Esnaf dolar 50 lira gibi fiyat çekiyor.
Sürdürülebilir değil. Kimse gelmez bu fiyatlara. Bakalım nasıl olacak ben de merak içindeyim.
Printable View
Kazançlarını şey edeyim onların.. İsviçre fiyatı çekip, bangladeş ors. gibi ödeme geçiyorlar.
Aç gözlülüğün de ayarı var !
Evet...Hemde çok kötü bir piyasa denetimleri ve yönetimleri var....önceki mesajımda ben buna kendimce 3 olası neden öne sürmüştüm.....onun için böyle başıboş bir piyasa düzeni olan bir ülkede siz ticari ve sanayi işletmelerine elektrik, Doğal Gaz, petrolü süresiz bedava bile verseniz hatta üstüne birde personel sigorta primlerini de ödeseniz bu ülkede enflasyon yine dünya ortalamasının üzerinde seyretmeye devam edecektir diyorum...
Taş toprak ve sermaik sektöründen bir örnek vereyim....Geçen yıl Küresel kok kömür fiyatı 1500 dolardan 4000 dolara çıktı diye fiyatlarını 3 kat artırdılar...50 kg gri çimentonun fiyatı 40 tl den 120 TL ye kdar fırladı....
Şimdi küresel kok kömür fiyatları yeniden 1500 dolara düştü...üstüne birde hükümet sanayi elektriği ve dogal gazına indirimler yaptı.......ama bizim Taş, Toprak ve Seramik sektörü ürün fiyatlarından bir kuruş dahi düşürmediler.....Bu piyasa şartlarında kimse konut fiyatlarında bir düşüş beklemesin....Türkiye de dünya ya göre ucuz kalan tek şey Borsa hisseleridir..
Enerjide ton başına, kömür için 15 usd indirim..
Odas, alark, zoren, ptkim, tupraş..
İsmi geçenler..
Dubai dünyanın en pahalı şehirlerinden biri ama örneğin 3.500 tl ye aldığınız Adidas ayakkabı orada 1.300 tl artık sadece kira değil herşeyin fiyatı Avrupa ile yarışıyor neredeyse ama alım gücü aynı değil bu da sürdürülebilir değil... Ama
Araba fiyatlarında %25 artış bekleniyor..?!