mal talep olmadıgı surece ,fiyatının ne olacagının onemi varmı ?
Döviz fonu Pal, uzun bir süre sonra ilk defa eksi yazdı. Kaçacak mecra kalmadı, işimiz yok bir de cds takip edeceğiz.
35 dolar gibi bir şey çıkarmıştı aracı banka 5000 dolar için.. Aktif para almıyor ama aracı banka(amerika bankası) alıyor.. Aceleniz yoksa bir kaç yerden fiyat alın sonra aktife swift talimatı girin tranferden hemen önce banka sizi ayarıyor ve aracı bankanın istediği ücreti söylüyor onaylarsanız işlem gerçekleşiyor.. Ücreti gönderdiğiniz para içinden kesiyor..
PTT den çekebilirsiniz
Aktifbank daki dolarınızı PTT den çekebilirsiniz
Lufer 120 TL
Firsati degerlendirmek lazim.
En son ne zaman işlem yaptınız bilmiyorum ama, Mayıs ayında bırakın PTT yi , bankadan bile dolar ödeme yapmıyoruz ancak istediğiniz bir başka bankaya bedava swıft yaparız demişlerdi. Bir daha asla işim olmaz dedim ve ilişiğimi kestim.
Arkadaşımız , bankaya '' dövizi elden verin yoksa swıft ücreti ödemeden işlem yapın '' derse karşı bankanın masrafını da almazlar.
akbank 42...32gün....vakıf 41.90....ilk gelen
midas yüzde 4 döviz getirisi taahhüt ediyor fakat bu oran brüt ve elde edilen kar beyana tabi. sıkıntı olmasın.
BOSPOROS kardeşim nasılsın? ben zamanında imar bankası ile ilgili yorum yazan "casual" 2tl seviyesinin altında paramı tamamen dolara gömünce bir daha uğramadım. bir nedenle foruma bakma ihtiyacı hissettim ve sen aklıma geldin. nasılsın sağlığın umarım iyidir, fazla canını sıkıp strese girmeni istemem bilirsin en önemli sağlık sevgiler....
fikir veremem ama ben KKM de bekliyorum... Ama doların ne zaman gideceğini bilemeyiz.. Zaten dolarda enflsyon karşısında eriyor...:) Ama şun bir gerçek yabancı doalrı 40 a yakın istiyor bence ve cari açığı kısmanın tek yolu doların yükselişi... Ki ihracatçıda talep ediyor doları..
Mesele şu doalrı ne zaman serbest bırakacaklar..100 puanlık soru bu.... herkes seçimden sonra faizi reel faiz yapacaklar diyor.. diyorda ozamanda cari açık patlar iyice...ihracat kısılır..
TRY KKM bitmeden dövizi salamazlar...
TRY cilerde KKM den vazgeçmiyor....
Ee geriye ne kaldı !!!!
Çıkıp TRY KKM bitti demekten başka !!!!:plc:
Cari açığı iki türlü azaltırsınız ya katma değeri yüksek ürün satıp, yada enerji maliyetini azaltıp yaparsınız ( ki bu kısa va de imkansız, ) yada dövizin gitmesine izin verisiniz.... Faiz yükselterek bunu yapamazsınız......Hele rezervler bu durumda iken...Yani nasıl düzeltecekler bilemiyorum.. ama sıcak para bulup doları frenleseler bile millet ithalata koşuyor.. Çok zor durum.
-------------------
Bu KKM den önceki şahıs ve şirketlerin döviz mevduatı aslan bir nevi ülke içinde bir kalkandı.... Bu durumu ben olsam KKM'ye değil altına ve değerleri madenlere yönlendirirdim. En azından elin adamının MB sini fonlamazdık..Ama onunda enflasyon etkisi yinede yüksek olurdu.. İş üretime geliyor..üretmedikçe ve ihracatın ithalatını aşmadıkça, cari açık verdikçe çözüm çok zor.
Neyse şeytanı çağırmayalım...:)
.................
Yere seçimlerden sonra.!!!
Havanda su dövenler.!!
Hanyayı konyayı görecek.!!!
2024-2027 döneminde.!!!
Dolar füze.!!!!
Amerkayı tekrar keşfetmeye gerek yok.!!!!
https://bluedollar.net/informal-rate/
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!
Faizlerin bu kadar yüksek olduğu ülkede dolar füze olmaz ,yeter ki ekonomi yönetimine kimse karışmasın,bölgesel riskler çabuk bitsin.Bir de reformlar gelir ise daha iyi olur.
MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Daha önce de yazdım, yazıldı ama tekrar edeyim önce kuru salmaları üstüne de ciddi faiz artışı(en az %75'e çıkması lazım) yapmaları lazım.. Tabi bununla da kalmayıp kamu harcamaları minimuma inmeli.. Maalesef maaş artışları da minimumda tutulmalı.. Cari açık üretim olmadan durmaz.. Ya da enerji ihtiyacını %50 civarında daha yurt içinden karşılaman lazım.. vs vs.. Atıyorum 40 lira çıktı bıraktığında, hemen şok faiz artırımı.. %75 kur durdu.. Ben bu işe kararlıyım gerekirse daha da artırırım diyip gelecek toplantı da bir %5 daha vs.. İhaleler iptal, araçlar satış.....
https://media.makeameme.org/created/delilik-ayn-eyi.jpg
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!
Faiz artışından daha önemli olan yüksek asgari ücret zammının artık sonlanması yılda 1 kez artış yapılmasına geri dönülmesi insanların artık popülizmin sonlandığını görmeleri lazım bu olursa üretici de esnaf da ayağını denk almaya başlar artık ürünlere yüksek zam yaparlarsa talebin olmayacağını anlarlar böylece gelecek enflasyon beklentisi düşmeye başlar ekonominin yarısı psikolojidir ama ben pek ümitli değilim seçim yaklaştıkça anketler ortaya çıktıkça yine popülizm ağır basacaktır sayın şimşek tek başına direnebilir mi emin değilim
Zaten "insanı-fakiri" bitiren kafa budur "ücret artışı olmasın bu enflasyona yansıyor vs" insan denilen canlı işe başlarken aslında bence kötü niyetli değildi.. yani amaç ekonomiyi değil "insanı yaşatmaktı" sonra tıp vs de olduğu gibi insanı yaşatmak yerine devleti, şirketleri, ekonomiyi yaşatmak önemli hale geldi.. basit olarak çok büyük bir holding veya şirketi düşünün amaç oradaki insanların yaşamladından çok "o şirketi yaşatmaktır" şirket ayakta kalınca dolayısıyle şikrette çalışanlarında iyi bir yaşamı olur. işte bu zaman içinde akıl almaz şekilde fakirler -alt gelir gruplarına olumsuz hatta açlık seviyesine gelecek şekilde yansıdı. yani "ekonomiyi ayakta tutarsam insanlarda iyi yaşar " teorisi bana göre çöktü. belli mi olur bir gün geldiğinde muhteşem binalar varken insanlık yeryüzünden silinir. sonra al o binaları müsait ...............