sayfalarına yazdığım hisseleri sanki burda yazdığımı sandığım için son olacak yazmışım:) farketmez gerçi haftada bir hisse insanı uçurur...
Printable View
sayfalarına yazdığım hisseleri sanki burda yazdığımı sandığım için son olacak yazmışım:) farketmez gerçi haftada bir hisse insanı uçurur...
Ben 25 yıldır trade ederim. Bizim ülkede zenofili ( yaşlı sevicilik )denen mevzu var biraz. Yaşı ileri ve uzun süredir piyasanın içinde ise bu işi kesin bildiği sanılıyor. Ama o iş pek öyle değil. Bu yaşıma kadar sayısız borsacı ile tanışmışımdır. Sanılanın aksine finansal okuryazarlık, bilgi vs. ile çoğu zaman ilgisi olmuyor. Bu iş biraz yetenek işine benziyor. Müziğe yatkınlık gibi. Bazısı 20 yasında muazzam söylüyor, bazısı 65 yasına kadar çalışsa söyleyemez. Yıllardır bu işi yapıp gömlek cebinde maltepe ile gezen bir sürü adam var. 30 yaşında borsadan kazandığıyla nişantaşında 4 daire alan arkadaşım da var. Para bu iş için ölçü müdür ? Bence ölçüdür açıkçası. Çünkü burası para piyasaları. Nakde dönüşmeyen bilgi çöptür burada. Ahmet Mergen de bu minvalde , değerli bilgileri olan biri, ama trader değil. Olamayacak da. Şuna balon, buna balon diyen biri ömrü boyunca trader olamaz. Piyasa ile inatlaşıp, kafasındaki yöne gitmesi için totem yapan bunda inat eden trader olmaz gözümde. İyi ekonomisttir, iyi finanscıdır ayrı ama iyi trader olmak başka bir şey. Bir gemiyi bilmek ile gemide kaptanlık yapmak başka şey. Analiz yapmak vs. güzel de pratige dökülmüyorsa, nakde dönüşmüyorsa bir anlamı yok. İyi trader kimdir ? İyi trader hiç bir tvde radyoda orada burada takım elbise giyip , dert anlatmakla vakit kaybetmez, zaten iyi traderlığının ekmeğini sefahatla yiyordur. Hayat böyle bir şey.
evet bencede kim ne derse desin borsa yetenek isteyen bir oyun lafla olmuyor. oyun diyorum çünkü bana göre oyun bu... başkalarına göre yatırımmış beni bağlamıyor... çünkü trade edecek yeteneğim varken neden acemi gibi alıp şansıma alıp tutayım. verir alır devam eder giderim. tutacaksam böyle tutarım... kendilerini trader olarak kabul ettiripte sonra çıkıp seans içinde saatlerce program yapmaları benimde kafamda soru işareti bırakıyor haklısınız...
NUGYO_ susuyoruz diye askıda kalındığım sanılmasın. bu hareketler alıcı silkeleme hareketleridir. öyle hadi uçuyoruz binin demezler. önce yolcuyu aşağı atıp sonra yollarına kendileri yalnız devam eder...
DMSAS_ otobanın yolunu açtı haberiniz olsun.. şimdi bunlarda aynı numarayı çeiyorlar... benim kağıtlar böyle. kağıttan uçurtma olmadıklarını söylemiştim...
herhalde en önemli en güzel örneğide verdiğimi sanıyorum. lafla peynir gemisi yürümeyeceğini anlayan anladı. anlamayana davul çalınsa ne olacak... yok işte anlayacak tarafı koymak unutulmuş...
tamda sosyal medyanın hali bu işte. şimdi bunlar boşunamı çektiler bunu...
https://www.youtube.com/watch?v=u9daiuKHfFU