Çilek gördüm çok güzeldi .69.90 TL fiyatı duyunca koşarak uzaklaştım
Printable View
Çilek gördüm çok güzeldi .69.90 TL fiyatı duyunca koşarak uzaklaştım
aci bir gercek.disarida ozellikle yeme icme sektorunde masraflar o kadar cok ciddi boyutlara ulasti ki,su an odediginiz 300 tl bir hesapta yediklerinizin maliyeti 50 tl bile degilken 250 tl si isletme kari ve giderler.
artik cogu seyi evde yapmaya alismaniz lazim.misal kahve miseviyorsunuz,alin makinesini yapin 1 senede amorti eder.kebapmi seviyorsunuz,alin iyi bir mangal.1 senede binlerce lira cebinizde.
bizzat icinde oldugum icin bakiyorum bugun misal eve 1 porsiyon profiterol,1 porsiyon kazan dibi aldim.ikisi 60 tl.gelen 2 urun toplasan 5 kasik yok.ufacik.alacati muhallebicisinden aldim.sonra diyorum adamlarda hakli suc bulamiyorum.
bugun cogu isletmenin sadece elektrik faturasi is yeri kirasini gecmis vaziyette..
1 koli Pınar Su ( 12 adet 1,5 litrelik pet şişe) = 36 TL olmuş.
Geçen Cumartesi aynısını 30 TL’ye almıştım.
1 haftada % 20 zam.
Rusya'nın hazırlıkları başlamış büyük ihtimalle ... https://mobile.twitter.com/christogr...36481448005636
Sanki hirsizlik olaylarida artti gibi
gecen gun sokagin karsisindaki apartmana girmisler. Apartmani gorsen demir tellerle orulmus hirsiz girmesin diye
Ama adam celik kapiyi kirmis nasil kirmis bilmiyorum aksam 5 sularinda. Evdeki altinlari ve bir laptop i alip goturmus
Koskoca celik kapi kiriliyorda apartmanda kimse duymuyor ben ona sok oldum artik nasil bir alet kullaniyorlarsa
Boş Baklava ve Boş Tosttan Sonra ''Boş Ekonomi Paketi'' de Piyasaya Sürüldü...
http://www.zaytung.com/haberdetay.asp?newsid=402098
Fırıncılar Odası, unsuz ekmek yapımı için çalışmalara başlandığını açıkladı...
http://www.zaytung.com/fotohaberdetay.asp?newsid=402062
Eski yazıları okudum da merak ettim yarım kilo kelle peyniri istedim mihaliç peyniri çıktı burada kaşar deniyordu oysaki kafam karıştı
Önüme düştü sözlükte garip geldi diye paylaştım
Bu aralar reddit e fena dadandim. Eskiden eksisozlugu bir sey zannediyordum esas Turkiye muhabbetleri reddit te donuyormus hicbir yerde olmayan videolar konular var
https://www.reddit.com/r/Turkey/comm...day%C4%B1lara/
Yanlış hatırlamıyorsam 5 sene önce Hazine bakanlığı (ingiliz bakan görevde iken) benzer bir altın oprasyonu yapmıştı .Üç sene için 6 ayda bir ödemeli senelik % 2 fazili bir enstrüman çıkarmışlardı....
Ne kadar çabuk unutuldu . O zaman üç sene için yıllık % 2 fazi öneren hazine şimdi bir önermede bile bulunmuyor.
Bakalım halkyeni enstrumana ne kadar ilgi gösterecek ?
Lityum titanate Oxide bataryalar konusunda spekülatif haberlere kanmayalım.
Batarya ömrü lityum piller ile aynı 82 yıl olduğu doğru değil. maksimum 7000 şarj döngüsü.
Lityum pile göre voltaj dezavantajı var. 3.7 yerine 2.4V bu da aynı hacimde daha düşük kapasite demek.
Lityum pilin daha ucuz üretilebilir ama daha dayanıksız bir sürümü gibi gözüküyor.
Ayrıca teknik anlamda şarj eğrisi çok dikleşebildiğinden (ultrakapasitör tarzı) tehlike sınıfı diğer pillerden daha yüksek.
Yukarıdaki video o nedenle takipçi kasmaya çalışan bir tarza sahip gözüküyor.
YASTIK ALTI ALTIN PAKETİ
* Büyümenin finansmanında yurt içi tasarrufların geliştirilmesini, tasarrufların etkin ve verimli yatırımlara yönlendirilmesini amaçlayan bir tasarruf sistemi modeli. Bu model yastık altı birikimleri finansal sisteme kazandıracak, büyümenin finansmanında dış tasarrufların yerine yerlilerin merkeze alınmasını sağlayacak, TL cinsi tasarrufların cazibesini artıracaktır.
* 1 Mart'tan itibaren 81 ilde en az 1 adet olmak üzere, 2022 yılında da 1500'ün üzerinde kuyumcunun dahil olacağı çalışmaları başlatıyoruz. Yeni uygulamayla, vatandaşlar fiziki olarak biriktirdikleri altın tasarruflarını kolay ve güvenli bir şekilde kuyumcular ve bankalar aracılığıyla finansal sisteme teslim edecek. Talep etmeleri halinde fiziki olarak da geri alabilecekler.
* Altın depo ve katılım hesaplarına fiziki altınlarını yatırabilecekleri gibi altınların karşılığı TL tutarları ile altın dönüşümlü mevduat ve katılım hesapları açarak değer korumasından faydalanırken, aynı zamanda risksiz bir kazanç sağlayacaklar.
* Fiziki altın teslim noktaları bankalar, platformalar ve kuyumcular olacak. Kuyumcuların sayısı 1500'ün üzerinde olacak. Yıl sonuna kadar en az 10 bin kuyumcunun devreye alındığı bir sistemi meydana getireceğiz. Altın rafinerileri, Takasbank, Borsa İstanbul ve Darphane, bu sistemin paydaşları olacak ve bankalarla işbirliği yapacaklar.
* Altın depo hesapları, altın katılım hesapları, çeyrek hesap, altın dönüşümlü TL mevduat hesabı, altın alım ve satım işlemleri, transfer sistemi Takasbank ile bu sistem yürüyecek.
* Katılım bankaları ve kamu mevduat bankaları, bu işleyişte en önemli araçlar olacak.
* Çeyrek hesap 1 Mart 2022’den, çeyrek katılım hesabı 15 Mart 2022’den itibaren altın dönüşümlü TL hesabı ve altın transfer sistemi işlevsel hale gelecek.
* Bankaların her ilde en az bir şubesi, kuyumculuk faaliyetlerini de yürütecek hale dönüştürülecek.
* Altın toplama sürecinde bugünden farklı olarak bankaların bazı şubeleri sürekli aracılık edecek. Vatandaşlar finansal sistemin erişimini kolaylaştıracak dijital çözümler üzerinde de kurumlarımızın çalışmaları devam ediyor.
https://www.sozcu.com.tr/2022/ekonom...gn=ilgilihaber
ver altını al cüzdanı sonra al cüzdanı ver altını diyince altını alabilecen mi
5-6 sene önce fiziki altın teslimi karşılığı Altın tahvili verilmişti. 2 yıl vade. % 2 faiz . 6 ayda bir Faiz ödemeli ( Faiz gram altın fiyatından TL olarak veriliyordu.
İstediğin zaman kısmi veya tamamını gram altın fiyatından bozulabiliyordu.
2 yıl sonunda talep edilmesi durumunda fiziki altın olarak geri alınabiliyordu. ( Çeyrek altın olarak veya 1 Kg üzerinde ise 1 kglik külçe altın olarak.
2 yıl sonunda fiziki altın olarak talep etmeyenlere ise ilgili tutarlar bankadaki gram altın hesabına aktarılıyordu.
Faize duyarlı kişiler için de Altına dayalı kira sertifikası veriliyordu. Ama her ne hikmetse bunun da oranı % 2 idi. Tesadüf olsa gerek.
Kısa bir hatırlatma yapayım dedim.
Kibris'ta Ingiliz Yarbayini tekme tokat doven Turk Subayi, Ringo Cetin kimdir.
https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem...cetin-6946039/
AA :İngilizler Hayat pahalılığından şikayetçi ( Çevirisi Hey vatandaş şükredin ,bizde elektrikte ucuz ,doğal gazda ucuz , kiralarda ucuz ... bedavayız bedava)
Londra'da hayat pahalılığı protestosu: 'İnsanlar faturalarını eline aldığında ağlıyor'
https://tr.sputniknews.com/20220213/...053784376.html
Dolar kasımda 20 lirqyı aşar mı
Turkiyede 10 bin kuyumcu varmı acaba?
10.000 ÷ 81 = 123 Il başına kuyumcu 10.000 ÷ 911 = 11 ilce basina kuyumcu, Tavşanlı merkez ilçe gibidir Domaniç, Emet, Harmancık 20 kuyumcu yoktur burada bile.
Zaten kuyumcu terimi yanlış, kuyumcu değerli taş ve metalleri işleyen kimse demek ve bırakın 10 bini birkaç yüz tane filan vardır Türkiyede, Kütahyada hiç yoktur.
Dogru terim "Sarraf" olacak da, bunu bilecek adam yok!
Ülkemizin Toprak altındaki altınlarını Kanadalılar ( Ak Süslümların lafı ile ,Gavurlar.) , Vatandaşın Yastık altındaki altınlarını da ,Ak Partisi çıkarmaya çalışıyor..!!
Ne garip değil mi.!?
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önceki gün açıkladığı yüzde 7'lik KDV indiriminin marketlere nasıl yansıyacağı merak ediliyordu. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Ticaret Bakanı Muş, Pazartesi'den itibaren denetimlerin artırılacağını ve indirimlere uymayan marketlerin ağır yaptırımlarla karşılaşacağını dile getirdi.
Yahu altına faiz gram altın hesabı açarsan zaten mümkün.Bunun farkı vallaha istersen sana geriye fiziki olarak da vereceğimden başka bir şey değil.Boş işler, fiziki altın yatırımcısını hiç tanımamışlar.O grup altınını asla bunlara vermez.Bence londra fiyaskosunu kompanze etmek için yapıldı.Turizm mevsimine kadar milletin kafasında hep bir acaba oluşturmak zorundalar.Yoksa millet gene dolara hücum eder fizikiye geçenler falan olur mazallah kötü kötü işler olur,ayran dökülmesi vs olur.
Fiyat indirmeyenlere ıslak odun geliyor.