teşeekkürler Kartopu
Burada yıl sonu beklenen 8.504 kar bence 9 aylıkta gelecektir..
Printable View
teşeekkürler Kartopu
Burada yıl sonu beklenen 8.504 kar bence 9 aylıkta gelecektir..
Gerek Sn Kartopu gerek Balina faydali yorumlarınız için tşk.ler.Bende yıl sonu için 10a yakın kar bekliyorum.Sonbahar kış dönemi yılbaşı satışları bu hedefi yakalamaya neden olabilir diye düşünüyorum.Zira iyi bilanço beklentisi olan kağıt sayısı azaldı..Faizler %60larin üstüne çıkmadıkça borsa seçimlere kadar rakipsiz gibi...CPH1931 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şu ismenin endekse zıt hareketleri beni bitiriyo :)
İşmen pandemi öncesi burada teknik ve temel bilgilendiren arkadaşlar vardı fakat yinede işmen' i çok kişi terk etti bende uzun süre işmende devam ettik bana hiç bir zaman sabredersek kaybettirmeyen hisse işmen fakat burada bizlere teknik temel olarak yararlı bilgi ve emek veren siz değerli arkadaşlara teşekkür ederim. Ytd
Bofa yine satış tarafında.. Bizim tayfa bugün sessiz ve hareketsiz..İş yat dün karanlık seansta Ak yatırıma verdiği malları yerinemi koyuyor acaba ? Alış tarafında 310 bin lotla ilk sırada.. Bofa yine satış tarafında 370 bin lotla.. Umarız açıktır..bu malları seans sonuna kadar kapanırsa o zaman 42 lerin üstüne hemen zıplarız.. Bankaların hareketi finans şirketlerinede yansıdı. Özellikle İŞC deki yükseliş bizide olumlu etkiledi gibi. Nede olsa onun yavrusuyuz..:)
İşlem hacmi yine 150 ve üstü olacak..ismen nazlı..
CPH1931 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Merhabalar,
Al-sat yapmayı becerebilen birisi değilim. Teknik vs de anlamam açıkçası. Bu coinden gelen yeni tayfadan da değilim ama tecrübem de sizinki yanında sınırlıdır. Çok minnak yatırımcı olarak kendi hesabımı kitabımı ve modellememi yaptım ve günün sonunda benim yaptığım kendime has modellemede belli bir süre için her ayın 15'inde al ve unut modeli daha işe yarar görünüyor. :) o yüzden bilançosu iyi, gelecek vaadeden şirketlere yatırım yapma yöntemi ile ilerliyorum.
Sormak istediğim iki şey var aslında. Birincisi Bu AK Yatırım aldı, Bofa sattı vs derken burada fon gruplarından alış-satışları mı anlamamız gerekiyor, Ak Yatırım kullanan küçük yatırımcıların payı çok mu sınırlı kalıyor bu satışlarda ?
İkincisi bazı şirketler bu sene riskler sebebiyle temettü düşük verdiği için kiminden Sonbahar döneminde 2. temettü beklentisi var. İSMEN için sizce böyle bir şey söz konusu olur mu, gündeme geldi mi hiç ?
Değerli yorumlarınızı dikkatle takip ettiğimi söylemeliyim ve teşekkür ediyorum.
Ustadlarin yanında bana ancak naçizane açıklama düşer.Ben uzun vadeci olmak istememe rağmen olsmadigim için temettü verimini kendi adıma pek takmam.Kagifin temeli güzel olsun kar beklentisi herkesçe kabul gorsun bilanço dönemi kapanmaya yakın primlenmeye başlar.gerci ismen bu sefer hızlı hareket etti ama gerek bilanço beklentisi günlük işlem hacimleri kredili işlemler aracılık işlemleri derken hergun kumbaraya ara geliyor.Cumartesi pazar bile faiz yazıyor.Faizlerde seçimlere kadar %25leri geçmez zira Reisin ÖNGÖRÜSÜ malum.Dolsyisiyle borsa Marta kadar rakipsiz.Tek rakibi ise enflasyon üstü faiz oda zor gozukuyor.
Merhaba
Ikinci kez temettu verenler bagli olduklari holdinglerin nakit ihtiyaci oldugu oicin veriyorlar diye dusunuyorum
Ismen isterse 2. Temettu verebilecek bir nakit pozisyonunda ancak sirket nakit kaynaklarini kredi vererek kullaniyor hatta kasasindaki nakit yeterli gelmemis olacak ki 1 milyar tl finansman bonosu ihrac ettiler yani sirketin bu durumda ikinci temettu vermesi gereksiz anlamsiz olur bu nedenle vereceklerini dusunmuyorum
Takas konusu biraz karmasik bir konu ama belli kurumlardan hergun yuklu alim gelmesi bunun ky den ziyade belli kisilerin alimlari oldugu gibi cikarima yol aciyor e haliyle hissenin belli kisiler tarafindan toplanmasi ilerleyen donemde yukariya surulecegi gibi bir beklenti oluşturuyor
SM-A705FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://twitter.com/brs_ylmz/status/...kFC7QFYQw&s=19
SM-A217F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bugun endeksin negatifligine uyum sağladı.Yarin ola hayır ola.Endeks işlem rekorlarını zorluyor.Haliyle kom.kredi gelirleri artıyor.viop desen ayrı bir konu.gelirler kartopu gibi..Bugünde böyle olsun.Kacirdik diyenlerde binsin trene.yolumuz uzun.gecinir gideriz.Yarin ki faiz kararından sonra renk belli olurki ben 2/3puandan fazla artış beklemiyorum.Oda %20/21tekamul eder enflasyon kaçtı [emoji779]? Enflasyona karşı ne yapalım?
Bugün ki cortlamanın sebebi yarınki faiz kararı sanırım
Çok olumsuz bişey olsa bankalari almazlardi .
Bugün farkettim. Beklentiler 12 milyar. Hadi 10 milyar olsun, Ulan özkaynak 10 milyar.
Ben 1 yıllık karının özvarlığa eşit şirket daha görmedim.
Ozkaynak in +300 milyonuda var[emoji3]CPH1931 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ozkaynak her bilanco doneminde artiyor yalniz karlilik 10 12 milyar oldugunda ozkaynak muhtemelen 17 18 milyara cikmis olur kastettiginiz oysa ?SM-A705FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ozkaynak 15 olsun,sermaye 1.5 10 katı olacak .Zaten bunun başlı başına bir ederi yokmu? Çok mütevazısin be İSMEN[emoji779]
Dün BİST de 51 milyar TL işlem hacmi ile rekor kırdık.. Hatırladığım kadarı ile ilk defa 50 milyat TL işlem hacminin üzerine çıktık. VİOP tarafını bilmiyorum..İşlerimiz gayet iyi.. Kumbara doluyor.. Dün gelen sert satıştan doğal olarak bizde etkilendik.. ne diyelim okadarda nazar boncuğumuz olsun..BOFA dün yine 500 bin lota yakın mal verdi. Aslında alıcılar ve satıcıların lotları dengeli ancak satışlar seansın sonuna doğru geldiği için bu kaybı yaşadık..
Cevap veren arkadaşlara çok teşekkür ederim. Saygılar sunarım
Bugün faiz kararı var TCMB nin.ne düşünüyorsunuz.beklenti 250 baz puanla 20 ye cikmasi.Bu borsaya bence olumlu yansır.niye 50/60 beklenen enflasyonla 20 faiz başa çıkamaz.ve para Kom vede borsada kalır.ustelik 3.donemin 2.ayida bitiyor.15/20 gün sonra bilanço beklentileri konuşulmaya başlar.İslem hacimletide alt sınır 130/160 aralığında kumbaraya çalışır diyorum ben ya siz?
Faiz kararı borsada aksi bir harekete yol açmaz..dün ve bugün seans başı İSMEN de kısmen de düzeltme yaşadık..düzeltmede işlem hacmi son derece düşüktü..40 üzeri kapanışlar hissede destekleri güçlü kılar..Bugün seans sonu 41 üzeri kapanış gelebilir..
250 beklerken 750 gelmesi iyi oldu.ekonomiye güven hissi verildi.reise rağmen.tezler şimdilik boşa çıktı.doviz baskilandi.Faiz enflasyona göre yeterli değil.tek yol borsa kaldı.nacizane görüşüm.yaniliyor olabilirim.
.
Bu iş Bankalara yaramış ama aracı kurumlar salağa yatıyor bukadar işlemle..Borsa işte sabahtan akşama çok sular akıyor.
https://twitter.com/brs_ylmz/status/...rCiOn1W6w&s=19
SM-A217F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bugün dehşetler ötesi bir hacim oldu. Umarım bu hacimler devam eder.
Kumbara doluyorda portföy boşalıyor.[emoji26]CPH1931 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://i.hizliresim.com/nwgbh49.png
kanal direnci 1.68 83 dolar kanal direncinin üzerinde kalması ile kanal katlaması 2.66 36 dolar güncel dolar kuru 25 71 ile 68 48 hedefi olur işlem hacimleri faiz artışları ile gelirlerinde de artış çoğalacak rekor kar bekliyorum 3 çeyrek bilançoda .
yatırım tavsiyesi değildir
https://i.hizliresim.com/85zpks7.png
günlük dolar grafiği kanal direnç yerleri . y t d
Bence ISMEN bir süre düşecek.
Sebebimse şudur: Ayı piyasasında bist 1x düşerse, aracı kurumlar 2x düşüyor. Çünkü 2x in ilk x i, bist ile beraber hareket, 2.x i ise bist düşükken hacim olmuyor dolasıyla ileriki çeyreklerde kar azalıyor.
ISMEN'in kasasınsa TL olduğu için ve kredi gelirleri de TL olduğu için bugünkü %5 dolar düşüşü, ISMEN'in kasasındaki TL nin değerlenmesine sebep oldu. Diğer değişle ISMEN'in kasası dolar bazında güçlendi.
Rakiplerine baktığımda bugün baya düşüş yediler. Ben ISMEN'in bugün -1 ile kurtarmasını buna bağladım.
Düşüş olacağını düşünmem tamamen panik satışı. Eğer panik satışı başlarsa aracı kurumlar bundan daha çok etkilenir. Tamam kabul kasa her zaman kazanırda, piyasa hisseyi düşürünce de düştü oluyor işte :)
Kısa vadede aracı kurumların aşağı yönlü çok volatil olacağını düşünüyorum. Bu politika faizi bu kadar sert yapılıp arkasının gelmemesi mümkün değil. Büyük ihtimal mevduat faizleri artacak. Yine kabul, enflasyonun altında faizi kimse sevmez ama, şuanki BİSTTE kredili işlem çok çok fazla. Sadece buranın azalması da borsayı düşürebilir.
Kısaca, kısa vadede düşüş, uzun vadede yine toplayış bekliyorum. Eğer bist 1x düşerse ISMEN 2X, bist 1x artarsa 2x artacak bence.
Heeeeee eğer 50+ faiz gelirsee, artık hacim de düşer ve bilançoya yansıyabilir. Bunun olacağını düşünmüyorum dicemde, bugünde 750 baz puan düşünmüyordum :)
Kafamızdan uyduruyozda bazen salla pati tutturuyoruz işte :)
Bugünkü Bist işlem hacmi 63 milyar ile rekor oldu. İlk iki çeyrek günlük ortalama hacim 20 milyar TL civarıydı. Önümüzdeki dönem piyasadaki oynaklık ve hacimlerdeki yüksek seyir devam edecek gibi görünüyor. Bakalım bu yüksek hacimler 3.Ç. karına ne kadar katkı sağlayacak.
Ayi piyasasina girdik mi girecek miyiz ?SM-A705FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İsmen düşebilir ancak Babalar çok fazla düşüşüne müsaade etmezler.. 25 milyon lot belki daha fazla mal almışlar..zaten tahtaya bakarsanız artık kalın satışlar yok kademelerde.. Bugünkü işlem hacmi 63.4 milya viop u bilmiyoruz..Bu olağanüstü bir hacim.. Bu şekilde 40 milyar TL nin üstü hacimler 3. çeyrekte rekor kar getirebilir..İsmen nin dibi 37.50 dir..en kötü senaryoda daha da aşağı gelmez diye düşünüyorum..
Burada karına kar katacak yükselişi önlenemeyecek en sağlam kağıt işmen ,bu hacimlerle kar patlamaları yapacak