sn somers...bu forum....ham bilgi paylaşılabilecek bir yer değil....burada ancak kap vede teknik analiz vede genel bilgiler paylaşılabilir.....diğerleri özeldir vede emek maliyeti vardır....ayrıca spk ya göre suçtur....ytd
Printable View
sn somers...bu forum....ham bilgi paylaşılabilecek bir yer değil....burada ancak kap vede teknik analiz vede genel bilgiler paylaşılabilir.....diğerleri özeldir vede emek maliyeti vardır....ayrıca spk ya göre suçtur....ytd
Sayın aysha siz konusu "gerçekler " konusunu biraz açabilir mısınız. Sizce bu gerçekler yatırımcıyı bitirme uğruna da olsa olması gereken mi? Bu gerçeklerde devlet veya siyasi gücün menfaati söz konusu mu? Buyrun söz siz de
Unutmadan sanırım 2018 yılı sonunda hissenin toplu olduğunu yaklaşık %80-85in hakim güç tarafından toplandığını paylasmistiniz.Bu düşünceniz de değişiklik oldu mu.Bir mahsuru yoksa paylaşmanızı rica edebilir miyiz. Saygılarımla
sn gündem ...kısaca bana göre spk glyho yatırımcısına karşı duyarsızdır....şimdiye kadar mk nın sosyal medyada hisse ile ilgili fiyat miktar hareketine sebep olacak söylemleri delil olarak sunulmasına rağmen herhengi bir yaptırımı kap da göremedik...şu anda kanımca takas da 80 85 arası mk nın kontrolünde....ancak 95 e ulaşması imkansız.....
Bu durum tespiti......gerisinin yorumunu yapmak size kalmış....
Sayın Beşiktaşk sesiniz çıkmıyor. Trend ne diyor bizim hisse icin
Sayın gündem diyor ya bu oyun neden böle diye… endeks düşerken en önde düşeriz… endeks yükselir yükselişe ayak uydurmayız… yeni varyant haberi gelir sanki bir tek biz etkileniyor gibi düşeriz… bilançolar açıklanır hepsi fiyatlar bizimki son gün açıklar fiyatlamadan endeksle düşeriz… kısacası tüm tesadüfler glyho da toplanmış durumda tesadüf mü bunlar ?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ek olarak her gün tahtaya alış yazıp yoklama çekiyorum… sağolsun hiç malsızds bırakmıyor hiç vermeyeyim deme de olmuyor
Biraz yoğunum..... Birde alma satma zamanı gibi tavsiye niteliği tasıyan cumle yerine aldım/sattım diyince nahoş algılanabiliyor. İçinden bana ne amk diyenler olduğunu hatta bu kadar isabet fazla değil mi diyerek kıskananları hatta bana karsı alerjisi olanların varlığını hissedebiliyorum. Neyse uzun lafın kısası benim taraf aynı burda mutlu cimento tarafında dahada mutluyum. Ama bugune dikkat edin diye uyarımıda yapmış olayım. Hayırlı gunler bol kazançlar dilerim.
Saygılarımla
Selam.. başta forum siteleri ve diğer basın yayın organlarında yatırım yaptığınız şirketle ilgili yatırımcı yorumlarında genelde hikaye ve şirketle ilgili beklentiler kısmını özellikle merak eder okurum. Tabi bu arada çok anlamasam da teknik bilgilere değer verir bakarım. Ama şuna inanırım teknik özellikle tahta yapıcı ve patronun işini kolaylaştıran bir argümandır. Bu konuyla ilgili son olarak şunu da belirtmek isterim ki forum sitelerinde kesin bilgiye ulaşılamayacağına inanalım( ulaşanlar mutlaka vardır)ben yatırımcıların sorgulama yeteneğini geliltirecek, ufkunu açacak yorumlarda bulunulması benim açımdan daha değerli.yine görüyorum ki bu tür yorumlar yapılmayıp hisse şu değeri görecek(düşecek, yükselecek)yorumlar yapılıp bu yorumlara daha çok rağbet ediliyor. Bu da Türk yatırımcının en tipik özelliği...Neyse saygı duyuyorum.
Glyho ve iştirakleri özelinde ben çok şeyi sorguluyorum. yaşadıklarımla anlam katmaya çalışıyorum. Bu konuda kısmen başarılı, gerçekleşme oranında başarısızım. Bunda Tabii ki patronun her türlü güce sahip olması benim başarımı etkileyen en önemli etmen.. Geçenlerde oğlum 14 yaşında ya baba bırak bu GLYHO, bırak bu MK.. Bak 20 küsur yıldır sana kazandırmamış diye, Söyle bir düşündüm susmayı tercih ettim. Empati yaptım. oğlum haklı dedim. ve bulunduğum yerden uzaklaştım. Oğluma dedim benim için GLYHO ve MK haysiyet ,onur davası dedim. benim için para kazanmak haysiyet ve onur kırıcılığın önüne geçemez.
Son olarak yıllar önce bu forum sitesinde yer alan başta; Sayın Borsata, laguna , seslice kufrbazhydo, tilki andrei, turkısh_sinbad,ve adını unuttuğum yatırımcı arkadaşlara selam ve sevgiler..
Bu arada herkesin kandilini kutluyorum. Allah herkese yaptıklarını gözden geçirme , hatalarından vazgeçme imkanı ve düşünce güzelliği versin.. Saygılarımla...
üstadınız size 2 saptama yapmış....bence değerlendirin......ytd
Şunu belirtmek isterim şirketleri saplantı haline getirmemek gerekir.
Birileri benden habersiz bir yere mi gidiyordu ?
Bende merak ediyordum.....
Selam.. 20 küsür yıllık bir GLYHO yatırımcısı olarak hem maddi hem manevi açıdan bilerek çok zarar verildi. bakalım bunun vebali sayın patron ve tahta yapıcı tarafından nasıl ödenecek. benim açımdan karşılığı yok.. İsterse sayın beşiktaşk'ın enflsyon hesabı edip eski yatırımcıları kurtaramayan hisse başı 1000 tl eder bile kurtaramaz...Ben her gün Allaha yalvarıyorum.. Saygılarımla...
sn beşiktaş....farkettinmi...ortak noktamız fazlalaştı.......buçim ve glyho.......ikiside 3q ve 4q için ucuzzzzzzzzz........
Dünyanın en büyük kruvaziyer liman işletmecisi ve Global Yatırım Holding iştiraki Global Ports Holding (GPH), 330 milyon ABD dolar tutarında, %7,87 sabit kupon faizli tahvil ihracı gerçekleştirdi. Söz konusu tahvil ihracı, iki uluslararası derecelendirme kuruluşundan yatırım yapılabilir kredi notu aldı. Dünyanın en önde gelen birkaç sigorta ve varlık yönetim kuruluşunun katıldığı tahvil ihracı, Türkiye'de doğan bir şirketin son dönemlerdeki en düşük faizli ve uzun vadeli borçlanma işlemlerinden biri oldu. Elde edilen kaynağın büyük bir kısmı Sixth Street ile olan teminatlı kredi borçlanmasının vadesinden yaklaşık 3 yıl önce erken kapatılmasında kullanıldı. Kalan kısmı ise özellikle Karayipler bölgesindeki liman portföyünün genişletilmesi ve geliştirilmesine ilişkin yatırımlarının finansmanında kullanılacak.
Global Ports Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Mehmet Kutman, “İki derecelendirme kuruluşunun vermiş olduğu yatırım yapılabilir kredi derecelendirme notu, Global Ports Holding’in iş modeli ve stratejisinin uluslararası düzeyde doğruluğunu güçlü bir şekilde teyit ediyor. Tahvil ihracı ile elde ettiğimiz kaynakları işimizi büyütmeye devam etmek için de kullanacağız†dedi.
Dünyanın en büyük kruvaziyer liman işletmecisi ve Global Yatırım Holding iştiraki Global Ports Holding (GPH), güçlü finansal yapısı ve sürdürülebilir büyümesi ile yeni bir tahvil ihracını başarılı şekilde gerçekleştirdi. Global Ports Holding’in 330 milyon dolar tutarında, yıllık yüzde 7,87 sabit kupon faizli yeni tahvil ihracı, uluslararası sigorta ve varlık yönetim kuruluşlarından oluşan sınırlı sayıdaki yatırımcılara tahsisli satış yöntemiyle tamamlandı.
Global Ports Holding’in 330 milyon ABD Doları tutarındaki bu ihracına iki uluslararası derecelendirme kuruluşu yatırım yapılabilir kredi derecelendirme notu verdi. Sağlanan finansmanın toplam vadesi 17 yıl, ağırlıklı ortalama vadesi ise yaklaşık 13 yıl olacak. Dünyanın en önde gelen sigorta ve varlık yönetim kuruluşlarının katıldığı bu tahvil ihracı, Türkiye'de doğan bir şirketin son dönemlerdeki en düşük faizli ve uzun vadeli borçlanma işlemlerinden biri oldu.
Liman portföyünü genişletecek
İhraçtan elde edilen fonların büyük bir kısmı, Sixth Street ile olan teminatlı kredi borçlanmasının faiz ve erken ödeme ücretleri dahil tamamen geri ödenerek vadesinden önce kapatılmasında kullanıldı. Geriye kalan kısmı ise, Global Ports Holding’in özellikle Karayipler bölgesindeki liman portföyünün genişletilmesi ve geliştirilmesine ilişkin yatırımlarının finansmanında kullanılacak.
Global Ports Holding, söz konusu işlem ile hem faiz giderlerinde önemli bir tasarruf hem de uzun vadeli bir fonlama yapısı sağlamanın yanısıra yakın gelecekteki büyüme projelerinin finansmanını da güvence altına almış oldu.
â€˜İş modelimiz ve stratejimizin mükemmelliğini teyit ediyor’
Uluslararası kurumsal yatırımcılardan sağlanan bu finansmandan memnun olduğunu ifade eden Global Ports Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Mehmet Kutman, “İki derecelendirme kuruluşunun bu işlem için verdiği yatırım yapılabilir kredi derecelendirme notu, Global Ports Holding’in iş modeli ve stratejisinin ne kadar doğru olduğunu güçlü bir şekilde teyit ediyor. Tahvil ihracı ile elde ettiğimiz kaynağın bir kısmını işimizi büyütmeye devam etmek için kullanacağız. Bu finansman işlemi, faiz maliyetlerimizi önemli ölçüde düşürüyor, borcumuzun vade profilini önemli ölçüde uzatıyor ve yeni liman genişletme projelerine planladığımız yatırımın finansmanına önemli bir katkı sağlıyor. Bu kaynağı Karayipler bölgesindeki liman portföyümüzün genişletilmesi ve geliştirilmesine ilişkin yatırımlarının finansmanında kullanacağız “ dedi.
'Karlılığımızın artmasına ve yeni yatırımlarımızı finanse etmemize destek olacak'
Tahvil ihracının yatırım yapılabilir kredi notu almasının iş modelinin gücünün bir kanıtı olduğunu söyleyen Global Ports Holding Mali İşler Direktörü Jan Fomferra, "Önde gelen uluslararası derecelendirme kuruluşlarından alınan bu not, farklı ülkelerdeki büyüme fırsatlarımızı çok uygun şartlarla finanse etme olanaklarını da destekleyecek. Diğer taraftan, bu işlem ile faiz giderlerimizde sağlayacağımız ciddi azalış, yıllık 15 milyona yaklaşan toplam yolcu sayısı ile önceki dönemlere göre büyük oranda artmakta olan karlılığımıza da ek katkı sağlayacak" dedi.
saygılarımla
Allahın işine bak. . . BUCİM de yukarıııııı. . . . GLOBAL de yukarıııı. . . . .bu tahtacı da aynı kişimi nedir? :(((()))))))
investment grade mk için niye bu kadar önemlidir .....bir düşünün....faiz tasarrufu yada 3 sene sonu kapatılacak bir borçun kapatılmasının sonraya kalmasımı.... buna benzer bu şirkette daha iyi şeylerde oldu..ama tepki vermedi.....bu ayın görünen yüzü......başka pozitif gelişmelere hazırlıklı olun.....bence tabiii....
Endekse dair içim rahat olmaya rahat lakin su çindeki evergrande muhabbeti dunya yı sallayabilir (kısada olsa) bir süre.
Saygılarımla
Kısaca.....önümüzdeki dönemde hedeflenen enf. 10 ile 15 arası ise parasal sıkılaştırma olacaktır...Yabancı fonlar bizden 2 şey isterler beklenen enf. üstü faiz ve gerçekçi usd kuru....çünkü yabancı fonlar için borsamiz düşük hacimdir...vede onlar DİBS le ilgilenecektir...gösterge faiz 45 seviyesinde piyasa faiz oranının ise başlangıçta 55 60 bandında olması gerekir...bu da tüm varlık fiyatlarını 2024 de düşürecektir....Batı dünyasının gelmesi için rte ye inanması vede istediği sayısalların oluşması gerekir....Londra ve newyork gerçekçidir....sn mehmet şimşek in işi çok zor..bakalım batıyı nasıl ikna edecek bence yerel seçimlere kadar bu imkansız.özellikle londrada....Bu vede gelecek yıllar yeni bir pandemi çıkmassa herşey glyho nundur....Bakalım genel konjektürden ayrışacakmıyız....bu arada mehmet bey verecek malımız yok.....bilesinnnnnnn....ytd
Bu arada asla yatırım tavsiyesi değildir. . . . . . ama trade maksatlı hisselerimi bosalttım. . . . . .
saygılarımla
Sizin trade maksatlı boşalttığınız hisseler 14-15 lira arası yeni maliyetlenmelerle portföylere girmiş görünüyor. Enerji hisseleri büyüme hikayesiyle 40-50 f/k'lardan fiyatlanırken bizim holdingimiz hale 7 f/k bile değil. Hem de en büyük giderlerimizden olan finansal giderlerimiz çok daha düşük maliyetle 13-17 yıla yayılan bir perspektifte yayıldı. Görünen ortaklık yapısında patron %34,23'e + Bülent Bey ise %11,18'e ulaşmış durumda. Fiili dolaşım %54,34'e indi ve azar azar da olsa inmeye devam ediyor. Patronun 2022 sonu %40'a + 2023 sonu %50'ye çıkma söz vardı. Birçok gelişme yaşandı ve patron periyodik alımlarına devam ediyor. Her alım hamlesi başı boş dolaşan lotların azalması demek. Naturel gaz ve consus enerjiden de kendine kaynak yarattı. Önce payını %50'ye çıkartsın sonra da yılalrdır dile getirdiği stratejik ortağı alsın. Artık yatırım yapılabilir bir global şirketi var ve kendi alanında BIST'te dünyada bir numara olan tek şirket GLYHO.
Hocam
7 fk yı glyho ıcın dusuk goruyorsunuz ama kchol 4,38 fk, sahol 2,6 fk, dohol 3,49 fk. Holdingler dünyasında iyi de bir glyho fk sı oldugunu soylenebılır. Manupulatif enerjı hısselerınden yola cıkarak karsılastırma yapmak sızlerı hayal kırıklıgına ugratabılır.
syg.
Enerjiler günümüzün fk sını fiyatlamıyor gelecekteki fk ları fiyatlıyorki astorun aldığı iş kaplarından da bu belli oluyor… holdinglerin bu durumda olması patronların suçu bi kansızda sa grubu her hissesi ayrı kansızljk holdingide buna eşdeğer hareket ediyor…
Yarın açılışta gepli acsa. Bir miktar versek..
Hazır üstad da malsızken.
Kol gibi gep var. Gepi kapatınca alırız..
Strateji kurguladık.
Üstad gibi ekleyelim.
Asla ytd.
Strateji öyle olmaz..... Ben neden sattım? Benim stratejim/beklentim/amacım neydi?.....
1. Evergrande dunya ya satıs getirebilir
2. Enflasyon aşırı gelirse faiz artısı sertlesebilir.
3. Genelde hiç bir sey yokken sert hareketlere sebep olacak iyi haberlerin satıs için kullanılması
4. Aysonu/aybaşı grafiği
5. Endeksin 84xx direncini birden geçmeyeceğini duaunmem
6. Olduda yukardakilerin hepsi yanlış/terse yattı ama altın ons almak için cokkk iyi fırsat veriyor.
Sayar sayar giderim..... Kabaca benim hareketimin/stratejimin temel sebepleri bunlar ve bir kaç sey daha.
Saygılarımla
Tşkler üstad.
Bizler için büyük bir yol gösterici, öndersin.
Ara ara net analizler ile yatırımcıya ışık tutuyorsunuz.
Ne kadar tşk etsek az...
Üstad, bahsettiğiniz holdingler kendi alanlarında globalleşmiş ve agresif büyümelerini tamamlamış, nakit yaratan ve her sene Türkiye'de TL enflasyonu üzerinde dünyada ise USD enflasyonu üzerinde büyüyen holdingler. Ben, enerji şirketlerinin F/K'sı ile holding F/K'sını karşılaştırmak istemiyorum ancak yatırımcı bakış açısı ile enerji şirketleri nasıl ki geleceği, prospektif F/K'ları fiyatlıyor ise, Global Yatırım Holding'de de böylesine bir potansiyel var demeye çalışıyorum. Mesela; Koç veya Sabancı Holding'in USD bazlı yıllık karları 2 katına çok zor çıkacakken, GLYHO'da iki sene sonra USD bazlı karın 5 katına gidebileceğini yazmaya çalışıyorum.