Grafik için teşekkürler. Elinize sağlık... :ok:
Printable View
Kendini, etrafında olan güzel şeylerin sebebiymiş gibi görmek !
Böyle düşünür mü insan zaman zaman veya bazı durumlarda?
Düşünür belki de!
Hiç katkısı olmadığı bir durumdan vazife çıkarır mı kendisine?
Çıkarır elbette.
Kendini merkezine koyarsa dünyanın.
Bilgiye, duyguya, düşünceye ve de emeğe saygısı yoksa!
Bütün güzel şeylerin kendisiyle bir ilgisi olabileceğini zanneder.
Kerameti kendinde zanneder.
“Güzelliğin on para etmez.
Bu bendeki aşk olmasa.”*
diyen, Aşık Veysel'i bilmiyor demek ki!
Küçük bir hikaye:
Yıllar önce bir genç delicesine aşık olmuş. Sonunda bir gün sevdiği kıza açılmış ama reddedilmişti.
Aradan seneler geçmiş genç aşkından yazdığı şiirlerle ünlü bir şair olmuş. ismi duyulmuş, namı yayılmış.
Sevdiği kız bir zamanlar kendisini seven gencin namını duymuş ve kocasını da yanına alarak adamın yanına gitmiş ve şöyle demiş;
-Beni tanıdın mı?
-Tanıyamadım
Kadın ısrarla tekrar sormuş
-İyi bak tanımadın mı? demiş
Adam gerçekten de tanıyamamış
-Tanıyamadım
Bunun üzerine kadın:
-Sen, seni şair edeni nasıl tanımazsın!
Adam da bunun üzerine sinirlenerek
-Madem ki keramet sendeydi, yanındaki neden şair olmadı
Hikayedeki gibi kerameti kendinden bilenler hep oldular.
Bundan sonra da olacaklar!
Borsada hikayeler önemlidir. Doğru hikayeyi bulursanız mutlu sona ulaşabilirsiniz...
Bir varmış, bir yokmuş, yıllar yıllar önce;
Derken dere tepe düz gidilmiş, yıllar yılları kovalamış. 4 yıl sonra Yeniden yapılandıralım demişler...Alıntı:
Originally Posted by 2015 12 aylık bilanço- Dipnot 4 - Finansal borçlanmalar
859 milyon doların 460 milyon dolarını 1,5 yılı ödemesi toplam 13 yıl vadeli %7,92 faizle DOLAR olarak, kalan 400 milyon doları ise 2,25 milyar TÜRK LİRASI olarak 5 yıl vadeli birleşik faizli sonunda ödemeli %12,28 faizle yapılandırmış.Alıntı:
Originally Posted by 2019 12 aylık bilanço- Dipnot 2 - Finansal borçlanmalar
DOLAR kısmının sadece faizlerini ödemiş 2020-2021'de. 2022'de ilk defa 2. çeyrekte 20 milyon dolar anapara ödemiş.
400 milyon Dolar karşılığı yapılandırılan TL kısmı ise hiç anapara ödemeden yıllık faizler eklenerek 3.1 milyar TL'ye yükselmiş. 3,1 milyar TL bugünkü karşılığı yaklaşık 170 milyon DOLAR. Yani 4 yılda borç hiç geri ödeme yapmadan, faiz dahi ödemeden 230 milyon DOLAR azalmış....
Enerji krizi de imdada yetişmiş ve ciro ve faaliyet karı uçuşa geçmiş. Kasada 60 milyon dolar civarı nakit para, 15 milyon civarı türev birikmiş 6 aylık bilançoda.. 9 aylıkta bu rakamın 2'ye katlaması, 12 aylıkta 3'e katlaması muhtemel.
2015 te hisse değeri ort. 1,25 TL borç 1,1 milyar dolar, kasa tam takır ... dolar kuru 2,7-- PD 337 milyon dolar
2019 da hisse değeri ort. 0,60 TL borç 0,85 milyar dolar, kasa tam takır .... dolar kuru 5,6-- PD 78 milyon dolar
2022 de hisse değer 2,35 TL borç 0,6 milyar dolar, kasada 75 milyon dolar nakit var... dolar kuru 18,2 -- PD 92 milyon dolar
Enerji krizinin süreceği aşikar, ciro artmaya devam edecek, favök'ün hızla artması çok muhtemel, borcun hızla erime potansiyeli var. Herkes hikayenin sonunu kendi yazsın...
Yatırım tavsiyesi değildir.
sayın anyoranza bunlar gereksiz detaylar.
grafiğin geregini yaptı mı yapmadı mı sen onu
söyle
önümüzdeki haftanin grafigini de verseler keşke de maliyet düşürsek.
50kuruş maliyet , 50 daha düşürsem hiç fena olmaz.
şaka bir yana
gayet güzel özetlemişsiniz durumu.
TL olmuş sana venezuela bolivarı , dünyada tl'yi sallayan yok, yerli yatirimci dersen kur korumali mevduata dönmüş...
hala tl grafik cizen arkadaslara belki faydasi olur diyecegim ama... nerdeee
1.221 MW kurulu güce sahip $90M eden başka bir şirket varsa durmayın alın arkadaşlar...
Bu resmi de arada paylaşalım ki aramizdaki gerçek yamukların rengi belli olsun
https://i.hizliresim.com/qr4dsza.jpg
Arkadaşım, Selanik Balkanların Kudüs'ü diye geçiyor tarihte. 1890 nüfus sayımına bakın bir. Ben size onu söyledim. Siz anlamadınız. Gidip biraz araştırın, cahil kalmayın...
Bu da benim size cevabımdı. Onu da buraya ekleyelim...
Alıntı:
Originally Posted by Chetuo
Hala laf sokmaya calisiyorsun. Benim grafigim tl deil usd bazliydi bu 1. Ikincisi ise sana 1 2 usdden kitledikleri hisseyi biz 0m1 usdden aliyoruz diye bu kadar sinirlisin bu gereksizce saldirindan bunu cikariyorum artik. Senin gibileri vok gorduk bu forumda yapma. Cunku hem hisseye sayip hem hisseyi tutunca cift kisilik sergiliyorsun. Ya saymayi birak isler duzelecek ona odaklan ya da git ver hisseyi tatava yapma.
Burası ülkenin kurucusu , ulu önder M. Kemal Atatürk’ e laf edilecek yer değildir…
Fesli Kadir’ in müridleri, defolun gidin
Kimse kimseye küfür etmiyor, öncelikle terbiyenizi takının...
Ben nüfus bilgilerini paylaştım. Adam Dinçköklere sövüp, sayıp, bunlar nasıl Türk diye her sayfada tekrar tekrar yazıyor. İsteyen araştırır, okur...
Burada tek önemli olan paranın rengi. Yok yere polemik yapmayın...
Eğer bankaya 1000$ borcunuz varsa bu sizin sorununuz. ama eğer bankaya 100 milyon $ borcunuz varsa bu bankanın sorunu..
Görünen o ki yapikredi akenrjiyi batirmamak için her şeyi yapmış.
biraz nostalji ... 30haziran2000
Ak Enerji’de fiyat 32.500 liraAk Enerji’de bugün başlayan halka arzda talep 32.500 lira üzerinden toplanırken, toplam hisselerin yüzde 17’si satışa çıkıyor.
Türkiye’nin en büyük ikinci özel elektrik üreticisi Ak Enerji, 115 milyon dolar değerindeki hisselerini bugün halka arz etmeye başlıyor.
**
*Ak Enerji halka arzında fiyat 29.000 ile 32.500 lira arasında belirlenecek. Talep 32.500 lira üzerinden toplanırken, toplam hisselerin yüzde 17’si satışa çıkıyor. Bu bedel üzerinden toplam değer ise 702 milyon dolara denk geliyor. Satılan hisseler 6 Temmuz’dan itibaren İMKB’de işlem görmeye başlayacak.
* * * *19 Haziran’dan beri dış piyasalarda HSBC Yatırım Bankası aracılığıyla hisse satışı yapan Ak Enerji’nin yurtiçindeki hisse satışını Garanti Yatırım yönetecek. Tahsisat planı ise şöyle; %50 yurtdışı kurumsal yatırımcılar, %20 yurtiçi alım gücü yüksek bireysel yatırımcılar , %20 yurtiçi bireysel yatırımcılar, %5 yurtiçi kurumsal yatırımcılar, %5 Akkök Grubu çalışanları.
halka arz fiyatı 700milyon dolarAlıntı:
1993
• 59,5 MW kurulu güce sahip Yalova Santrali, Aksa Akrilik Kimya Sanayi A.Ş.’den kademeli olarak devralındı.
• İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından belirlenen “Türkiye’nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu” listesinde Akenerji, 188. sırada yer aldı.
1996
• Toplam 98 MW kurulu güce sahip Çerkezköy Santrali kademeli olarak devreye girdi.
• 6,3 MW kurulu güce sahip Alaplı Santrali devreye girdi.
1997
• 132 MW kurulu güce sahip Bozüyük Santrali devreye girdi.
2000
• Şirket’in %25 oranındaki hisseleri halka arz edildi. Akenerji hisseleri, “AKENR” koduyla İMKB’de işlem görmeye başladı
bu durumda
1mw santral kac dolarmış , isteyen buradan hesaplayabilir
24.09.2014 TARIHLI OZEL DURUM ACIKLAMAMIZLA, SIRKETIMIZCE YAPILAN BASVURUYA ISTINADEN, BILECIK ILI, BOZUYUK ILCESI`NDE KURULU BOZUYUK DOGALGAZ KOMBINE CEVRIM SANTRALIMIZIN T.C. ENERJI PIYASASI DUZENLEME KURUMU`NDAN ALINMIS OLAN 01/04/2005 TARIHLI VE EU 468-3/526 NUMARALI ELEKTRIK URETIM LISANSININ 30/09/2014 TARIHI ITIBARIYLE SONA ERDIRILMESINE KARAR VERILDIGI BILDIRILMISTI.
FAALIYETI DURDURULAN BU SANTRALIN VE EKIPMANIN, SINGAPUR`DA KURULU ASIATECH ENERGY PTE LTD`E KDV HARIC 15.000.000 AMERIKAN DOLARI (`SATIS BEDELI`) BEDEL KARSILIGI SATISI KONUSUNDA SIRKETIMIZ ILE ALICI SIRKET ARASINDA ANLASMA SAGLANMIS OLUP, SATIS BEDELI`NIN TAMAMI SIRKETIMIZ HESAPLARINA ALINMISTIR.
20.03.2013 TARIHLI OZEL DURUM ACIKLAMAMIZLA, TEKIRDAG ILI, CERKEZKOY ILCESI`NDE KURULU CERKEZKOY DOGALGAZ KOMBINE CEVRIM SANTRALIMIZIN VE EKIPMANIN YURTDISINDA KURULU BIR SIRKETE SATISI KONUSUNDA ANLASMA SAGLANMIS OLDUGU VE BU SATISA ILISKIN BIR AVANSIN SIRKETIMIZ HESABINA ALINMIS OLDUGU HUSUSLARI KAMUYA DUYURULMUS OLUP, PIYASANIN REKABETCI SARTLARI NEDENIYLE SIRKETIMIZ VE HISSEDARLARIMIZIN MENFAATLERI GOZETILEREK KONUYA ILISKIN DAHA DETAYLI ACIKLAMANIN SURECIN SONRAKI SAFHALARINDA YAPILACAGI BILDIRILMISTI.
BU ITIBARLA, CERKEZKOY DOGALGAZ KOMBINE CEVRIM SANTRALI VE EKIPMANI, SINGAPUR`DA KURULU ASIATECH ENERGY PTE LTD`E KDV KARIC 13.000.000 AMERIKAN DOLARI BEDEL KARSILIGI SATILMIS OLUP, SATIS BEDELI`NIN TAMAMI SIRKETIMIZ HESAPLARINA ALINMISTIR.
hesap makinası olmayan arkadaşlar varsa yardımcı olayım.
15+13=28
Kariyer.net te yeni tarihli 25 ilan girilmiş. Bazı ilanların yanında yeni proje yazıyor. Bilgisi olan arkadaş var mı acaba?
Akenerji'nin çok ciddi bir hibrit enerji projesi yapabilme potansiyeli var. Bu 5346 sayılı kanunla verilmiş bir hak. Her bir proje için maksimum 100 MWe kapasiteye kadar, maksimum kendi elektrik bağlantı gücü büyüklüğünde GES veya RES kurma ihtimali bulunmakta. (50 MWe'ye kadar 1'e1, 50 MWe sonrası 2'ye 1, maksimum 100MWe)
Bugüne kadar kasa tamtakır olduğu için bu imkanı kullanamadı. Yatırımı gündemine dahi alamadı. Sadece 2020'de şöyle bir röportaj vermişler. https://www.enerjigunlugu.net/akener...nde-39658h.htm
Bu röportajda da çok mütevazi olup güçlerinin yeteceği kadar (6-7 MW) hibrit kapasiteden bahsetmişler... Çünkü ekonomik güçleri yoktu o zaman itibari ile...
Ama şimdi şartlar değişti. Bitleri kanlanmış ve bu potansiyeli kullanmak üzere çalışmalara başlamış/başlayacak olabilirler...
Buna göre topografyanın uygun olması, bütünleşik arazi bulunması durumunda POTANSİYEL/TEORİK olarak
Uluabat için 75 MWe
Feke 1 için 29,4 MWe
Feke 2 için 59 MWe
Ayyıldız için 28,2 MWe
Bulam için 7,03 MWe
Burç Bendi için 27,33 MWe
Himmetli için 26,98 MWe
Gökkaya için 28,54 MWe
Erzin için 100 MWe
Yardımcı kaynak (Hibrit) güneş enerjisi santrali kurabilir.
Bu konuda Enerjisa çok yol aldı. Lisansları tadil etti, ÇED'leri aldı. GWIND Taşpınar RES'te inşaata dahi başladı... AYDEM'de ÇED ve lisans tadili konularında çalışıyor.. AMA AKenerji'de bu konuda bir çalışma bu güne kadar yapılmadı hiç... Şimdi BİTİN KANLANMASI ile böyle bir hazırlık yapıyor olabilir.
Arazi uygunluk durumlarını inceliyorum. Uluabat HES Bursa Ormanları içerisinde ve kuzeye bakıyor. Sadece santral bölgesinde ve kuyruksuyu kanalı üzerinde 1-2 MWlık yer bulunabiliri mevcut bütünleşik arazi kısıtlaması ile... Eğer mevzuat değişir ve Dağıtım Merkezi bölgesinde istediği yerde kurulabilir denilmediği sürece buradaki potansiyel imkansız gibi...
Feke 1 ve Feke2 de Adana ormanlarının içerisinde... Yer yok.. belki 1er MWlık arazi zar zor bulunur...
Bulam ve özellikle Burç Bendinde yer var gibi...
Diğerlerine de zaman içerisinde vakit buldukça göz atacağım...
sayın anyoranza, bunlar çok önemli değerlendirmeler.
neticeye pek bir etkisi olmasa bile,
bunlar yarın bir gün gündeme gelirse kemah gibi 2 dolardan hisse çakma amacıyla kullanılacaktır.
sonra da , tüh , bu projeleri biz yapacaktık ama devlet müsade etmedi diyeceklerdir.
yazın bir kenara.
bitin kanlanması konusuna gelince
cez ,artik senesini unuttum, kaç yıldır turkiye-bulgaristan-romanyadan cikacagini ilan etmis.
reis her ne kadar turkiyeye yatirim yapip da zarar eden hicbir yabanci sirket olmadigini iddia etse de, bunlar ne hikmetse ulkedeki durumdan memnun degiller. kendi bilecekleri iş.
neticede cikacaklati ulkede yeni yatirımlara sicak bakmamalari gayet dogal.
şimdi yeni ortaklıklar, yeni hikayeler, yeni keriz silkelemeler, yeni alicengiz oyunları ve yeni halka "ARZ" zamanı
sayın miami
50 tane enerjisa var. borsadaki enerjisanın üretimle
falan alakası yok, işin sadece ticaret ve dağıtım kısmında. (akcez - sedas sepas gibi)
iyi bir aile olan sabancının kivrak zekası ve halka ARZ başarısıdır enerjisa.
halka açık olmayan sirketin santrali varmis yokmus azmiş çokmuş kime ne.
bir diger iyi aile dinckokler de ilk ozellestirmede akenerji ile birlikte sedas sepasi aldi, sonra akenerjiden ayırdılar. sonra iliskili taraf islemlerinde keyfine gore birine zarar digerine kar yazdirdi.
Çok yüklü sahol taşıyorum
Sahol %50 ortak enerjisa uretime ve
Tabiki de enerjisa üretim ile ilgili soruyorum.
Benim hesaplarıma gore saholun şu anki değeri sadece sahip oldugu enerjisa üretimin degerine eşit olacak 1-2 seneye..
Akbank, cimentolar, sigortalar, brisa, kordsa, teknosa , enerji dağıtım hepsi bedavaya gelmiş olacak
Teşekkürler sayın anyroza bilgi için. Şeker un yağ herşey var bakalım bilanço dönemine kadar helva yapabilecekler mi?
https://eced-duyuru.csb.gov.tr/eced-...uyurular.xhtml sayfasından ÇED durumlarını (önce sektör enerji, alt sektör güneş enerjisi seçerek)
https://lisans.epdk.gov.tr/epvys-web...tSorgula.xhtml adresinden de lisans tadillerini takip edebilirsiniz... (MWm ile MWe arasındaki fark %1-2'den büyükse o fark hibrit güneş için tadil edilmiştir. )
zoren yakında eşiği geçecek. Akenerjinin ise daha çok yol alması lazim
https://i.hizliresim.com/opxtmbp.jpg
241e fazla mı alış yazdık ne?
inat etti indirmiyor
Yatırım aşamasında olan ve tamamlandığında yılda ortalama 560 GWh elektrik üretmesi beklenen Kemah Hidroelektrik Santrali ile Akenerji, yenilenebilir kaynaklı portföyünü güçlendirirken, Türkiye’deki enerji üretiminin kayda değer bir bölümünü de tek başına gerçekleştirecektir.
sahi bizim kemah ne alemde acaba???
sayın anyoranza
pfk sfk gibi yan hizmetlerden aldığımız bedellerde de auf gibi bir kısıtlama uygulanıyor mu
yoksa (sartlar elverirse) 4800 tavanın bedelinin tamamını almak mümkün mü
26 agustosta 350doları gören dutch ttf doğalgaz (2022/4ç) bugün 188'e indi.
2022 ekim 175, kasım 193 aralık 195$
agustos sonunda gelen %50'lik zam hazır bit kere geçirilmişken, geri çekileceğini sanmıyorum. yine de allahtan ümit kesilmez.
elektrik santrali tarifesi 1100+ dolar
sanayici tarifesi 1400 civari
700dolara alıp sübvansiyonla 1400 dolara satabileceğimiz başka bir ürün var mı?
rusyadan özel sektörün ga ithal etmesinin önünü açıyorlar mı sonunda
ithal kömürcü de, rafinerici de maşallah köşeyi döndü bu sayede...
iyi aile çocuğu, mert , dinç , kök.... sizin yapacagınız tahtayı seveyim
Rusyanin indirimli dogalgaz verecegi konusuluyor.
Sulh vakti diyorum. Olaylari sahsilestirmezsek ayni gemideyiz. Tavanin serefine el uzatiyorum :-)
89- IQ ile mücadele etmek zor. Dinlere toleranslı (saygılı değil toleranslı) bir imparatorluk ülkesinde yarısından fazlası Müslüman olan bir şehir için söylenenlere bak. Forumun en kaliteli başlığı ne hallere düşmüş, para her şeyi bozuyor. 😅
http://openaccess.ogu.edu.tr:8080/xm...=1&isAllowed=y