Benim için müthiş bir haftaydı , umarım sizin için de bol kazançlı bir hafta olmuştur :)
Printable View
Benim için müthiş bir haftaydı , umarım sizin için de bol kazançlı bir hafta olmuştur :)
Zarari buyuk ölçüde kapattik
Nexus 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Teşekkürler üstadım. Sizden ricam önümüzdeki hafta için takibe başlayacağınız kağotları star-stop ile birlikte liste şeklinde paylaşabilir misiniz? Ky için çok önemli olacaktır. Saygılar
LG-K420 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Cumhurbaşkanının yemin töreni ve bakanlar kurulu'nun açıklanmasıyla beraber hareketlenme olabilir mi? Endeks 110 bine tekrar çıkar mı?
10 yıllık faizler bu seviyelerdeyken 101 000 hedef seviyem üzerindeki fiyatlamaları şimdilik düşünmem.
101 000' e geldiğimizde şartlara bakar 106 500 görülebilir mi değerlendiririz.
Endeks çok geniş olmayan bir marj içerisinde hareket edeceği için asıl odaklanmamız gereken "hisse seçimi olmalı"
Endeks 92 000 - 97 500 hareketinin yaparken paylaştığım listede %30 - %50 yükseliş sergileyen hisseler oldu.
2018/6 beklentisi güçlü , 5 F/K - 5.7 F/K aralığındaki hisselerde pozisyon alıp 2018 sonu F/K beklentilerine göre 6.2 - 6.5 F/K aralığında satış yapabilmeyi umuyorum. Bilanço dönemi olduğu için pozitif bir fiyatlama davranışı içerisinde olacaklardır bu sayede endeksten bağımsız net bir kazanç elde etme şansımız olacaktır.
Sert düşüş sonrası çoğu hisse önemli sıçramalar yaptı bu nedenler bazı hisseleri listemden çıkardım bu onların yükselişe devam etmeyeceği anlamına gelmiyor ama yerine pozisyon alacağım bilanço hisseleri daha risksiz bir kazanç vadediyor.
Üstteki mesajımda yazdıklarım önemli "piyasaların gelecekte nasıl hareket edeceğini görmek için sadece karşınızda bulunan ekonomik ve teknik verilere bakmak yetmez , daha geniş açıdan bir strateji oluşturmak gerekir"
Yeni hesap açtığım bir aracı kurumumda araştırma müdürü ile konuşurken petrol 60 dolar civarındaydı. 80 dolar olacak dediğimde arz fazlası var bunu nasıl söyleyebilirsiniz verilere bakın bu şekilde yatırım yapamazsınız demişti. Ben verilere bakıyordum ama onun baktığı verilerle birlikte başka verilere de bakıyordum.
"ABD iran ve Rusya'ya yaptırım uygularken Suudi' ler ile iyi geçiniyordu ve dünyanın en büyük petrol üreticisi haline gelmişti , enflasyon da düşüktü. Petrol fiyatlarındaki yükselişten ABD' nin çok karlı çıkacağı aşikardı. Teknik olarak olası görülen en yüksek , temel açıdan da enflasyonunu ve büyümesini tehdit etmeyecek bir seviyeye gidebilirdi. 80 - 85 seviyelerinin üzerinin şu andaki denklemde olmayacağını düşünüyorum. Dolayısıyla petrol fiyatlarındaki yükseliş kaygı duymamız gereken bir şey değil.
Petrol ile ilgili doğru tahminimden sonra geçen hafta kendisi ile borsa ve hisseler ile ilgili uzun bir sohbetimiz oldu.
Geçmiş yazılarımda "gelişen ülkelerdeki kayıpların kayıpların derinleşmesinin dünya ekonomisine vereceği zararı düşünüyorum diplerine yakın olduklarını düşünüyorum toparlanma bekliyorum" demiştim.
Bovespa bu beklentime paralel cuma günü 21 günlük ağırlıklı ortalamasının üzerine attı.
https://resmim.net/f/IJq8OK.png
Dow' un 200 günlük üssel ortalamasına yakın hareket ediyor olması bir risk gibi görünse de olası düşüş öncesinde bir toparlanma yapacağını düşünüyorum. Düşüşün nedeni büyük oranda ticaret savaşları kaygıları ; bu kaygıların dünya ekonomisinde bozulma yaratması beklenmiyor , söylemler ortadan kalkarsa piyasalardaki suni baskı da ortadan kalkar ve toparlanma başlar...
Genel stratejim Dow' un kısa vadede 24 075 seviyesinden geçen ortalamasının altında kalmayacağına dayansa da bu hafta bu noktayı takip ediyor olacağım.
https://resmim.net/f/nytmeZ.png