1 gun de 99 bin shortlamak nasil bir cilginlik umarim kisa surede anahtari kaptirmazlar
Printable View
1 gun de 99 bin shortlamak nasil bir cilginlik umarim kisa surede anahtari kaptirmazlar
Gelenin elinde 5 trilyon değil isterse 555 trilyon doları olsun, elinde TL yoksa masada ne yapacak MB karşısında... TL shortlayıp dolar longlamak için elinde TL olması lazım, TL çeşmesinin musluğu da MB'nin elinde... Yani MB o masada kaybetmez...
Haa, adama TL vermemek için musluğu sıktı mı iç piyasa ağlar, o ayrı konu... Ama içerde likiditeyi kısmayı göze aldıysa MB'nin kaybetme ihtimali yok. TL'nin sahibi MB çünkü...
Cöleli de kesin viob24' den yetişmiş iyicene kanaat getirdim.
SM-C5000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Oradaki ironi,
yardıma ihtiyaç duyanların sayısını arttırmazlar İnşallah, anlamındaydı.
Yardımlar iyi bişey.
çok merhametin maraz da doğurduğu tespit edilmiş.
70 yaşında nine, babasından gızlık maaşı almak için dedeyi boşar mı? boşamaz mı?
Ronin dokundurdu gitti.
Dini yönden de bir cünüplük mevzu.
Kessen ihtiyacı olana yazık.
Kesmesen uyanık çok. Asdas.
Hep derim, insan galitesi, halk ekmek galetesinden önce gelir. :he:
Bu iş kar/zarar hesabına bakar... Fiyatları cehennemin dibine indirmeden satabileceği ne kadar hisse var yabancının, orda biraz satış gören yerli zaten alım malım yapmıyor, hangi hisseyi kime satacak yabancı... ayrıca satarken de elinde kalan diğer hisselerin fiyatı düşecek sonuçta... VOB'da MB'yi 10 lira ütecem diye elindeki 100 liralık hissenin değerini %20 düşürmenin manası yok bu işe girecek adam için, zararlı çıkar totalde...
TAKASTA GÖRÜNEN MB olayı gerçek mi ??? :oleyo:
Doğru. Normal şartlar ve işleyiş altında Merkez bankasının kaybetmemesi lazım. Ancak olağandışı bir durum yaşıyoruz ve eğer merkez faiz artırır da masada kazanırsa yabancı da faizden kazanır. Aslında yabancı her türlü parasını alacak bu masadaki vuruşmanın sonunda. Ya faiz getirisiyle ya piyasada mb gibi büyük bir oyuncuyu üterek.
diyelim MB sürekli dolar short yapıp baskıladı vadelide doları...iyi de FX te mesela dolar 7 tl olsa tekrar sen burada vadelide 6,50 de tutsan ne anlamı var?
aklima şu ihtimal da geliyor.
katarin 15milyar dollarini sisteme sokuyor olabilüle.
piyasada bozdursa bu dollari dalga büyük olurdu ve karsilayan olmazdi belki
Bir senedir, her akşam saat 4 de 1 aylık sabit vadeyle 300 milyon dolar şortluyordu zaten.
300.000.000 / 1000 dolar =
yaklaşık 300 bin kontrat eder.
Bugünkü ihalenin sonuçlarını bilmiyorum. bilen yazar.
ben artık sinirlerim kaldırmadığından ilgilenmiyorum.
Lakin 100 bin şort kontrat çok büyük bir işlem değil mb için.
Panik yapmayın yani. :he:
Bunun hesabına kitabına benim aklım ermez. Ama MB nin bu işe bulaşması ters teper. Eninde sonunda MB ye çizdirirler bu piyasayı. Ahanda buraya yazıyorum.
Abartılacak bir şey yok arkadaşlar.
bu pataşur dedikleri sandviç eğmeginin hallicesi. Ekler pasta gibi bişey. içine çerkez tavuğu koymuşlar. Aslında tavuklu sandviç ama pataşur içinde çerkez tavuğu demişler.
tartalet içinde humus işe tas formunda kurabiye veya bisküvi içine humus koymuşlar
Hepsi yerli ve milli.
Bi tek bu suşi bu millilik işini bozuyor ama birazda evrensel (siz leberaller küresel diyorsunuz) olmak gerek miyor mu?
Soğanlı mı soğansız mı meselesini hala çözemedim. elemanı görünce soracağım.
Deniz hocam,bu iş nasıl sonuçlanır ,Londra ve uluslar arası spekülatörler ile merkezin mücadelesi nasıl sonuçlanır. saroz İngiliz merkez bankasını nasıl yendi acaba(merkezin elinde sınırsız sterlin olduğu halde) makro olarak bilse,bilse siz bilirsiniz.birde krugmanın -bunalım ekonomisine dönüş -kitabında honkkong hükümetinin sarosu yenip zarar ettirmesini anlatıyor ama honkkong hükümetinin dolar rezervi saros ve müttefiklerinden fazlaymış benim anladığım.
imkansız diye birşey yok...endeks vadelide spotun türevi bugün normalde olması gereken fiyatın 2.000 puan altından işlem görüyordu bir ara...
ayrıca bugün bir arkadaş 2-3 defa yazdı hatta işlem yaptığını belirtti FX teki dolar fiyatının altında işlemler geçiyor yani olması gereken fiyatın altında birisi dolar satıyor vadelide bende aşağıdan alıp yukarıdan satıyorum gibi bir şeyler yazdı bugün...
Merkezin kazanma şansı yok.
Kazanma gibi bir derdi de yok.
Sene başından beri şortlardan yaptığı zararı hesaplasak ciğeriniz yanar.
Son bir ayda, şortlardan bizim şeyimize giren, borç hanemize yani, 15 milyar lira civarında.
Sakın merkezle aynı tarafta olacaz ve voleyi vuracaz diye düşünmeyin,
karacaahmet bu şekilde düşünenlerle dolu. Bence üle.
:kahkah::kahkah::kahkah:
yawww.. yapmayın koptum burda.
peki şöyle bir şey yapsak nasıl olur
endeks ve dolar kontratları nakdi teslimat,
bunu değiştirsek FİZİKİ TESLİMATA
mesela yani:evil:
MB de sınırsız TL var dolar 1 olana kadar shortlasın amk. [emoji3] Şaka bir yana bu para olayını bir türlü çözemedim. Karşılıklı para karşılıksız para nasıl oluyor. Fed basıyor karşılıksız doları dünyaya dağıtıyor. Faizini alıyor sonra ver lan paralarımı diyor. O kağıt altın oluyor. Sen basarsan pul oluyor.
SM-C5000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sugar yatırım ilginç. Short kapatmış.
Demek ki daha da yukarı bekliyor (um)
https://i.hizliresim.com/g6gA8N.jpg
https://twitter.com/canemrahyilmaz
Can Emrah Yılmaz'a teşekkür.
uzlaşma ayrı endeks vadelide vade boyunca abuk subuk dalgalanmalar oluyor vadenin son günü spota yapışıyor...ama vade boyunca büyük para makası istediği şekilde kullanıyor...
burada da MB sanki günü kurtarma derdinde gibi...basarım shortu tutarım piyasayı gibi...vade sonunu düşünmüşlerdir umarım...ya da belki haklı çıkacak dolar shortlayarak kimbilir...
sen basmayi bilmiyon, versinler makinayi bana bak nasil basiyom :he:
elmas kuyumcuda değerlidir, fakir yoksul bir köylü bulsa taş tan farki yoktur :)
Senin dış borcun 467 milyar dolar. Finanse edilmesi gereken cari açığın hariç bir yılda ödemen gereken dış borç 180 küsür milyar dolar. Son iki yılda 100 milyar dolar cari açık ver. MB nin kasasında brüt 67 milyar dolar paran var. Neti 25 var yok. Esas görevini yapma. Törpülenmiş enflasyon bile politika faizini geçmiş. Sonra vadeliden doları düşürmeye kalk. Akıl var mantık var. Er geç patlar bu iş.
Burada bir cinlik var.
adamın tl satması için tl si olması gerekmez.
Hani böle dediler, ben de üstelemedim fazla, dolar düşüyor diye.
Belki 550 lere düşer de aleniçevden arta kalanları biz toplarız diyerekten.
bu bir şehir efsanesidir.
vadeli piyasada limon olmadan limon satabilirsin.
işin doası gereği.