Hissedeki likitideyi arttırmak için pay satışı yapıyorlarmış:kahkah: Bedelsiz verseydiniz de olurdu uşağum.
Printable View
Hissedeki likitideyi arttırmak için pay satışı yapıyorlarmış:kahkah: Bedelsiz verseydiniz de olurdu uşağum.
sn moonglow
daha önce CEO ya bedelsiz ile ilgili bir soru soruldu ve o soruya o konuda bilançoda yapılabilecek artış yok gibi bir cevap vermişti. ben pek anlayamamıştım ama belki de bedelsiz potansiyeli ile ilgili bilmediğimiz bir şey vardır demiştim... sizin söyleminizde ise bedelsiz likiditeyi artırmak yerine fiyatı bölme olduğu için gene bir şey değişmiyor...
Dalia hanımın yapmaya çalıştığı ise- bu konuyu sanırım sn 101 dile getirmişti- Tal Garihin hisse geri alımı ile ilgili olarak halka açıklık oranının düşmesini pek iyi karşılamadığı na dair batıdan örnek vererek bir söylemi olduğu ifade edilmişti...
Geçmişte yaşandı hisse açıklık oranlarından dolayı bazı davalar açılmıştı. azınlık hakları ile ilgili olarak. yabancı fonlar ya da yerli büyükler ALARKO gibi bir şirkette halka açıklık oranı yükselir ise belki de ailelerden birini ikna ederek farklı mecralara girebilirler ya da ailelerden biri aralarındaki centilmenlik anlaşmasını bozmaya çalışabilir... malum Üzeyir bey ve İshak bey arasındaki uyum yeni nesilde olmayabilir. aslında Dalia ile Vedat kardeş olsalardı iş kolay olurdu :) ...
Bizim piyasamızdaki temel sorun şu zamanda sermaye eksikliği. gerçekten ülkede yatırıma yönlenecek kaliteli para yok gibi bir şey iken borsada blue chipleri alacak sermaye hiç yok. eğer ki son günlerdeki İMF söylemleri doğru çıkar da yabancı sermaye gelmeye başlar ise BİST içindeki kaliyeli hisseler hiç tahmin edilemeyecek seviyelere ulaşabilrler. sanki 2001 deki dolar bazındaki zirve de benzer bir şekilde mi gelmişti acep :)...
zinhar yatırım tavsiyesi değildir
ban mı öyle geliyor bilmiyorum ama ne zaman olumlu ve ayağı yere basan bir yorum yazsam aşağıya veriliyor. acaba ters indikatör müyüm neyim :) :) :)
Sn.Tövbekar böyle nitelikli şirketlerde kişisel görüşüm ucuz fiyat algısı likitideyi arttıran baş etkendir yani bedelsiz bölündüğünü düşünelim.Bölünmemiş fiyatlamı daha iştahlı işlem yaparsınız yoksa bölünmüş düşük fiyatlamı? Bir de yanlışım varsa düzeltin.Bildiğim kadarıyla bu pay satışı işleminde bir kurumsal alış sözkonusu değil.Bu durum biraz soru işareti? Yoksa uzun vade sıkıntı yok görünüyor ama şu enflasyon ve yüksek faiz ortamında o da sıkıntı olabiliyor.:)
sn moonglow,
ben şirket hisseleri ile hiç bir işlem yapmıyorum.Şu sıralar imkanım olsa alırdım, alırken de benim için hissenin kaç TL olduğu değil ucuz olup olmadığı önemlidir, dolar bazında belli bir fiyata gelmeden de satmam. hissede iplikçi dışarıdan alıma da musaade etmez. hisseye dadanan teknikçileri bir güzel üter ve gönderir...
kurumsal alıcı ise bizde yeni yeni oluşmaya başlayan fonlar. hem emeklilik fonları hem de diğer fonlar para kazanabilecekleri hisseye gidiyorlar ucuz olan ile ilgili beklentiler gerçekleşmez ise bir müddet sonra satmak zorunda kalıyorlar. gerçi NND fonu epey bir ısrarcı oldu ama :) .
enflasyon ve yüksek faiz ortamında sıkıntı var mı evet var... sabah birileri paylaşmış Holdingin bilançodaki nakit azalmasını...
Hangi mevduat tipi olur ise oldun şu sıralar ülkemizde kimse ben enflasyonu yendim diyemez. gerçek enflasyon rakamları doğru ise amenna ama orada bile ylbaşından itibaren benim enflasyonum neredeyse % 100. Mevduat kaçmış fiyasko, kur jaçmış gene fiyasko. bu durumda nasıl insanlar saçma sapan araba ev almaya coştular ise firmalarda da yatırım yapılması önemli hale geldi. likit firmalarda para sadece eridi. ALARKOda ise bir miktarı tarlaya seraya ve tarım yatırımlarına kaydı ki yapılan en akıllı iş bu oldu. diğerlerini ne yaptılar bilmem ama bize bile 4 temettü verdiler.
kur aslında pahalı iken bu fakirleşme ile ucuz hale geldi ( çelişkinin farkındayım ama ekonomide dengeler bozulduğu için hep yukarılar fiyatlandı. eğer Naci Ağbal kalmış olsaydı muhtemelen şu sıralar enflasyon % 10 civarlarında olabilirdi belki de, faiz ise en fazla 12-13). ben kendi adıma şu sıralar param olsaydı nereye yatırırdım bilemiyorum, her şey uçtu maaşlar hariç. özellikle emekli maaşları o kadar çok eridi ki bulunduğum ilçede insanlar gerçekten sefalete doğru gitmeye başlayacaklar.
tarlalar çok arttı, evler hakeza zaten bu fiyatlarla kira ödenebilirliği de kalmadı finansman ucuz bile olsa eski dilemma patladı. kısa vadede faizlerin ödenebilme imkanı kalmadı. 2 milyon kredi neredeyse 60-70 000 TL ödeme ister ise nasıl yapacaksınız bunu...
uzun lafın kısası ben olduğum yerde duruyorum. ALARKOnun mal varlığına ucuzdan sahip oluyorum başka ne isterim...
YTD
Tövbekar Hocam, şirketin bedelsiz artırım yapmasının önünde bir engel yok. CEO o cevabı ne zaman verdi bilmiyorum, ama son iki yılda bedelsiz olarak dağıtılabilecek bayağı kar birikti öz kaynaklarda. Temettüden bahsetmiyorum, onun için diğer şirketlerin fiili olarak kar dağıtım yapması ve gelen nakdin dağıtılması lazım. Ama bedelsiz öz kaynak kalemleri arasında bir işlem.
sn cash isking
CEO cevabı sanırım geçen yılın ya da bu yılın sunumlarından birinde verdi. geri alım ve sermaye ile ilgili bir sunumda bedelsiz düşünülebilir mi diye soruldu. o da yapmamız mümkün değil gibi bir şey söylemişti... ben o daha iyi biliyordur diye üstelememiştim
https://alarko.com.tr/uploads/video/..._etkinligi.mp3
41. dakika bedelsiz hisse senedi
2023 1. çeyrek
Hocam, şimdi bu sunum ilk çeyrek sonunda yapılmış. Ve o bilançoda bir önceki yıl karı olan 11 milyar TL, geçmiş yıllar karları/zararları hesabına aktarılmış. O hesabın bakiyesi 13,7 milyar TL civarı bir şey olmuş.
Alarko veya konsolide bilançosu olan holdinglerde ekstra bir şey yoksa, geçmiş yıl karları sermayeye ilave edilebilir fonlardan sayılıyor. Haliylen bunun sermayeye ilavesi mümkün. Nakit çıkışı da olmayacağı için şirket açısından da problem yaratacağın sanmıyorum.
Dediğim gibi, ekstra bir durum yoksa..
bu arada x medyayı okunmaz hale getiren ağızları gayya kuyusu olan bazı varlıklar ortak hareket ediyor sanırım. müthiş bir karalama ve gerçekten suç unsuru oluşturan yazılar. TChiçbir vatandaşının kökenine bakmaz, ister yahudi, ister hristiyan ister müslüman ne olursan ol Devlet ve savcılar karşısında eşit olmalısınız. bu pislikler artık kökenlere kadar inmeye, her türlü kendi fantesilerini dile getirmeye devam ediyorlar. ne yönetim ne de x medya yönetimi veya savcılar bu hususta bir şey yapmadıkça kendilerini geliştiriyorlar...
bu varlıkların amaçları ne gerçekten fikir serdeden yok mu?
Konsolide kâr değil, vergi dairesine sunulan v.u.k göre kasaya para olarak girmiş temettü kârı mühim..
Cenal/meram 2022 yılında kazandı..
2023 yılında o parayı alcene temettü olarak aktarır.
Alcen o parayı 2024 yılında fiili temettü olarak alarkoya aktarır.
Ancak bu paraları alarko avans olarak kasasına çoktan koymuş olabilir. O paradan da bize temettü avansı vermekte...
Kendisini de bizi de rezil etti, yazıklar olsun gerçekten. Bu nasıl bir negatif ayrismadir. Dün aldığını bugün 050 negatif endekse geri verdi. Yuh olsun.
Artik gerçekten bıktırdı, psikolojiye oynuyolar biliyorum ama, taşıma maliyeti gerçekten çok yükseldi ve psikoloji birakmadilar.Ne yapmaya çalışıyorlar anlamıyorum. Arafdayim ama, elim satmaya da gitmiyor. Hadi hayırlısı :/
7300 endekste100 lira olan kağıt 8100 endekste 100 lira olamaz olmamalı.
Patronlar böyle istedi..
117 den 12 milyon lot satti leyla vedat Alatonlar..
108 iken de 4.3 milyon lot dalia kote etti..
Momentum vardi,haber akışı çok saglamdi,yukaridan satabilirlerdi,istemediler...
Bekleyecez ,başka caresi yok..
Nereye ziplarsan zipla hiç bir hissenin garantisi yok bu saatten sonra..
En ucuzu da hala Alarko..
Ortada Alhan Holding tarafından kaydettirilen 2.175.000 lot ile Dalia Garih tarafından kaydettirilen 4.350.000 lot hisse var. Bu hisselerin akıbeti belli olmadıkça şirkete alım gelmesi pek de mantıklı değil. Ben düştüğü değil yükseldiği günlere şaşırıyorum.
Sonuçta bu hisseler iskonto ile satılacak. Kurumsal yatırımcı bu 6.525.000 lot hisseyi 85-90 TL bandından almak isteyecektir. Bunlara talip olmayan diğer kurumsal yatırımcı profili de bu satışı ve olası iskontoyu görmeyi bekler.
Özel emirle satılacaktır zaten. Alacak kurum/fon böyle bir iskonto talep edecektir kastım. Kaçtan satılırsa satılsın bir an önce bu hisselerin akıbeti belli olmalı. Yoksa bu baskının bitme ihtimali yok.
Vedat la leyla da güya özel emirle 117 den 12 milyon lot satti..
Hisse şimdi 100 tl de..
Gerçekten fona verseler 100 e gelmezdik 117 den fiyat biçilen hisse de..
Virman yaptılar ünlü ye..
Ünlü den aktif olarak tahtadan sattılar..
Tahta da panik yaptirmadan usul usul millete sattilar 12 milyon lotu..
Dalia gibi saftirik degil onlar..
Fon mon diyerek sattilar tahtadan..
İskambil kültürü olanlar bilir.Hep derdik 50 elde 51 açar.Alarko da 100 hep elde 101 i görünce açıyorlar.Papaz kaçtı oynayın biraz:kahkah:
Fark ettiniz mi bilmiyorum ama, sürekli dön dolaş 100,80'den kapatıyoruz. Endeks yansa bile fiyat bu.
Sanırım bu fiyattan anlaştılar, mallar devrediliyor.
Koskoca şirket binlerce yatirimci 4.350 bin lot dalia nin, 2 milyon lot alaton veledlerinin şeyinin keyfini bekliyor..
https://i.hizliresim.com/1ophkft.png
Kredi notunun yükselmesi alarko'ya bakalım ne yapacak?
İyi de bunun sonu yok ki?
Pazartesi bi baktık hisse 97 liraya düşmüş, kapanıştan sonra bi Kap gelir,
Bu iki kişi toplam 6.3 mn lotunu satmışlar. Artık rahatız derken pat, çarşamba bi Kap daha, 5 mn lot daha halka açık şekilde paya dönüştürülebilir haberi gelir. Haydaaa, o zaman da o mu hissenin tepesinde duracak Demokles'in kılıcı gibi?
Valla yeter ki büyük bi fon almaya karar versin, Dalia'yı da lotlarıyla beraber satın alır götürür hisseyi.
Büyük ümitlerle araştırarak, yatırımlarına bakarak yatırım yapmıştım ama bu patron satışlarını hiç beklemiyordum,dediklerinize bakılırsa devam da edecek gibi .Bu, beni çok büyük bir hayal kırıklığına uğrattı ama yapacak bir şey yok artık kişilere değil şirkete yatırım yaptim sabırla beklemeye devam edeceğim inşallah hep beraber güzel yerlere geldiğine de şahit oluruz.
Yılın fiyasko hissesini seçseler Hektas ile birincilik için yarışır. Hadi o operasyon yedi de bunun surunmesinin tek nedeni bu satış haberleri.
Geçen sene Aralık ayındaki fiyatlarda neredeyse.
Hisse seçerken cesitlendirme yapmanın ve patron faktörünün ne kadar önemli olduğunu yaşatarak öğretiyor herkese.
https://www.youtube.com/watch?v=63KPIq9umg8
meşhur kahya ve ağa hikayesi... biz bu pohu neden yedik madem her şey eskiye dönecekti ülkede dengeler bozulmadan gitse olmayacak mıydı...
Erdal Sağlam gerçek gazetecilerdendir... eğer yukarıda söyledikleri doğru ise ALARKtaki baskının sebebi anlaşıldı...bir şekilde flamingolar gelecekler ve muhtemelen borsaya gelenler çoğunlukla fonlar olacağı için blue chip hisselere yönelecekler. artık dalia isterse şirketteki payının tamamını satsın alıcı bulacaktır... işin doğrusu bu bozulmuşlukta başka çare de görünmüyor artık... zavallı ülkem yeni acılar çekeceğiz ve gene kendimizi düzeltmek yerine pansumanlarla devam edeceğiz...
Egeen de de patron satışı var. 3 gün bir haftadır tavan çekiyor hala bekliyoruz
tavan a neden vermedi diye . Yada verdiği halde neden gidiyor diye. Kağıt iyi
ise patrona bakmayın. ha Haminine hisse alınmış ha nama hisse satılmış hisse
iyi ise fark etmez. Kaptım gittim . Mal bende Artık satan düşünecek.
Bkz. Ref. Egeen ...
Satan satana, alanın elinde kalıyor. Rezilsin, bizi de rezil ettin. Umarım daha beterini yasarsiniz hissedarlarıni düşünmeyen şirket ortakları.
Haftalık takastan görebildiğim kadarıyla yabancıya ilk 10 alıcının neredeyse tamamı yabancı - yabancıya çalışan aracı kurumlar.
Satıcı da Yatırım Fonları, Yapı Kredi, Info, Garanti, Ziraat, Emeklilik Fonları..
Burada ilginç bir konu daha var... ALGYO ..genelde son çeyrekte değerleme beklentisinden dolayı ciddi hareketler yapardı. Şimdi yıl sonuna kalan günler azaldığı halde burada da anormal bir satış var ve şirketin değeri neredeyse sadece Hillside değerine kadar düşmüş durumda..Buna da göz yumuyorlar. Burası ALGYO topiği değil şeklinde düşünmeyin...bir garip ilişki var gibi...
infoyatirim @yasaryildirimFK @YUNInvest gidin anlaşın @DaliaGarih le 4.3 milyon lotu için, bitirin bu izdirapi,bizlerde yardımcı olalim hatta..koysun bir iki kademeye 4.3 milyon lotu,didikleye didikleye bitirelim o lotlari..info yu da yatirimciyi da rezil etti dalia
X de de yazdim,buraya da yazayim dedim
Böyle bir günde aynı işi yaptığın Enerjisa artmış, holdingler artmış. Yazıklar olsun.