Kardesim demiroren grubu aciklama yapti forex uygulamasi haber bolumunde yaziyor dijitale hurriyet markasi ile girilecek
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Kardesim demiroren grubu aciklama yapti forex uygulamasi haber bolumunde yaziyor dijitale hurriyet markasi ile girilecek
Teşekkürler sayn yahya kara
Dijital gelirler dedikleri çeşitli web siteleri mahmure yenibiriş bigpara hurriyet com tr hurriyet.de vs den gelen gelirler bütünü diye düşünüyorum...
Var mı daha detaylı bilgisi olan..paylaşan olursa sevinirim..
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yasal Uyarı
Hurriyetemlak.com; Glokal Dijital Hizmetler Pazarlama ve Ticaret A.Ş.'nin hizmeti olup; kurumsal üyeleri ile girmiş olduğu işbirliği içerisinde yasal mevzuata uygun olarak faaliyet göstermektedir.
Hurriyetemlak.com başkaca hiçbir emlak sektöründe faaliyet gösteren firma ve/veya web sitesi işletmesi ile birlikte veya işbirliği içerisinde hareket etmemektedir.
Glokal Dijital Hizmetler Pazarlama ve Ticaret A.Ş. faaliyetlerini münhasıran Hurriyetemlak.com üzerinden gerçekleştirmektedir. Kurumsal üyelerimize yönelik olarak başka bir firma veya web sitesi üzerinden gelmiş/gelmekte olan ve Hurriyetemlak.com ile işbirliği içerisinde olduğunu iddia eden kişi ve/veya kurumların ücretsiz veya ücretli hizmet taleplerine itibar edilmemesini, bu kişi veya kurumların tamamen yetkisiz olduğunu ve yaptıkları işlemin hukuka açıkca aykırı olduğunu, Hurriyetemlak.com'un bu sebeple kurumsal müşterileri nezdinde doğabilecek zararlardan sorumlu tutulamayacağını bildiririz. Şu kadar ki, hurriyetemlak.com kullanılarak ve/veya aracı kılınarak kurumsal üyelere yönelik yukarıda belirlenen kapsamda faaliyetlerde bulunanlar, ürün ve faaliyetlerini konu alan tanıtım ve reklam mailleri gönderenler hakkında yasal işlem başlatılacak olup, Glokal Dijital Hizmetler Pazarlama ve Ticaret A.Ş. 'nin, nezdinde doğabilecek maddi ve manevi her türlü zararı tazmin hakkı saklıdır.
Hurriyetemlak.com kapsamında yer alan tüm hizmet ve faaliyetlerle ilgili olarak kurumsal müşterilerimizin tek muhatabı doğrudan ve münhasıran Glokal Dijital Hizmetler Pazarlama ve Ticaret A.Ş.'dir.
Sadece onlar mi reklam sayilmaz mi
Zaten reklam gelirinin büyük kısmı saydığım sitelerden geliyor ...
kasa bende rahat olun
yolayın IBAN LARI
BENDEN SİNİZ
Devre kesecek galiba Tüpçü bizi öyle bir korkuttuki tek lot bile almaya cesaretim yok [emoji4]
LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Eyvallah kardesim benim de maliyetim 0.90 ben uzun sureler bu maliyetten durmayı düşünüyorum.
KAP: HURGZ [ ] HÜRRİYET GAZETECİLİK VE MATBAACILIK A.Ş. Maddi Duran Varlık Kiraya Verilmesi veya Ayni Hak Tesisi
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/722133
Şirketimiz Yönetim Kurulu tarafından;
Demirören Medya Yatırımları
Ticaret A.Ş. ("Demirören Medya") ile T.C. Ziraat Bankası A.Ş. İstanbul
Kurumsal Şube ("Banka") arasında 6 Nisan 2018 tarihinde imzalanan
genel kredi sözleşmesi ve ekleri ile 28 Eylül 2018 tarihinde imzalanan
genel kredi sözleşmesi ve ekleri de dahil olmak üzere Demirören Medya
Yatırımları Ticaret A.Ş. ve Banka arasında imzalanmış veya imzalanacak tüm
genel kredi sözleşmeleri tahtında Banka tarafından Demirören Medya'ya
kullandırılmış veya kullandırılacak olan işletme sermayesi kredilerinin
Şirketimiz yararına ve Şirketimiz'e fon aktarmak üzere kullanılmış olan
15.850.000 Amerikan Doları ve 118.848.917,36 Türk Lirası kredi anapara
tutarındaki kısmı ve buna işleyecek faiz, komisyon, masraf, vergi ve diğer
feriler için Şirketimiz tarafından Demirören Medya lehine teminat
verilmesine;
Bu kapsamda, Banka tarafından
Kredi Sözleşmeleri kapsamında Demirören Medya'ya kullandırılmış veya
kullandırılacak olan İşletme Sermayesi Kredileri'nin Şirketimiz yararına
olarak kullanılan ve bu çerçevede Şirketimiz'e aktarılmış olan 15.850.000
Amerikan Doları ve 118.848.917,36 Türk Lirası kredi anapara tutarındaki
kısmı ve buna işleyecek faiz, komisyon, masraf, vergi ve diğer fer'ilerin
teminatını teşkil etmek üzere, Sermaye Piyasası Kurulu'nun 27.01.2016
tarih ve 17.5 sayılı İlke Kararı ve Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-17.1
sayılı Kurumsal Yönetim Tebliği'nin 12. maddesi hükümleri çerçevesinde, Şirketimiz yararına olarak
kullanılmış olan yukarıda belirtilen
fon tutarındaki kısım esas alınmak suretiyle, "İpotek Borçlusu" sıfatıyla
Şirketimiz ile "İpotek Alacaklısı" sıfatıyla T.C. Ziraat Bankası A.Ş.
İstanbul Kurumsal Şube arasında akdedilecek müşterek ve/veya münferit üst
sınır gayrimenkul ipotek sözleşmelerinin ("İpotek Sözleşmeleri") tüm hüküm ve şartları ile aynen
kabul edilerek Şirketimiz tarafından "İpotek Borçlusu" sıfatıyla imza
edilmelerine, İpotek Sözleşmeleri tahtında öngörülen tüm işlemlerin
Şirketimiz'ce onaylanmasına ve İpotek Sözleşmeleri'nde bulunan
düzenlemeler doğrultusunda Şirketimiz'ce teminat verilmesine, taahhütte
bulunulmasına, borç ve yükümlülük altına girilmesine,
karar verilmiştir.
Bu çerçevede, Şirketimiz tarafından en son kamuya açıklanan
30.09.2018 tarihi itibariyle sona eren ara hesap dönemine ait konsolide
Finansal Durum Tablosu'nda yer alan 155.230.694 net defter değerindeki arsa ve
bina niteliğindeki "Maddi Duran Varlıklar"ın ve 129.194.306 net defter
değerindeki arsa ve bina niteliğindeki "Yatırım Amaçlı Gayrimenkul"ün, toplam
284.425.000 TL tutarındaki gayrimenkulün üzerine 306.000.000 TL tutarında üst
sınır ipoteği tesis edilmiştir. Söz konusu ipoteklerin finansal
tablolarımız üzerindeki kesin etkileri hakkında bilgiler, bundan sonra kamuya
açıklanacak ilk finansal rapor ve ilgili dipnotlarında yer alacaktır.
Yukarıda detayları belirtilen teminat amaçlı ayni hak
tesisi (ipotek) işlemleri, Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-23.1 sayılı Önemli
Nitelikteki İşlemlere İlişkin Ortak Esaslar ve Ayrılma Hakkı Tebliği'nin ("Tebliğ") 6. maddesi hükmü uyarınca
önemlilik kriterini taşıyıp taşımadığına ilişkin olarak Şirketimiz Yönetim
Kurulu tarafından ayrıca değerlendirilmiş olup,
Bu kapsamda:
a) Tebliğ'in 6.1'inci maddesinin (a) bendinde yer alan önemlilik
kriteri çerçevesinde, işleme konu malvarlıklarının kamuya açıklanan son
finansal tablodaki kayıtlı değerlerinin kamuya açıklanan son finansal tablolara
göre varlık (aktif) toplamına oranının %31,02,
b) Tebliğ'in 6.1'inci maddesinin (b) bendinde yer alan
önemlilik kriteri çerçevesinde, işlem tutarının yönetim kurulu karar
tarihinden önceki altı aylık günlük ağırlıklı düzeltilmiş ağırlıklı
ortalama fiyatların aritmetik ortalaması baz alınarak
hesaplanan ortaklık değeri 612.720.000 TL'ye olan oranının %49,94 ve
c) Tebliğ'in 6.1'inci maddesinin (c)
bendinde yer alan önemlilik kriteri çerçevesinde, üzerinde ayni hak tesis
edilecek malvarlıklarının son yıllık finansal tablolara göre elde edilen
gelire katkısının, son yıllık finansal tablolardaki gelirlere oranının %1,33
olduğu belirlenerek, anılan işlemlerin Tebliğ'in 6.1'inci
maddesinde yer alan ve ayrı ayrı değerlendirilen önemlilik kriterlerinin her
biri için Tebliğ uyarınca önemli nitelikteki işlem sayılabilmesi açısından
belirlenen %50 sınırını aşmaması nedeniyle ilgili Tebliğ hükümleri açısından
önemlilik kriteri taşımadığına ve bu bağlamda, Şirketimiz tarafından tesis
edilmesi planlanan ayni hakların tesisine ilişkin olarak Tebliğ kapsamında
düzenlenen ayrılma hakkının doğmayacağı hususunun tespitine oy birliği
ile karar vermiştir.
Kamuoyu ve yatırımcıların bilgisine sunulur.
İşleme Konu Maddi Duran Varlığın Mevkii, Yüzölçümü: Çeşitli il ve ilçelerde yer alan toplam 83.904 mt2 büyüklüğünde bina ve 249.162 mt2 büyüklüğünde arsadan oluşmaktadır
Ayni Hak Bedeli ve Koşulları : 306.000.000 TL tutarında üst sınır ipoteği tesis edilmiştir.
İşlem Bedelinin Ortaklığın Yönetim Kurulu Karar Tarihinden Önceki Altı Aylık Günlük Düzeltilmiş Ağırlıklı Ortalama Fiyatların Aritmetik Ortalaması Baz Alınarak Hesaplanacak Şirket Değerine Olan Oranı: (%) %49,94
Benim turkcem kotu:28: bilen biri aciklasin
Kostaaa açıkla bi zahmet ya
Ziraat Bankasınca kullandırılmış ve kullanılacak kredilerin teminatında kullanılmak üzere üst sınır ipoteği verilmiştir.Belki teminatta bulunması muhtemel pay senetleri değer düşüklüğü sebebiyle teminat açığı meydana gelmiş olabilir.
Sayın Başkan hukuk ve şeffaflıktan yana olduğu için açıklama yaptırmış.. :p
kosta kardeş deneyimlerinizi ve tecrübenizi bekliyoruz
öpeceklermi bizi
yaksa normalleşmemi başladı
129 milyon tl tutarındaki gayrimenkuller 306 milyon değerleme ile, ana ortağımızın ziraatbanktan kullandığı kredinin bir kısmına teminat olarak kullandırılmasına karar verdik diyor...ve bunun için diğer ortaklara ayrılma hakkı doğmuyor diyor...çünkü kullandırılan varlık özsermayenin %50 si kadar etmiyor diyor..
Sonuç olarak 120 m yatırım amaçlı gayrimenkule 306 m değer biçilmiş ziraat bank eksperleri tarafından...
Şirketin anaortağı şirketin malını rehin veriyor..
Hukuki olarak doğru bulmuyorum ama kanunen yanlış olmayabilir...
Ama gayrimenkullerin bilançoda 2.5 kat değer artışı yakalayacağı kesin gibi...en azından 120 m lik kısım 306 m olacak..186 m kar demek bu bilançoda...değer artışı karı...nakit değil...
kosta bekliyoruz vorumunu
Tekrar baktım yazıya..sanırı 120 m ve 155 m 2 kalem ipotek var....maddi duran varlık ve yatırım amaçlı gayrimenkul diyor...2 sine de ipotek koymuşsa 284 değer 306 oluyor...o zaman 22 m değer artışı olur
Anlaşılmayacak birşey yok, borçlar Demirören Medyada topluyorlar, son sermaye artırımı ile şirketin tüm borçlarını sıfırlıyacaklar, kısacası Hürriyet bilançoyu düzeltiyor, bir gayeleri olmalı, çünkü bu borçlardan müteselsilen Demirören medya da sorumlu olacak GKS'de.
Bankacılıkta senin yazdığın şey yok arkadaşım kredi muhtemelen işletme kredisi yani BCH Rotatif ürünler vadesiz yani. Hisse değeri ile hiç ilgisi yok çünkü kredinin teminatında hisse senedi yok.
evet şimdi pc den inceledim...
ilk mesajımı dikkate almayın
değer artışı 180 m değil 22 m civarında olacaktır...
ipotek konulan arsalar ve binalar tutarı 9 aylık bilançoda 284 m gösterilmiştir...
306 m lik ipotek konulmuştur...
şimdi aklımda deli sorular...
1.si krediler çekileli aylar olmuş şimdi mi ipotek akıllarına geldi?
2.si krediyi çeken demirören medya şirketimiz yararına kullandırmış...
neden krediyi şirketimiz çekmemiş???
Hürriyet inanılmaz bir şekilde bilançoyu düzeltmeye çalışıyor. Sebebini anlamadım yeni ortak mı alacak bunlar acaba?
bilançoda borç göstermek istemiyorlar, bilançoyu düzeltiyorlar bilançodaki banka borçlarını da son yapalacak sermaye arttırımı ile temizliyorlar, kısacası borçları demirören medyaya kakalıyorlar, oradaki şirketleri de bence Hürriyette birleştirecekler, Hürriyetin marka değeri kullanılacak.
sn yahya kara;
demirören medya %100 demirörenlerin..
hurgz %77 demiörenlerin
neden hurgz nin borçlarını demirören medyaya kakalasınlar?
tam tersi hurgz nin kasasındaki parayı borç alan demirören medya o parayla hurgz de tahsisli yapıp 1 tl den ortaklığını arttırıyor...
tahsisli için finansal borçların yapılandırılması gerekçesi kullanılması çok komik geldi bana...
finansallarında sıkıntı olan şirket kasasındaki 42 m doları ana ortağına borç verir mi?
finansalların bir kısmını kapatır rahatlar ...
işletme sermayesi sağlamak amaçlı krediyi neden şirket değil de anaortak çekip şirkete aktarıyor bunu anlamadım...
bilen biri anlatırsa sevinirim...
Kardeşim, Grup firmalarında ana ortak üzerinden kredi verilir Bankalarda tek bir çatı limit oluşturulur konsolide olan bilanço üzerinden kredi değerlemesi yapılır, Genel kredi sözleşmesine de her grup firma imza atar. finansal borçların yapılandırılması burada vade uzatımı bir yapılandırma değil, kredinin kapanmasıdır. Kısacası bunu banka istemiştir. Firmada buna uymuştur, diğer bir ihtimal hürriyetin büyümesini ancak özkaynak ve halka arz ile büyünmesi isteniyordur, sermaye maliyeti finansman giderinin yanında çok ucuz kaldı.
hüriyetin borsada işlem gören 100 milyon lotu zıraatin elinde
rehin ilk önce bu lotları geri alabilirler
bu sermaye artışından gelecek payı zıraate verirler lotlar serbes kalır
sonra ver coşkuyu
ben küçük yatıtımcıda yani bizlerde lotun çok fazla oldugunu zannet miyorum en fazla 15 milyon civarıdır
bu da her türlü operasyonu yaptırır insana
ver coşkuyu
hüriyet öyle hürriyet böyle
Hürriyet kottan çıkarımaz diye düşünüyorum, koca gazetenin reklamını yapıyor borsada ona göre piyasa fiyatı belirleniyor, borsada yoksan şirkette yoktur marka değeri düşer. astarı yüzünden pahalıya gelir, genel kurulda tek başına istediği kararı alabiliyor zaten bir sıkıntısı yok, ancak fiyatın yüksek olmasını her şekilde.
O zaman her ne olacaksa biz hurgz dervişleri için iyi olacak inş.
sayın kosta;
yani ilerleyen dönemde hurgz nasıl olur aşağımı yoksa yukarı mı hareket eder veya kottan cıkabilir mi. kapta ki haberde ipotek vb kelimeler geçiyor. biz ky olarak ipotek iflas bv kelimelerden korkuyoruz. üç kuruş paramız var onu da kaybetmeyelim. teşekkürler
Şirketimiz Yönetim Kurulu tarafından;
*Demirören Medya Yatırımları* Ticaret A.Ş. ("Demirören Medya") ile T.C. Ziraat Bankası A.Ş. İstanbul* Kurumsal Şube*("Banka") arasında 6 Nisan 2018 tarihinde imzalanan* genel kredi sözleşmesi ve ekleri ile 28 Eylül 2018 tarihinde imzalanan* genel kredi sözleşmesi ve ekleri de dahil olmak üzere Demirören Medya* Yatırımları Ticaret A.Ş. ve Banka arasında imzalanmış veya imzalanacak tüm* genel kredi sözleşmeleri tahtında Banka tarafından Demirören Medya'ya* kullandırılmış veya kullandırılacak olan işletme sermayesi kredilerinin* Şirketimiz yararına ve Şirketimiz'e fon aktarmak üzere kullanılmış olan* 15.850.000 Amerikan Doları ve 118.848.917,36 Türk Lirası kredi anapara* tutarındaki kısmı ve buna işleyecek faiz, komisyon, masraf, vergi ve diğer* feriler için Şirketimiz tarafından Demirören Medya lehine teminat* verilmesine;
*Bu kapsamda, Banka tarafından* Kredi Sözleşmeleri kapsamında Demirören Medya'ya kullandırılmış veya* kullandırılacak olan İşletme Sermayesi Kredileri'nin Şirketimiz yararına* olarak kullanılan ve bu çerçevede Şirketimiz'e aktarılmış olan 15.850.000* Amerikan Doları ve 118.848.917,36 Türk Lirası kredi anapara tutarındaki* kısmı ve buna işleyecek faiz, komisyon, masraf, vergi ve diğer fer'ilerin* teminatını teşkil etmek üzere, Sermaye Piyasası Kurulu'nun 27.01.2016* tarih ve 17.5 sayılı İlke Kararı ve Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-17.1* sayılı Kurumsal Yönetim Tebliği'nin 12. maddesi hükümleri çerçevesinde,*Şirketimiz yararına olarak* kullanılmış olan*yukarıda belirtilen* fon tutarındaki kısım esas alınmak suretiyle, "İpotek Borçlusu" sıfatıyla* Şirketimiz ile "İpotek Alacaklısı" sıfatıyla T.C. Ziraat Bankası A.Ş.* İstanbul Kurumsal Şube arasında akdedilecek müşterek ve/veya münferit üst* sınır gayrimenkul*ipotek sözleşmelerinin ("İpotek Sözleşmeleri")*tüm hüküm ve şartları ile aynen* kabul edilerek Şirketimiz tarafından "İpotek Borçlusu" sıfatıyla imza* edilmelerine, İpotek Sözleşmeleri tahtında öngörülen tüm işlemlerin* Şirketimiz'ce onaylanmasına ve İpotek Sözleşmeleri'nde bulunan* düzenlemeler doğrultusunda Şirketimiz'ce teminat verilmesine, taahhütte* bulunulmasına, borç ve yükümlülük altına girilmesine,
*
karar verilmiştir.*
Bu çerçevede, Şirketimiz tarafından en son kamuya açıklanan*30.09.2018 tarihi itibariyle sona eren ara hesap dönemine ait konsolide*Finansal Durum Tablosu'nda yer alan 155.230.694 net defter değerindeki arsa ve*bina niteliğindeki "Maddi Duran Varlıklar"ın ve 129.194.306 net defter*değerindeki arsa ve bina niteliğindeki "Yatırım Amaçlı Gayrimenkul"ün, toplam*284.425.000 TL tutarındaki gayrimenkulün üzerine 306.000.000 TL tutarında üst*sınır ipoteği tesis edilmiştir. *Söz konusu ipoteklerin finansal*tablolarımız üzerindeki kesin etkileri hakkında bilgiler, bundan sonra kamuya*açıklanacak ilk finansal rapor ve ilgili dipnotlarında yer alacaktır.
Yukarıda detayları belirtilen*teminat amaçlı ayni hak*tesisi (ipotek) işlemleri, Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-23.1 sayılı Önemli*Nitelikteki İşlemlere İlişkin Ortak Esaslar ve Ayrılma Hakkı Tebliği'nin ("Tebliğ") 6. maddesi hükmü uyarınca*önemlilik kriterini taşıyıp taşımadığına ilişkin olarak*Şirketimiz Yönetim*Kurulu tarafından*ayrıca değerlendirilmiş olup,
Bu kapsamda:
a) Tebliğ'in*6.1'inci maddesinin (a) bendinde yer alan önemlilik*kriteri çerçevesinde, işleme konu malvarlıklarının kamuya*açıklanan son*finansal tablodaki kayıtlı değerlerinin kamuya açıklanan son finansal tablolara*göre varlık (aktif) toplamına oranının %31,02,
b) Tebliğ'in*6.1'inci maddesinin (b) bendinde yer alan*önemlilik kriteri çerçevesinde, işlem tutarının yönetim*kurulu karar*tarihinden önceki*altı aylık günlük ağırlıklı düzeltilmiş*ağırlıklı*ortalama fiyatların aritmetik ortalaması*baz alınarak*hesaplanan*ortaklık değeri 612.720.000 TL'ye olan oranının %49,94 ve
c) Tebliğ'in*6.1'inci maddesinin (c)*bendinde yer alan önemlilik kriteri çerçevesinde, üzerinde ayni hak tesis*edilecek malvarlıklarının son yıllık finansal tablolara göre elde edilen*gelire*katkısının, son yıllık finansal tablolardaki gelirlere oranının %1,33
olduğu belirlenerek, anılan işlemlerin Tebliğ'in 6.1'inci*maddesinde yer alan ve ayrı ayrı değerlendirilen önemlilik kriterlerinin her*biri için Tebliğ uyarınca önemli nitelikteki işlem sayılabilmesi açısından*belirlenen %50 sınırını aşmaması nedeniyle ilgili Tebliğ hükümleri açısından*önemlilik kriteri taşımadığına ve bu bağlamda, Şirketimiz tarafından tesis*edilmesi planlanan ayni hakların tesisine ilişkin olarak Tebliğ kapsamında*düzenlenen ayrılma hakkının doğmayacağı hususunun tespitine oy birliği*ile*karar vermiştir.
Kamuoyu ve yatırımcıların bilgisine sunulur.*