Ağababalar bugün fırsatçılık yapıp epey topladı... Yarın yine şenlenir buralar
Printable View
Ağababalar bugün fırsatçılık yapıp epey topladı... Yarın yine şenlenir buralar
Bim in karlılığı güzel gelmeye devam ediyor. Son bilançoda karın beğenilmemesi aracı kurum analistlerinin beklentilerinin yüksek tutulması nedeniyle olabilir. Halbuki karlılıkta istikrarsızlık göremedim.Gayet iyi. :ok:
Piyasalar çok bozmazsa yılsonuna kadar 180-190TL leri görebiliriz..
https://i.hizliresim.com/sg7pvi3.jpg
Saygı ve minnetle anıyoruz... Ruhu şad olsun...
Tahtacının işi ve asli görevi silkelemek, burda önemli olan dalgada boğulmadan fırsatları değerlendirmek.
Sakal kestikçe gürleşir, unutmayın
BofA bugün BİMAS YKBNK EKGYO alıp PGSUS ASELS TUPRS satıyor,
https://i.hizliresim.com/g3hjtqg.PNG
Dünkü derin düşüşün ardından, Bugün endeksin gerisinde kalıp, cılız bir tepki vermesi hoş olmadı.
Yarın 140,70 seviyesi takip edilmeli, üstünde kaldıkça sınırlı pozitif :yes:
satıcı tarafı fena..alıcı geldikçe vuruyorlar derdi ne acaba..
BofA bugün ODAS FROTO alıp KCHOL BİMAS YHYAO ISCTR AKBNK satıyor,
https://i.hizliresim.com/rvnb7pk.PNG
Bimas rasyolara bakınca Migros'a göre çok ucuz görünüyor. Sanki bilanço dönemi biri aşağı diğeri yukarı gereğinden fazla tepki vermis gibi.
2 firma arasında rasyolardaki bu farkı doğrulayacak beklenti farkları var mı?
Bimas karlılığı düşük kaldı, düzeltip düzeltemeyeceğine yıl sonu bilançosunda bakacağız.
Migrosun karlılığı ise artıyor, beklentiler daha iyi..SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
böyle bir günde kırmızı olan bir hisse ya boş hissedir yada boşaltılan hissedir.. ytd
Yarın benim için kritik seviye 132. 132 altı kapanış, düşüşü derinleştirebilir.
Ama tepki ihtimaline karşı, 132 (görürse) çok az bir miktarla kısa trade yapabilirim. :wu:
gıdalara niye vuruyorlar böyle. olumsuz bir haber mi var
Küfür etmeden gitmeyecek yine. Migros senin yarı fiyatına işlem görürken gelip seni yakaladı. Rezilsin. Borsa toparladı bu hala eksi.
Burası niye bu kadar sesiz. Ben endeksten önce düzeltmesini yaptığını düşünüp endeks düşerken çıkar umuduyla daldım ama hemen hoşgeldin dediler. Hatamı yaptım acaba.
Merhaba...
Kaçtan aldın ?SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
126.60 maliyetim var
Sorun yok o zaman. Hatta şu an kardasınız...
Kısa vade için ben olumlu düşünmüyorum.
Tuttuğum bir miktar portföyüm var ama, bu fiyatlardan ekleme yapmayı düşünmüyorum.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Erdoğan'ın yüksek enflasyonun sebebi olarak yine marketleri hedef göstermesi ve yeni adımlar atacaklarını söylemesi Bim ve diğer market hisselerine satış getirdi.
https://foreks.com/haber/detay/637b4...-islah-etmiyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, market fiyatlarındaki gelişmeleri Hazine Maliye ve Ticaret Bakanlıklarının hassasiyetle takip ettiğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar ziyareti dönüşünde gazetecilerle gerçekleştirdiği söyleşide şunları söyledi:
"Biz hukuk devletiyiz. Soruşturmalar neticesinde gerekli adımları attık, atarız. Hazine Maliye ve Ticaret Bakanlıklarımız hassasiyetle takip ediyor. Bu noktada kontroller çok daha farklı uygulamalarla devam edecek. Çünkü para cezası demek ki bunları ıslah etmiyor. Para cezasının dışında atılacak adımları da ilk Kabine Toplantımızda inşallah masaya yatırırız ve oradan da bunların üzerine ayrıca gideriz. Değişik öneriler var. Bütün mesele yaptırımın çok daha ağır olması. Bu bunlara ürkütücü gelebilir. Bunu halletmek lazım."
Ne olur bugün dostlar Erdoğan'ın konuşması uzun süre baskılar mı ?
SM-G998B cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
baskılama falan olmaz arkadaşlar bence. enflasyonu engelleme timleri oluşturmuşlardı ve her gün baskın yapılıyordu , unuttunuz mu ? ne oldu ? kat ve kat daha fazla gitti.
Bugün 132,40 üstü kapanış yaparsa, biraz olumlu alan açılabilir.
Merhaba Bist Yatırımcıları,
Yeni Bist100 günlük kapanış tahmin başlığı açtık.
Yıl kapanış tahmin anketine buyrun lütfen.
Ayrıca Bist100 kapanışını
Günlük
Haftalık
Aylık
Yıl sonu
Şampiyonlarını izlemek ve şampiyonaya katılmaya davetlisiniz.:)
https://www.hisse.net/topluluk/showt...29#post6208729
Boş işler bunlar. Çin devasa karantina merkezleri kuruyor. Kışa girerken Covid yeniden gündemin başında yer etmeye başlayacak gibi. İlaç hisselerinde ve perakende de yukarı, havacılıkta aşağı hareketleri yeniden görürseniz şaşırmayın.
https://apnews.com/article/health-ch...9b493cf0589d62
Bugün kabine toplantısından sonra akibeti belli olur. Geçen sefer ceza yediği kabine toplantısı sonrasında %40 değer kaybetmişti. Açıkçası hakkında gelebilecek iyi bir haber beklemiyorum.
Cumhurbaşkanı Erdoğan:"(Zincir marketlerdeki fiyatlar) Ortaya konan ithamlar yakından takip ediliyor. Ticaret Bakanlığımız, önümüzdeki günlerde yeni uygulamaları devreye alacaktır" -AA
Arkadaşlar sizin de yorumlarınız alabilir miyim bu sözlere? Bana göre üstünkörü bir söz bu. Eğer şiddetli bir aksiyon alınacak olsa bunu bu akşamdan çok kuvvetli bir şekilde vurgulama fırsatını kaçırmazdı sayın başkan, ne dersiniz?
Bence de olumlu, cunku devaminda "bu suclamalarin bir kismi dogru degil ya da soylenti" benzeri bir yumusak ifade kullandi. Piyasa "tum sucu marketlere yikacaklar" fiyatlamasi yerine artik "arastiracaklar, sadece fahis fiyat uygulayanlara ceza gelecek" fiyatlamasi yapabilir.
135,90 Üzeri kapanış olur ise, mini bir yükseliş trendi başlatabilir.
Pandemi HORTLAIK"tan sonra BIM"as baya pirim yaptı daha sonra endeks yükselşine ayak uyduramadı o zamandan beri endeksten negatif başına buyruk . marketlere cezalar falan derken kötü haber dipte gelir mi?
https://i.hizliresim.com/mx1gbd3.png
Seçim dönemine giriyoruz.
Her an kötü haberler gelebilir.
Hiç gelmeyebilir de !
Ama önemli olan, kötü haber gelip gelmemesi değil, gelme olasılığı olmasıdır...SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
134500 özel emir satışmı oldu bilgisi olan var mı
Marketler üzerinden siyaset yapmak en azından şık değil çünkü hiç bir market siyasete malzeme olmak istemez
pahalılığın sebebi olarak marketleri gören bizzat konuştuğum vatandaşlar da var , hatta işi ÖZAL a kadar götürüp serbest piyasa ekonomisini başımıza bu adam bela etti diyenler bile var
Sonra örneklere geçiyor a ürünü falanca markette 10 liraysa öteki markette 15 lira vs
Devletin tarım kredi kooperatif marketleri var oralardan alış veriş yapmayı düşünüyor musun diye sorduğum da , önce afallıyor (belli ki bu sorunun geleceğini kestirememiş) sonra o marketlere de toptan ürün verenler kendi aralarında anlaşıp pahalıya veriyorlar vs demeye başlıyor
enflasyonun gerçek sebebi siyasi yönetimdir tarih boyunca bütün devletlerde bu böyledir , yönetim ise sadece yetkiyi değil, sorumluluğu da beraberinde getirir
Falanca market enflasyonu fırsat bilip stokçuluk ,ürünü gereğinden fazla pahalıya satma vs yapamaz mı , yapabilir elbet ama bunlar zabıta olayıdır siyasi olarak malzeme yapılmaz
Ayrıca millet hangi marketin , hangi ürüne indirim yaptığını günler öncesi haberini alıyor ve o ürün geldiğinde dakikalar içinde tükeniyor ,Bunlar hep yaşadığımız olaylar
Netice de geriye tek somut olay kalıyor elinde market hissesi olanlar zarar görüyor