Buyukler kesınlıkle kucuklerın trade yapmasını ıstemez.Yukarı cekıp gel gel der sonra yukardan elıne verır.Asagılardan yıne trade eder ufaklardan yukardan aldıklarını tekrar gerı alır.
Trade buyuklerın en buyuk kazanc sıstemıdır
Printable View
Buyukler kesınlıkle kucuklerın trade yapmasını ıstemez.Yukarı cekıp gel gel der sonra yukardan elıne verır.Asagılardan yıne trade eder ufaklardan yukardan aldıklarını tekrar gerı alır.
Trade buyuklerın en buyuk kazanc sıstemıdır
hkm nın dedıgı gıbı bu boluıme uygun değil yazdıklarım gerekırse ısteyene ozeldenn yazarım.
hkm arkadasın ıstegı uzerıne bır kerelıgıne mahsus cezamı kaldırdım.
tekrar herkezden ozur dılerım topıgın kuralına uygunsuz yazılarımdan dolayı
Ya ceza ne demek ,bu kadar bilgi verdiniz,kendi adıma teşekkür ederim.Benim açımdan sizin sistemin sıkıntılı tarafı zarardayken trade edecek psikolojınızın olması,ben genelde sisteme inanırım,benim sistemimde zarara satış yok.Paçal da yaparım.Bir ton analist dinledim paçal yapılmaz şu bu,yahu kağıdı almaya karar vermişim ,misal kağıt 10 dan 5 e düşmüş ,analizime güveniyorsam bu fırsatdır lotumu artırırım.Ha borsanın çöküş zamanlarına denk gelirsem geçmiş olsun tabi:))))))))Şimdiki kağıdımda 6 aylık bilanço sonrası kesin artıya geçerim,komisyonum yüksek olmasına rağmen borsa hayatımda ilk kez günlükçü gibi işlem yapacağım,kimbilir belki de acemi şansım tutar.
Tabi aramızdaki fark,benim hep tek kağıda ve yüklü girmem.O zaman trade etmektense pusuya yatmak daha mantıklı oluyor.
Valla benim borsa hayatımda ilk yıllar dışında genelde zarar yoktur.Hep aynı sistem,topla topla topla,sonra sat sat sat::)))))))) Zarardayken topla kardayken sat.
O cesaretı ben bazen nadır olarak yapıyorum. bu cesaret bende olsa daha ıyı trade yapardım.Yarıyla trade eder yarısıylada beklemede kalırıdım.Boylece trade ettıgım hısse lotlarımı kaptırsam bıle yukarı cıktıgında elımde hala var dıye yınede sevırıdım.
hele bırde malıyetımı trade ederek cok cok altına cekebıldıysem degme keyfıme.
Bunu bır defa becerdım.Nthol de
4.25 e aldıgım lotları 5.10 dan sattıgımda malıyetım 2.60 lardaydı
Ama sonradan tırsttım bu hısseden 20 yıllık deneyımımle bu hısse borsanın en lanet hıssesı oldugunu bılıyorum
Bırde dohol
Valla dohol e laf yok .Geçen yıl dünyanın parasını kazandım.Kağıdın kabahati yok,arada satmasını bilmek lazım.Herkes iki katı üç katı kazanç istiyor,borsa burası eldorado değil.
Kesinlikle öyle,ben zarardayken tek lot satmam,kol bacak kesme falan racona ters,başta analizi iyi yap çok uygun fiyatla kelepir bulduğun kağıda gir sonra o analize sadık kal.Ucuz diye kelepir diye aldığın kağıt yüzde yirmi düşünce de almaya devam etmelisin
benim mantık böyle işliyor.Bekleme süren de sınırsız olmalı.Sizin gibi günlük para kazanabilenlere elbet şapka çıkarırım da benim harcım değil,beceremem,ruhi durumum elvermez :)))))))))))
Yok yok siz benim özelden yazdığım hisseyi takibe alın,bizim kağıda spekten başka bir günlükçü lazım:)))))))))))Boşverin dohol u ,dohol de cem okullu geçen yıl kağıdın dengesini bozdu.
Az once arkadasın bırı buraya bır yazı yazdı sonra sılmış alıntı yapıp o mesajın altına ozurlerımı yazacaktım.
tekrar ozur dılerım herkeze bol sans .Buranın formatına aykırı yazımı goremıyeceksınız saglıcakla kalın.
Yahu ne özürü sn fenerlee,ben o paylaşımda bilgi falan görmedim,sizin paylaşımlarınızdan öğrendiğimin onda biri yoktu.Neyi eleştirmiş onu da anlamadım.
Benim paramın çoğu altında gümüşte eurobondda ,20 yıldır da borsaya girer çıkarım bu konularda da bu topiğe de baya yazdım,eski sayfalarda yazılarım var.Altın konusu misal alıntı yapmış olduğum debt clock tan altın ve gümüş konusunda analiz yapacaktım da arkadaş gönderisini silmiş tartışacak konu kalmadı.Yatırım dediğin emlaktır,faizdir borsadır,eeurobonddur,emtiadır hemen hepsi konusunda derinlemesine tartışabilirim yazsın düşüncelerini konuşalım,gerisi anlamsız eleştiri.
Beyaz yaka için tasarruf ve yatırım koçluğu
Başlığın konusu bu.Sayın Cautinary ve birçok değerli yatırımcı bu konuda yılların birikimini dökmūş ve gūzel bir konu dağarcığı oluşmuş.
Son sayfalara bakıyorum.Ūlkenin ve geldiğimiz durumun özeti gibi.Bilgi değerli değil artık galiba yeni dūnya dūzeninde.Daha da ötesi nitelikli insanın yeri yok artık.Ne para piyasalarında nede yeni dūnya dūzeninde.
O halde ne yapmalı? Ya sayın Cautinary gibi bağ bahçe işlerine yönelip geri plana çekilmeli yada tūm ūmidini tūketip hayata kūsecek noktaya gelene kadar mūcadele etmeli bu bilgi çökūşūnūn önūnde.Kim niye böyle bir mūcadelenin içine girmek ister?Bu engellenemez bi yıkılış.
Tek yapabileceğimiz şey kendi konfor alanımızı oluşturmak sanırım.Ve bizden bir şey talep edilmediği sūrece olanı biteni seyretmek.
Gūn gelirde kardelen ortaya çıkarda gūneşi görmek isterse tūm enerjimizi ona yönlendirebilmeliyiz.Kendini gūneş sananları insan nasıl ısıtabilir ki?
Nitelikli insan ne demek sn sn dealer ,para piyasalarında nitelikli insanı nasıl tanımlarsınız.Misal fenerlee arkadaş günlük trade le para kazandığı için niteliksiz mi olur.
Bilgi değerli değil tanımlamanıza ise asla katılmıyorum,bilgi herşeydir,her zaman öyleydi,önümüzdeki zamanda daha da değerli olacak,asıl tehlikeli olan ben biliyorum deyip yeni fikirlere kendini kapatmaktır.Misal günlük trade asla tasvip ettiğim şey değil,beceremem de ama birileri bundan para kazanıyorsa nası yapıyorlar kafa patlatmayı isterim,onun bilgilerinden yararlanmak isterim.O bilgileri alırım ama ne yapacağıma kendim karar veririm,onu eleştirmem zaten sen yanlışsın ben doğruyum demek olur,bu kibirdir ,yanlış ve doğru uzun vadeli sonuçlarla ölçülür,eğer başarısını devam ettiremezse demek yanlış iş yapıyordur bedelini öder,başarısını devam ettirirse de demek ki doğru iş yapıyordur ödülünü alır
,
Ha fenerlee arkadaş da işin şans faktörüne dayalı kısmından çekinmiş ki burada kendisine yeni yol gösterebilecek forumdaşlardan yardım talebinde bulundu.Bence çok da gerekli değil,hissenet de hemen hemen her konuda eski yeni bir ton topik var,hemen hemen her konuda eski sayfalarda sorularının cevaplarını bulabilir.
Bilgi çökmez ,eğer doğru bildiğin şey çökmeyeceğini düşündüğün şey çöküyorsa sen aslında konuya uzaksındır,o çöküşü öngörecek bilgi düzeyinde değilsindir.
dealer35 arkadastan ve bu bolumde yazı yazan butun arkadaslardan dedıgım gıbı ozur dılerım.
ayrıca bakıyorumda benım yuzumden burda tartısma cıkacak. ıkı arkadastantanda bu konuyu kapatmasını rıca edecem. daha sonra bu yazdıklarımı okuyan arkadaslarında yazımla ılgılı yorum yapmasın cunku bu bolum benım yuzumden manasını yıtırmek uzere dahada kotu olmasın. herkeze hayırlı bayramlar
Neyse ben de konuyu kapatayım, sn fenerlee,kapansın diyorsa benim içinde gereksiz bir fikir alışverişi olur.Herkesin bayramını kutlarım.
Borsa da olmayinca sıcaklar hiç çekilmiyor :)
https://eksisozluk.com/ev-almanin-im...2096?a=popular
Son donemde kiralardaki artis ve kiralik konut sayısının cok yetersiz olmasi nedeniyle hic aklimda olmamasina ragmen ev almak icin ciddi sekilde ilanlara baktim ve fiyatlarin normal maaslarla taksidi odenemeyecek kadar cok arttığını gördüm ....
Market fiyatlari elektrik faturalari elektronik aletlerin fiyatlari derken bunaltti iyice...
Bir omur gercekten bir ev bir araba icin calisacagiz gibi... insanlarin neden kripto paralara kaldiracli islemlere adeta suruklendigini anlayabiliyorum ...
Forumda gercekten cok degerli bilgiler var cok dogru bir bakis acisiyla yazilmis ufuk acici yazilar bulunuyor .. kendi adima adeta bir hazine olarak goruyor emegi gecen herkese tesekkur ediyorum
Bir cok acidan sirketlerle ilgili incelemeler yaptik .. net kar marjinin yuksek olması... kucuk ama buyume potansiyeli olan sirketler... temettu verimi yuksek olan... temeli saglam olan hisseler... sektöründe önde olan sirketler... spesifik is yapan baska ornegi olmayan sirketler... vb hepsine baktik .. yolun sonunda herseyin parasal genislemeye bagli oldugunu ... abd faizleri arttirmasinin sozunun bile deprem etkisi yapacagini...cabalarimizin aslinda cok da birsey ifade etmedigini ... borsada spekulatif yukselisler disinda cok da bir getiri elde edilemedigini dusunmeye basladim... zaten bunlar cok birsey ifade etseydi en basarili temel analizcinin tukas in sahibi olmasi gerekirdi
yilbasinda takip ettigim bir cok hesabin sahibi ile bir video yayini yapilmisti... butun o temel analizciler hayal kırıklığı olarak taze kuruyu kacirmalarini soylediler... o kadar oz sermaye karliligi indirgenmis nakit akisi vs vs diye konusan arkadaslar gunun sonunda taze kurudaki yükselişi kacirdiklari icin üzülüyordu...
Biraz ic karartici oldu ama son donemlerde okul okuyan ise yeni baslayan neslin isi 2000-2015 arasindaki refahtan pay alanlara gore gercekten cok zor
Daha cok kurek cekmemuz gerektiginin bilincinde olmamiz gerekiyor... kurek cekmeyi bırakmak direkt batmak demek gibi
Enseyi karatmamak lazım. Parayla olan muhabbeti azaltalım, mutevazı yaşayalım, maddiyatın çoğu kısmetle, azı da çalışarak elde ediliyor. Bu nedenle çok da kafayı yormamak lazım bu işlere.
45 yaşındayım, güzel yaşadım şimdiye kadar, 40 yaşında finansal Özgür oldum, son 5 yıl da umduğumdan iyi geçti.
Ama 20 yaşında, tekrar sıfırdan başlama şansım olsaydı, bu kötü şartlara rağmen baştan başlamak isterdim. Bu nedenle fazla ümitsizliğe kapılmadan, işe odaklanıp, en iyi olmaya çalışmak lazım. 10 yıl sonra çok daha güzel bir Türkiye bekliyor olabilir bizi.
2-3 sene daha sıkıntılar artarak devam edebilir. Ama 5 sene sonrası, hele hele 10 yıl sonrası için çok daha ümitliyim. Bu nedenle yaşı 35 altındakiler, ömrün ikinci yarısı çok daha güzel olabilir.
Etkili insanın 7 alışkanlığı kitabında şunu der: etki alanın dışındaki şeylere enerji harcamamaya çalış. Değiştiremeyeceğin şeylere takılıp kalma.
Cok tesekkurler üstadım... ben biraz dark side a gectim gibi ozellikle ulkeye surekli gocmen gelmesi bir cok umidimi kırdı... insallah gelecek nesiller icin hersey cok daha iyi olur ...
Hayirlı saglikli günler dilerim saygilar tekrar cok tesekkurler hersey icin
Hayat devam ediyorsa umut da vardir..
Syg,
2020 li yillarin buyume hissesi HEKTS olabilir
Tarim ve gidanin onemi gittikce artiyor.
Nufus artisi ve iklim degisikligi bunu destekliyor.
2011 den beri, kuresel capta hem de, gida fiyatlari artmaya devam ediyor, FAO verilerine gore.
Milletimiz artik duzgun beslenemez oldu. :(
Yaz ortasinda sebze meyve fiyatlari el yakiyor.
Ama millet hala memnun sanirim.
https://youtu.be/dUoH2H2zo-k
Syg,
Degerli yorumlarıniz icin cok tesekkurler sayın Dudu
tasarrufa yatırıma sabretmeye devam :)
Bence bu süreç böyle gitmeyecek. Önümüzde 2 secenek olacak; ya 1 alt segmente yolculuk başlayacak, yada 10 15 yıllık refah sürecine gireceğiz.
30 yaşında bu böyle gitmez diyerek yatırıma başladım, Tuncay Turşucu'nun çocuğunuza borsa hesabı açın yazısı sayesinde borsaya giriş yaptım. 2019 kasımda aylık alımlarla başlayan süreç pandemi ile birlikte şekil değiştirdi. Bedelli sermaye artışı trendi (kent, merko, crfsa) sayesinde 10 sene sonrası için hedeflediğim miktara ulaşarak 32. yaş günümde memurluktan istifa ettim. %30 eurobond, %65 hisse, %5 nakit şeklinde bir portföyüm var.
Esnaflık yaptığım dönemde insanların dertlerinden, özel sektörde çalıştığımda modern kölelik düzeninden, iki farklı kurumda memurluk yaparken de normal hayatımda muhatap olmayacağım insanların amirim olmasından bıkmıştım. Her sabah alarmla uyanmak bile aşırı sinir bozucuydu. Şansın da yardımıyla hedefime ulaştım. Bunları da hava atmak için yazmıyorum, disiplinli bir şekilde yatırım yapan herkesin gönlünden geçenlerin olmasını dilerim.
Ufukta degisimin ilk isaretleri gorundugu anda alacak mal bulamayabiliriz...
Syg,