https://i.hizliresim.com/g6gMmL.jpg
Printable View
Borsa İstanbul’da 2018 yılı Ağustos ayında yabancı yatırımcılar toplam 797 mn TL net satım gerçekleştirdi. Bu ay dikkati çeken gelişmeler;
†Yabancı yatırımcıların en çok net alım yaptığı hisseler PETKM (291 mn TL), THYAO (209 mn TL), KCHOL (109 mn TL) iken en çok net satış yaptığı hisseler sırasıyla ISCTR (446 mn TL), TCELL (308 mn TL), GARAN (178 mn TL) olarak gerçekleşmiştir.
†Bankacılık endeksi hisselerinde Ağustos ayı toplamında gerçekleşen net satım miktarı 1012 mn TL olarak gerçekleşirken en çok satılan banka hisseleri sırasıyla ISCTR, GARAN, AKBNK oldu.
†Yabancı Yatırımcıların Ağustos ayı genelinde yaptıkları işlem hacmi miktarı 122 mlr TL olurken toplam işlem hacmi içindeki payları ise %36 olarak gerçekleşti.
†Yabancı yatırımcıların Ağustos sonunda toplam BİST payı %61,59 olarak gerçekleşti.
Vakıf Yatırım Menkul Değerler A.Ş
Şahsi fikrime göre ovp medya ve bürokrasi tarafından yaratılan bir algı. Ovp olarak adlandırılan planda belirili mali kurallar ve bağlayıcı tasarruf unsurları olacağına yönelik spekülasyonlar yapıldığı için önemliymiş gibi gözüküyor.
Ama bana göre kritik bir önemi yok. Neden mi?. Çünkü Türkiye artık söz zamanını geçti. Sadece ve sadece eylemleri ile reaksiyon alacak sıfır yatırımcı güveni ve toleransının oluştuğu sert bir iklime girdi.
Artık az konuşma çok eylem zamanı. Eyleme karşı etki, eylemsizliğe karşı ceza.
O nedenle kilit tarih ovp değil sadece ve sadece muhtemel ilk fiili eylem hamlesinin test edileceği 13 Eylül tarihidir.
Eyleme karşı etki, eylemsizliğe karşı ceza. Gazamız mübarek olsun.
Dolar fena cakildi
Turk ekonomisi sahlandi galiba
6.57
:kahkah:
Viop topiginde, dolar gaymenin 4.060 olacagini sanan biri var, ne cekti acaba?
Gerçi en son seçimi öne çekmişlerdi, sonrasında neler olduğunu gördük 🙂
Şaka bir yana seçimden önce de yine bir Londra turu olmuştu kraliçenin elini öpüp hayır duasını almaya gitmemişlerdir diye tahmin ediyorum.
Şimdi geçen hafta bizzat damat beyin başkanlığında bir heyetle Londra çıkarması yaptık üstüne ovp dedikodusu geldi..
Mehmet şimşek bu görüşmelerde yer almış olabilir mi mesela..
Merkez 35 bin kontrat Aralık vadede yapıştırmış shortladi bugün toplamda 340 bine geldi nerdeyse
Ben bugün 55 bin dolar saldım.
195 bin dolar daha salacam merkez toplantısına kadar.
Faiz artışından sonra yüksek girerim tekrardan(trade param bu miktar)
yatırım tavsiyesi değildir
[emoji28]
SM-C7000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dün kısa vade için ayılar gelip ezebilir demiştim bugün biraz daha netleşti gibi son bir tuzakla 5.5-5.90 arasına bir yolculuk yapmalı. Hızlı düşerse panikle alım fırsatı göreceklerin sayısı aşağıya doğru parabolik bir azalım gösterecektir zira 5 ile 6 arası çabuk geçilmişti. Bu bir şekilde olmazsa bu para politikaları ve ekonomi yönetimiyle aralık sonunda buranın 2 katından fazlasını konuşuruz.
Hala inatla iki senaryo arasında 'mı acaba' yerinde 6.56 da tutuyorlar. 6.63 ü geçemez de tekrar 6.56 nın altına yönelirse gazoz ağacı..
Sırasıyla 6.50-6.30 müteakip gelişmelere göre yani düşüşteki c dalgasının iç yapısına göre 6.10/6.00 belki 5.40-5.70 ler..C(A) nın ilk 1-2-3 ü ise bu sarkış güdük gibi..öte yandan güdük başlıyor iç içe 5 ler uzata uzata da sünüyor hayırlısı.
Her iki senaryoda da bir 'e' var. Aşağı senaryoda 'e' sonrası oluşan ilk sarkma, yukarı senaryoda da 'e' deyiz.
MB nin Viopa müdahalesi etkili olmuşa benzer Kasıma kadar ötelendi yükseliş şu an 7 yi görmez dersek aşağı gibi..yok İdlip başlıyor her an ters tweetler gelebilir ya da faiz arttırımı için baskı yapılacak denir ise(oraları ziyarette bağladılar muhtemelen) o da bugün yarın olur, yukarı gibi. Hıdır budur. Yatırım tavsiyesi değildir, nacizane gördüğüm ve anlayabildiğimden ibarettir. Belki de bilmiyorumdur. ;-)
Ve yazarken hareket başladı ilk yukarı atak..
Grafik çizmekte zorlandığımdan şu tweeti paylaşayım. İki senaryoda görülüyor. Burada yukarı senaryonun abcde leri etiketlenmiş ama alternatif formasyonlar var. Diğer abcde yi daha önce buraya yollamıştım. Kabaca bu sayımlara katılıyorum diyelim. Yatırım tavsiyesi değildir.
https://mobile.twitter.com/faCefinan...15505508884481
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, kamu araçlarında yapılacak büyük bir tasarruf hamlesi için düğmeye bastı.
Hadi bakalım çerez parası dediğiniz, yaşam standartlarımızı düşünmeden bizlerin vergileriyle aldığınız araçları satma vakti.
Hadi canlarım hadi, ayıp ettiniz biz vergi verenlere. Şimdi artık sizde binin bakalım 8-10 yıl aynı araçlara, hatta ederi 50binTL yi geçen araçlara binmek isteyen varsa kendi cebinden koysun parasını.
Rakamların artışına bakın insan çıldırır(Önemli not:belediye başkanlarının aldıkları bu listede yok!):
2010 yılında 265.7 milyon lira
2011 yılında 450.2 milyon lira
2012 yılında 581.2 milyon lira
2013 yılında 755.9 milyon lira
2014 yılında taşıt alımları için 953.7 milyon lira,
2015 yılında 1.5 milyar lira, (dikkat burada çerez parası değil açıklaması geliyor, artışa bak hizaya gel)
2016 yılında ise 2.3 milyar lira harcandı. 2016 yılındaki 2.3 milyar liranın 1 milyar liralık kısmı hava taşıt alımı için harcanmış.
2017 yılında ise taşıt alımlarına 1.1 milyar liralık harcama yapıldı.
Birde bunların kiralama giderleri var:
2010 yılında 111.7 milyon lira,
2011 yılında 133.8 milyon lira,
2012 yılında 158.7 milyon lira,
2013 yılında 220.2 milyon lira,
2014 yılında da 375.6 milyon lira harcandı.
2015 yılında 417.1 milyon lira
2016 yılında 549.9 milyon lira,
2017 yılında da 557.6 milyon liraya yükseldi.
Temmuz ayı itibariyle 7 aylık harcama 299.1 milyon lira oldu.
Kelimenin tam manasıyla saçıp savurmuşlar o bize kredi olarak verilen döviz bazlı borç paraları.
Yazık, çok yazık...
https://i.resimyukle.xyz/C6IxS8.jpg
TL miz bugün aradan sıyrılıp 6.54lere doğru gelmeye çalışacak ama her iki taraftan rakipler sıyrılmaması için ellerindne geleni yapıyorlar
teknik analizciler ne diyonuz:)
Her platformda bence dikkat edilecek olan yazıyı kimin yazdığı, örneğin eksi sözlükte yazıyı alıntıladığım life compiler benim gözümde yazılarına güvenilebilecek bir yazar. Ancak bunun tersine yine gerek ekside gerek se diğer platformlarda öyle abuk subuk şeyler yazanlar var ki platformdan bağımsız ne dikkate alırım ne de paylaşırım.
13 eylül debilmesinin en net sebebi . Ek 20076
SM-G935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Makineye hep aynı verileri yükle farklı sonuç bekle .Olacak iş mi,ekonomi yönetimi bunu bilmez mi ,bu tedbirlerle faizi artırsa da düşürse de yerinde de tutsa olayın sonunun mokoko olduğunu görmüyorlar mı.Elbet görüyorlar.Ama herkes doğasına uygun olarak kısa süreli çıkarı uzun süreli çıkara üstün tutuyor.Hükümet hele seçime kadar idare edelim diyor,seçimler de bitmiyor,halk da ulan bu hükümet seçimi kazanmak için nasılsa populizm yapmak zorunda hele şu arsalar da imara açılsın,hele şu son zammı da alalım,hele şu bayram ikramiyesini de versinler sonra hükümeti değiştirmek için bakarız diyor,sonra da bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete oluyor.Yoksa durum belli en az 5 yıllık işsizlik,yoksulluk,iflaslar,batıklar ,acı çekilecek bir dönem bizi bekliyor.Biz de diyete girmek için pazartesini vaya aybaşını bekleyen şeker hastası gibi yükleniyoruz çukulataya,yükleniyoruz baklavaya.Olmaz arkadaşlar şeker hastalığı ciddi hastalıktır,böbreği bozar,gözü bozar pek çok yan etkisi vardır bir an evvel tedaviye başlamamız lazım:)))))))
Ya dün gece yorumcunun biri son ev kampanyası için ,çok olumlu ama elbette ekonomiyi düze çıkaracak bir hamle olarak görmemek lazım dedi.Hey allahım yani bu cümleye ne denebilir ki.Bu da ekonomi yorumcusu,ekonomiden anlıyorum diyor.Batmış bir sektörün son çırpınışları,bir halt olmaz o sektörden diyeceğine:)))))))
Yüzbinlerce ev stoku olan bir sektörde sidik zoruyla 15.000 ev satsan ne olacak, bağışlasan ne olacak?
Dibi belli olmayan nehire, siyasiler, ayaklarının ucunu sokarak milleti çekmeye çalışıyorlar.
Medya zaten hazır.
Doğruyu söyleyeni vuruyorlar bu ülkede.
İnternet de olmasa zaten bitmiştik.
sn. derinlikler, sizi bu başlıkta daha sık görmek isterim. Belli yaştan sonra bu kadar oynaklık kalbe zarar veriyor. Herkes bir şey çiziktiriyor. Enformasyon manyağı yaptılar bizi. Yok rahibin savcısı değişmiş, salacaklarmış felan. İnsanlar artık temel hukuktan bile bihaber. Mahkeme başkanı değişse haydi inanalım da, savcı değişmiş.
Bu doları OVP, faiz artış beklentisi vs. ayaklarına günü kurtara kurtara götürebildikleri kadar götürecekler sanırım. Artık tutamaz hale geldiklerinde yeni bir mihrak bulunur.
https://i.hizliresim.com/vPGrg4.jpg
Dolarcılar bu da size..
Doların afedersiniz,tıkanacak delüüü de yok..:oleyo:
Abd bizim hicbir zaman dostumuz olmamıştır. Dolarin yukselisinde etkileri belki şuan baskiları cok az ama rahip bırakıldıktan sonra asıl o zaman bize bunun hesabını sorarlar . Goreceksiniz rahibi 12 sinde gonderecekler . Bu gorunen dagın bi kısmı buyuk kısmı ilerde. .. cok kotu gunler bekliyorr bizi
SM-G935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Benim en yakın takip ettiğim rakamlar..
6.5104 altında 240 Min kalmadıkça izlemeye bile gerek yok...:)
https://i.resimyukle.xyz/3BAMWM.png
Yukarıda; saatlikte 6.6394 üzerinde kalırsa hızlanmalı...
https://i.resimyukle.xyz/8ayy9S.png
Kaynak vermiş zaten yazar
Bunlar yanlışsa doğrusu ne :)
https://www.riskmerkezi.org/tr/istatistikler/23
94’te ne olmuştu?
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/9...mustu-26175047
Dolar bir süre yataya sarınca başlığın libidosu da düşüyor...:)
Adalet Bakanı Gül: Brunson davasındaki savcı değişikliği rutin bir işlem.