ithal edilen ürünler: inventör ve hücre..
ülkede sadece bir hücre üreticisi var..
Printable View
ithal edilen ürünler: inventör ve hücre..
ülkede sadece bir hücre üreticisi var..
Şirketimizin %100 bağlı ortaklığı olan Smart Güneş Enerji Ekipmanları Pazarlama A.Ş., yurtiçinde yerleşik müşterisinden güneş paneli satışına istinaden KDV hariç toplam 1.144.943,80 ABD Doları tutarında sipariş almıştır. (Güncel baz ABD Doları/TL kuru ile toplam bedel 21.575.091,98-TL'dir.)
Şirketimiz ile yurt içinde yerleşik bir tüzel kişi kurum arasında KDV hariç toplam 896.464.823,22 TL tutarında Güneş Enerji Sistemi tesis kurulumuna istinaden sözleşme imzalanmıştır.
Şirketimiz ile yurtiçinde yerleşik bir müşteri arasında KDV hariç toplam 1.920.112,00 ABD Doları tutarındaki güneş paneli satışı işine istinaden ön ödeme bedeli 27.01.2023 tarihinde alınmıştır.
Şirketimizin %100 bağlı ortaklığı olan Smart Güneş Enerji Ekipmanları Pazarlama A.Ş. ile yurtiçinde yerleşik kurumsal bir müşterisi arasında KDV hariç toplam 1.311.500,00 ABD Doları tutarında Güneş enerjisi santrali anahtar teslim kurulumuna istinaden yurtiçi satış sözleşmesi imzalanmıştır. (Güncel baz ABD Doları/TL kuru ile toplam bedel 24.636.527,50 -TL'dir.)
30.12.2022 tarihli Özel Durum Açıklaması'nda da belirtildiği üzere, Şirketimiz ile yurtiçinde yerleşik bir müşterisi arasında 2023 yılı için 100 MW'lık güneş paneli satın alımı taahhüdü ve 100 MW'lık güneş paneli satın alım opsiyonunu içeren, toplamda 200MW'lık güneş paneli satışına ilişkin bağlayıcı olmayan iyi niyet mektubu imzalanmıştı.
Taraflar arasında imzalanan bu iyi niyet mektubu kapsamında, ilk aşamada KDV hariç toplam 9.669.000,00 ABD Doları tutarında güneş paneli satış sözleşmesi imzalanmış olup ön ödeme bedeli 18.01.2023 tarihinde alınmıştır.
Şirketimiz, yurtiçi büyük GES projelerinde kullanılmak üzere, güneş paneli alımı için SMART GÜNEŞ ENERJİSİ TEKNOLOJİLERİ ARAŞTIRMA GELİŞTİRME ÜRETİM SANAYİ VE TİCARET A.Ş. ile sözleşme imzalamıştır. Sözleşme bedeli vergiler hariç toplam 9.507.146,74 USD'dir.
Şirketimiz ile GİRİŞİM ELEKTRİK SANAYİ TAAHHÜT VE TİCARET A.Ş. arasında KDV hariç 9.507.146,74 ABD Doları bedel üzerinden güneş paneli satışına istinaden yurtiçi satış
sözleşmesi imzalanmıştır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
2023 Yılına İlişkin Beklentiler
Ciro : 6,5 Milyar TL
Ebitda : 1,1 Milyar TL
Ebitda % : 16,9%
Ortalama ABD Doları Kur : 20,4
Yatırım Tutarı : 1,5 Milyar TL "+/- 100 Milyon"
Şirketimizin %100 bağlı ortaklığı olan Smart Güneş Enerji Ekipmanları Pazarlama A.Ş., yurtiçinde yerleşik müşterisinden güneş paneli satışına istinaden KDV hariç toplam 3.750.000,00 ABD Doları tutarında sipariş almış olup, söz konusu siparişe ait ön ödeme bedeli 11.01.2023 tarihinde alınmıştır.
Şirketimiz ile yurtiçinde yerleşik büyük bir müşteri arasında KDV hariç 21.945.000,00 ABD Doları bedel üzerinden güneş paneli satışına istinaden yurtiçi satış sözleşmesi imzalanmıştır.
14.09.2022 tarihli Özel Durum Açıklaması'nda da belirtildiği üzere Şirketimiz bağlı ortaklığı Smart GES Üretim A.Ş. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulundan (EPDK) Niğde Bor bölgesinde kurmayı amaçladığı söz konusu 100 MWe (Bor-1) gücündeki güneş enerjisine dayalı elektrik üretim santrali için ön lisans aldığı bilgisi kamuoyu ile paylaşılmıştı.
T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü'nden komple yeni yatırımda kullanılmak üzere, Şirketimizin %100 bağlı ortaklığı Smart GES Üretim A.Ş. tarafından, 100MWe Bor-1 Güneş Enerji Santrali (GES) projesi yatırımı için toplam sabit yatırım tutarı 1.994.972.280 TL'lik Yatırım Teşvik Belgesi alınmıştır.
Söz konusu Yatırım Teşvik Belgesi'nde öngörülen destek unsurları "KDV İstisnası", ve "Gümrük vergisi muafiyeti " şeklindedir.
Şirketimiz ile yurtiçinde yerleşik bir müşterisi arasında 2023 yılı için 100 MW'lık güneş paneli satın alımı taahhüdü ve 100 MW'lık güneş paneli satın alım opsiyonunu içeren, toplamda 200MW'lık güneş paneli satışına ilişkin bağlayıcı olmayan iyi niyet mektubu imzalanmıştır.
Tarafların yakın zamanda müzakerelerini tamamlayarak yasal olarak bağlayıcı olacak şekilde yukarıda belirtilen miktarlara ilişkin satış ve distribütörlük sözleşmelerini imzalamaları beklenmektedir.
2023 başından itibaren aldım şimdilik.
ceo nun açıklamalarından öneli gördüğüm kısımlar
15 yıllık mazimiz var.. güneş sektöründe 15 yıl ciddi bir alt yapı esasında..
çine bırakılan bi çok konuda ab ve abd biz bunları yerlileştirmemiz lazım diyor. ülkeye geri getirmemiz lazım..
370milyar usd bir teşvik var. buna ek karbon yoğun fabrikaların olduğu yere kurulum yaparsanız proje bazlı teşvik geliyor abd içinde.
ülkemizde 10 yıldır var.. bu teşvikler.. bu sanayi oluştu
halka arzdan gelen parayla aliağayı kurduk.. tesisin nakit getirecek kısmı 150-180m usd kısmı bitti
sonrasında abd ye ihraç edilecek yerli hücreli paneller üretilecek..
yoksa çin hücreli panele abd %25 ek gümrük uyguluyor
1 milyarın üzerinde kar hedefi koyduk
100ün üzerinde bayi oluşturduk..
tüm illere ilçelere ulaşmak..
bunu son bir yılda yaptık
abd ve ab nin yerlileşme çabalarında tr avantajlı..
ab için gümrük birliğindeyiz
abd için kırmızı listede değiliz
sadece panel üretimi yok
değer mühendisliği şirketiyiz..
aliağayı kendimiz çizdik kendimiz dizayn ettik kendimiz yaptık
fabrikan kuran bir fabrikayız :)
Bu başlığı şu anda 84 kişi okumaktadır. (1 üye ve 83 ziyaretçi)
saygılar herkese..
Bu başlığı şu anda 293 kişi okumaktadır. (1 üye ve 292 ziyaretçi)
hissenin geçen yılın sonlarından itibaren çeşitli tedbirlere tabi tutulması yatırımcıyı baya bi üzmüş..
toparlanma sürecinin sonuna geldiğimizi düşünüyorum..
şirketin finansmana erişiminde bir sorun yok..
çok ucuz kredi kullanmışlar.. ve devamı da gelecek..
bu yılın başında borsa için endişelendiğim kısımm finansmana erişimdi..
o yüzden ağırlıklı perakende taşıdım bim migros gibi.. biraz da ford..
şimdi tekrar büyüme hisselerini ekranıma aldım.. smrtg yi gereğinden fazla cezalandıran bir piyasa var..
halka arz dönemi ve sonrasındaki büyümelere baktığımda 7 katlık bir artış var..
tabi bu haliyle fiyatlara da yansımış..
abd kısmı beni cezbeden kısım..
sektörün önü çok açık.. hücre yatırımı sonrasında ciddi maliyet avantajları sağlayacaktır şirket.. ayrıca içerdeki panel üreticilerine de hücre satışı yapacak..
yatırımların önemli finansman yükü getirmemesi cezbedici..
yukarı da yaklaşık %9 tl faizi ile sağlanan krediye yer vermiştim.. halka arz gelirleri de yatırıma gitti, ek finansman ihtiyacı azandı