6 milyar daha ayırmışlar helal olsun beeeeeeeeee
Printable View
6 milyar daha ayırmışlar helal olsun beeeeeeeeee
Yönetim Kurulu'nun 01 Temmuz 2021 tarih ve 1076 sayılı kararı ile başlatılan ve 09 Mart 2022 tarih ve 1108 sayılı kararı ile revize edilen 3.000.000.000-TL toplam fon ile sermayenin %10'una kadar pay alımına imkan veren geri alım programı kapsamında, işbu yönetim kurulu kararı tarihine kadar 2.997.648.371,02-TL fon kullanılarak sermayenin %9,97'sini temsil eden 67.344.433 adet pay borsadan satın alınmıştır.
Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemeleri ve Şirket'in 23.03.2022 tarihli Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda yönetim kuruluna verilen yetki çerçevesinde; mevcut geri alım programı kapsamında sermayenin %10'unu temsil eden payların geri alımının tamamlanmasına ve Şirket paylarının geri alımına devam edilebilmesi amacıyla mevcut programa ilave olarak Şirket'in çıkarılmış sermayesinin %10'una tekabül eden 67.572.820,50-TL nominal değerli payların alımını kapsayan yeni bir geri alım programı başlatılmasına, her iki geri alım programı kapsamında gerçekleştirilecek pay alımları için toplam 6.000.000.000,00-TL tutarında ek fon ayrılmasına ve bu kapsamda yapılacak işlemlerin ilk genel kurul toplantısında pay sahiplerinin bilgisine ve onayına sunulmasına Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 24.05.2022 tarihli kararı ile karar verilmiştir.
bu geri alımla piyasada lot kalmaz 1 lot satan bunda çok pişman olur
dolaşımda 169 milyon lot var...bunun 73 milyonu patronda.almak istediği lot sayısı 67 milyon....bunu yaparsa dışarıda sadece 29 milyon lot arçelik hissesi kalır.kottan mı çıkartacaklar ?başka bir mantığı yok bu işin.
https://www.linkpicture.com/q/arr_2.png
Amaç şirketin değerini korumak, geri alım sürecinde kağıt yükseldiği sürece geri alım yapmadılar, hep düşüşlerde takoz koydular, şirket kağıdın serbest piyasa koşullarında şirketçe uygun olan bir fiyata ulaşmasını ve o fiyatın altında işlem görmemesini istiyor olmalı.
Arclk gibi şirketleri hak etmiyor bu borsa, çıkmaları isabet olur.
Dolar bazlı 12 yıl önceki fiyatından işlem görüyor...
Amaç ister kottan çıkarma, ister piyasa değerini koruma isterse de yeni bir ortak bulma olsun açıklanan ikinci geri alım programı yatırımcısı için muazzam. Şapka çıkartılacak geri alım. Arçeliğe ortak olmak ayrıcalığa dönüştü bu süreçte.
dun tahtayı p...e çeviren gedik de bugun eline aldı ya çok keyiflendim çok
Bu gidişle Bist birer birer amirallerinden kopacak galiba, yabancı borsalar ve portföylerini önerenler çoğaldı hele coinler çıktı meydaneeeee diye pehlivan fıkırdamaları başlayınca terki joe ben yıllar önce vedalaştım sen hala duruyormusun deyince….
E haklı geliyoruz hacım ytd
geri alıma ne zaman başlayacaklar merak ediyorum:)
Birinci geri alım programının başlarında olduğu gibi bu seviyelerden (80 tl üstü) geri alım yapılacağına pek ihtimal vermiyorum. Haberden sonra herhangi bir alım yapmaması da benim tezimi doğruluyor. Orta-uzun vadede tabiki yön yukarı ama...
Vestel bu durumda çok ucuz kalmadı mı ne dersiniz arkadaşlar
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
dunku hacimi geçmesini bekliyorum imkansız gibi duruyor değil mi
hisse geri alım programı zannediyorum bayiilere ve servislere yönelik bir operasyon...şirket bayilerine teminat mektubu yerine hisse almalarını önermiş ve alınan hissenin 1,5 katı kadar borçlandırma önermiş..2750 bayii ve 500 civarı servis olduugu ve herbirinin özellikle bayiilerin verdiği teminat mektubu 2-3 milyon civarı olduğu düşünülürse 9 milyar tl lik alım rahat dolar...
ytd...
ayrıca geri alım bitince halka açıklık %5 in altına inecek...o da başka bir beklenti
kapa göre arçelik aş nin % 10 geri almasından sonra bile halka açıklık şu an %25. ben mi yanlış biliyorum. % 10 daha alsa 15 kalır % 5 değil
Halka aciklik yuzde 5 in altina inmez.arcelik borsadan cikmaz .
Ytd syg
Bence hisse geri alımı konusunda gizli kapaklı bir durum yok. Ceo Hakan Bulgurlu tüm röportajlarında ifade ediyor: "Şirketin vizyonu kendi sektöründe dünyanın 3 büyük üreticisinde bir tanesi olmak."
Bu doğrultuda pandemi dönemi dahil satınalma fırsatlarını değerlendirdiler, ilişkili yeni yatırım alanlarını sürekli araştırıyorlar. Ve şirket bu hedefe inanıyor ve muhtemelen yol haritasını oluşturmuş durumda. Şirket stratejisinin detaylarını açıklamak durumunda değil ama hedefin ve yol haritasının kendileri açısından gayet net olduğunu düşünüyorum.
Bu hedefe ulaşılması durumunda (bu bir süreçtir ve bugünden yarına olabilecek bir sonuç değildir) şirketin hasılatının, faaliyet karının, net karının ve piyasa değerinin ciddi oranda artması beklenir.
Bu şirketleri yönetenler profesyonel yöneticiler. Ne KY'ler için bu seviyede hisse geri alımı yaparlar, ne de birilerine şirin görünmek için bu şekilde hareket ederler.
Şirket şuan bence yeni bir hikaye yazıyor. Kendi geleceğine inanıyor ve yatırım yapıyor.
Yazdıklarımın hiç birisi duyum, yatırım tavsiye vs. değildir. Sürecin ilerleyişinden kaynaklı öngörülerimdir.
Umarım ülkemiz adına bu hikaye mutlu sona ulaşır ve bizim de dünya çapında devasa bir markamız olur.
https://www.haberturk.com/arcelik-he...258318-ekonomi
Saygılar,
SM-T720 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Arçelik temettü durumu nasıl iyi temettü veriyor mu? Yatırımları nasıl
Genel kurul toplanacak ,onay verilecek.daha sonra hisse alımı yine başlayacak.şuan zaten alamaz istese bile.Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yüzde 10 alırsa halka açıklık yüzde 5 seviyesine geliyor.geri mesajlarda yatırım finansman analizi de var.Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaşlar beko beyaz eşya aldım komple arçelike bir faydası var mı? Yani beko satışından bize bir fayda gelir mi arçelike? Yoksa onun hesabı ayrı mı
Bunu kimse bilmiyor.
Sadece farklı düşünceler var.
Şirket sağlıklı fiyat oluşumu için diyor. Kimi kottan çıkacak, kimi USA da borsaya açılacak, kimi paylarını yabancıya satacak falan gibi farklı teoriler konuşuluyor.
İşin ilginci, kuşlu site de dahil o kadar çok sözde üstad var, hiç biri Arçeliğin geri alım nedenini tahmin edemiyor. Sadece bu teorilerden birini desteksiz sallayıp duruyorlar. Yarın öbür gün geri alım nedeni ortaya çıksın görün bakın nasıl da "ben söylemiştimciler" ortaya çıkacak.
Genel kurul toplantısı ne zaman yapılır bilgisi olan var mı?
Bu geri alım Vestel e karşı olabilir mi , ortaklarını koruma ve kollama bakımımdan
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
kapta ki veriler nedeniyle ortaklık yapısında hata yapmışım kendi adıma onu düzelttim. anlaşıldı dediğim oydu. geri alım yapmasının nedenini bilsek süper olurdu fakat sadece yönetim bunu tam anlamıyla biliyordur.
bim şişe vb diğer şirketlerde geri alım yapıyor onlar için fiyat istikrarı denebilir ucuz buldu geri aldı denebilir ... arçeliğin ki ise başka bir seviye bekleyip göreceğiz.
Arçelik bayilerine mal satmak için onlardan teminat mektubu alır .. Bayi bankaya gider 3 milyon tl lik teminat mektubu alır. Bu alınan teminat mektubu Arçelik e verilir. bu mektup karşılığında Arçelik bayisine 3 milyon tl lik mal verir. sonra bayi aldığı malların karşılığını belli vadelerde öder. Eğer ödeme yapamazsa bu teminat mektubu ile alınan bankaya gider alacağını tahsil eder. Zira mektubu veren banka herhangi bir olumsuz durumda bu parayı taahhüt etmiştir .Tabii banka bunu yaparken bayiden bu mektup karşılığı bir komisyon almıştır. Bu komisyon alıcının kredibilitesine göre %1-6 arasında değişiyor.
Arçelik ise birkaç aydır bayilerine ve servislerine teminat mektubu yenilemenizde Arçelik hisse senedi alın diyor. Yani 3 milyonluk teminat mektubu yerine gel 3 milyonluk Arçelik hissesi al. Bu bende rehin dursun. Bu hisse karşılığında ben sana eskiden 3 milyonluk mal veriyordum şimdi 4,5 milyonluk mal vereceğim diyor . Bu işlemin bayi tarafındaki karı hem teminat mektubu komisyonu ödemeyecek ki bu 3 milyonda 100 bin tl gibi , hem de fazla mal alımı..
bu yazdıklarım geri alım programının bir bacağı olabilir. Başka nedenlerde olabilir. Kottan çıkma Hollanda'ya merkezi taşıma Abd de halka arz v.s.
2750 Bayi , 500 servis olunca, tabii istenen ivme çok rahat yakalamış olabilir. 2. geri alım bu yüzden yapılmış olabilir. Arçelik böylece hem piyasadan hisse toplamış hem de bu iş için bir para harcamamış olacak. Yani bir taşla 2 kuş vurmuş olacak. Piyasadan 2. %10 luk dilimi aldığı zaman kalan açıklık çok az olacak ve kontrolü çok rahat olacak. Belki de başka operasyonlar için önü açılmış olacak .Şirket hissesine çok güveniyor ki hisseyi teminat olarak alabiliyor..
eskiden beri belirttiğim gibi dolaşımdaki pay sayısının azalması tr hissesinde ki her şirket için olumludur..hele ki koç şirketiyse süper..
şirketin niyetini ileride anlarız..arkaya yaslanıp çay içmeye devam..varsa maçası yiyen gelsin açığa versin makineler dahil.
ilk yapacağı alım fiyatı kendi düşünceme göre dip rakam olur..bol kazançlar...