https://i.hizliresim.com/1g5JWp.png
Printable View
https://twitter.com/ditasdogan?lang=tr
https://i.hizliresim.com/ERoPvg.png
Mekatronik Mühendisleri Ne İş Yapar ?
Mekatronik Mühendisliğinin uygulama ve çalışma alanları ise oldukça geniştir. Sağlık Robotları, Tarım Robotları, Otomotiv Endüstrisi, Mikro Elektromekanik Sistemler (MEMS), Uçan Robotlar, Robot Görme, Endüstriyel Otomasyon, Akıllı Silah ve Silah Sistemleri, Mikro Robotlar, Gezer Robotlar ve Endüstriyel Robot Kollar Mekatronik Mühendisliğinin uygulama alanlarıdır.
Çalışma alanlarına yönelik bazı örnekler vermek gerekir ise;
NC, CNC, AC vb. tezgahlar, hızlı prototip üretim tezgahları ve benzeri otomatik üretim tezgahları,
Araçlarda hava yastığı güvenlik sistemleri, ABS fren sistemleri, uzaktan kumandalı kapı kilitleri, sürüş ve seyir denetimi, ve güç sistemleri denetimi, yolcu güvenlik sistemleri,
Kaynak robotları, fabrika içi kendinden yönlenmeli araçlar (AGV), uzay araştırmalarında kullanılan robotlar, askeri amaçlı mayın imha robotları, bomba taşıyıcıları ve benzeri gezer robotlar,
MR cihazları, atroskopik cihazlar, ultrasonik problar ve benzeri diğer tıbbi cihazlar,
Uçuş denetim eyleyicileri, iniş sistemleri, kokpit kumanda ve cihazları ve benzeri hava taşıtları sistemleri,
Çamaşır makineleri, bulaşık makineleri, otomatik buz makineleri ve benzeri makineler,
Değişken hızlı matkaplar, sayısal tork anahtarları ve benzeri takımlar,
Malzeme test cihazları ve benzeri laboratuvar cihazları,
Barkotlu sistemler, konveyör sistemleri ve benzeri fabrika otomasyon sistemleri,
El ve otomatik kumandalı hidrolik vinçler ve benzeri malzeme taşıma ve inşaat makineleri,
Otomatik etiketleme, kalite denetiminde kamera ve benzeri kalite denetimi ve paketleme uygulamaları,
Otomatik odaklamalı fotoğraf makineleri, video kameraları, video, CD ve DVD göstericileri, CD kayıt ve benzeri kişisel kullanım amaçlı elektronik cihazlar,
Lazer yazıcılar, sabit disk kafa konumlayıcıları, CD okuyucu ve yazıcıları ve benzeri bilgisayar aksesuarları,
Garaj kapısı otomatik açma sistemleri, güvenlik sistemleri, iklimlendirme denetim sistemleri ve benzeri ev ve büro uygulamaları,
Video oyunları ve sanal gerçeklik uygulamalarında gerçek girdi denetim sistemleri.
Her şey çok güzel de hisse niye sürünüyor bu anlatılanlara göre hissenin uçması lazım [emoji490] Banvit bile 2liradan 20 lira oldu kısa zamanda bir tavuk kadar olamadık bence yine HÜSRAN...
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ditaş bana nedense hep karel i hatırlatiyor Bir yerde fark edilecek o zaman hergün hacimleri göz dolduracak tek derdi fark edilmemiş olmamasi
GT-I9300 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Eski forumda 1,5 sene önce bunu yazan arkadaştan yeni bir yorum alabilirmiyiz acaba. Adı chopendaz
Ditaşla ilgili daha önce dile getirdiğim uzun vadeli yatırım için iyi bir seçenek olduğuna dair görüşlerimin toplulaştırılmış ve özet halidir:
NEDEN DİTAŞ?
1. MAKRO EKONOMİK ÇERÇEVE
Yükselen ve yüksek kalacak olan kur DİTAŞı desteklemektedir. 2002-2013 arasında 10 yıl süren düşük kur dönemi sona ermiştir. İçerideki satış fiyatı da avro olarak belirlendiği için DİTAŞ yüzde yüz ihracatçı gibi. Bu alanda iki önemli sıkıntı Avrupadaki ekonomik durgunluk ve avronun değer kaybı. Avrupa ekonomisindeki kötüye gidişin 2015le birlikte yavaş yavaş toparlanmaya başladığını düşünüyorum. 2016 ve sonrası daha iyi olacaktır. Avronun aşırı değer kaybetmesi ikinci risk. Bu yıl bunu bir miktar yaşadık. Parite 1,06ları gördü ama önümüzdeki dönemde 1.10 ve üstünde kalması muhtemel. Ayrıca DİTAŞın dolarla satış yaptığı Asya-Pasifik ve Amerika pazarında büyümesi bu riski ortadan kaldırabilir en azından azaltır.
2. SEKTÖREL ÇERÇEVE
Otomotiv yan sanayii Türkiyenin son dönemde atılım yaptığı en parlak sektörlerden birisi. Hem içerideki otomotiv üretimine girdi sağlaması hem de giderek artan ihracatıyla oldukça iyi performans sergilemekte. Düşük kurdan en olumsuz şekilde etkilenen sektörlerden birisi olan bu sektörün, artık geri dönülmez bir hal alan ve kalıcı olacağını düşündüğüm önümüzdeki yüksek kur döneminde geleceğinin daha da parlak olacağını düşünüyorum. Sektör yeni teknolojilerle katma değerin ve karlılığın artmasına imkan vermektedir.
3. KURUMSAL ÇERÇEVE
Esas artılar burada birikmiş durumda:
1. Her ne kadar olumsuz etkileniyor görünse de bir holding bünyesinde olması bence önemli bir avantaj. Şirketin yatırım kararlarında daha rahat finansman bulması ve kar dağıtımı gibi konularda kurumsal ve öngörülebilir olmasına imkan veriyor.
2. Şirket 2012den itibaren büyüme ve karlılık için çok ciddi girişimler başlatmıştır. Yurt dışında kurduğu 3 şirket bilinen bir konu. Burada önemli bir husus bu şirketlerin bölgesel üs olarak kullanılması ve uzun vadeli vizyonları. Önce bölgesel olarak yeterli bir piyasa payına ulaşmayı daha sonra ise üretim tesisi kurmayı düşünüyorlar. Şirketin vizyonu çok net: global bir oyuncu olmak.
3. Yedek parça pazarında da ciddi bir atılım içindeler. DİPAR markası oluşturulmuş. İnternet üzerinden sipariş sistemi geliştirilmiş durumda. İstanbulda ofis açıldı. Tüm Türkiyedeki oto tamir siteleri tek tek gezilerek tanıtım yapılıyor. Büyük dağıtıcılarla işbirliği sözleşmeleri imzalanıyor. Grup şirketi hepsiburada üzerinden satış yapılmaya başlandı.
4. Özellikle ticari araçlarda belli firmalarla arasındaki uzun yıllara yayılan tedarikçilik yeni fırsatlar sunabilir. Renault Trucksın Rusyada başlattığı üretimde tedarikçi olması muhtemel. Şu haber de benzer sonuçlara yol açabilir: Hafif ticari araç üreticileri ABD Posta Servisiânin yapacağı filo araç ihalesine kitlendi. 180 bin araçla dünyanın en büyük filo alımının yapılacağı ihalede, Türkiyeâde üretilip, ABDye RAM markasıyla ihraç edilen Fiat Doblo ve daha önce Türkiyede üretilen Ford Transit Connect en güçlü adaylar olarak gösteriliyor. Araç başına 25 bin dolar ile 35 bin dolar arasında değişen fiyatların ödeneceği ihalenin toplamı ise 6.3 milyar dolara kadar ulaşacak. Yeterlik belgesi alan bir diğer şirket KARSAN.
5. İran: İran üzerindeki yaptırımların kalkması halinde yatırımcıların dikkatle izlemesi gereken 12 şirketten biri: Daimler-Dünyanın en büyük kamyon üreticisi şirket dört yıl önce Tahran merkezini kapatmıştı. Şimdi ise İran'daki gelecek planlarını yapmak için görüşmelerin sonuçlanmasını bekliyor. Ne alaka derseniz bu kamyonlara da DİTAŞ tedarikçilik yapmaktadır.
6. Çin faktörü. Çin artık dünyanın en büyük otomotiv üreticisi. Çinde şirket kurdular ve vizyonları ileride Çin ve Hindistana dönük üretim tesisi kurmak. Ayrıca Çin şirketi Qingdao Madison Industrial Co. Ltd (Madison) ile ortak girişim şirketi kurulması amacıyla ön protokol imzalandığı 27 Temmuz 2012 tarihinde kamuya açıklanmıştı. Sonradan yürümedi. Tekrar canlanabilir. Çinliler Niğdeyle özel olarak ilgileniyor. Kısaca bir gün Çinlilerle Ditaş arasında bir tür anlaşma haberi gelirse şaşırmam.
7. 2015 yılında büyük bir yatırım atağına kalktılar ve son üç yıldır artan yatırım tutarı bu yılın ilk dokuz ayında 12 milyona ulaşarak sermayesini geçti. Üretim kapasitesi yüzde 30 arttı. Yeni teknolojilerle katma değerin artması bekleniyor. Buradaki risk ürettiği malı satamaması. Bu konuda yurt dışı atılımına güveniyorum.
8. DOHOL 2015 yılında Suzikinin Türkiye distribütörlüğünü alarak otomotiv sektörüne girdi. Orta-uzun vadede Suziki ile DİTAŞ da işbirliği içine girebilir.
9. Şirketin sermaye 10 milyon. Fiili dolaşımdaki pay yüzde 26. İşler yolunda giderse yukarı yönlü hareketler çok sert olur.
10. Şirketin finansal yapısı çok güçlü. Döviz pozisyonu artıda; finansal borçlar düşük.
11. İşler kötü gitse en kötüsü olsa yani iflas etse bile şirketin faaliyette bulunduğu 252 dönümlük araziyi satıp pay etsen KY verdiği paradan daha çoğunu alabilir.
Hepsi çok güzel bunları ditaş hissesi olan herkes biliyor zaten ama bu kağıt Halen sürünüyor
Formda Ditaş ile ilgili gelişmelerden bizleri haberdar edecek acemşah gibi birinin eksikliği var.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
spek ya al ya ver aşagıya yeter gayri
5 lere gelsede verdiklerimizi toplasak[emoji3]
Arkadaşlar forma yazmaktan çok şirkete yazıp bilgilendirme almalız gerekiyor ARGE Çalışmalarıyla ilgili.
Saygılar
SM-J320F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aynen katılıyorum
1500 adet işlem vovvvv.gözaltındakilerdekini geçtim kottan çıkarılanlarda bile bundan daha fazladır herhalde:)
Yahu şu MİLPA ne pazarlıyoda 0.50-.60'lardan 2.5'a dayandı?
2017 6 aylık dönemde Araştırma Geliştirmeye hasılatlarından en fazla pay ayıran şirketler.
https://i.hizliresim.com/dGYL5D.jpg
Güzel bir hareket yaptı lakin bu hisseyi ancak bir tavan paklar.
Arkadaşlar birisi pasta Paylaşsa on numara olur.
Biri beni çimdiklesin.doğru görüyorum demi.17:00'ye kadar ara ara iş yerinde baktım 17:00'den sonra senin gibi kağıdın deyip ekranı kapadım.süpriz oldu açıkçası.
Evet.dohol ve iştiraklerinin gazıyla gitmiş.olsun.gitsinde.
Ucuz alanlar sattı sanirim hacim 13 bin di yükselişteb önce
alıcı kurumlar
https://i.hizliresim.com/PrXVvd.png
satıcı kurumlar
https://i.hizliresim.com/29GlQE.png
genel durum
https://i.hizliresim.com/lWnDzg.png
Bu nereden çıktı şimdi ya?Bir ayar verme çabası gibi geldi...
http://m.turkiyegazetesi.com.tr/yaza...uk/598233.aspx
Bu yaziyi yazan adama itibar eden kaldı mi hala ?
Evet 2 gün 110 bin üzerinde kapadı.itibar ettiğim bir analist arkadaş, endex 90000 lerdeyken hedefin 110000, kırarsa ki kırdı 140000 olduğunu üzerine basa basa söylemişti.140000 geeçilirse 150000.
Moodys Türkiye'nin büyüme tahminini % 2.6'dan 3.7'ye yükseltmiş.
Bu endex ve diğer gelişmelerin birde DİTAŞ a faydası olsa değme keyfimize
http://mobil.hurriyet.com.tr/zaferin...sladi-40565964
Buda bugunun haberi.. Cem küçük gibi asalaklara itibar edilmesin...
31 Ağustos 2017 - 09:12 borsa gundem
HEDEF BÜYÜK BÜTÇE KÜÇÜK
SORU (1) - Ditaşâ€™ın bilançosunda bir önceki yıla göre üç milyon TL’ye yakın artı varken neden düştü?
İlhan Balı
CEVAP - Ditaş Doğan geçtiğimiz yıl aralık ayında en düşük 3,40 TL’ye kadar indikten sonra piyasadaki genel seyre uyarak yükseldi. 8 Ağustos 2017 günü de en yüksek 8,87 TL’ye kadar çıktı. Ardından gelen satışlarla birlikte gerileyen hissede düşüş 6,38 TL’ye kadar sürdü. Şimdilerde ise 6,60 TL’nin üzerinde tutunmaya çalışan hisse tekrar yukarı yönlü bir çıkış çabası içinde bulunuyor.
Şirketin altı aylık bilançosu açıklanmadan kısa süre önce hisse düşüşe geçerken bilançonun açıklandığı 14 Ağustos 2017 ve sonrasında düşüş devam etti. Son iki yıl zarar eden Ditaşâ€™ın 2017’nin ilk yarısında maliyetlerini kontrol altında tutabilmesine bağlı olarak dönem sonunda kâr açıkladığı gözleniyor.
Şirket yönetimi faaliyet raporunda Ar-Ge çalışmalarına önem verdiğini ve 2017 yılına ilişkin stratejilerinin ulaşım endüstrisinin bir parçası olabilmek şeklinde açıklıyorlar. Söz konusu strateji kapsamında çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını ve bu çalışmaların sistematik devam edebilmesi için ikinci ana strateji olarak Ar-Ge merkezi olmayı hedeflediklerini belirtiyorlar. Bununla birlikte firmanın son açıklanan altı aylık bilançosuna göre Ar-Ge çalışmaları için sadece 627 bin TL tutarında bir harcama yapıldığı görülüyor. Bir önceki yılın aynı döneminde de benzer bir rakam harcaması söz konusu. Yönetimin hedeflediği gibi Ar-Ge çalışmalarında merkez olma gibi bir beklenti varsa daha ciddi tutarda yatırımda bulunulması şart. Aksi takdirde dile getirilen hedefler güzel olmakla birlikte kağıt üzerinde kalacaktır.
Kurban bayramınız mübarek olsun.Esen kalın
Bayramınız Kutlu Olsun.......
ANKET-BIST 100 Endeksi'nin güne hafif alıcılı bir seyirle başlaması bekleniyor
Analistlerin BIST 100 Endeksi açılış değerine ilişkin medyan
tahmin +128 olurken, ortalama tahmin +72 olarak gerçekleşti.
Foreks'in 28 aracı kurum analisti ile yaptığı ankette, en yüksek
beklenti +890 puan olurken, en düşük beklenti -680 puan olarak
gerçekleşti.
Ankete katılan analistlerin 9'u negatif, 19'u pozitif açılış
tahmininde bulundu.
NOT: Foreks Haber Merkezi tarafından günlük düzenlenen BIST 100
Endeks anketine katılmak isteyen yatırım uzmanları
neslihan.koroglu@foreks.com adresine başvuru maili gönderebilir.
- BIST 100 Açılış Anketi Sonucu
Medyan : +128
Ortalama : +72
Maksimum : +890
Minimum : -680
Katılımcı: 28
arkadaşlar pasta paylaşabilecek kimse varmı hissede 200 bin hacimi geçti alıcımı satıcımı yoğunlukta.
Bilmediğimden soruyorum.alıcılar çoğunlukta olupta -4 yapma ihtimali varmı.