Tüm paylaşımlarınızı okudum; emeğinize sağlık! Çok teşekkür ederim!
Printable View
teknosada henüz fiyat 10 .00 civarı iken üçüncü çeyrek bilançosunu 17-20 aralığında karşılamasını bekliyorum demiştim...aradan neredeyse tam üç ay geçti..sonunda teknosa 17,08 e dayandı...iki üç gündür de bir türlü 17,85 leri geçemedi..ama o yolu da bayağı maliyetlendirdi...artık küçük bir alış baskısında da orayı geçebilecek bence...biraz daha dişimizi sıkalım..:)
kazancınız bereketli olsun dostum...bu teknosada daha çok potansiyel olduğunu biliyorum..sektörü iyi ,kendisi doğru adımlar atıyor...bilançoları ile kendisi ispatlayacaktır...ges ile ilgili de bir iki haberi çıksaydı çok kısa sürede büyük mesafeler kat edecekti...tabi bizim için hedefe gitmesi önemli...kısa veya uzun süre pek de fark etmez..
selamlar , hayırlı kazançlar sn.keko, emekleriniz için teşekkürler.
ges ile ilgili haber çıkmamasının nedeni Teknosa'nın yıllık cirosunun aldığı yada alacağı ges işlerine kıyasla fazla olması olabilir mi? Teknosa'nın 2021 yılı cirosu 7,52 milyar. Yıllık cironun belli bir yüzdesini aşmayan iş ilişkilerini bildirmek zorunda değiller bildiğim kadarıyla. Yıllık cironun % kaçını aşarsa iş ilişkisini bildirmeliler? %5 olsa tek seferde 350 milyondan fazla iş almak da kolay olmaz diye düşünüyorum.
Geçmiş sayfalarda fazla sayıda Teknosa ges işi ile yapıyor mu diye sorulmuş, 1 dakika sürmez internete yazınca haberler çıkıyor, iklimsa ges yazınca.. haberin tarihi 30.03.2022
https://www.dha.com.tr/teknoloji/ikl...asladi-2046323
İklimsa, GES alanında hizmet vermeye başladı
Teknosa nın iklimlendirme sektöründeki faaliyet gösteren markası İklimsa, sektöründe bir ilke imza atarak Güneş Enerjisi Sistemleri (GES) alanında faaliyete başladı. İklimsa, sürdürülebilir bir çözüm olan GES alanında sunduğu uçtan uca hizmet gücüyle, iklim değişikliğiyle mücadeleye katkı sağlamayı hedefliyor.
https://toledo-solar.com/
arkadaşlar kordsanın lisans anlaşması yaptığı ve onun ürünlerinin üretilceği toledo solar şirketinin web sayfasını buldum...bu şirketi ve teknolojisini tanımak istiyorum..yalnız ingilizcem hiç yok...olanların inceleyip bilgilendirmesini rica ediyorum..
1-Dünyanın en güçlü, yenilikçi ve dayanıklı güneş panelleri ve camlarının önde gelen Amerikalı üreticisi Toledo Solar
2-Toledo Solar'ın türünün en iyisi, ince film güneş teknolojisini Avrupa ve Orta Asya'ya getirmek için
3-Toledo Solar'ın çerçevesiz, tamamı cam, ince film ve ultra dayanıklı güneş modüllerinin metrekare başına üstün gücü, endüstri lideri düşük karbon ayak izi ve geri dönüştürülebilirliği,
4-hızla büyüyen yüzen güneş enerji sektörlerine genişletmek için birlikte çalışacak. Bina güneş enerjisi (BIPV), Otomotiv (AIPV) ve Tarım (AgriPV).
arkadaşlar daha önce paylaştığım bu haberde koyu renkle renklendirdiğim cümlelerin anlamı çok büyüktür...1- numaralı madde şirketin dünyanın en büyük ve en güçlü şirketi olduğunu gösteriyor..
2- numaralı madde ise türünün en iyisi ve ince film teknolojisine sahip olduğunu söylüyor...
3-ürettiği panelin çerçevesiz ,ince ,güçlü ,ultra dayanıklı , üstün gücü ,düşük karbon izi ve geri dönüşebirliği olduğunu belirtiyor...
4-madde de ise binalarda ,otomotivde ve tarımda kullanılabildiğini söylüyor..
özelikle 4.madde çok çok önemli arkadaşlar...çünkü bu ince paneller otomotivde ,binaların dış cephelerinde ,evlerin camlarında kullanılabiliyor ...yanı camın olduğu her yer birer ges oluveriyor....otomotivin camı ges oluyor ve otomobilin elektirik ihtiyacını karşılayabiliyor..yine binaların dış cephelerindeki camlar da birer ges görevi görebiliyor...bunun kullanım alanı çok geniştir dostlar vede çok yeni bir teknolojidir...henüz bu teknoloji ülkemize gelmemiştir...geldiği taktirde piyasayı kavuracak bir teknolojidir...
çok yenilikçi ,ultra ince,dayanıklı,çevreci (çünkü bazı geslerde cevreye zararlı maddler var ) geri dönüşebilir...kısacası günümüzün en kaliteli ve özelikli bir ürünüdür...bu ürünü ürettiğiniz zaman hem türkiyenin iç piyasasına ,hem avrupaya hem de ortadoğuya hem de afrikaya ihracat yapabileceksiniz...bu teknoloji ile üretim yapabilen şirketler ihya olabilecek...çünkü kullanım alanı çok geniş ve günümüzde her yerde kullanılabilecek bir üründür...
tıpkı eskiden tuşlu telefonlar vardı , akıllı telefonlar çıktığında da diğerleri artık pek de önemli olmamaya başladılar...
şimdi ben toledo şirketini tanımak istiyorum...acaba gelen haberdeki ürün ile benim bahsettiğim ürün aynı mı ?? yani toledonun ürettiği ürün otomobillerde ,binaların dış cephesinde, evlerin pencerelerinde ,kısacası camın olduğu her yeri birer ges e çevirecek ürün mü ???
Pek bilgim yok ama bu daha çok kordsa ile ilgili değil mi acaba?O senete daha çok katkısı olmaz mı?
Redmi 7A cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
https://khosann.com/pencereye-takila...nes-panelleri/
amerikadaki bir üniversite ışığı tamamen geçirebilen ve görünüşü normal bir cam olan bir ges hücre paneli üretmeyi başarmış...yakında evlerin ,binaların dış cephe camları, otomobillerin camları , kısacası camın olduğu her yer birer ges santrali olabilecek...dünya hızla fosil yakıtlardan uzaklaşıyor...
acaba bu üniversitenin ürettiği ürün bizim toledo solar firmasının ürettiği süper ince ürün ile aynı mı ?? bunu çok merak ediyorum...eğer benzerlik varsa ?? veya toledo nun ürettiği ürünün teknolojisi çok iyiyse ?? o zaman bu ürünü üreten şirketler ve yatırımcıları ihya olacak demektir...sabancıların ges konusunda en donanımlı ve altyapısı en hazır olan şirketi teknosadır...teknosanın iklimsa şirketi ile hem ürünü üretip hemde montajını yapabilirler...hem de teknosanın e-ticaret ve pazar yeri uygulaması ile pazarlamasını da yapabilirler...
bence bu iş tam da teknosaya biçilmiş kaftan...bunun sonucunu merakla takip ediyor olacağım...umuyorum ki bu iş teknosaya düşer...eğer düşerse ?? teknosada çok ilginç fiyatlamaları görebileceğiz...
kordsanın ges ile ilgili bir alt yapısı yok....tabi gerekirse kordsa şirketini de aramak lazım..sonuçta kordsa lisans yani üretim hakkını almış..artık oda istediği şirkete ürettirebilir...teknosanın yetkilileri biz geste öncü firma olmak istiyoruz ,hedefimiz budur demeleri ancak üretim ile anlam kazanır...yoksa bu laf boşlukta kalır...tabi bizim ki sadece birer ihtimaldir...ama güçlü bir ihtimal..
teknosa zaten büyüyen bir şirket idi...yeni bir yapılanmaya girmiş ve hızla cirosunu ve karını artıran bir şirkettir...ama bunun üzerine bir de ges gelirse yok demeyiz...bu beklenti bizim piyango niteliğinde bonus bir beklentidir...bu ihtimali seviyorum arkadaşlar...
https://www.solar.ist/guney-korede-c...gelistirildi/7 ocak 2021 yılına ait bir haber...
https://bigumigu.com/haber/cam-gibi-...nes-panelleri/ buda 26,10,2015 tarihli bir haber... kordsa ile anlaşma yapan şirket acaba bu teknolojiye sahip mi ??
Toledo Solar provides rooftop systems directly to Tier 1 American installers today and is developing semi-transparent solar windows, shingles, skylights, sunroofs, greenhouses, and farm canopies for tomorrow. We are dedicated to helping the U.S. and countries around the world achieve energy independence, resilience and self-sufficiency in an ethical way.
Toledo Solar is the newest American solar manufacturer. Our patented processes for CdTe thin film technology produce more power and delivers a faster energy payback than competing solar technologies. Our products are 100% made in the U.S.A. and power more per day than Si modules. When it comes to our unique CdTe PV frameless all glass construction, we offer 100% lifetime warranty against cell cracking. Therefore, Toledo Solar offers the fastest payback period in the PV industry.
Toledo Solar, bugün doğrudan Tier 1 Amerikalı kurulumculara çatı sistemleri sağlıyor ve yarı saydam güneş pencereleri, kiremitler, çatı pencereleri, açılır tavanlar, seralar ve çiftlik kanopileri geliştiriyor. ABD'ye ve dünyanın dört bir yanındaki ülkelere etik bir şekilde enerji bağımsızlığı, esneklik ve kendi kendine yeterlilik kazanmalarına yardımcı olmaya kendimizi adadık.
Toledo Solar, en yeni Amerikan güneş enerjisi üreticisidir. CdTe ince film teknolojisi için patentli süreçlerimiz, rakip güneş teknolojilerinden daha fazla güç üretir ve daha hızlı bir enerji geri dönüşü sağlar. Ürünlerimiz %100 A.B.D.'de üretilmiştir ve Si modüllerinden günde daha fazla güç sağlar. Benzersiz CdTe PV tamamen cam konstrüksiyonumuz söz konusu olduğunda, hücre çatlamasına karşı %100 ömür boyu garanti sunuyoruz. Bu nedenle Toledo Solar, PV endüstrisinde en hızlı geri ödeme süresini sunar.
arkadaşlar linkini paylaştığım şirketin sitesinden bir yazıyı burada çeviri aracılığı ile paylaştım..ürettiği ürünler çok güzel....yarı saydam diyor...bir çok yerde kullanılabiliyor...bu keko halimle bana ingilizce öğrettireceksiniz arkadaşlar...:kahkah:
aramızda ingilizce bilen yok mu ?? şöyle şirket hakkında sitesinden bize güzel bilgiler paylaşsa...
Sadece beyin fırtınası yapıyorum
Toledo firmasının Ortadoğu ve Avrupa disbiritörü iklimsa olsa fena mi olur, ytd değildir
üretilebilirlik
Toledo Solar'ın şık siyah panelleri, çerçevesiz bir yapıda hermetik olarak kapatılmış iki adet yüksek mukavemetli temperli cam kullanılarak üretilmiştir. (Silikon PV hücreleri kırılgandır, çok kolay çatlar ve soğuk günlerde bile aşırı ısınma arızasına maruz kalır.)
Panellerimiz güneş enerjisinin daha fazlasını kullandığından, Toledo Solar ürünleri en hızlı enerji geri ödemesini ve en yüksek yatırım getirisini sağlar. Müşterileriniz peşin olarak biraz daha fazla ödeme yapabilir, ancak diğer ürünlere göre çok daha hızlı bir şekilde zaman içinde ekonomik faydalar elde edeceklerdir.
ITC Vergi Kredisi olmadan bile En Hızlı Geri Ödeme Süresi.
CdTe Nominal güç başına daha fazla enerji üretir
CdTe 100 kat daha fazla ışık emilimi.
En düşük karbon ayak izi
Tüm güneş enerjisi endüstrisinde en eko verimli
PV Endüstrisinde en hızlı enerji geri ödeme süresi
silikon PV
Silikon PV hücreleri kırılgandır, çok kolay çatlar ve soğuk günlerde bile aşırı ısı yükleme hatasına maruz kalır.
Silikon PV Güneş pillerinin %90'ından fazlası Çin'de üretilmektedir.
Silikon PV yarı iletkenleri, hafif ısıya duyarlıdır ve Güneş'in ışık tayfı ile uyumlu DEĞİLDİR.
Sayin keko, bu panellerin fiyatinin mevcut standart panellere gore cok yuksek oldugunu duymuştum. O sebepledir ki bu teknoloji bayagi uzun bir süredir var olmasina rağmen cok tercih edilmiyor diye biliyorum.
Tabi yinede atastirmak lazim ama Teknosa ile bir bağ kurmak için çok erken bence.
SM-M515F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Toledo Solar'ın yenilikçi, güçlü ve dayanıklı güneş camı yakında yarı şeffaf hale getirilecek. Bu buluşa dayanarak, Toledo Solar, dünyanın dört bir yanındaki çiftlikler için güneş pencereleri, çatı pencereleri ve bina zarfları, elektrikli araçlar için güneş tavanları, güneş seraları ve güneş kanopileri oluşturmak için büyük bir küresel genişleme planlıyor. Amerikan İnovasyonu ile Güneşin Gücünden Yararlanan Toledo Solar, temiz, yenilenebilir, güneş enerjisinin geleceğidir.
https://www.trthaber.com/haber/gunde...ti-716661.html
4 gün önce torba yasa komisyondan geçmiş kimse haberi yakalayamamış özellikle enerjiciler nerdesin..:)
İklimsayı neden bu işlere soktuğunu şimdi daha iyi anladım..bu haber büyük taahhütçülerin için tam iklimsanın pazarına göre hazırlanmış..
bence şu anda bu bir ihtimaldir...sabancılarda bu işi üstelenebilecek başka bir şirket aklınıza geliyorsa söyleyin de hep birlikte olabilirliğini konuşalım...dediğim gibi bu sadece bir ihtimaldir...bunu hem teknosa hem de kordsa yetkilileri ile konuşup netleştirmekte fayda var...biz şimdilik sadece beyin cimnastiği yapıyoruz..
bu ürünün kalitesi yüksek görünüyor..otomobillerde ,çatılarda ,seralarda ,binaların dış cephesinde de kullanılabiliyor...artık piyasası nasıl olur bilemem..bu konularda da kafa yormak lazım..
ama kişisel düşüncem eğer teknosa yetkilileri bizim geste öncü firma olma hedefimiz var demiş ise bunun altının ancak üretim ile doldurulabileceğini düşünüyorum...ürünleri hem kaliteli hem de dayanıklı hem de çok ince...amorti süresi de düşükmüş...şirketin sitesindeki bilgilerden pahalı olduğunu ama amorti süresinin daha kısa olduğunu anlıyoruz...
bu konuları araştırıp konuşmak lazım..her fikre açığız , her fikir bizim için değerlidir..
https://toledo-solar.com/innovation/
şu linkte de kulanım alanları gösterilmiş...otomobillerde , binaların dış cephelerinde, fabrika ve evlerin çatılarında ve seralarda...bana bayağı teknolojik ve yenilikçi gibi göründü ürünleri...
yenilenebilir enerji sektörü daha yolun başında..devlet bir çok teşvik getirdi...bu sektör çok karlı olmaya başladı..haliyle de bir çok firma bu alana yoğunlaşmak istiyor...bakalım sabancılar nasıl bir hamle yapacak...her türlü alt yapısı hazır olan teknosanın iklimasasını mı bu işte öncü yapacak yoksa bambaşka bir şirket kurup yeni bir yapılanma içine mi girecek ??
gelişmeleri yakından takip ediyor olacağız...tabi bu sektör eğer olursa ?? teknosa için bonus bir beklenti olur..hiç de hesapta olmayan ( söylenmesine rağmen , herhangi bir işaret görülmeyen ) bir işti...biz hem teknosanın kendi asıl işi ile ilgileneceğiz hem de bu gelişmeleri takip edeceğiz...beyin cimnastiği iyidir dostlar...beynin tembelleşmesini engeller...gülük spor gibi düşünmeli...:kahkah:
Ayrıca arkadaşım iklimsa da çalışıyor.. ges konusunda teklif veriliyor dedi yaptırmak isteyenlere..
Arkadaşlar .3. dönem hasılat 12 milyarı geçerse 12-13 milyar arası olursa sizce bu karı ve hisse fiyatını nasıl etkiler..?
https://www.youtube.com/watch?v=rYu0rbA4U7U
güzel reklam...:)
income kardeş çok iyi etkiler...kazanmak istiyorsan orta ve uzun vade hisseyi kıpraşmadan tut..:)
2-3 tane mesaj yazdım.. ya silinmiş ya ben sildim kaza ile..
Herkese selam arkadaşlar.. ben de aranızdayım 17'den girdim yüksek fiyattan girdim malesef.. ama beklentim var
Sn.keko enerji sektörüne aşinalığınızı; gesanı dip fiyatlardan alıp uzun süre elinizde tutmanız bu konudaki öngörünüzü fazlasıyla perçinliyor.Inşallah teknosa özelinde de bu durumu yaşamamız bizlere nasip olur.Sizin ve sn.kazanckapısınin kıymetli paylaşımları için tekrardan teşekkürler.
Bilançoya kaldi 9 gün guzel bir kâr açıklarsa yolumuz uzun
Mi 9T cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Alım satım https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...f807ab0125.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...10e9e03494.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...802c431724.jpg
Mi 9T cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi