bu tahtacıya akıl sır erdirmek mümkün değil...ama eninde sonunda doğru yolu bulacak tahtacı...şimdilik bıktırma taktikleri..
Printable View
Yüzde 4 ü 7 bitirdi..
KEko , Bawer burdaysa
bende alirim :)
heleki 22 den hayli hayli alirim :) herkese selam , dansa devam
üçüncü çeyrekte çok daha güzel ve cezp edici bir bilanço gelecek...önümüzdeki aylarda ikinci faz modernizasyon çalışması da başlayıp bitecek...2024 yılına iki adet modernizasyon yatırımının sonuçları muhteşem bir şekilde yansıyacak...güzel karlılık ile birlikte artık enerji yatırımları başlayacak..şimdi bunlar aylar sonrasında olacağı için vede görünmediği için piyasa rahat satabiliyor...ama o beklentiler gelip çattığında bu hisseden alabilmek çok zorlaşacak...çünkü kimsecikler o vakitler satmak istemeyeceği için fiyatı çok yukarılarda olacak...bu sıralar biraz sabır etmek gerekiyor...vakti geldiğinde bu sabrın meyvelerinin çok güzel yeneceğini tahmin ediyorum...
Sn. Keko'ya katılıyorum, sonuçta vizyonu geniş bir şirket, istediğim tüm özelliklere sahip, kar var, yeni yatırımlar var, ihracat var, büyüme var, benim çin yeterli bunlar, sabırla beklerim, hisse aşağı gelir yukarı gider onlar ayrı konular, günlükçü çok, sektör az bir canlanmaya başalarsa tahtacı da daha fazla baskılayamaz artık hisseyi.
Say. Keko varsa bende varım deyip elimi artırıyorum .Tahtacının restini görüyor, restine rest çekiyorum. 21.90 dan 22,00 kadar çiziyorum.
Yatırımcı ilişkilerine yönelttiğim soru ve gelen cevapları dikkatinize sunuyorum:
S Şirketin son çeyrek yükselen borçlanmasının, ülkemizde yükselen faiz trendi karşısında olumsuz etkileri ne boyutta olmasını öngörüyorsunuz? C Borçluluk oranımız son çeyrekte fabrika ve JES yatırımımızdan dolayı yükselmiş olsa da hala sektöre göre makul seviyelerdedir. Kullandığımız kredilerin büyük kısmını sabit faizli krediler oluşturduğu için faiz oranlarındaki dalgalanmalardan çok fazla etkilenmemekteyiz.
S Şirket faaliyet raporu ve yatırımcı sunumlarında katma değerli ürün satışlarınızda ton bazında azalma söz konusu idi. Ayrıca ilk iki çeyrek katma değerli ürünlerin toplam ton bazındaki oranında da azalmalar devam etmekteydi. Bu çeyrek de sektördeki olumsuzluklara paralel olarak; ilk iki çeyreğe paralel bir beklenti mi söz konusu? Yoksa geçen yılki ton miktarlarını yakalayabilecek bir ivme görebilecek miyiz?
C 2023 yılı ilk 6 aylık dönemde Türkiye’deki ham çelik üretimi %16 daralırken, şirketimizin satış hacmi A-2 fabrikasındaki 1 aylık duruşa rağmen sadece %3 gerilemiştir. 2. Yarıdaki toparlanma ile 2023 yılında en az geçen yılın tonaj rakamlarına ulaşacağımızı öngörüyoruz. Katma değerli ürünlerin payının ilk 2 çeyrekte azalmasının başlıca sebebi global piyasalarda gözlenen resesyon ve talebin yavaşlaması idi, 3. Çeyrekte projelerin canlanması ile ötelenmiş talebin siparişlere yansıdığını görmekteyiz, yılın ikinci yarısı katma değerli payının artacağını öngörüyoruz.
Bütün kâğıtlarım tavan, bir bu altına etmeye devam ediyor.
Nasip.
Benden zararına alamazsın çok yakışıklı ve de çok uyanık tahtacı kardeş.
SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ne hikmetse bütün hisselerimde tahtacı mağduruyum ben. Demek ki işi bilmiyorum. Bu havada yükselmeyen kağıt başka havada sert düşer. İnatlaşmak boşa. Tahtacı mahtacı hikaye bence.
YT
Hadi koca bebek, çok oyalandın buralarda, yanlış yoldasın bilesin.
bu çıkışlarını 25,50-25,88 civarlarına kadar sürdürüp ,ardından o dirençleri geçebilirse ?? önü açılır...o vakit de dolar bazlı zirvesi olan 39 tl ler ana hedef olur...ara hedeflerde 30,00 ve 35,00 psikolojik seviyeler var....
39 tl dolar bazlı zirvesini geçmişte modernize olmamış ve katma değeri yüksek ürünlerin cirodaki payı artmamış bir kocaer yapmış idi...ama artık modernize olmuş ve olacak olan bir kocaer var karşımızda...bu temel beklentilerinin yanında enerji beklentileri de ufaktan satın alınmaya başlanabilir...
kocaer çanak kulp formasyonu yaptı...şimdi çanak katlamasına gitmesi gerekiyor...:kahkah: teknik öyle diyor...çanak katlaması da kabaca 35-36 civarlarına denk geliyor...:kahkah:
Kıyaslanmaz ama bende anhyt ve kocaer varken yılın başlarında ikisinin de fiyatları birbirine çok yakındı,anhyt 42 tl olmuş bu doğru düzgün primlenmedi
Türkiye'nin ham çelik üretimi temmuzda arttı
Türkiye Çelik Üreticileri Derneği, Türkiye'nin ham çelik üretiminde 14 ay sonra ilk kez artış olduğunu bildirdi.
https://www.dunya.com/is-dunyasi/tur...-haberi-703492
demirçelik sektörüne gelecek her haber kocaeri ekstra olumlu etkileyecektir..bunun yanında kocaer kar marjı artan güçlü de bir sanayii şirketi hüvviyetindedir...gelecekte ayrıca yenilenebilir enerji şirketi hüvviyetine de kavuşacaktır...bir çok yönden olumlu etkilenebilecek bir şirkettir kocaer..sabırla bekliyoruz...
Şirket mevcut hatlarla güzel sonuçlar elde ediyor zaten, yeni yatırımlarla daha da güzelleşecek gibi, 2024-2025 çarklar hızlı dönmeye başlarsa iyi iş çıkarır.
Bu arada tahtadaki gayretlerini kapanışa kadar ziyan etmemelisin artık tahtacı, satıp alta bekleyenlere bir ders verme zamanı şimdi koca bebek.:)
Helal sana koca bebek, malına sahip çıktın, aşağıda bekleyenlere aidios dedi.:wave:
İyi bir hafta sonu geçirmeniz dileğiyle.
Gün içinde en yüksek yer 24.66 idi.. kapanışını da 24.52 den yaptı..çok güzel bir kapanış yaptı..haftaya inşallah çanak direncimiz olan 25.50_25_88 leri geçeriz..çok iştahlı çıkıyoruz...bunu başaracağımıza inanıyorum.Amerika verileri ekonominin soguduguna işaret ediyor...bundurimda .FED faiz artislarini durduracak anlamına geliyor..bu durum da emtialari destekler...çelik,demir,bakır,petrol...v.b ürünlerin fiyatlarının artmasını sağlayacak...tabi bir de bu ortamlardan yazılım şirketleri de maximum fayda sağlar..
Yazılım dedin de ne güzel 7-8 lerden ARYZ almıştın ama dayanamadın çıktın, hisse 20'leri gördü, neyse kısmet değilmiş diyelim.
Bizim koca bebek vizyonu geniş bir yönetime sahip, devamlı yenilenme ve büyümeye odaklanıyorlar, Avrupa ve ABD pazarlarına tedarikçi olmaları da buna örnek, şirket büyüdükçe hisse de eşlik eder zamanla, sabırla bekelemek en iyisi.
ardyz hükümete çok yakın idi...seçimler de onun için riskliydi...eğer şimdiki hükümet kayıp etseydi o zaman ardyz ın altındaki halı kaymış olacaktı ki patron da bunu görerek halka açıklığı artırmış idi..patron da mimli biriydi..o şartlarda fazla kalamazdım...aslında seçimden hemen sonra pozisyon alınabilirdi ama ben patrona güvenmediğim için bunu yapmadım..elhemdülilah aldığım diğer hisselerden de çok kazandım...yani kazanma konusunda bir sıkıntım yok..gerisi de kısmettir diyorum..
son zamanlarda brlsm ,kocaer ve atatp ye yoğunlaşmış durumdayım...hepsinin de ortak paydası yenilenebilir enerji ile bir bağlarının olmasıdır..bunların dışında elimde son bir hafta içinde aldığım toaso,yeotk ler var ...bu şekilde devam ediyoruz...fuul hisselerdeyim..geçen hafta fuul bir günlüğüne nakite geçeyim dedim pişman oldum...sattıklarımın hepsini çok yukarıdan almak zorunda kaldım..:kahkah: nakitte kalmak bana göre değil galiba..zaten borsa hayatım boyunca nakitte kaldığım süre 20 günü geçmemişti...
Geçen hafta takdir ettiğimiz davranışlarını unutma sakın yoksa sırtından eksilmez yükün.
İyi haftalar koca bebek ve yatırımcıları.
kocaer tam 25,96 lara kadar çıktı...artık 25,52-25,88 direncini yukarı kırmasına çok az bir zaman dilimi var...endeks bozmaz ise ?? artık bu direnci geçmeye hazırız...geçersek ?? heyecanlı seanslar bizi bekliyor olacak..çünkü çok agresifleşir...merakla izliyorum...sabır sabır sabır...
Yüzde 5 i yedi yine
Sapladılar kulpu:)
Koca bebek yine altını ıslattı, büyüyünceye kadar imanımızı çıkartacak gibi, 26 nere 24 nere, hiç yakıştıramadım, 25'lerde dengelemeliyd.
ben gülüyorum bu olanlara...:kahkah: tahtayı izleyen gözleri yaptıkları algılar ile iyi yanıltıyorlar...dikkat ediyorum hisse hızlı çıkıp hızlı inebiliyor...buda hissenin çok iyi toplandığını gösteriyor...bakalım ne zaman gerçek atraksiyonlar yaşanacak ?? bir yanı güçlü sanayi...bir yanı enerji...belki de diğer yanları tarım ve gıda şirketi...böyle bir hisseyi hangi temelci almaz ki ?? bu yapılanlara sabır sabır sabır diyorum...ben bunu biliyorum başka da bir şey de bilmiyorum...
bir daha 25 sularına gelirse ben atlayacağım .ytd..endex zirve tazelerken böyle ise bozduğunda muhtemelen 19 lara park eder,yine...20 yıldır zarar etttiren ülker bile canlandı ,sanırım ülker bayrağı kocaere verdi..şu bistte koç grubunun dışına çıkmayacaksın yada trend sektörlerde..sn keko siz cweneden kocaere geçtikten sonra cwenw o günden bu yana yüzde yüz üstüne koydu nerdeyse ..