Genel kurulda onaya sunulur, yönetim kurulu belirliyor oranı.
Printable View
Gelen kap yönetim kurulu açıklamasıdır, yönetim kurulu belirliyor dediğiniz oranı belirlememişler işte.
Ne olacağı ancak genel kurul olduğunda anlaşılır diyorum.
Bugün 10 üstü kapatmaya niyetli gibi...
VKY-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Maşallah, arap atı gibi sonradan atağa kalktı.
Endeksin hafif gevşemesine rağmen Kapanışta sağlam durdu bu sefer...
Gecen sene 24 şubatta genel.kurul kararı alınmış. Genel kurul kararında aynı şekilde kar payi genel.kurulda görüşülecek denmiş. Genel kuruldan bir gun once yani 18 martta yonetim kurulu temettuye ilişkin teklif edilecek kararı almış.
Bugün 18:02 de Bloomberg tarafından yapılan haber önemli bence ;
https://www.bloomberg.com/news/artic...um-middle-east
Turkey is set to borrow around $1.6 billion from a consortium of banks to finance a planned buyout of the country’s telecom giant Turk Telekom.
The deal may see Turk Telekom pay out accumulated dividends of $200 million, the people said.
İsminin açıklanmasını istemeyen konuyla doğrudan alakalı kişiler bloomberg e haber sızdırmışlar. Buna göre;
LYY nin hisselerini alması için, bankaların oluşturacağı konsorsiyum, varlık fonuna 1,6 milyar dolarlık kredi verecekmiş.
Asıl önemli mevzu ise, türk telekomun 200 milyon dolarlık temettü ödemesi yapabileceğini söylemesi.
Olası satışın bu fiyat üzerinden gerçekleşmesi sonrası çağrı zorunluluğu doğmaz mı?
Eğer çağrı zorunluluğu olacaksa, nasıl hesaplanacağı konusunda bilgi sahibi arkadaşlar bilgi verirse memnun olurum.
Tabi çağrı zorunluluğu olmayabilir de. Mevzuat konusunda bilgim eksik olduğu için, bilen arkadaşlarımızın yardımlarını bekliyorum.
Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Vadeli piyasada %2.30 artida bakalim eslestirmeyi kacta yapacak
Alcı kim acaba, Ziraat devam ediyorsa iyi.
Hayirlisi insallah dostum
sabah acilisi
https://i.hizliresim.com/jne1vx3.jpg
Bugun 10 tl.alti yine zorluyorlar
9.98'de devre kesti arkadaş... [emoji35]
O.Ç.nun bir gün önceden (dün) 10 üstü kapatması da dümenmiş demekki. [emoji848][emoji35][emoji34]
Bir grubun elinde oyuncak olmuş şirket
Türk Telekom emeklisiyim.İlk halka arzda 4,21 den almaya başlamıştım 1TTKOM=4.5$ dı...Şimdi oturup bir hesaplayın.
TTKOM 7TL iken 10 000 adedi =70000 Tl olduğu zaman 70000 tl'ye 1+1 apart almıştım.Şimdi değeri 550.000 TL.10000 adet TTKOM bugün kaç lira? "Küçük yatırımcı borsaya gelmiyor" diyorlar gelmez tabi.
Sabah BİST yükselenlerdeydi, şimdi BİST düşenlerde. Bu kadar şe......sizlik olmaz.
Nerdeyse 1 liralık fark oldu, kim batırdı tahtayı, paylaşan olursa seviniriz, sabıka kağıtlarına not edelim.
Ziraat yok galiba bugün.
ne fark ederki diger hesabindan virman yapar .
https://i.hizliresim.com/9gap6tc.jpg
Bloomber haber geçiyor. TVF ve bankalar arasında sermayenin %55 ini temsil eden payların satın alınması için sözleşme imzalanmış. Her işi sahtekarlık bunların
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1009132
Türk Telekom'un çoğunluk paylarının satın alınmasına yönelik Pay Satın Alım Sözleşmesi
imzalandı.
Türkiye Varlık Fonu'nun (TVF) ülkemizdeki stratejik sektörlere yatırım yapma misyonu doğrultusunda,
TVF ile LYY Telekomünikasyon A.Ş. (LYY) arasında Türk Telekomünikasyon A.Ş.'nin (Türk Telekom)
toplam sermayesinin %55'ini temsil eden paylarını satın almak için Pay Satın Alım Sözleşmesi
imzalanmıştır. 17 Aralık 2021 tarihinde yapılan açıklamada belirtildiği üzere L YY ile gerçekleştirilen
görüşmeler neticesinde, işleme konu paylar için satın alım bedeli 1 milyar 650 milyon ABD Doları olarak
belirlenmiştir. Buna ek olarak, bağımsız denetimden geçmiş 2021 yılı konsolide mali tabloları esas alınarak
Türk Telekom'un Genel Kurulu tarafından dağıtımına karar verilecek temettü tutarından LYY'nin %55
payına denk gelen kısmı L YY'ye ödenecektir.
Bu satın alma; Türk Telekom 'un sektördeki güçlü pozisyonunun, marka değerinin, üstün varlık ve insan
kalitesinin ve çeşitlendirilmiş iş modelinin yanı sıra sağlam finansal ve operasyonel performansının
sürdürülebilirliğine ve Türkiye telekomünikasyon sektörünün uzun vadeli cazip görünümüne olan
inancımızı yansıtmaktadır.
İşlemin tamamlanması ilgili düzenleyici otoritelerinin onaylarının alı
%55'i 1.65m dolara alınmış. Şuan toplam piyasa değeri 2.3m dolar olarak işlem görüyor borsada.
Çağrı zorunluluğu doğar mı?
Doğarsa bizden kaç liraya hisseleri alırlar?
Genel kurulda şerh düşmek gerekir mi?
dostlardan cevaplar bekler, saygılar sunarım.... :yes: