En düşük memur maaşı 1.500 doları, bu eşşek çekmez yığılır kalır.
Printable View
En düşük memur maaşı 1.500 doları, bu eşşek çekmez yığılır kalır.
İhracat ve ithalat olarak bakarsak. Kur yerinden ığranmıyor. Bu durumda sanayi ihracat yapmak için fabrika mi kurar yoksa ithalat yapmak için firma mi kurar. Ya da ülkeye giren para yatırıma mi girmiş faize mi. Ben ilk bombayı turizm den bekliyorum. Bakalım yeni ekonomi modeli turizmin mk.
Abi benim ne kadar yaşayacağım belli değil. Zaten yaş ilerlerse benim için hayat zorlaşır sağlık sebepleri yüzünden. Ben sağlığımda çocuklara üç beş ne yaparsam onun derdindeyim. Düğünü yaptık oğlana arabayı da aldık. Bir daha kumara gerek yok. Borsayı bu ay bırakacam şimdilik. Sonbahar da dönerim. Bu arada benim stoklarda A dan Z temizlik malzemelerinde 2 yıllık gibi stok yapmışım. 10 TL ye aldığım banyo sabunu 100 TL olmuş bim de.
Ben ihl mezunu olarak yetkim olsa ilk yapacağım imam müezzin sayısını %90 azaltmak, muhtarlığı kaldırmak, şoförlük ve odacı sayısını azaltmak olur. Diyanet 210 bin muhtar 50 bin, 100 bin şoför, 100 bin de sekreter odacı çıkar en az. Bankamatikler var 1 milyonu buluruz Total. Al sana 1 trilyon tasarruf. Daha üç beş maaşlara el atmadım. Akp de görev alanlar bir yerden maaş almadan mı partiye çalışıyor.
Çok sıkıntılı olan yer üniversite eğitimi. Şuan 7 milyon dan fazla öğrenci var. Lise ve ortaöğretim 13 milyon. Ülkenin 20 milyonu okuyor. 30 milyonu kadın bunların az miktarda çalışan var. 15 milyon emekli 30 milyon çalışan varmış kaçak göçmenler ve kayıtlı ensarlar hariç. Emeklilerin %50 den fazlası bir şekilde çalışıyor.
Ben umudumu kaybettim sebebi ise plan program yok ezbere gidiyoruz. Az önce okuduğum haber de bunu doğruluyor. Güneş paneli enerjisi üretimi için kurulan fabrika ülke ihtiyacının 10 katından fazla. Bunların hepsi teşvik almış. Ya kardeşim ülkenin ihtiyacı ne kadar üretim kapasitesi ne kadar yeter hiç mi hesap kitap yapmıyorsunuz. Birde bu panel hammaddelerinin bazıları çabuk bozulan bir maddeymiş 25 yıl ömrü var diye kurduğun sistem 2-3 yıl sonra bozulursa ne olacak. Muhtemelen ülke yine bir gün elektriksiz kalacak. Tabi bunun en başında liyakatsiz kadro var. Baştan aşağı böyle dolmuş devlet.
İlk önce sahte diplomalı Fetö nün adamları Kamunun 1 lot hissesi olan yerlere bile çöktüler...Çökülenlerden biri de benim...Sonra Hoca Efendi Fetö oldu ; Fetöden boşalan yerlere Derin devlet ve Cemaatler çöktü...
İş bilen değil para kazandıranlara koltuklar verildi...Sistemi nereden kopyaladıklarını söylemeyeyim.Muhalifler alınır a.q...
9 aydır çekilen zaman zaman ağırlaşan hastalık için randevu alınır muayene sonuçu hekim ben ilaça karşıyım bağımlılık yapar bol su için geçer der . Tahlil sonucu da enabıza düşmedi ki ne gördü de öyle dedi bilemiyorum zaten en zor alınan bir bölümde olması cabası zaten .
Sağlık sektörü mafiş olmuş durumda tahlil sonucu yok doktora 16 gün sonraya randevu alırdın su iç geçer der .
Bence Lise mezunu whatsup ,tiktok, face ,x gibi sosyal medyada zaman geçiren ile örgü örenlere bu maaşlar az bile , olması gereken değer en az 2500USD + mesai ile 3000 USD verilmelidir....CHP belediyeleride temizlik işçileri başta olmak üzere tüm işçilere 4500 usd+ mesai ücreti ödemelidir...:kahkah:
Yurt içinde 2021'de emekli aylığı ile 3.45 kurban kesebilen, 2024'te 1.11 kurban kesebiliyor
Bu sorunun ne bütçede para olup olmamasıyla ne de eyt ile ilgisi var. Emekli, daha fazlasını istemiyor, sadece 3 yılda kendisinden çalınanları geri istiyor.
https://x.com/guvsak/status/1801893117240443089
Biz Emekli sevmiyoruz Çünkü onlar Prim ödemişler veya ödüyorlar;
Prim ödemesi yapmayan Memur ve yap-işletcilere aşığız...Parayı onlara vereceğiz....Öyle tavandan prim öde emeklilikte yan gel yat falan olmaz...Emekli dediğin evinde oturup 2 somun ile bir paket makarna yiyecek...Canı tatil çektiyse 8 Kişilik ranzalı Öğrenci yurtlarımız var ; yol parası bulabilirse orada tatil yapabilir :kahkah:
İcra müdürü, mübaşir, avukat... Antalya Adliyesi'nde rüşvet operasyonunda 4 tutuklama.
Antalya Adliyesi'ne yönelik düzenlenen rüşvet operasyonunda gözaltına alınan icra müdürü Ferda Sazlı Ürker, icra müdür yardımcısı Hakan Kalkan, mübaşir Tuncay Çiçek ile Mehmet Emre Kulaç tutuklanarak cezaevine gönderildi. Soruşturma dosyasında, sanıkların delilleri yok etme ve gizleme şüpheleri oluştuğu belirtildi.
https://www.cumhuriyet.com.tr/turkiy...ource=Anasayfa
Acaba o cezaevinde klima varmidir, yoksa felaket.
Dünyanın en büyük lastik üreticilerinden Goodyear, İzmit fabrikasında üretimi 1 Haziran itibarıyla durdurdu.
Fabrika yetkilileri siparişlerin azalması nedeniyle üretime ara verildiğini belirtirken çalışan 430 işçi zorunlu yıllık izne çıkarıldı.
https://www.cumhuriyet.com.tr/ekonom...ource=Anasayfa
İngiliz bunuda başardı.
500 ve 1000 Tl basmamakda direnmeler sonrası ATM lerde para kalmamış iddia ediliyor.
Bu bayram piyasada büyük bir nakit krizi muhtemel gözüküyor.
https://eksisozluk.com/15-haziran-20...7928?a=popular
Ben sağlıkçıyim. Gördüğüm öyle uzman Dr var ki. Adam uzmanlığı nasıl almış hayret ediyorum. O kadar beyin cerrahi var. Bel fıtığı ameliyatı yaparlar. Çoğunun yaptığı ameliyattan haberim olmaz. Çalıştığım hastaneye bir beyin cerrahi geldi adamın her yaptığı ameliyatta bizim kan stoğu patlıyordu. Adamın yaptığı ameliyatta canını kurtaranlar şanslı bence. Adamda nasıl bir beceri varsa hastanın şortunu kesiyor. Bu adam çalışırken gece gözüme uyku girmezdi. Yarın ki ameliyatta ne halt yiyecek diye. Adam bütün kan kullanım istatistiklerini alt üst ediyordu. Bundan sonra kaliteli uzman Dr da zor yetişir eğer kafası eli iyi çalışır kendi kendine beceri tecrübe kazanırsa öyle olur. Bazı tıp fakültelerinin hastanesi yok. Mesela konya kto tıp fakültesi hastanesi yok. O öğrenci öğrenmek için önce hoca bulacak. Yeni uzmanı öğretim görevlisi yapıyorlar hoca bulamazsa.
https://resmim.net/cdn/2024/06/15/fc7RbF.jpg
Bu vergi eskiden uygulanmıştı, şimdi yeniden getiriliyor hiç ayrıntı bulamadım.
Tahminimce asgari 12.500 gayme vergi zorunlu olacak.
Gece bunu anlatmaya çalıştım bütçe 12 trilyoncuk gelir bence 5-6 trilyon da kalır. Emmi dayı çocuklarını doldurmuş bütçe maaşa yetmiyor. Birde eyt bombası 43 yaşında ki genç de emekli oldu emekliliğine 1-2 yıl kalan 50 yaş civarındakiler de emekli oldu. Sonra mıctı Cafer bez ara.
Çay ocağındayım birini gördüm içim parçalandı. Arkadaş görme engelli. Ailesi terk etmiş. Bir dükkan da kendisi tek başına kalıyor. Engelli maaşı var sadece 5000 den az. Bununla ilgilensek ben biraz gönderdim ağladı. Durumu olan arkadaşlar buna yardım edebilir ara sıra.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu nun (BDDK) verilerine göre, yılbaşından bu yana toplam kredi borcu tutarı 2 trilyona yaklaşarak rekor kırdı. Toplam kredi borcu 1-7 Haziran haftasında ise 13,5 trilyon liraya yükseldi.
https://www.karar.com/ekonomi-haberl...rilyon-1871355
Iletisim hatasi dediler, servent transferi yaptilar.
https://www.youtube.com/watch?v=yP5KB0ppy2k
Vakit ayirip izleyin bence. Cok onemli bilgiler veriyor.
Sen değerli bir forumdaşsın fakat Kullandığın ağız zaman zaman TAK Parti ile aynı...İnsanları 50-55 de emekli eden sistem birden 43 yaşındakini de emekli ederek ne kadar adaletsiz olduğunu gösterdi...Uzun vade de ise 43 yaşında adamı emekli ederek sistemin yükünü artırmış oluyorsun....
SGK sisteminde bizim primler hiç edildiğinden ponzi sistemi devrede..Şimdilik Ponzide gelir gideri karşıladığından bunun Merkezi Bütçeye maliyeti sıfırdır...Israrla bunu algılamak istemiyorsun...:plc:
Su an yatirimci sayisi 8.3 Milyon, bir arkadasim bu sayinin onumuzdeki yil 15 Milyon hesaba cikacagini soyledi ama ben katilmiyorum,yalniz bu sayinin 6 Milyon'u al-sat yapiyor.
Isik OKTE.
https://www.youtube.com/watch?v=yP5KB0ppy2k
Abi ben akp ye oy verdi diye babamla gırtlakt gırtlağa geldim. Bir iki kişi hariç akp ye oy veren adama selâm vermem. Ben gerçekleri olacakları yazıyorum. Ona göre herkes gardını alsın diye. Ben RTE ye güvenip yatsam bugün cami önünde dilenirdim. Ayhan başkan biliyor benim yaptıklarımı. O bir kere olur belki ama ben beş parasızken kredi kartı nakit avans ile düğün yapıp araba aldım.
https://youtu.be/NYjd7eJphsA?si=d4qpN6bFJ45kPAmf
Konyalı dedik ya algılamaları geç olur, 15 saniyede trenin geldiğini anlarlar.:yes:
Örneğin Yunan polisi sınırın geçilmeyeceğini, bu Konyalı arkadaşa lisanı münasip ile anlatmışlardı.:kahkah:
Abi sen iddia etmiyormusun rte kuruş vermez diye. Bende bunun Finansal olarak anlatıyorum. Akp varken emeklinin yüzünün gülmesi ihtimali trilyon da sıfır. Adam ülkenin MK biz bundan birşey bekliyoruz. Daha bu gidince göreceğiz asıl gerçek hesabı, halının altındakileri. Dünya da eşi benzeri görülmemiş yolsuzluk usulsüzlük dolandırıcılık vs aklına ne gelirse hepsi bir gün ortaya çıkacak.
Ahmet abi olmayınca millet saracak birini arıyor. Parayı rte verecek de ben mi engelliyorum. En altta olan benim dayağı ben yiyorum hale bak. Çoğunuzun benimle mukayese edince siz cennette ben cehennem de yaşıyorum birde hedef tahtası oldum. Hedef ben miyim abi.
Hic biri ortaya cikmaz, Demirel'de, Mesut YILMAZ'da, Tansu'da ortaya cikti mi ?
Burada anlaman gereken konu EYT'lilere karsi surekli tavir alman.
EYT'nin acilimi, emeklilikte yasa takilanlar.
Bu adamlar calisirken, yolun yarisinda kanunu degistirmissin, adamin bekleme suresini artirmis, emekli etmemissin, adamlar bu haklarina kavustu, hepsi bu, senin ise sanki bu arkadaslar emekli edilmese, kalan SGK emeklisi daha fazla maas alirdi gibi bir varsayimin var.
Daha fazla maas alamazdi, arada bir artan varsa, onu bunlar calardi.
Bunu anlarsan belki bu EYT'lileri daha az doversin.
Emeklilikte calisma suresini artirabilirsin.
Ancak bunu yapmanin bir usulu var.
Kanunu Mecliste degistirirsin ve dersin ki, 1 Temmuz 2024 tarihinden sonra is'e girecek olanlar, 65 yasinda emekli olacak.
Oylanir gecer, yasalasir.
Ama mac oynanirken gecmise dogru kazanilmis haklari degistirirsen insanlar magdur olur.
EYT'den bana bile 18 ay girdi, 25 yıl tam prim ödememe BAĞ-GUR kanununda açık bir şekilde tam 9 bin gün prim ödeyen emekli olur yazmasına rağmen.
EYT yasası 8 Eylül 1999 o gün işe giren bile 2023 yılında 24 yıllık sigortalıydı.
EYT yasası çıktığında ben 14 yıldır BAĞ-GUR ödüyordum.