Mayıs sonu geç yahu ben bu akşama kadar diyordum. :he:
Printable View
İşletme fakültesinden arkadaşım düne kadar büyük bir şirkette finans müdürlüğü yapıyordu. Beraber markete girmiştik tabiki benden dolayı konu doğal olarak döndü dolaştı Doların yükselişine geldi :evil: O hala bir yerlerde MB tedbir alıp Dolar düşecek dedi bende al bak şu eskiden Türkiyede üretilen İPANA diş macunu şimdi nerede üretiliyor ve Türkiye onu nereden ithal ediyor dedim. İnanamadı, garibim diş macununu hala Türkiyede ürettiğimizi sanıyormuş o zaman bende döndüm dedim ki - Şimdi anladın mı DOLARDA yükseliş niye kaçınılmaz !... Hikayenin geçtiği tarih 1 hafta önceydi o günden sonra Dolar 4.20 leri deldi geçti.
mayıs sonu dedimse 4,48 için demedim, Umut hocam mayıs sonu 5 gayme olacak:kahkah:
Umarım dediğin olur ama beton dışında sanayide yoğun döviz borçlu
Olası bir kriz betoncu betoncu değil diye ayırmadan gelir..
Burada insanlar (biraz da haklı olarak) kafayı betonculara takmış durumda ama batan sadece onlar olmayacak..
İşten çıkarma furyası çok ciddi olarak kapıda
Sadece betoncular değil
Halk işini kaybedecek parasını birikimlerini kaybedecek evlerini kaybedecek belki aileler dağılacak..
Betoncular batacak bizler çekirdek çitletecez doğru bir bakış açısı değil..
Şu anda bütün bankalar ve şubeleri alev alev yanıyor..
Bana ulaşan bazı haberler var öyle betoncular batsın oh oh gibisinden basit değil durumlar..
Burada insanların evlerine ekmek götüremeceği durumlardan bahsediyoruz..
var mı artıran???:party:
Avrupa’da euro’da İtalya paniği başladı.!!
Italy CDS Blows Out As Anti-Establishment Parties Reach Government Deal
https://www.zerohedge.com/news/2018-...overnment-deal
https://www.youtube.com/watch?v=0k5aVLi_yhM
Şu videoyu izleyin..
Onun için dolarda olabilirsiniz..
Kazanıyor da olabilirsiz..
Siz söylemişde olabiirsiniz..
Ama dolardaki her kuruş yükselişi buraya gelip kutlama edası ile yazmayın lütfen..!!!
herşeyi ithal ediyoruz ithal cenneti olduk. fındık, fıstık, saman, inek, et say say bitmez yakında ekmeği bile ithal edeceğiz.
Bugün bir tanıdığım aradı
Kocası iflas bayrağını çekmek üzereyiz demiş..
3 tane küçük çocuğu var kadının..
Onun için lütfen diyorum!!!!
Genel olarak layıklar hak ettiklerini yaşayacak diyelim o zaman. Beter olmadan yeter olmaz, bir 16 yıl daha musallatları başımızda ben şahsen görmek istemiyorum isteyen ve onlara desteklerini esirgemeyenlere de acıyacak üzülecek halimiz yok. Ne demişler acıma yetime gelir k ... tüne
*tcmb beklenti anketi: 2018 yıl sonu dolar kuru beklentisi 4.4352 tl (önceki 4.2220)
*tcmb beklenti anketi: Gelecek 12 ay sonu dolar kuru beklentisi 4.5776 tl (önceki 4.3306
Sn. gundwane ne demiş sn.J. J. ROUSSEAU Toplumlar hak ettiği ölçüde yönetilirmiş...
Evet haklısınız.Reel olmayan işler yaptık.Akılsız mantıksız yatırımlar ,üretimi sallamadık, varsa yoksa emlaktan köşeyi dönme.Bu dönemin biteceği belliydi.Bu ekonomik koşullar çok işsiz çok müflis yaratacak.Ama ekonomi ve matematik acımasızdır.2X2 dörtdür, amerikada da dörtdü,r uganda da malezyada da dörtdür, dün de dörtdü bugün de dört yarında dört olacak.Hesaplar buna uygun yapılmalıydı.Sanayici arkadaşa sormak lazım döviz borcu var mı.İşler iyi giderken işine yatırım mı yaptı, ev dükkan mı aldı.Tüm bunları doğru yapanlar dan da batanlar olacak ama yanlış iş yapanlar çok ama çok sıkıntı çekecek.
Yazdıklarımı okursan ne demek istediğimi anlarsın..
Dolardasın , dolardayız şu bu..
Üzerimize de para akıyor olabilir..
Ama ben bir kutlama havası göremiyorum
her 5 kuruş çıkışda adım adım iş savaşa doğrı gidiyoruz..
İnsanlar yakında venezüella gibi sokaklara döküldüğünde hükümet bu döküleleri şiddetle bastırdığında iç savaş zilleri çaldığında
ABD gel bizi bulardan kurtar demeye düştüğümüz durumda..(suriye ırak libya)
ABD gelir ve kurtarır!!!
Elimizden de dolarlarımızı bi güzel alır..
Kutlama havası olacak bir durum yok.!!
Şu an dolara bakıyorum piyasalara bakıyorum..
Kutlanacak sevinecek bir durum göremiyorum..
Şu an neyin üzerinde oturduğumuzun kimse pek farkında değil..
Öyle basit bir dolar çıktı borsa düştü 2 tane betoncu battı durumu değil!!!
Şu an benim elimde de bir miktar dolar var ama dolar 4 e düşsün 3 senede 4.20 nin üzerine çıkmasın emin olim karımı vermeye hazırım
Para bir şekilde başka yerden de kazanılır..
Ben sadece betoncular LAYIK demiyorum inadına diyen %41`in hepsi betoncu değil ama hala tam destek diyorlarsa ne mok yerlerse yesinler acımak sadece bana ve benim gibi düşünenlere daha fazla zarar verir o nedenle layık olan herkes ve tabiki tedbirli olmayan herkes acıyı iyi çekecek beter olmadan yeter olmaz.
Hayır TL borcu var üretim için makine bandı kurdu
Üretime geçti hacim lii üretime geçene kadar mevcut kredisini kredi ile çeviriyordu ki..
Naş naş etmeye başladı banka
Hatta olan krediyi geri çağırma durumları var..
İsmi lazım değil bir banka temmuz ayında yeniden yapılandırma adı altında ciddi bir işten çıkarma planı üzerinde çalışıyor..
Durumlar öyle dolar 3 kuruş çıktı 10 kuruş düştü nün çok çok ötesinde..
Dolarcılar da dahil doların çıkışından mutlu olunacak durumu çoktan geçtik..
Haaa ben yurtdışına anında adımı mı atarım orada kendime bir hayat kurarım zaten bu memlekette de zevkine yaşıyorum derseniz başka..
Bunun tedbirler medbirle alakası falan da yok..
İş dünyasına biraz adım atmış bir insan kredi üretim piyasa güveni maliyetler şunlar bunlar üzerinde biraz bilgili olması gerekir..
Şu an çok açık söylim BATIYORUZ..
Doların çıkışı dolarcıyı da tl ciyi de herkesi üzmeli..
Efendim önlemini alsa idi de şuydu da buydu da..
Çok açık yazım tuzu kuru evinde oturup başını evinden bile dışarı çıkarmayan adamın söylemi bunlar..
Nereye önlem alacan banka krediyi geri çağırırsa..
Ne önlem alacan olan krediyi banka çevirmiyorum dersen
Ne önlem alacan iş yaptığın adam bir anda battı ise
Ne önlem alacan iş yaptığın sektörde işler bir anda yüzde 40 düşerse..
Hey allahım Dolar üç kuruş çıktı 10 kuruş düştü diyor olsak ne olur ! Biz neyiz ki bizim dememizle bu işler olsun. Ülkeyi biz mi yönettik 16 yıldır da şimdi gelinmiş işler öyle değilmiş böyle değilmiş. Hala anlamıyorum birey olarak ne yapmamız isteniyor bizden onu bana deyiverin. Üç cucuklu bayanın kocası topu dikecekmiş eee ! ne yapalım hep birlikte göz yaşı döküp ah vah mı diyelim bumu bizden istenen yoksa hadi pamuk eller cebe bu garibana ! destek mi çıkalım yoksa bumu istenen !: Yerken bize hadi oradan Türkiye eski Türkiye değil çatlasanızda patlasanızda köprü yapacaz , yol yapacaz, tünel yapacaz ! derlerken de biz aynıydık şimdide o halde diyorum ki Dolarda yükseliş ve LAYIKLARIN batışı kaçınılmaz.
Durumun ciddiyetine bakın... Arjantin bile bizden sonra geliyor..
https://resmim.net/f/SOEUBF.jpg
akıl ve vicdan sahibi olanlar görüyor.
siyasi bağnazlığı olmayanlar yıllardır görüyordu.
şapkadan tavşan çıkmaz ise seçim sonrası fatura ödeyeceğiz.
Gundwane'in konuyu bireyselleştirmesinin dışında demek istediği şu...Ben de hep aynı vurguyu yapan sayısız yazı yazdım...
- Kur artışı, hemen her şeyin dolar cinsinden hesaplandığı bu ülkede reel bir kar falan değildir. Üstüne üstlük kurun artışıyla oluşan kaostan, enflasyondan da payını alır. Doları olanlar sadece kaybı azaltmaktalar. O kadar. Ancak dolar kurunun bu anormal yükselmesiyle 500 milyar dolara yakın borcu olan bu ülkede ekonomi yanında bir çok şey bozulacak. En önemlisi huzur bozulacak.
Dolar kurunun anormal yükselişine sevinmek bence de anlamsız...Siyaseten sevmediklerimiz inanın bu durumda sadece koltuklarını yitirecekler. Başka bir şey değil.
Hayır aklı başında olan biraz hesap kitap yapan herkes durumun bu olacağını söyledi ama inadına bazıları bunu anlamadı ve onlara inadına oy verenler oldu. Şimdi gelip bana aynı gemideyiz muhabbeti yapılmasın.
Ben bu maketten satış olayı yüzünden çok zor bir mesleğin 7 yılını resmen çaldırdım.Bu memleketteki çarpık sistem arsa payını aldığım inşaatta hiç hakkın yok dedi ,7 yıllık emeğim uçtu gitti, sıfırlandım.Gençtim tekrar çalıştım kazandım.Gençken batmak ta makul oluyor ,aynı olay şu yaşımda olsa toparlayamam kendimi ne manen ne madden.Bu memlekette maketten satışla köşeyi dönen ,arsa emlak rantından büyük paralar kazanan müteahit emlakçı onlara iş yapan taşerondu şuydu buydu bir sürü insanın havadan zengin olması yıllarca ekonomi diye yutturuldu.Emlak işine kızgınlığım ondan kendimiz çalıp kendimiz oynuyoruz bir lira döviz getirme yok, dolarla dışardan borç bul ,vatandaşa kredi ver o ev alsın herkes zengin olsun ,yanlış hesaptı bitti o iş.Dolara gelince bence makul dolar kuru cari açığı sıfırlayan dolar kurudur.Sen hala dolar ucuz olsun iphone,araba ,et,süt ,yumurta dışardan ithal olsun biz yiyelim içelim dersen olmaz o iş.Dolar pahalı olsun sen üret millete sat.Yoksa bu iş böyle yürümez.Bunların kişişellikle alakası yok.Ha ekonomi yanlış yönlendirilirse adam fabrikasını satar inşaata girer.E sen fabrikanı satar inşaata girersen battı mı da vay ben batarsam herkes batar millet aç kalır diye ağlamayacaksın.Bak parayı gömdün betona üretim yapmaya çalışana da para kalmadı o da battı.Oldu mu şimdi.Maalesef işin başındayız asıl iflaslar seçimden sonra.