olur diye düşünüyorum. Sayısız matematikçi fizikçi mühendis ve bunların bilgisiyle yarışa girme hatasına düştüm evvelde ame neyseki erken farkedip kendi yaptığım al sat i onlar dan öğrendiklerimin yardımıyla formüle ettim. ben bildiğim işi yapıyorum basitçe alıyorum ve satıyorum zarar da ediyorum karda. herkese bol kazançlar
Aciklama icin tesekkurler hocam
Bugatti rafta full bunu paylasiyorum aktif kullandigim sistem farkli calisiyor paylasamiyorum. Ama bosa calisiyor gibi gorunuyor
anlatmak istediğim aslında para kazanan bir kurgu 6-7 bin puan örnekti 2 bin de olur binde ,
performansı aynı tutarlı dd az , sadece iki ayda ortalama puanının %30 üzerinde yada altında hareketi var . aynı sistem başka future tahtalarında da farklı periyotlarda başarılı sonuçlar alıyor hareketli ortalamalar esas yön nereye sistem oraya .
İyi dilekleriniz için öncelikle teşekkür ederim.
estafurullah akllı olduğumu bazan düşünüyorum aslında ama bu öğretilebilir birşey bence. doğuştan gelen bir yetenek değil. Biraz sorgulamak biraz öğrenmeye aç olmak ve birazda düşünmek gerekiyor. Bunu yapabilen insanlar benim gözümde akıllı insanlardır.
Sn drleo tebrikler,basit ve mantıklı birsisteme benziyor,bir sürü indikator ve hareketli ortalamaların içinde boğulmadan şık bir sistem yapmışsınız
Sanırım aynı mantık viop hisse ve diğer future lerde düzgün çalışır
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
bu yukarıdaki performanslar fiili uygulama sonuçları değil heralde . bir nevi walkthrough test. yanlış mı anlıyorum
Arkadaşlar cuma günü 18:15:00 da 12 kontratlık işlem geçmiş gibi görünüyor, dolayısıyla ekstradan 18:15 barı oluştu sizlerde de oldumu acaba.
evet bende de var, silip veri yukle dedim yine aynisi geldi.
bendede var bistin hatası
matrikste hata yok. muhtemelen bist kaynaklı değil
son zamanlarda ideal datalarında tuhaflık var
hisselerde de 18 sonrası işlem görünüyo sürekli
borsaistanbul.com'dan gunluk bulteni indirdim. Toplam işlem miktarı 121162 görünüyor.
https://i.hizliresim.com/mkbLZy.png
iDeal'de ise 12 fazla yani 121174.
https://i.hizliresim.com/29dZR0.png
2 ihtimal var.
1- Borsa Istanbul sonradan düzeltiyor ve bultende düzeltilmiş halini yayınlıyor ve iDeal güncellemiyor.
2- iDeal'de hata var.
Sezai Bey bizi okuyorsa cevap verir belki.
matrikste bir sorun yok.
benim anlamadığım idealde sürekli bazı hataların başgösteriyor olması.
matrikste donma dışında bu tür hatalar hiç olmayacak kadar nadirdir. ama idealde belki çıkıtğından bu yana durmadan özellikle güncellemelerde vs. hataların başgöstermesi.
bir sinyalden ne olacak demeyin sonuçta 4 bin puana mal olabilir şu günlerde.
amacım ideali yermek değil yanlış anlaşılmasın. çünkü bizler sistemciyiz .. platform ise bizim can damarımız.
Daha oncede benzer senkronizasyon hatasi olmustu, seans 09:30 da acilirken yine 1 2 saniye once baslamisti ve fazladan 09:25 bari olusmustu. Benzer bir sey olabilir belki.
sezai beyler döner muhtemelen
bugün benden başka çarpılan sistem var mı ? yoksa piyango yine banamı çıktı :D
Bende iyi tokatlandim..
Bende tokatlandim
dün dünde kaldı ama çarpılmaya devam ediyor ahahah :) resmen tepeden long dipten short yapıyorum :bravo:
drelo hocam sizin sistem ne durumda. sanırım 10 dakikalıktı periyot.
iyi toparladım. yeni overall ı tazeledi bakalım daha kapanışa var.
Bunları konuşmak bana bu yuzden anlamsız geliyor.
dün iyiyiz bugun iyiz yarın kötüyüz ertesi gün iyiyiz bürgün kötüyü sonrakı gün kötüyüz sonraki gün daha kötüyüz daha sonra en iyiyiz daha sonra kötüyüz daha sonra iyiz.....
yani o yüzden gunluk bugun kazandınızmı bugun kaybettinizmi tamamen boş işler.
aylık veya senelık bakmak lazım bu sene nasılsınız şeklinde soru daha anlamlı.
tabiki olağanustu kayıplar ve olağan üstü kazaqnç günlerınde meraklanmamız gayet normal ancak sıradan çarpıldığımız bir günü sormak bana anlamsız geliyor.
Hoş yinede cevaplarım sorun yokta yani biraz daha sakın olsak daha iyi olur nihyayetinde bu günlük kayıplar ve kazançlar hiçbir zman son bulmayacak.
TOTELDE NE ELDE ETTİĞİMİZ ÖNEMLİ
hergün sormuyorumki erhan bende . iki günki işlemler bana göre çok anlamsız hareketler oldu. acaba benim gibi sağlam çarpılan varmı diye merak ettim buda normal.
olağanüstü hareketlerden ziyade yatay vb gibi hareketleri tartışmak daha yerinde olur.
bahsettiğin olağan dışı şeylerde yapacak birşey yok zaten sağlam gap yemişizdir olan olmuştur. ya terstesindir yada düzde.
neyse
sen sordun diye demiyorum senden sonra baska herkes ve bende soruyorum. Zaman zaman
benim ilk yıllarımı hatırlatıyorsun bana. sen gibiydim. habire ters bir şey yasayınca sorardım acaba ötekinlerde zarar ettimi diye bir çok kişide cevaplardı filan. Zaman geçtikçe anladımkı aslında bu benım basımdan hiç gitmiyor
zaman geçtikçe artık sıradan çarpılmamaları sormamaya basladım. bu seferde bana ilginç gelen çarpılmaları sormaya basladım senın sordugun zamandakı gıbı 3 4 sinyalle ters düz ettikleri zamanlarda soruyordum.
Sonra baktımkı aslında buda cok sık yaşanmasa bile mutlaka senede en az 5 kere basına gelıyor. Buda sıradanlaştı ve bundada sormamaya basladım artık.
Yani benim ve diğer sistemciler için artık bunlar okadar sıradanlaştı ki sistemci sayfasının eskıye nazaran suskunlaşmaının bır sebebıde bu okadar alıstık kı bu durumlar.
yine sistemcilerin carpıldıgı gunlerden bırı ıste ne gerek vra sormaya muhtemelen 3 5 tanesı çarpılmış 1 2 tanesı sıyrılmıştır dıyıp gecıyoruz. yani artık gerçekten cok sıradanlaştı birde ozmanlar hep konustugumuz ıcın bunları hangi sistemin çarpılıp hangi sistemin çarpılmadıgını dahi önceden öngörebilir bir noktaya geldik.
Hal böyle olunca bunun yerine en büyük gaplerde terstemi girdik duzdemi girdik sorusu veya aylık yıllık getirilerin ne oldugu bizim nazarımızda daha değerli görülüyor.
Sizin bunları sormanızı yadırgamıyorum aynı seylerı yasadım yasadık.
Sana acıklama gereği hissettim bunu cunku sen soruna karsılık bulmuş ol diye cevaplıyorum. Çünkü ozmanlar bende herkesın cevap vermesini beklerdim merak ederdım carpılıp carpılmadıklarını hatta cevap yazmayana özellikle sorardık senınkı naptı dıye. Şimdi senın soruna kaç kişi sistemci olarak cevaplamış 2-3 senden ötürü değil yukarıdaki sebepten ötürü cevap veren sayısında azalma var. Normalde bende cevap vermem sıradan gördüğüm için ama senin ne hissetiğini tahmin edebildiğim için senin motive etmek ve destek olmak için cevaplıyorum.
amacım bunu anlatmaya calısmaktı yanlış anlaşılmak istemedim.
Yine soracaksın tabiki bizde elimizden geldiğince cevaplayacagız katılımcının az olması senı kuşkuya düşürmesin çünkü bunlar bıze göre sıradan olağan şeyler.
haklısnız erhan bey teşekkürler yanıt için.
alnmak yok dostum , sistemciler birbirini anlamayazsa başka kimse anlamaz zaten durumdan :))
saygılar. ;) itibar veremedim :D
Ee gencler abiler nasildi bugununuz hep kotuyumu konusacaz
net 3,150 puan.
bana görede erhan bey bu günü konuşmak anlamsız. :oleyo:
:kahkah:
Ayda 2 gun boyle olsa sirtimiz yere gelmez...