Daha önceki yazılarımda şirketin teminat rehin ipotek ve kefalet durumunu yazdım.işletme sermayesi çok az hammaddeyi kredi ile alıyor stok değerlemesi olmasa idi defter değeri artmayacaktı. Hala taşıyorum nalet kağıdı.
Printable View
Daha önceki yazılarımda şirketin teminat rehin ipotek ve kefalet durumunu yazdım.işletme sermayesi çok az hammaddeyi kredi ile alıyor stok değerlemesi olmasa idi defter değeri artmayacaktı. Hala taşıyorum nalet kağıdı.
Çok güzel bir analiz teşekkür ederiz. Bazen şirket para bassa da birileri götürmeden gitmiyor. Son 1 haftada Garanti Yatırım net 1.150 bin lot net alım yaptı. Yukarı sürmeden aldı bu malları. Sanırım daha dökülmeleri bekliyor. İlk halka arz fiyatı 1.06 dolar ve bugünkü kurlarla 15 TL civarı yapıyor. Halka arzdan sonra böyle güzel bir bilanço gelmesi yatırımcısını hayli umutlandırdı. Kimya şirketlerinden mesela alkim 12 f/K ile işlem görüyor ama Mercn kadar büyüme sağlayamamış. Yolumuz açık umarım ederini er yada geç bulacaktır. Dökülmeler bittiğinde tahtacımız da güçlüyse çok güzel hareketler olabilir. Kesinlikle ytd
İşimiz var seninle...
Hic bosuna ugrasma ben bunu ev niyetine aldim, temettusunu yiyecegim, kizdirirsan bunun uzerine bir ev daha alirim sendenaberin olsun :)
hocam bu stok konusunu yanlış yorumluyorsunuz. şirket belki kur şokuna hazırlık belki de talep kaynaklı sadece son çeyrek 7.5 milyon dolarlık stok alışı ile nakit çıkışı yapmış. Geçen sene son çeyreğe göre stoğuna dolar bazlı %40 daha fazla yatırım yapmış şirket. Tl olarak ise 2 kattan fazla.
Şirketin elindeki stok 87 mly dan 187 ye arttı.dolar ve petrol fiyatinin artışı ile aynı tondaki parafin 3. çeyrekte 87 tutuyordu şimdi zamlandı 187 oldu.Siz stok alışı yaptığını nasıl buldunuz faaliyet raporunda mı yazıyor?şirket elde ettiği kâr ile stok aldıysa ne alâ.
Siz yazıştığınız dakika itibariyle çoğu satılmış olmalı o stoğun, bir kısmı belki şu anda tıra yükleniyor. Stoğun karlılıkla ilişkisi satıldığında maliyetinin ve satış fiyatının işlenmesiyle olur. Bu bilançoda da orda gariban gariban dönen varlıklarda duruyor, heyecanlı, sırasının gelmesini bekliyordu. Hammadde ve mamül fiyatlarındaki artışlar süşünülürse miktar olarak ta iki yıl kapanışları arasında miktar olarak pek fark olmasa gerek diye düşünüyorum.
Bilançonun nerdeyse fiyatlanmaması 1Ç bilançosunu daha önemli kılıyor, az bir parça atmıştım kenara çok düşerse biraz daha tırtıklarım, 1Ç bilançoda durum değerlendirir.