Hadi bakalım inşallah güzel haberler alırız.
Tüm arkadaşlardan da özür dilerim hatalı bilgi paylaştığım için.
CPH2269 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Hadi bakalım inşallah güzel haberler alırız.
Tüm arkadaşlardan da özür dilerim hatalı bilgi paylaştığım için.
En azından doğru bilgi için emek vermişsiniz seffaflık platformundan da paylaşım yapıyorsunuz teşekkürler
Sene sonu en kotu 3100 açıklar..
3100÷1400 (sermaye)= 2.21
2.21× 7 (f/k)= 15.5
F/K sını 7 diye düşündüm ( çok daha fazlada olabilir)
Uzun lafın kısası en muhafazakar tahminle en fazla 3 ay içinde 15 TL ve üstüne ulaşmasıni bekliyorum...
Bunun sokak jargonuyla.tercümesi 12 aylık bilanço döneminde ölüsü 15 TL eder..
Bu arada 30 Kasım'da Morgan Stanley endeksine giriyor 16 aralikta da cezası bitiyor..
Bizleri bu ara oyalayabilirler.mal toplayabilirler titrek kalplere korku yayabilirler , parası olanlar için bu numaralar mal almak için fırsat olabilir .
Haa bide sayın Kemal kilicdarogluna bi çift lafım var...
Bilmediğin konularda ahkam kesme , eğer bu ahaliye fayda sağlamak istiyorsan borsayı kötüleme, aklin yetiyorsa ucuz kagitlarin ismini ver)))
Yapamıyorsan da yürümeye devam et nasılsa yeni duble yollar yapıldı...
Karar 10 iş günü içerisinde açıklanacak. https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...8cdae1a413.jpg
SM-M515F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sayın Kılıçdaroğlu'nun uyarısı bence gerekli ve yerinde bir uyarıdır. Bu uyarı bilinçli borsa yatırımcısı için değildir, onlar zaten kendini korur. Fakat milleti soyanların bunu borsada da yapmaları kaçınılmazdır. Bu nedenle; özellikle her seviyede insanın borsaya koştuğu bu ortamda borsa bilgisi olmayan insanların gaza gelip sahip oldukları küçük tasarruflarını manüpülatif hisselerde kaybetmemeleri için birilerinin bu tarz uyarıları yapması çok değerlidir. Borsanın kumarhaneye çevrilmesi engellenmelidir...
Tamamda borsa da spekülatif şişmiş hisse ilk defa bu dönem gorulmuyorki..
Herzaman böyle hisseler vardı herzaman bazı kağıtlar çok yüksek fiyatlardan halka arz ediliyordu...
Akılları şimdi mi başlarına geldi..
Eğer bu konuları bilen bi adam olsaydı , kişisel olarak borsaya girmeyin , borsa ağırlıklı fonlarda paralarınizi değerlendirin derdi..
Çünkü şu anda borsa tek alternatif ve 12 aylık bilançolar yaklaşıyor uygun hisseler illa kazandıracak...
Yürümeye devam etsin bu tip alanlara bulaşmasın...
https://twitter.com/fatihlio1/status...6Zw2e6NeA&s=19
İkinci bir termik santrali için yatırım devam ediyormuş. Ülkede 3. elektrik kaynağı linyit.
Elektrik fiyatları aşağıya gelmeyecekse iyi haber bir de şu kapasite artırımı olursa ballı kaymak.
Değerli yatırımcıların takip listesinde olması da önemli:
https://twitter.com/omerhankrm/statu...70793188257794
Her zaman oluyordu ama bu sayı 5 geçmezdi o da hepsi birden gitmezdi. Halka arzdan sonra gidenler ve şaşa/hektaş o kadar çok gitti ki birilerinin uyarması gerekiyordu. SPK bir şey yapmadığına göre bu uyarıyı yapmak zorunda kalmış. Bu gidişler Normal bir şey değil. Adam uyarsa kabahat uyarmasa kabahat ne yapsa birileri tarafından olumsuz algı yaratılıyor. Hektasın bedellisinden sonra girip %100 alan biri olarak yeter dedim bu işin sonu yok. Bu uyarıyı SPK nın yapması lazımdı. Her zamanki gibi izledi.
Zorla aldirmiyorlar ki...
Sen gidip hiç biseyden anlamadan kağıt alırsan illa başına biseyler gelir...
Borsa böyle bi yer maalesef..
Bilsen bile bin türlü handikapi var..
Bu işlerden anlayan sorumlu.bi politikacı olsaydı borsayı böyle bi zamanda kotuleyecegine ,kişisel olarak sakın borsaya girmeyin borsa ağırlıklı fonlara iyice inceleyerek paranızı yatırın derdi.
Ben şahsen 1991 veya 1992 yılında 14.750 liradan Ereğli almıştım..bütün borsa çıkarken Ereğli düştü..
Sonradan tophanede büyük oyun diye bi.kitap geçti elime , meğerse Ereğli ben almadan tam 1.5 sene önce 3500 liraymis. 160.000 olup 10 a bölünmüş bende 14.750 den yani 147.500 liradan almışım..bütün paramı kaybettim tabiki..
Hiçbisey bilmiyordum borsa hakkında rulet masasında numaraya para koyar gibi kağıt almıştım..
Bu işlerden anlayan bi politikacı böyle.konusmaz..
Benim zamanımda fonlar yoktu..
Şimdi var..
Paranızı iyi yönetilen bilindik fonlara yatırın der...
Borsayı kötülemek kasaba politikacı ağzıyla yakışırmi müstakbel Cumhurbaşkanı adayına...
Bist 30 da
Satis favok pd arasindaki iliski
Kopmus bir kagit hic oldumu
4 milyar ciro yap 120 milyar pd olsub
Sasa 10 hektas 25 taban yerse ederlerine gelirler..
Yerlermi kesinlijle yemezler
Ayni sekilde gubrf dia cok pahali o rasyolarla dusuyor mu dusmez..
Sakim gekip bankalar ucuz onu al demesin akli evveler..
O fk lar yalan dolan bankalarda
Kamularin hepsi nin durumu maglum
Ozellerin basindakiler de bu aekilde gidersek bizde batacagiz imasin dalar
SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Düşüncemizi yazdık sinirlenmenizin anlamı yok.Siz Sasa ve Hektaş hissesi alın ben almam mantıklı olan banka hissesi almak yapı kredi bankası yada İsctr gibi sakin olun.Borsada yön yukarı olmasa bile büyük düşüş olmaz covid 19 gibi bir hastalık olmazsa borsada bence sıkıntı yok.
He dedin birakirim
Odas maliyetim 2.4 benim
0.8 dolar a gelince anaparami dolar bazli alip biralacagim geri kalan parayi
Sizin bildiginiz borsa sizin olsun
Bankalar konusunda
Enflasto muhasebesine gecince o fk lar birden 10 ustune cikacakSM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu forumda yeni paylaşım yaptınız inandırıcı değil bence yüklü maldaysanız eğer ayrıca yesinler sizin dolar bazlı hesabınızı paylaşım yapın foruma maliyetinizi göreyim o zaman tebrik ederim.Ayrıca banka hisselerinin F/K yalan diyen sizsiniz bende yazıyorum seneye hisse fiyatlarına bakın derim. elinin ayarı olmayan spekülatör senin yüzünden 3 taban yaşadık.yeni maliyet yapmaya fırsat vermemen gerekir kömür gözlü spek.Aynen bırakın borsayı bence yazımın arkasındayım.
Benim param az hocam
Sizin gunluk kariniz kadar yoktur
42 birim param 199 birim para olmus..
Yenide paylasim da yapmadim
Mayis 25 da gsdho dan cikip odas aldim..9 kagit tasiyorum
En yuksek kar odas ve tukas da..
Banka konusunda bankalardan bir .. olmaz olmadi olmayacak da
Gerceklerden haberiniz yok
Sasa gibi bankalari da kaldirirlar o baska mal toplu.. akp isterse halkb 50 yapar 6 aya bu gercekci olmaz
Hektas 177 fk da nasil gercekci degilse
Halbda gercekci olmaz
SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Orta yolda buluştuk sayılır banka hisselerine ön yargılı olmamak gerekir özellikle yapı kredi ve İsctr bence 1 yıl sonra iyi para kazandırır he dersin bizim Odaş bankaların gerisinde kalır mı?bence banka hisselerinden daha çok para kazandırır.He kazandırmaya bilirde Odaş hissesi fakat gerçek olan hem yapı kredi bankası ve İsctr hisseleri bence potansiyeli olan hisselerdir alım yapmam diğer hisselerde maliyetim iyi sayılır sadece düşüncelerimi yazdım.Muhalefetin borsayı eleştirmesi normaldir işlerine gelmez borsanın yükseliş yaşaması onlar adı üstünde muhalefet hep olumsuzluk düşünür.Ben borsada olumluyum para kazanmayı düşünürüm ayrıca tarafsız bakarım borsaya bence doğrusu olan budur.
Seçim odaklı ekonomi ile her şeyin baskılandığı ve ilave olarak yüksek enflasyonun uzun süre devam edeceği bir ortamda bankalardan performans beklemek çok gerçekçi değil bence. İçerdeki bu ortama ve dünya enerji piyasasındaki gidişata bakılırsa enerji şirketlerine yatırım yapmak çok mantıklı geliyor bana. Odaş da yatırımları ve finansal performansı ile pozitif görüntüsünü sürdürdüğü sürece portföyde olmalı diye düşünüyorum. Yazdıklarım yatırım tavsiyesi içermez. Herkese bol kazançlar.
Konu Muhalefet Liderinin yaptığı açıklama nereden nereye geldi. Doların yükselmemesi muhalefetin işine gelmez fakat İktidar partisi de çok hatalı ve yanlışlar yaptılar bence. Tam dolar TL yatayda borsayla ilgili açıklama yapıyor siz borsadan para kazanan insansınız yapılan açıklama normal mi? Sizce.ayrıca benim banka hisseleriyle yazdıklarım son derece mantıklı.Umarım 1 yıl sonra odaş forumuna yazı yazarsınız ben buradayım net olmuştur umarım.
Bence uyarı anlamında yapılan açıklamadan etkilenecek olan insanlar tecrübeli borsacılar değil zaten, onlar bu işte tecrübesi olmayan ve borsayla yeni tanışan insanlar olacaktır. Bu nedenle de bu ortamda onların borsadan uzak durması zaten kendi faydalarına olacaktır. Onların para kaybetmesi yaratacağı olumsuz sonuçlar nedeniyle ülkeye de zarar verecektir. Ayrıca onlar borsayı ne düşürebilir ne de çıkarabilirler, sadece piyasaya yem olurlar. Banka hissesine yatırım yapmak ise sizin tercihiniz, umarım kazanç sağlarsınız. Burada fikir paylaşarak doğru yatırımları yapmaya çalışıyoruz ama herkes al veya sat emrini ferdi olarak verecek doğal olarak. Herkese bol kazançlar.
Kml, manipülasyona da başladı.
Türk gençleri içi boş sanal bitcoine 65.000 dolar yani 1 ev parası ödediğinde niye sesin çıkmadı Bay Kml. Çünkü ona yatırılan dolar ülkeye zarar veriyordu.
Adamın derdi, gençler dolar alsın ya da dolarla kripto alsın ama TL ile ülkesinin borsasına yatırım yapmasın.
Borsaya para yatırmayın, borsa balon diyor. Borsaya gelirseniz sizi tokatlarlar diyor. Ucuz bir çok hisse var onlara yatırım yapın demiyor.
Gencler, kriptodan borsaya geliyor ya, dolar bozduruyorlar, dolar da yukselmiyor. MB rezervleri da artıyor ya Kml ona bozuluyor.
Allah'ını seversen bilmediğin konular hakkında konuşma ve borsamızdan elini çek.
100 f/k üzeri birçok hisse var ,hatta f/k hesaplanamayan şişmiş balon olmuş,bu konuda uyarı yapmak tecrübeli yatırım danışmanlarının da görevi millitin birikiminin yok olduğunu ben bu piyasada çok gördüm..f/k. 5 in altında defter değerinden bile işlem görmeyen hisseler için kimse bşr ler diyemez..
resmi gazetede yayınlanan enerji depolama yönetmeliğinin odas lehine veya aleyhine olan kısımları neler ? inceleme fırsatı bulan var mı?odasın bu yönde yatırım planı var mıydı?
Yönetmelik; enerji depolama tesisi yatırımı yapanlara tesisin kapasitesi kadar güneş/rüzgar enerjisi santrali kurma hakkı veriyor (250 MW'a kadar). Bu büyük bir imkan. Mevcut planlarında GES/RES ile ilgili bir husus yok ama bu avantajdan istifade etmek için umarım bu işe de soyunur odaş...
Şanlıurfada kurulu gücü çok düşük bir ges'i var odaş'ın. Urfadaki doğalgaz santralini taşıdı. Özbekistan'dan gelecek para ile burada ges'in kapasitesini artırabilir aslında.
Bir de kömürden hidroelektrikte elde ediliyormuş.
İnternette anladığım kadarıyla odaş Dodurga,Bayramiç, Malkara vs buralarda kömür çıkarabilir durumda. Şirket bir yatirimci sunumu yapmalı artık. Msci small cap endeksine girecek. Yerli yabancı yatırımcıları davet etmeli.
https://www.yeraltihaber.com/haber/c...am-ediyor-2888
kısa zamanda devre kesmişler....
hayırlısı....
Faaliyet raporlarında ve web sitesinde yeterli bilgi yok. Dediğiniz gibi bir yatırımcı sunumu çok iyi olur. Yatırımları ve kazanç kalemleri ile ilgili bilgiler netleşirse mevcut yatırımcısının güvenini kazanır ve daha çok yatırımcı çeker. Umarım yakında gelir sunum...
Aynen. Sağdan soldan bilgi toplayacagiz diye uğraşıyoruz.
Bugün xelk artı yüzde 2 civarı ama odaş negatif ayrıştı.
Çok fazla küçük yatırımcı girdi hisseye, Twitter da çok reklamı yapıldı..Baskılar normaldir, biraz yıpratma ve bezdirme taktiği deniyorlar...Artık 2023 hesapları yapılmalı bu hissede...2023 yılında şirketin karlılığı hangi seviyelere kadar tırmanabilir mesela??Bu yılı 3,5 milyar civarında kapatabileceğini dikkate alarak, bu rakamı hangi seviyelere yükseltebilirler, o çok önemli...
https://i.hizliresim.com/nfc2we2.png
Kömür revaçta olacaksa önümüzdeki sene katlayarak gider kârlar. Bu fiyatlar komedi kalır.
Kömür revaçta olur mu? Mesele bu.
O yüzden şirket ges,hes,res yatırımları yapmalı.
Tokat'ta bir hes yatırımı var. Kurulu gücü 9,2 mw
Şanlıurfa ges te kurulu gücü artırabilir. Çok az bir gücü var.
Çan 2 yi hibrite dönüştürebilir. Termik santraller de bu yapilabiliyormus.
Enerjide alternatif çok. Yenilenebilir enerjiye yatırım yapmalı.
Hidrojen üretiminde kömür kullanılıyor. Bu alana da girebilir.
Yatırımlar icinde yatırımcı çekmeli. Bunun yolu da ortaya vizyon koymak ve seffaf olmaktan geçer.
Yok be hocam ben 2 ay önce aldım odaş hissesini o zamanda iyi prim yapmıştı ve twitter da o zamanda paylaşım yapanlar vardı. Kısada en iyi çeyrek bilançoyu odaş açıkladığı için çift hanelerde bence kalıcılık sağladı bence en kötü dip 10 civarlarıdır. Çift haneleri üzerinde düzeltmesini yaşıyor ayrıca teknik grafikte çok iyi durumda odaş hissesinde.Şubat ayında 20 civarlarında kalıcılık sağlasa odaş hissesi hiç kimse şaşırmaz be hocam.
Sasa hissesi ve Hektaş hissesi daha çok yazarım böyle hisse Odaş hissesi balon değil bileğinin hakkıyla yaşadı 2 tavanı ayrıca Odaş hissesi hak ettiği seviyelere yükseliş yaşayacaktır fakat yaşadığı yükseliş balon yükseliş olmayacaktır o yüzden odaş benim için diğer balon hisselere göre potansiyeli daha fazladır ve en çok tavan potansiyeli olan hissedir odaş hissesi.
Bugün toplam işlem hacminde 14 milyon la 22 milyon arası işlem yapmış ilk 5 aracı kurum ne alışta ne satışta varlar..bofa isyat.yapikredi vs var..
Bu s.refsizler kağıdı calkaliyorlar..
Aralık 16 sina kadar devam edebilir bu durum..
Kağıt çok ucuz olduğu için bu aç gözlü.kurumlar kağıdı yasak listesine bile bile soktular ve kağıdı calkalayarak bu 1 ay içinde bilanço gelmeden alabildikleri kadar mal almaya çalışacaklar...
Yaa böyle bi durum çok nadir görülür , normalde yukarı çekip karı yeterli görenlerin mali alınır .
Ama hiç kimse satmak istemediği için bu tip bi yola basvurdular..
Büyük bi oyun donuyor aman dikkat , aç kalın soğan ekmek.yiyin ama bu s.refsizlere tek lot bile kaptırmayın..
Ve bu ahlaksizlarin bu kirli oyunlarla kazanacakları parayı yiyememeleri için dua edin...
Daha net olsun eğer çift hanelerden düşüş yaşarsak bence büyük fırsat vermiş olur toplamak için fakat zannetmiyorum çift hanelerde sağladı kalıcı oldu bence odaş hissesi.En kötüyü düşünürsek.Sığır piyasa bana bunları yazdırıyor,normal düşününce ben yarın odaş hissesinde tepki yükselişi beklerim ve mantıklı olanı seansı yeşil kapatmasıdır.Beklentisi yüksek olduğu için yarın akşam belli olur izlemeye devam.
10 un altına düşürmez artık..dusurseydi düşürdü..
Buralarda sinirlerle oynayıp mal almaya çalışacak..
100 milyon civarı mali olanlar birlesmisler...
Halkın üzerine oynuyorlar..
Çünkü halkın elinde çok fazla odas var onların hesaplarına göre...
Allah muhafaza yukarı götürurlerse bu zavallı halk zengin mengin olur bu sere.sizlerde biz ne yaptık diye kanlı göz yaşları dökerler...
1 aylık cezayida göz göre SPK daki adamları vasıtasıyla yaptılar, mal toplamak için..
Daha önce 4.44 tavan oldugunda da SPK ya ceza verdirmislerdi 1 ay .bizlere kan kusturdular..
Şimdi yine aynı oyunu sergiliyorlar , birbirlerinin malını almalari çok zor..bu fiyattan kimse mal vermez, ayrıca Morgan Stanley de mal lazım
Bula bula bu formülü buldular ,1 ay kan kusturup halkın malını alalım .
Aldıkları her nefes ciğerlerinde ateşe dönüşsün...
Aşagıdaki GAP i kapatırsa şaşırmam brüte aldıranlar kasıtlı yaptı bunu odaş çıkış iyi ama genel karekteri çok bozuk bir tahta şirket resmen 1 sene önce enerji krizi olmasa batmaktan döndü şu an tarihinde görmediği karı ediyor bi aksen ayen galatawind gibi duruşu kurumsalllığı oturtamadı malesef şirket, CEO ve sahipleri hisseye sahip çıkmalı geri alım yapmalı yatırımcının yanında olduğunu göstermek adına