doğru söylemiş mt. 1 yıl içinde 1 gün değil tam 66 gün eksi yazmış, nisan ve temmuz başı en okkalısı..
Printable View
kds ve kdl dolar olarak alindigi icin tl olarak bakmak ne derece dogru ?
Sn Cennetyolu evet senelik getirisi %4.3 gibi bir rakam kds nin sanirim kdl nin biraz daha dusuk getirisi
dolar fonlarda ortalama getiriler bunlar gecen yil denizbank serbest 9. doviz fondu sanirim bir onun getirisi yaklasik %7 lerdi idi ayni zamanda ise kds %4.5 da idi
Kds fonunu aldik diyelim olasi cds yukselislerinde zarar yazmiyor degilmi ?
Subeye gidip mt ile kds icin alim talimati girdik
incelerken KTE gozume caprti
180.000$ icin Kds nin 1 aylik getirisi 537$ iken
Kte nin getirisi yaklasik 1100$ di
yaklasik 2 kati
Yeni bir tablo hazirladim kendime burada gelirleri kontrol ediyorum usd eur bazli fonlar ile eurobond getirilerini gunluk kontrol ediyorum aslinda eurobond larin getirilerinin gunluk kontrol edilmesi sacma cunkun biz burada sadece eurobond lari kuponlarini vade zamanida elde ediyorum onun disindaki bir zamanda anapara ve kupon iceriginin x yada y olmasinin bir anlami olmamasi gerekir
Ben ayrica doviz miktarinin gunluk kur farkina da bakiyorum ki gene benim icin bir anlam ifade etmemesi lazim gelir ki soyle ben bu dovizleri gunluk bozma gibi bir duruma girmeyecegim benim aslinda kontrol etmem gereken sey doviz bazli degerinin ne oldugu...
saygilarimla
dostlar sizde bu yada buna benzer ne gibi kontrol ler yapiyorsunuz
Bu özel fon olayı nasıl işliyor? 8 ocak 2024 te fondaki para 71 milyon tl, 6 ocak 2025 te 80 miyon.
Parayı düz hesap %50 den faize koysa bugün 105 milyonu vardı. 25 milyon zararda. Çıkıp yapcağınız işe tüküreyim diyor mudur?
Yoksa bu bir şahıs değil de bankanın kendisi falan mı?
Zenginin parası züğürdün çenesini yorar gibi olacak ama yarın paramız olur da özel fon açtırabilirsek bunlara dikkat edelim :):):)
Kds fonunun varlık dağılımına baktığımda tamamı Yabancı para piyasası görünüyor. Eurobond göremedim. mevcut haliyle getirisi garanti yani zarar yazmaması beklenir ancak getiri çok düşük gerçekleşebilir. Aylık getirisini usd bazlı %0,34 ve 3 aylık %1 gördüm.
Benim aldığım ve varlık dağılımı %97 kadar döviz ters repo olarak görünen NCS fonunda ise 1 aylık usd bazlı getiri %0,58 3 aylık getiri ise %1,69
Her iki fonda mevcut haliyle risksiz hale gelmiş görünse de NCS fonunun getirisi görece çok daha iyi göründüğünden burada devam edeceğim. hatta bir miktar daha boşta duran usd lerimi buraya kanalize edeceğim.
NCS yatırım direkt te son 1 yıllık 7.04 görünüyor. Ocak 2024 te getiri pik yapmış, onun ekmeğini yiyiyor. 18 Ocaktan itibaren gerçek değere döner. Ama o haliyle bile yaklaşık % 6 brüt usd faizi verir ki, hiç fena değil.
Dostlar TL bazli olarak ta son bir ayda yuzde 40 getiren KLH ATLAS PORTFÖY KATILIM HİSSE SENEDİ SERBEST FON (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON) fonu da enfes icinde 77 kisi var ama minimum alis on milyon adet ile baslamis 1.25tl olan bu fonu almak icin yurek lazim gibi TEFAS a acik olmasi da guzel bisi dun yuzde 7.5 getirmis
ZİRAAT PORTFÖY BİRINCI SERBEST (TL) FON ile ZİRAAT PORTFÖY İKİNCİ SERBEST (TL) FON dan sonra zirveyi RTP ve BDC ile kapmak icin savas veriyor
Para piyasa fonlarina alternatif ararken bir aylik donemde en iyi getiri getiren fonlara baktigimda BNC AK PORTFÖY BEŞİNCİ SERBEST FON dikkatimi cekti aylik bazda yuzde 6 getirmesi icerigi olarak ta kasim portfoy bilgisine gore devlet tahvili ile enerjji sa nin tahvil leri bulunuyor elime ufak paralar gectikte bu fona zerk etmeye basladim cunku alis ve satis valor bir gun
Merhaba,
serbest fonlar hakkında bilgim yok,, para piyasası serbest fonlar ile ,,normal para piyasası fonları arasında ne fark vardır.
ikinci bir sorumda HEH ve BVZ fonlarının trend grafikleri dikkatimi çekti,, bu iki fon için düşüncelerinizi öğrenmek isterim.
Öncelikle serbest fon alabilmek için nitelikli yatırımcı olmanız gerekiyor. (En az 1 milyon TL tutarında sermaye piyasası aracına sahip olmanız ve aracı kurum/bankanıza beyan vermeniz gerekiyor )
Normal para piyasası fonu ile serbest para piyasası fonu arasındaki en önemli fark, serbest fonlar esnek yapıdadır, mevzuattaki sınırlamalara takılmazlar.
Örnek verecek olursak serbest bir para piyasası fonu %100 mevduat, %100 katılma hesabı, %100 repo, %100 Borsa para piyasası şeklinde konumlanabilir, tek bir bankadan %100 mevduat yapabilir.
Diğer/serbest olmayan para piyasası fonları bazı kısıtlamalara tabi, örneğin azami %50 mevduat/katılma hesabına yer verebilir, tek bir bankada fon toplam değerinin %6'sını aşamaz gibi..
Saygılar
bilgilendirmeniz için teşekkür ederim,
saygılar
Nsd fonu ile ilgili bilginiz var mı ? Bu fon temel mantık olarak Euro bazlı mı dolar mı? Euro bazlı ise dolarla ya da dolar bazlıysa euro ile alınırsa getirisinde ilave neler etkili olur mesela Euro/dolar paritesi olur mu
Elinde olan varsa hangi döviz türüyle aldıysa bilgi verebilir mi
Selamlar.
TEFAS'ta sadece kısa vadeli ABD Hazine bonoları içeren bir fon var mıdır? Yatırımı dolarla yapmayı tercih ederim.
Su saatte kontrol edemedim ama yarin baktiginiz da euro yada usd olarak alinabildigini kontrol edebilirsiniz euro bazli olabilir ve tefas ta duzeltilmesi icin email ile bilgi iletmek istedim ama basaramadim ama bu muydu baska miydi su an aklimda degil
Portfoy sayfasindaki bilgi bu
Fon’un ana yatırım stratejisi, döviz cinsi Türk ve/veya yabancı kamu ve/veya özel sektör borçlanma araçlarına yatırım yaparak euro bölgesi para birimi (EUR) bazında mutlak getiri sağlamayı hedeflemektedir. Fon, kısa, orta ve uzun vadeli Türk ve/veya yabancı, kamu ve/veya özel sektör borçlanma araçlarında değişik vadeler arasında çeşitlendirilmiş bir portföy taşımayı hedeflemektedir.
demek ki TEFAS taki tanim hatali ve duzeltilmelidir
Galiba fibada da iki tür fiyat gösteriyordu oradan bakayım. Başka banka kullanıyorum , akşam denediğimde Euro ve dolar olarak alınabiliyor gibime geldi ,tabi işlem tamamlanmadan ama. Son aşamada tahmini fiyatlama Euro ve dolar ile denerken fiyatta farklılık var . Onu da mantıken Euro/dolar farkı gibi düşündüm. Dediğim gibi mesai saati içerisinde fibadan bı bakayım hangi iki fiyat ayağını gosteriyor
TMM TERA PORTFÖY İKİNCİ SERBEST (DÖVİZ) FON son iki gunde hisse senedine gecis yapmis bu sayede
bugun yuzde 5+ getirmis acaba bu sekilde surer mi
Eğer dolar düşecek ile endişeliyseniz, örneğin EUR'a karşı, currency-hedged ETF'ler var. Ancak bir yılda %18 kaybedenler var iki yıl önce.
A currency-hedged ETF is an exchange-traded fund that tracks the values of overseas securities, without exposing the investors to excess currency risk. It does this by holding forward contracts for the base currency as part of its portfolio, which gives a payoff if the currency price increases.