Biz 2024 de buradyız.. Satan satsın.. Düştükçe Garnti verip ARDYZ almaya devam..
Printable View
Biz 2024 de buradyız.. Satan satsın.. Düştükçe Garnti verip ARDYZ almaya devam..
Teknoloji kağıtları düzeltmelerini yapıp yollarına devam ediyorlar.. Sanki ARDYZ de biraz abartı var gibi..52.50 den dönmesini bekliyordum ama ağalar bu işi daha iyi bilir.. Onlar ne derse o..
3 önemli desteğini kırdı. 50.50 desteğinde de tutunamazsa 49.50 de destek var. orada da tutunamazsa 47.20 ler görülebilir. beylikdüzündeki kiracıyı çıkardığım dairemi satlığa çıkardım. 1 milyon piyasa fiyatından aşağı vereceğim. yatıracağım ardyz ye. insanı zorla zengin eder bu şaklabanlar. 3 senede 4 daire parası yaparım.inanıyorum hisseye. bugün kredili işlem yasağı gelir diye bekliyorum
JPMorgan, TCMB'nin faiz oranını Nisan ayında 500 baz puan daha artırarak %50'ye çıkarmasını bekliyor, kurum daha önce faiz artırımı beklemiyordu
3 kea cissi düzeltme yaptı.. Son düzeltme 66 dab 50 ye geldi beldi bir %5 i daha var..ondan sonrasına bakacağız.. Özellikle bilanço erken gelirse o zaman gerçek fiat değerlendirmesi yapılacaktır..Düzeltme derken Mia 30 dan başladığı yolculuğunu 80 e kadar taşıdı..
Alıcılar ve satıcılar eşit hatta alış tarafı daha fazla.. Mal çıkışı yok ancak %9 eksi kapattırmayı başardılar pes doğrusu..
Robotlar özellikle yapı kredi robotu çok fena aşağı çalışıyor..Tabii endekste bunu destekledi..Bu arada Bilanço konusunda uzman olan bir mali müşavire enflasyon muhasebesinin ARDYZ için nasıl etki edeceğini sordum.. Aktifinde menkul gayrımenkul duran varlık olan şirketlerin karları etkilenir dedi. Yani ARDYZ için bir sorun yok..
Bugün 51.50 üzeri kapatmamız iyi olur diye düşünüyorum..
Ortaklar kimseden ses çıkmıyor.. moraller bozuk ..evt 65 TL den 2 günde 50 tl düştük ama daha 2 ay önce 20 tl idik..bilançomuzla beraber ve 2024 yılı kar beklentimizle beraber yine üçlü rakamlara gideceğimize inanıyorum..Kolay değil 10 milyon lot mal geldi 15 günde..Onu sindirmemiz biraz zaman alacak..
şu düşmüş hali bile 3-4 ay önce aldığımda bu kadar sürede beklediğim seviyenin hala çok üzerinde. çok iyi bir marj vermesine rağmen bir lot dahi satmadım. bilanço gelene kadar her düşüşte ufak ufak ekliyorum. 2023 bilançosu beklediğimiz gibi gelirse 2024 bilançosuna kadar yine dokunmayacağım. normalde üç ayda %100 kara geçen kağıdı düşünmeden satarım. burada beklentim farklı. iki yıl beklemek için sabrım var :)
KAP: [ARDYZ CVKMD FONET GEDIK GENIL GRSEL MTRKS SARKY TCELL TKFEN ] BORSA İSTANBUL A.Ş. BIST Pay Endeksleri
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1255051
Dosyalar:
https://www.kap.org.tr/ek-indir/4028...8e0f285ffd2f84
https://www.kap.org.tr/ek-indir/4028...8e0f28600a2f85
BIST Pay Endeksleri 2024-03-05
2023 yıl sonu net kar beklentilerini burada paylaşalım bakalaım hangi arkadaş gerçeğe en yakın rakamı tahmin edece..Benim tahminim 600 milyar net kar geleceği..%5 artı eksi olabilir..
Bgün sanki 50 üzeri kapatırız gibi bir his var içimde hayırlısı..
sayın balina ile tahminimiz örtüşüyor. ben de 600 bekliyorum. farklı olması açısından 580 diyeyim. %5 sapma.
ziraat ZPE (katılım) fonunda ARDYZ'nin yoğunluğu 2.9%'dan 3.46%'ya çıkmış. ziraatin ZJL( bist 100 dışı) fonunda ise indesin ardından %5.71 ile ikinci sırada. Hedefteki fonların dağılımı açıklanmadı
Merhabalar. İnşallah çok daha fazla düşmez ama endeksle beraber ben de düşeceğim derse 50 günlük üssel ortalamaya değebilir diye düşünüyorum. Şahsen gelirse eklerim.ytd.
artık önemli desteklerinden 7 tanesini kırdı. hissenin en önemli desteği dolar bazlı 43.40. oralara kadar inmesi muhtemel. orayı da kırarsa artık kabus gibi. söylemek istemiyorum.Allah belasını versin.
Kapanış th-ahminim 47.52
Düzeltmenin tadı kaçtı
Endeks düşmüyor görünüyor ama yan tahtaların düşüşü müthiş,,yılbaşında beri 2 ayda önemli primler yaptılar,düşüş aslında normal.
Bir Allah'ın kulu da çıkıp 06.02.2024 günü 47,52 de gap kaldı yazmadı. Hangi desteklermiş o kırdığı destekler.... Teknik analiz konularında topic çok zayıf. Ha sen neden yazmadın derseniz. Yazdıkta ne oldu bir teşekkür bile edilmiyor....
43.30 son destek. orayı da kırarsa dediğim gibi dipsiz kuyu. Bu karaktersiz tahta yapıcı şunu demek istiyor. tüm mallarınızı elinzden almadan götürmem hisseyi. ben mesajları alma konusunda çok yetenekliyim. 55 deki desteğini kırdığı zaman huralara geleceğinden emindim ama inat konusunda heykeli dikilecek bir tip olduğundan ben de o kuş beyinli speğe şunu diyorum ki ben bu hissede 5 yıl bekleyeceğim. sen bekleyebilecek misin.beylikdüzündeki dairemi satlığa çıkarmıştım. fiyatta 1 milyon indirim yaptım. muhtemel alıcı ile aramızda 120 bin kaldı. sanırım anlaşacağız satıp buralardan hisse alacağım. boşuna dememişler borsa akılsızların akıllılara para kazandırdığı bir arenadır
Hesaplayamadiğımız olay, bilişim sektörü topyekun bir hareket çekti ve şimdi düzeltmesini yapıyor.
O sebeple sektör durulmadan Ardyz de dönüş şimdilik zor görünüyor.
SM-M515F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Aynısı olacaktır diyemem ama kfein, smart, atatp gibi kağıtlar ilk çıkışlarından sonra endeksin düşüşe geçtiği zamanlar yani kasım sonu ve aralıkta %30 civarlarında bir düzeltmeye girmişler ve sonra yollarına devam etmişler. Ayrıca kendi hikayeleri olabilir. Ben hissenin benzer bir süreçte olduğunu ve yoluna devam edeceğini düşünüyor ve umut ediyorum.ytd.
Hiç tahmin edemeyeceğimiz bir noktaya geldik.. Bu düzeltme değilki..Böyle düzeltme mi olur..Bugün endeks kapanışı yine %1 üzeri olabilir.. DEstek 8500 galiba..
Herkesin kendi vadesi ve beklentisine göre bu işler değişir. Ekimin başında 17 olan kağıt şubatın sonunda 65 i görmüş yarısını düzeltse 40-41 eder bu.
Şimdilik tam da 50 günlükten tepki verdi yani tabandan ama gerisini görelim bakalım.
Hiç etkilenmiyor demek yanlış olur. Digerleri kadar etkilenmiyor demek lazım.
Genel olarak parasal olmayan varliklari, parasal varliklarindan fazla olanlar negatif etkileniyor. Tersi durumdada pozitif etkileniyor.
Tabi bu varlıkların ne zaman edinildigi de önemli.
Ardyz nin parasal varliklari parasal olmayan varliklarindan fazla, doğal olarak bir miktar negatif etki olacak.
Belli bir satıcı var mı arkadaşlar, fonlar mı çıkış yapıyor acaba? Haftalık alan satan paylaşabilir misiniz
Bu arada tüm kalemler gibi cirolarda enflasyona endeksleneniyor. Gelen bilancolara bakin son çeyrekte cirolar hepsinde fırlamış.
Ardyz nin cirosu zaten 4.ceyreklerde katliyor üstüne birde enflasyon muhasebesi eklenince bayağı bir artış olacak.