Arkadaşın karın ağrısına "ben iyiyim onlar kötü sendromu" denir ve bu sekilde kendilerini yuceltme ihtiyaclarini tatmin etmeye calisirlar.
Printable View
Arkadaşın karın ağrısına "ben iyiyim onlar kötü sendromu" denir ve bu sekilde kendilerini yuceltme ihtiyaclarini tatmin etmeye calisirlar.
Arkasından da genelde hakaret,tehdit ve küfür gelir.
Tamam artık yazmayacağım
Bu son mesajım olsun
Aynı ekip yine toplanmış
Mesele olumlu ya da olumsuz konuşmak değil hisse düşüşünü görmemek görmezden gelmek hisse fiyatı düştükçe dikkati başka yöne çevirmek
Biz uzuncuyuz
geyikleri
Vs vs
Tamam sabahlara kadar olumlu konuşun ama seans açılınca gerçek dünya hoş geldiniz
Borsa 2100 olmuş bunun hacmi düşmüş içi çekilmiş portakala dönmüş birileri herşey çok olumlu pozu peşinde
Çok inceliyorum ama bu kadar negatif bir fiyatlama için bir neden bulamıyorum. Geçen yılki yaşanacak diye düşünüyorum belki bir haber düşer yakında(sadece tahmin yönlendirmek için söylemedim) . Belki de nedensiz düşüyor izleyelim bakalım 4 lü fk Lara geldik . 1. Bilançoda kadar 3. Lü fk lari da gösterimi ?
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Son 3-5 ay içinde döviz kurlarında yaşanan sert artış sonrasında özellikle ihracat tarafı güçlü sanayi şirketlerinden son çeyrekte çok güçlü hasılat ve kar artışları açıklayan şirketler oldu bazı şirketlerde (Ereğl-Şişe-Froto gibi) 3-5 kat artan hasılat, faaliyet karı ve kar rakamları var. O bakımdan bakılırsa Deva'nın bilançosu diğer şirketlere kıyasla biraz sönük kalıyor. Deva'nın sığ ve derinliği az olan bir hisse olması da ayrı bir dezavantajı, ayrıca hisseyi kontrol eden de hakim bir güç var o bakımdan piyasanın ilgisi şimdilik çok daha güçlü bilanço açıklayan hisseler üzerine yoğunlaşmış görünüyor. Burada paylaşılan yeni ruhsatlar, ilaçlar, yeni yatırımlar ar-ge personeli sayısının artması kuşkusuz uzun vade de çok önemli bilgiler ancak piyasa miyop olduğundan bu tür haberlerin şirket bilançolarına yansıması olmadan hisse üzerinde olumlu bir etkisi olmuyor. Sözün özü şirketin özellikle yeni ilaçlar, yeni pazarlar ile ilaç zamlarından daha yüksek reel büyüme yani hasılat tarafında gelişim göstermesi gerekiyor. Önümüzdeki çeyreklerde artan ilaç satışları, zamlar yeni ürünler ve ihracat artışları ile çeyreklik 1 milyar civarında hasılat rakamları görebilirsek piyasanın ilgisini çekeceğini düşünüyorum.
Sayın @ardgass ve @denlis100 yorumlarınıza katılıyorum.
- 2021 ciro büyümesinin zayıf olması
- 2022 ilaç zammının beklentiyi karşılamaması
Ekleme yapayım
- Son 3 yılda yaşanan ihracat ivmesinin azalması
Bu veriler ışığında deva icin 2022 beklentileri .
İlaç zammı yılda 1 kez yapılıyor ve bitti (olumsuz)
Piyasaya yeni giren ilaçların ciroya çok olumlu katkı sağlaması ( belirsiz)
İhracat ivmesini yeniden arttırması (belirsiz)
Güzel bir beyin fırtınası oldu . Sonuç piyasa haklı [emoji2].
2023 daha güzel olur umarım.
2022'yi şimdiden gözden çıkarmak doğru olmaz zira 2021 deki zayıf ciro ve ihracat büyümesini covid-19 olumsuz etkisi diye yorumlanabilir. 2022 de artan ilaç satışları ve zamların etkisiyle daha iyi olacak diye düşünüyorum. O yüzden ilk iki çeyrek bilançoları görmek gerekir. Mevcut fiyatı ile hissenin pahalı olduğu söylenemez.
Belirsiz olarak.ifade ettiğim unsurlar dediğiniz gibi ilk iki çeyrekte belli olur eğer belirsizlikler olumlu sonuç verirse 2022 iyi bir yıl olabilir. Bekleyip görelim
2023 için daha iyimserim yeni ruhsatlarin ciroya yansıması daha etkili olacaktır.
Şunu da unutmayalım. Burada ben dahil pek çok arkadaşın olumlu beklentisinin sebebi önümüzdeki 1-2 yılda gerek yeni ürünler, gerekse ihracatta yaşanacak ivmelenme ile oluşacak ilaç zammı üzerindeki ciro büyümesi. Ayrıca yabancı firmalar için pazar cazibesi azalacağı için onlardan da pay kapmasını beklerim.
Bu nedenle 2022 ciro büyüme beklentim %60-70 aralığında. %50 altında bir büyümede yol ayrımına gelebilirim(pandemi tarzı bir sıkıntı olmadıkça).
Piyasada para sıkıntısı var. Yabancı son 2 yılda 5 milyar dolar civarı para çıktı. Bir sürü yeni arz yapılıyor ve bunlar da piyasadan çok para çekiyor. Fon yöneticileri ve yerli spekler kısıtlı fonla hisseden hisseye geçiyor. Yani kimsenin 6 ay sonra, 1 yıl sonra güzel gelecek bilançolarla ilgilendiği yok. Enflasyon yüksek, dolayısıyla paranın zaman maliyeti fazla. Bu nedenle kimsenin 2-3 ay bekleyecek hali yok. 3 ay sonra gelir alırız gerekirse diyorlardır.
Peki biz niye öyle yapmıyoruz, valla yapabilen yapsın, benim becerebileceğim bir iş değil.
İEİS bir mulaktinda hesap yapmıştı . Avrupa'da ilacın en ucuz olduğu ülke Yunanistan ve ortalama fiyatı 10 Euro olan bir ilaç ülkemizde 1.5 Euro'ya satiliyor şeklinde. İlaç euro kurunun düşük olması , SGK kesintileri vsss hesapladigimizda ilaç firmasının eline para geçmiyor. Bu durumda
1- Küresel ilaç firmaları neden ilaç getiriyor
2- Fiyatlama in bu kadar kotu olduğu durumda bile Deva bu brüt kar marjini nasıl yakalayabiliyor.
Demek ki ilaç fiyatları hala pahalı mı ?
Yabancı şirketler genelde kar marjı yüksek kanser gibi pahalı ilaçları getiriyor. Zaten son düşük zamlardan sonra yerli eşleniği olan fiyatı düşük ilaçların çoğu artık gelmeyecektir.
Deva karlı, ama bunu 15 yıl boyunca planlı-programlı ve çok akıllıca yaptığı arge faliyetlerine borçlu. Sektördeki karlılık bir şirket ile ölçülmez, adam bir ilaç bulur uçar gider. Sektördeki ortalama karlılığa bakmak lazım, bildiğim kadarıyla o da yerlerde sürünüyor. Nette şirketler son 1-2 yıldır kar bile edemiyor olabilirler.
Son olarak, doğrudan yatırımlar yapılırken 1-2 yıllık olumsuz dönemler sonrası millet pazardan hemen çıkmaz. Bıçak kemiğe dayanıncaya kadar dayanmaya çalışır. 3-5 yıl zararına satış bile yapabilir pazarı kaybetmemek için..Sonuçta er geç piyasa normalleşir diye düşünür..Yabancıların pek çok ilaç için kal/çık kararı vereceğini düşünüyorum bu yıl. Devanın cirosunda ortalamadan fazla artış beklememin bir sebebi de bu.
Cevap için teşekkürler sayın @Cautionary kısa vade de ilaç fiyatlamasi konusunda bir değişiklik olmayacak gibi. Sanırım şuan en değerli gelişme ihracat atağı olabilir. Deva nin küresel bir jenerik ilaç üreticisi olması hikayesi . Şirket gerçekten müthiş harika işler yapıyor ama ülkemizde ilaç sektörü için durumlar hiç iyi değil. Dediğiniz gibi bu kötü ortamda pazarın diğer oyuncularından pay kapabilir miyiz ? İlaç sektöründe en zor olan şey bu olsa gerek pazar payını büyütmek çünkü rekabetin yoğun olduğu bir sektör . Umarım öyle olur ama bunların hepsi belirsizlik . Sektörde işler iyi gitmedigi için o ilaç sektörüne yatirimci mesafeli duruyor. Deva da piyarı olmayan bir şirket olduğu için ekstra mesafeli yatırımcı .
Şirket ilerisi için çok umutlandiriyor ama kısa vade (1 yıldan az) için pek ümitli değilim . MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben de 1 seneden biraz fazladır topladığım devaların 1/3 ünü başka hisselerle değiştirdim bugün. Aldığım için pişman değilim. Alma gerekçelerimin hepsi aynı şekilde devam ediyor, hatta bazıları daha da güçlendi. Ama piyasa hızlı fiyatlamıyor. Bunun için haklı nedenleri de var. Neredeyse gelirinin tamamı döviz olan, maliyet artışlarını anında fiyatına yansıtabilen ve daha şeffaf çok sayıda şirket var borsada. Tl bu kadar oynak, enflasyon yüksekken paranın buralara gitmesi gayet normal.
Portföyümde başka hisseler olmasa saç baş yoldururdu . Aslında Buffet kitabında da yazıyordu ilaç şirketlerinin risklerini ama gözü karartıp girdim . Ama risklerin hepside gerçek oldu . Şuan deva ya yatırım yapmak karşıt yatırım yapmak gibi . İyi şirkete kötü zamanlarında ortak olmak yaklaşık 1.5 senedir bu modda deva. Ama sektör düzelirse olumlu ayrisacaklardan olacaktır .
Sn garipy maalesef ben bu süreçte büyük oranda sadece deva tuttum. Teoride herkesin bildiği doğruyu ben de biliyorum elbette ama biraz özgüven, biraz risk alarak böyle devam ettim. Ki deva tutmasam alacağım hisseler 4-5 kat yaptı bu süreçte. Ama elbette bu da bir tecrübe. Ömrümün geri kalanında böyle bir hata yapacağımı zannetmiyorum. Deva’nın zamanı da elbette gelecek. Umarım hep beraber o zamanları yaşarız.
Devacı kardeşler ben geçen sene 23,5 li rakamlardan deva alıp uzun süre sonra 30,6 dan sattım birdaha buraya ugramadım . geçen bilançoları iyi gelen hisselere bakıyordum deva 5,8 TL nerede ise hisse başi kar etmiş fiyatı 29,5 gerçi trend degişimi 26 TL den başlamış 40 a kadar gidecek gibi Bende bin lot alıp aranıza katılayım dedim. 29,52 den aldım hemen tahtacı 10 kuruş aşagı çekti Beni pişmanmı etmek istedi ne yaptı anlayamadım. Fakat F/K 5 olmaz bu kimya sektörü Tahtacı alanları sayacagına hisseyi biran önce layık oldugu yerlere götürse herhalde daha iyi olur. Herkeze bol kazançlar.
Şirket çok iyi ve pandeminin etkisi geçti akut ürünlerin satışı normale döndü . Ama sektör ilaç fiyatları nedeniyle kan ağlıyor . Misal asgari ücrete ocakta %50 zam yapıldı Haziran da tekrar zam gündemde . Yılda 1 kez yapılan ilaç zammı yeterli değil ve zam yapılmazsa en az 1 sene daha sürünmeye devam . Tabi deva pazar payını artırır veya ihracat patlaması yasanırsa durum değişir . İlk bilançoda çok çok pozitif birşey olursa fiyatlar diye düşünüyorum. MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Çıkarılan dersler neler bu onemli.
1- Portfoy agirligi temettu vermeyen tek hisseye verilmemeli.
Kağıt ustunde cok iyi deva, ozkaynak karliligi yüksek, kar marjları surdurulebilir, ar-ge si kuvvetli, yatirim yapiyor vs vs.. Ama yönetim problemli, dogru zamani bekliyor, denk getirip firmayi satacak. O güne kadar da ozkaynaklari azami tutmaya calisacak.
İhracat, biyoteknolojik ürün, firma satışı.
Bunlari bekleyebilecek olanlar beklemeli. Buradan birsey cikacagi kesin. Ama ne zaman!
Bir hisseyi almadikca alamamak gibi, satmadikca da satamamaktir deva..
Benim de eregliden sonra ikinci buyuk pozisyonum buradaydi, beklentim yüksekti. Ancak zamanlama hatasi yaptik sanirim, 2019 ekim ayında ( baris pinari harekati zamani) 8-10 lira idi bu.
O gunden bakinca carpi 4,
Ama 30 liradan alan icin hüsran.
İkinci en onemli ders: Zamanlama!
merhabalar hep akıllardaki soru ile ilgili biraz bir şeyler yazalım hisse fiyatını flip bey mi baskılıyor diye akılları kurcalayan o soruya borsa yatırımcılarına olan tavrına bakılırsa eylemleri ile ile bu varsayıma çanak tutuyor yapmadığı kap bildirimleri bu durumu güçlendiriyor peki bunu yapıyor ise neden yapıyor bir amacı olmalı eğer halka açık olan paylardan da almak yada elindekini arttırmak istiyorsa ise bunu yapıyor olmalı başka mantıklı bir sebep gelmiyor insanın aklına tahtada küçük ve orta ölçekli yatırımcı pek kalmamış gibi görünüyor takaslara baktığınızda en etkili oyunculardan bir olan yatırım finans uzunca zamandır ve son zamanlarda önemli bir lot farkı görülmedi flip bey ve ekibi burada olabilir yatırım fonları son dönemde en çok alan ( son 3 ayda kabaca 2 milyon aldı ) flip bey burada da olabilir biraz yabancı ( son üç senede en çok 6 milyon civarı olmuştu takası 2,5 – 3 milyon arası dolanıyor bu ara ) birazda son dönem sürekli alan gedikteki oyuncu ( son 2 ayda 1 milyon civarı aldı) emeklilik fonları da neredeyse sıfırladı ( son üç aydaki satışı 3 milyona yakın ) evet flip beyin eğer amacı bu ise halka açık paylardan toplamak ise hisseyi tekrar 32-32 e getirirse son kalan küçük yatırımcılarda büyü ölçüde gider pek kimse kalmaz gibi görünüyor benim gibi uzuncular kalır peki bu senaryo doğru ise ne zaman son bulur tabi bilmek zor Bu arada Filip beyin neyi amaçladığı ve ne yapacağı kadar bizimde de neyi amaçladığımız ve ne yapacağımız önemli eğer taşıdığın deva hissesi senin piskolojini bozacak boyutta ise zaten adamların en güzel yaptığı için bugüne kadar olduğu gibi piskolojini bozup sağlıklı karar almanı engelleyecekler 5-6 liralardan almaya başladığım deva hisseleri şu anki portföyümde adet olarak gördüğü en tepe adedin yarısı kadar var şu an şu anki portföy büyüklüğü de toplam yatırımlarımın % 10 nu kadardır ve tek hisse olarak devayı taşıyorum şu an benim için fk ortalaması olarak son 3 yılın dibindeki bu fiyatın artık çok fazlada önemi yok şirketin işleri bozulmadığı sürece pozisyonumu korurum biraz daha geri çekilir ise bir miktar daha arttırırım benim tarzım böyle size uygun olmayabilir mesela ttrak 25-26 TL ye düştüğünde traktöre bodozlama dalmıştım ne yazık ki 2 ayda iki katına çıktı diye sattık zaten hep ah keşke dediklerim hep erken sattıklarıma dair. Bu varsayım doğru ise amaçlarına ne zaman ulaşırlar bilmiyoruz tabi ve tekrar bu varsayın doğru ise hedefledikleri seviyeye geldiğin artık bir paradigma değişimi olduğunu göreceğiz mesala bir sabah flip beyi Bloomberg de göreceğiz sonra şu an yapılmayan kap bildirimlerinin yağmur gibi yağdığını göreceğiz ancak onları gördüğümüzde sürecin bittiği anlayabiliriz tabi dediğim gibi bir çok kişi tarafından dile getirilen şirketin hisse fiyatı yönetim tarafından kasıtlı olarak baskılanıyor varsayımı doğru ise.
Kimsenin bir şey biriktirdiği yok adam sadece kurumlar arasında mal takası yaparak hacmin belli bir seviyenin altına düşürmüyor Çünkü o da biliyor ki hacım düşerse kağıtta bir alt pazara düşer o yüzden bu hissede takasa bakmak bir anlam ifade etmez adamın her aracı kurumda zaten bir robotu vardır
Neden hep bir komplo teorisi üretiyoruz acaba . Sektör, devletin ilaç fiyatlarını baskilamasi nedeniyle negatif etkileniyor ve hisse performansı endeksin gerisinde kalıyor . Zaten piyasada para sınırlı oda deva gibi riskli bir hisseye gitmiyor. Nezaman ilaç fiyatları duzelir veya deva da ihracat patlar ozaman fiyatlama düzelir.
Örnek ptf, hrc fiyatları, rafineri marjı vss.. günlük güncelleniyor ve her güncelleme şirket fiyatlarına yansıtıyor . Deva yılda sadece 1 kez zam alıyor .
Önceki yıllarda kur daha stabil ve enflasyon düşük iken yılda 1 kez yapılan zam çok sıkıntı olmuyordu ama artık sürdürülebilir değil.
O yüzden yok spek , yok patron sallamaya gerek yok .
Borsada fiyatlar böyle belirlenseydi SPK hiçbir aracı kurma kişiye ya da patrona veyahut şirkete Ceza kesmezdi
birileri galiba borsayı çocuk parkı zannediyor
Sen nasıl bir kazık yedin acaba deva dan . Sanırım spek , tahta , teknik vss takiliyorsun stopla git başka hisseye (pardon tahtaya) . Öyle günlükcü , çorbacı vs hissesi değil . Bu şirketi alıyorsan şirket ve sektör dinamiklerini takip edeceksin tahtayı değil .MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kuzum sen hisseyi putlaştırmışsın böyle olunca da her türlü hisse eleştirisini küfür sayıyorsun.
Türkiyede ilaç nasıl fiyatlanır Neden şirketler 5 ab üyesi ülkeden daha ucuza satılsa da ilaç firmaları Türkiye pazarından asla çıkmayacaklarını az buçuk biliriz
Lakin sizde borsa da olduğunuzu biliniz. Burada hiçbir şirket borsa paylarını kendi thtacısından başkasına kaptırmak istemez.Kaptırırsa vay haline
Birde siz galiba 2019-2021 hareketi hülyalarını yaşıyorsunuz.Hani siz UZUN seversiniz ya.Bekleyin bakalım o harete denk gelebilir misiniz
Bekle bakalım tahtacı belki birşeyler verir sana. Senin işin burayla değil tahtaciyla bul kimse onunla gör davani . Bazıları borsayı kağıt alınıp satılan bir yer sanıyor . Ortak oluyorsun ortak . Daha cevap yazmayacağım borsaya yeni girenlerin kafasıyla hareket ediyorsun . MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Çok sevdiğim bir spor yorumcusunun dediği gibi
Fransa 1 Zidane çıkardı sonra da her fransızı yeni zidane diye millete sattı.
Evet 2019-2021 arası hisse bi Zidanlık yaptı
Şimdi her harekette yeni Zidan gelecek beklentileri oluşur
Ama tabii 1 Zidan kolay yetişmiyor
Kuzum ortaklık mortaklıkçok kitabi bilgi üzülerek söyleyeyim çok bpş bir demogomoji
201# larda Emlak Konutun halka arzına katılmıştım 1.7 lerden halka arz olmuştu 2 ay sonra 2 5 tl ye satmıştım. Hadi gel borsa da uzuncu ol
Aynı sektörde olan Bİm başka hikaye yazdı Şok başka
.
Borsa nereden satacağını bilme yeridir. Tabii zırt pırt al sat yaparsan da seni yolarlar
Sözün özü Altın ortaklığını anlarım da şirket ortaklığını ı ıh
Deva topiğinde uzun zamandır, başta Maslak-1, Cautionary vb. gibi konusuna hakim ve ciddi KY'ya son derce eğitici ve bilgilendirici güzel paylaşımlar yapan üstatlarımızı zevkle okuyor ve takip ediyorduk. Ancak son dönemde daha önce ismi çismini okumadığımızbir o kadarda KY'nın beynini bulandırmaya çalışan kişileri görüyorum. Tatbiki burada herkes yatırımcı ve konu ile ilgili istediği bilgi paylaşımında bulunabilir ama Spekilasyona yönelik gerçeklerden uzak KY'nın yatırımları ile ilgili kararlarını etkileyecek paylaşımları yapmasak daha güzel olur diye düşünüyorum.
Herkese bol kazançlar diliyorum
Kasap dayı; kurda kuzuya verdiğin bilgiler, aktardığın tecrübelerin için teşekkür ederiz. Mamafih söylediklerinin birçoğuna katılmıyorum.Bana göre tek hikaye bilançodur ve şirketin finansalları bozulmadığı sürece öyle bir UZUN’cu olunur ki… Bilançolar iyi geldiği sürece eninde sonunda 2019-2021 dönemimden daha güzel süreçler yaşanacaktır. İşte bu mantıkla uzun vadeli beklenir hissede.
Bir de olumsuz eleştirilere cevap veren herkes hisseyi putlaştırıyor, hisseye aşık düşüncesinden vazgeçin artık. Finansallar bozulursa hisseyle vedalaşmayı da biliriz!
Bilanço açıklandıktan sonra "işte beklediğimiz bilanço" diyen "üstad'lar vardı
Yanlış hatırlamıyorsam Borsa da 1.950 lerdeydi.
Bu 32.7 di.
Borsa yüzde 10 çıktı
Bu yüzde 10 düştü
Bu sürede bardağın dolu tarafını gören "üstad"
Bizde "ortalık bulandırıcı" olduk.
Demek ki bu da trendi takip edip standart hisseler gibi yüzde 10 prim yapıp 36 filan yapsaydı "linç edilirdik" herhalde
:) :) :)
Neyse herkesin yatırımı kendine
Mr.Brown "artık yazmıyorum" dedin dayanamayıp yeniden yazıyorsun.Yorumlarino zaten birçoğumuz biliyor.Ancak Deva nin herneolursa olsun finansalları böyle giderse eninde sonunda bir star hisse olacağına inanan da çok,ben dahil.Hos olmayan senin Deva ile ilgili detaylı bilgi verenlerin tahtacinin reklamcisi olduğunu söylediğin saçmalıklar.
https://i.hizliresim.com/14f9f7z.jpg
Geçen sene Deva 35 tl , Alarko 10 tl .Bugün Deva 29.50 Alarko 21 tl . Ve fiyatını gerçekçi bulmayıp kurulan cümle
"Dünya çapında yaşanan ekonomik gelişmeler dikkate alınarak, başta küçük paydaşlarımız olmak üzere tüm paydaşlarımızın
menfaatlerinin korunması ve sağlıklı fiyat oluşumuna katkıda bulunmak amacıyla;"
Deva nin Yatırımcı ilişkilerinin bana söylediği deva 3 lerden geldi 10 katı arttı biraz dinlenmesi gerekmez mi?
Fiyatları piyasa belirliyor biz müdahale edemiyoruz.Bu yönetimde çok ciddi bir küçük yatırımcı sevmeyen bir durum var.Genel kurula gelip yönetim kurulu karşısında görüşlerinizi açıklamakta özgürsünüz dediler.
[IMG]https://r.resimlink.com/JKMAVtCwh.gif[/IMG]
Liste 2021 ve 2022 de dev ilaç şirketlerinin pasife alınan ve Deva da eşdeğeri olan ilaçları var. Rivelime yi daha önce yazmıştım.Buna ek olarak karlılığımızı artıran pomalem ve imatis inde orjinallerinin 2021 yılı içerisinde pasife alındığını gördüm.Liste aslında uzun, buraya özet listeyi ekledim.
Kurlar böyle artmaya ve ilaç fiyatları da düşük kalmaya devam ederse yakında sağlık sistemi bulunamayan orijinal ilaç yerine eşdeğer ilaçlara yönelir. Deva bu pastadan nasıl pay alır bunu zamanla bilançolarda göreceğiz.
Yıllar itibarıyla net kar rakamları, son dönemde hisse fiyatına bir yansıması olmasa da kar rakamlardaki bu değişimlere bakarak 2022 karı ne olur?
2022 ------- ?
2021 ---- 1.170
2020 ------ 651
2019 ------ 286
Genel Kurula katılmayı düşünen arkadaşlar var mı?
Gündem maddeleri arasında fikir beyan edebileceğimiz ya da sorgulama yapabileceğimiz bir madde göremedim, konuşamayacaksak gitmenin de bir anlamı yok. Ya da gidip de ky dostu olmadıklarını orada da anlarsak her maddeye şerh...
Bu arada simplywall.st deki değerlemesi de oldukça yükselmiş...
Yatırım tavsiyesi değildir, olamaz...
Geçen yıl 2300 ciro olmuştu bu sene iyi senaryoda %60 ciro artışı olsa yaklaşık 3700 ciro yapar . %34 net kar marjı yakalasa 1250 yapar tabi bu faaliyet karı olur . Finansman kısmı (+/-) drgistirir diye düşünüyorum. Geçtiğimiz yıl faliyet karı 850 milyon civarında idi .MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayın @ugurkaptan orjinali mevcut fiyatlar nedeniyle mi gelmiyor Türkiye piyasasına. Eğer öyleyse deva da ekstra bir ciro artışı olabilir mi?MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.