Bi eggub değil sn keko:) vinçsiz bu. İş Hacmi 2 katına çıkmaz Pazar payı belli, ama kar artışı muazzam.
Printable View
Bi eggub değil sn keko:) vinçsiz bu. İş Hacmi 2 katına çıkmaz Pazar payı belli, ama kar artışı muazzam.
Akgrt sigorta alanının en riskli bölümü olan araç sigorta alanı ağırlıklı çalışıyor.o nedenle oldum olası sektöründeki diğer firmalara göre hep ucuz fiyatlanıyor. Bu yıl ki 6 aylık karın yüksek gelmesinde Nisan Mayıs daki lock up dönemindeki hasarsızlığın etkisi fazla. O nedenle 2.çeyrek kadar iddalı kar gelmeme ihtimali var.Ancak benimde her zaman beğendiğim ve temettü politikası güzel bir şirkettir. Bence dediğim gibi sektörde en ucuz fiyatlanan firma olsa da değeri de bu olmamalı.
Ülkemizin yatırım ortamı ve riskleri nedeniyle borsamızın fk ları artık eskisi gibi yüksek olmuyor maalesef.
Düşük sermayeli spekülatif hisselerdeki hareketleri kapsam dışına alırsak ülke borsamız 2013 den beri fk olarak düşük fiyatlanıyor.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
İsmen ederine doğru hareket etmeye başladı.
Aynı başarıyı Ak Sigortada da bekliyorum.
Temettü konusunda harika bir şirket her portföyde bulunması gereken bir şirket.
Büyüme desen var, temettü desen tatmin edici derecede nerdeyse enflasyon oranında...
Bu fk larda böyle kârlı şirket bulmak zor.
Herkese hayırlı akşamlar ortaklar [emoji4]
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bütün sigorra şirketlerinin en riskli alanı araç sigorta değil mi sn pit? Ansgr full jet sigortası yaomıyorsur herhalde. Lakin akgrt piyasads marka algısı yüksek, güven veren sorun çıkarmayan bir şirket. 30 milyon usd de araç kaskoları için para ayıran bir şirket. Bence doğru yerdeyiz, piyasa acımasızca fiyatlıyor ve sektör bakir.
zaten bende artan kara baktığımda ve hissenin fiyatına baktığımda çok şaşırdım...bu hisse bir çeşit emeklilik hissesi...her yıl temettünü al ve şirketin de büyümesinden faydalan...görüntü öyle...yalnız bu hisse teknik olarak da çok sıkıştı...
https://i.hizliresim.com/IQEXjC.jpg
Piyasa bist i acımasızca fiyatlıyor maalesef.holdingler 3-4 fk larda fiyatlanıyor,bankaları hiç demiyorum bile.
Herşeye rağmen daha önce dediğim gibi akgrt yi bende iskontolu buluyorum. Yılsonu bilançoya doğru daha netleşir. Ancak umarım temettü kısıtlaması 2021 de devam etmez...
geçen yıl son çeyrekte en yüksek karı yapmış...son üç yılda ise karının %54-58 lik bir kısmı ikinci yarıyılda gerçekleşmiş...o yüzden de 2020 yılı için hesapladığım 586 milyonluk kar makuldur ve bu güne kadar bu şekilde hesapladığım kar tahminleri de çok az yanıldı...ben yanılma payı olarak en fazla artı veya eksi 25 milyon diyorum...
kalan iki çeyrekten 300 milyon kar çıkarırsa zaten tahminlerimiz gerçekleşecektir...bu aralar aksigorta fk 5 ten fiyatlanıyor,tursg ise fk 6 lardan ,ray sigorta ise fk sı uçmuş...öyle bir kar gelirse şu anki 5 fk dan bile hesaplanırsa 586*5=2,930 milyar piyasa değeri ( ki zaten şirketin devlet tahvillerinde 2,5 milyar tl sinin olduğunu söylenmiş geçmiş topik sayfalarında ) ortaya çıkar ve bunu da ödenmiş sermayeye böldüğümüzde /306 =9,57 tl lik fiyat ortaya çıkıyor...
fk 7 aslında makul bir seviyedir ki o miktarda da hissenin fiyatı 13 civarı çıkıyor...tursg gibi fk 6 dan hesaplanırsa o vakit de 11,5 tl lik borsa fiyatı ortaya çıkıyor...
önümüzdeki aylarda dövizde çıkışlar bekleniyor...endekste ise düşüşler..böyle bir ortamda sigortalar düzeltmelerini bitirmiş ve yeni yeni atak yapmaya başladığı bir ortamda kendini buluverir...özelikle aksigorta teknik olarak çok sıkışmış..bu tür sıkışmalar ardından büyük patlamalar oluştururlar...benim tahminim artık eylül ayının sonundan itibaren üçüncü çeyrek beklentileri satın alınmaya başlanacak..bu teknik ile bu kar ile aksigortanın prim yapmaması mümkün görünmüyor...kişisel görüşüm 10,00-13,00 aralıklarını üçüncü çeyrek verileri gelmeden hemen önce göreceği şeklindedir..
temetü kısıtlaması bitiyor dostum..öyle bir açıklamayı hatırlıyorum..dediğin hisselerin çıkmamasının bir nedeni de o hisselerin çok derinlikli olmasıdır...ayrıca o hisselerin bir çoğu bist 30 hissesi..bu hisselerde açığa satış vardı bu yüzden de baskılar had safhada idi...bu baskı olduğu için yılbaşından beridir borsaya giren 2 milyona yakın yatırımcı o hisselere bulaşmadılar...çünkü bu yatırımcı gurubu risk alıp çok kazanmak istiyordu..
1 ekimden sonra bist-30 dışındaki hisselere gelecek açığa satış uygulaması , temelsiz çıkan o hisselere satış getirecektir...işte 2 milyon yatırımcı o hisselerde darbe almaya başladığında ister istemez güvenli liman arayışına gireceklerdir..güvenli limanlar da temeli sağlam olan ve hala ederinin altında olan hisseler olacaktır....işte bahsetiğin hisseler bu süreçte canlanacaklardır..
2 milyon yeni yatırımcı ise 1-2 yıl içinde alacakları darbeler ile sayıları çok azalacak...tahminen 1 milyona düşerler..zaten bist yönetimi biraz da bu yatırımcıları terbiye etmek amacı ile açığa satış kuralını getirdi...yoksa değeri çok uçuk rakamlara giden hisseler çoğalacaktı..bist yönetimi bu kadar itibar kaybını göze alamadı..
https://www.bloomberght.com/konuk/vi...smeyecek/63388
Bir katkıda benden olsun, ben dinlemiştim, dinlemeyenlerin işine yarar.
Söyleşi 5 martta gerçekleşmiş oysa 16 martta türkiyede ilk korona vakalarının görüldüğü açıklandı..sonrasında da malumunuz herşey çok değişti...beklediği büyüme rakamlar çok aşıldı..çünkü pandemi ile birlikte çok şey değişti...
ama şimdi videoya baktığımda çok güzel bilgiler görüyorum..sektörün üzerinde büyüme rakamları oluşmuş 2019 yılında....2020 yılına baktığımızda bunun devam ettiği görülüyor...
videoda bir ilginç nokta da şu 5 mart tarihinde gerçekleşmiş söyleşi ..söyleşinin ilk dakikalarında ekranda aksigortanın fiyatı görünüyor 6,68 da...yani daha 7 ay önceki fiyatı bile o civardaymış..oysa geçen sürede hisseler 3-5 kat arttılar..
videoda yetkili pazar paylarının arttığını ve sektör üstü bir performans sergilediklerini rakamlar ile açıklıyor..bu sektörü pek tanımadan bir önceki yorumlarımda aksigortanın tahvillere koyduğu nakitten söz ettim...meğer aksigortanın 2019 yılındaki gelirlerinin %70 i finansal gelirlerden oluşuyormuş (devlet tahvili..v.b ) %30 da sigorta gelirlerinden oluşuyormuş...
2020 yılında faizlerin düşmesini öngörerek finansal gelir kayıplarını telafi etmek için sigortacılık karını artırmaya yoğunlaşmışlar...bu yıl gelen rekor karlar faizlerin düşük olduğu bir ortamda gelmiş..demek ki faizler arttığında artan piyasa payları ile birlikte karları daha da yükselecek...döviz çıktıkça enflasyon artar, enflasyon arttıkça da faizler artar...faizler arttıkça da aksigortanın karı artar..
sigorta şirketlerinin faiz ile bu kadar içli dışlı olmaları pek hoşuma gitmiyor...benim yatırım anlayışımdan dolayı...ama faize sıcak bakanlar için aksigorta bayağı güzel hisse..
İnşallah dediğiniz gibi olur yılsonu kr sn. Keko. Ancak pandemide 1.q 90 iken birden 148 milyona çıktı 2.q. pandemi etksi araç hasar azalmadı diye herkes bilir.işte son 2 q. Böyle bir performans umarım olur. Ben muhafazakarca yaklaşıyorum, 500 üstünü kimi bankalar açıklamıyor.
videodan bir şey daha anlıyoruz ev ve otomobil satışları sigorta şirketlerini olumlu etkiliyor...bu yıl haziran ,temmuz ve ağustos aylarında rekor ev satışları oldu...otomobilden ise haberim yok ama sanki onlar da çok satıldı...bu durumda üçüncü çeyrek karı da çok güzel gelebilir..
merkez bankası malum geçen gün 200 baz faiz de artırdı..bundan sonraki süreçte daha da artıracak görünüyor..
böylece dördüncü çeyreklerde finansal gelirleri ile beraber sigortacılık sektöründe kapmış olduğu pazar payı ile beraber güzel bilançoların devamı gelecek görünüyor...aksigortanın yönetimi çok dinamik görünüyorlar...zaten bu yüzden de sürekli agresif büyümüşler...
hisse temel ve teknik yönden bayağı uygun görünüyor...yalnız faizden para kazanması benim hoşuma gitmedi...bu hisse üçüncü çeyrek verilerinin açıklanma arafesinde rahatlıkla 10,00-13,00 civarlarını görür kanaatindeyim...
aksigorta fk 4,9 ...anadolu sigorta fk 7....tursg fk 6...tabi bu rakamlar sigorta sektörü bu aralar düzeltme sürecinde olduğu için oluşan rakamlardır...ama yine de oluşan rakamlardan görüldüğü üzere fk 7 bu sektör için ne pahalı nede ucuz bir rasyodur..
buna istinaden hesap yaptığımda ben borsadaki fiyatının 10-13 tl olması gerektiğini düşünüyorum...
temettü miktarı da galiba sürekli dağıtılabilir karın %80 i olmuş bu güne kadar...eğer bu yılın sonunda 586 milyon kar yapar ise ve ....bunun da %80 i ni dağıtır ise 468 milyon dağıtacak demektir...buda hisse başına bürüt 1,5 tl demektir..(yanlışım varsa düzeltin dostlar )
bu durumda hissenin fiyatının da söylediğim aralıklara gitmesi gerekiyor diyor mantık...
https://www.youtube.com/watch?v=ngwBRSWnrrY
burda aksigorta ve anadolu hayat hisselerinin temettü verimi karşılaştırılmış...aksigorta karının %90 nını dağıtıyormuş..
Evet haklısınız sn keko. Ama bu iş öyle bir işki, o kadar para kazanmışlarki bu durum çıkmış diyebiliriz. Şöyle düşünün eggub 10 sene temettü dağıtmamış kasada 1 milyar nakit olsun, kendisi ort 100 milyon kazanıyor ama devlet tahvilinden 130 milyon geliyor mesela. Buda aynen öyle sonuçta 3 milyar prim üreten bir şirket. Yada kozal kasada 5.5 milyar nakit var, karın 600 700 milyonu zaten katılım faizinden geliyor tıko. Şu an zaten kar dağıtamıyor sahiplik sorunundan dolayı. Yani kozal 2 sene böyle gitse altın çıkarmaktan çok katılımdan para kazanacak
Bu işin bencesi olmaz ya
sigorta sektörünü hemen hemen bankacılık sektörüyle eş değer görüyorum
günümüz alimleri kredi kullanmaya zaruret karşısında cevaz verip caizdir diyebiliyorlar
malum enflasyonist ortamda kimse kimseye borç para veremiyor, doğrusu bir yakınından tl olarak borç almayı da caiz görmüyorum
alan kişi karlı borcu veren kişi mağdur oluyor
yıllar önce bir yakınıma elimde olan doları bozdurup borç vermiştim, para bana geri döndüğünde 1/4 dolar ancak alabilecek durumdaydı oda yanlış, maaşımla kıyasladığmda da daha vahim sonuçtu.
Ayrıca röpörtajda yakın gelecekte temettü ödeneceğinide söylüyor, sanırım o gördüğünüz fiyat temettü den önceki fiyat
hisselerdeki prime göre bir şey ifade etmez.
helal olsun kekocan
ölmüş topiklere can getiriyorsun.
anladım dostum çok güzel açıkladın...sigorta şirketleri sigorta primlerini bir şekilde bir yerde tutarak değerlendiriyor ve bir gelir elde ediyor...hissenin tekniği çok güzel...dediğim gibi 7,50 nin üzerinde kaldığı sürece yukarı fırlaması an meselesi...yalnız ilgiç bir şekilde hisseyi de dar bir aralıkta tutmayı başarabiliyorlar...bunu nasıl başarıyorlar anlayamadım..
önümüzdeki 3 ayda unutulmuş bist 30 hisseleri ve aksigorta gibi kaliteli hisselere ilgi artacaktır...çünkü yan hisselere açığa satış kuralı geldi..bunlarda baskı had safhaya ulaşacak...şimdiye kadar o tür hisselerden günde en az 20 tanesi tavan yapıyordu önümüzdeki aylarda tam tersi olacak..en az o miktarda taban olacaklar...
bu süreçte söylediğim kaliteli hisselere dönüşler olacak...
topiğe gelince ben tek başıma bir hiçim burayı güzelleştirenler hepimiziz...sizlerin de katkılarını inkar etmek mümkün değildir..
düz mantık düşünürsek;
kredi faizleri arttığında konut ve araç alımlarında durgunluk yaşanır..(şirket devlet tahvillerine yaptığı yatırımla bu durguluğun karlılık etisini azaltıyor)
faizler düştüğünde de zaten kendi işinde işler yolunda gidiyor..
bence güzel yönetim..
benzer şeyler oluyor...her türlü kazanmasını yolunu buluyorlar...işin en güzel yanı aksigortanın piyasadaki payının artmasıdır...hem agresif büyüyor hem de piyasadaki yerini güçlendiriyor...biraz da sabancıların olmasının verdiği bir güven var sanırım...bir de şirket çok yenilikçi...teknolojiyi çok iyi kullanmasını biliyor...mesela müşteri geldiğinde yapay zekalı programları riskleri ortaya döküp müşteriye ödeme planı çıkarıyor...
şirketteki bu büyüme potansiyelini geçmişte aselsanı incelerken görmüştüm....onda da her yıl %50-70 aralığında büyümeler vardı...geçen yıl aksigorta da %60 kar büyümesi yaşamış ,görünütüye bakarsak bu yıl da benzer bir büyüme olacak...
https://www.turkishbulls.com/SignalP...r&Ticker=AKGRT
Sinyal DurumuSistemimiz bugün bir SENETTE KAL sinyali verdi. Önceki AL tavsiyesi 2 gün önce 23.09.2020 tarihinde hisse senedi fiyatı 7,3200 iken yapılmıştı. O zamandan beri AKGRT %+0,96 yükseldi.Piyasa GörünümüRahatlayabilirsiniz, çünkü SENETTE KAL pozisyonumuz kuşkuya yer vermeyecek kadar sağlam gözüküyor. Piyasanın gidişatı henüz bu senedi almanın isabeti konusunda ciddi bir şüphe oluşturmuyor. devamı...
turkısbuuls sitesi de senette kal demiş....:kahkah: bu sitenin de başarı oranı fena değil...son 15 tavsiyesinden 4 ü tutmamış....11 tanesini tutturmuş..:kahkah: ne demişler fala inanma ama falsız da kalma...
şaka bir yana mum formasyonunu hakkıyla yapabilen birisi önemli başarılar elde edebiliyor..çünkü gerçeklik payı çok yüksek..
Bu başlığı şu anda 1 kişi okumaktadır. (1 üye ve 0 ziyaretçi)
keko
:kahkah: :kahkah: :kahkah: keko tek başına speğe karşı...bu filmi sakın kaçırmayın..
bolinger direncini yukarı kırmak üzere...kırarsa uzun bir süredir düzeltme sürecinde olduğu ve bu sürede de yatay olduğu için çıkışı agresif olacaktır...zaten temel ederi tahminlerime göre 10-13 seviyeleridir...3 aylık bir sabırdan sonra o aralıklarının görüleceğini düşünüyorum....tabi bunları kendi bilgi ve tecrübelerime göre söylüyorum...
Sn keko Ege gübre sattınız mi
temettü verimliliğinde ısyat tan sonra borsada ikinciydi önceki yıllarda...şimdi ne durumdadır bilmiyorum...ama eğer tahmin ettiğim gibi bu yıl sonunda 586 milyon kar yapsa ?? ve bunun da her zaman yaptığı gibi %90 nını dağıtırsa ?? bu yıl temettü şampiyonu olabilir...yatırımcıları da büyük keyif alır..
önümüzdeki günlerde endeks negatif olsa dahi sigorta sektörü düzeltmesinin sonlarına gelip tepki verme sürecinde olduğu için endeksten pozitif ayrışmasını bekliyorum..bu yönden endeksin güvenli limanı özelliğini kazanacağını tahmin ediyorum...yani kısacası endeksten pozitif ayrışmasını bekliyorum...bakalım bu tahminlerim tutacak mı ??
Başlığa ait bilgiler
Bu başlığı şu anda 4 kişi okumaktadır. (2 üye ve 2 ziyaretçi)
batu34, keko
Bu başlıgı sadece ikimiz okuyorsak bunun bir anlamı var mı ?
Bu hissenin sakinleri nerede herkes satmış galiba :notr:
Batuhan