teþekkürler..
Printable View
bugün net 0,343 TL nakit temettü onaylandý.
Hayýrlý olsun.
Herhangi ekstra bir soru sorulmadý. Coronavirüsle ilgili tüm genel kurullarda zaten kimse net birþey belirtemiyor.
2 yatýrýmcý vardý. Genelde çok kiþi olmuyor.
Ayaküstü sohbette Ýþ menkul yetkililerine sordum. Ýþ bankasýnýn devri ile ilgili haber fiyat akýþýnda etkili dedi. Finans grubunda birleþme olur mu diye sorduðumda "Öyle bir durum olmaz" dendi.
1000 ad Hisse kaç adet olacak.
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Venus Z20 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
1000 Lot Isyat hissesi olan 343,00₺ nakit temettü alacak.
hisse.net kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Çok teþekkür ederim
Merhaba bugün ortalama 2.89 dan hisseye giriþ yaptým 1700 civarý lot var merak ettiðim konu bu cuma temettü alabilecek miyim? Ve temettü verildikten sonra hisse fiyatý verilen temettü oranýnda düþüyor sanýrým doðrumu acaba
Teþekkürler
En gec yarýn seans kapanýþýna kadar hisse alým yapabilenler Temettü alcak,Pazartesi temettü miktarý kadar düþük fiyattan acýlýþ yapýlacak.Temettüler 2 gün sonra yani carþamba hesaba gecer.(Aracý kuruma göre hesaba geçiþ farklýlýk gösterebilir.)
Temettü daðýtýmýndan yararlanacaksýnýz. 1700x0,343₺ Cuma kapanýþ fiyatý üzerinden 0,343₺ düþüp pazartesi güncel rakamdan iþlem görmeye baþlayacak. Aldýðýnýz nakit temettü ile ilave alým yaptýðýnýzda lot miktarýnýz artacak.
Yazdýklarým kiþisel düþüncelerim olup asla yatýrým tavsiyesi olarak algýlanmasýn...
rica ederim, evet. dolaylý olarak etkiler dediði "fiyat" anlamýnda spekülatif olmasýydý.Bunun dýþýnda zaten:
olumlu bilanço ve temettünün etkisiyle zaten ekstra yatýrýmcý giriþiyle buralara geldik.
Krize karþý saðlam durdu. Havacýlýk / Otomotiv / Petrol hisseleri yýkýldý resmen.
Huzurla bekliyoruz....
https://i.hizliresim.com/ZS6gq9.jpg
120000 Adet im 2.98 den gitti.Bilmem iyimi ettik kötümü
https://www.youtube.com/watch?v=z8tn-B_ss3s
videonun 15. dakikasýnda ISYAT sorusu var. Tuncay Turþucu'da yorumluyor.
Syg.
Temettü daðýtýmýndan sonra hisse fiyatýnda beklentileriniz nelerdir üstadlar
Yarýn tavan 3.27 oldu diyelim. Temettü 0.34 krþ verecek ve fiyat 3.27-0.34 = 2.94 açacak.
Yani %11-12 civarý eksi açýlacak direk..
Yabi taban hatta tabandan da aþaðýda açacak. Konu hakkýnda fikirleriniz nedir..
yeni katýlanlar için:
Temettüde þirketten nakit çýkýþý olacaðýndan fiyat düþmesi normaldir.
--
Piyasa artý olursa artýþ devam eder. Geçen seneler gibi artýk çok ucuz olmayacak gibi. Temettü sonrasý ucuz diye alýmlar yapýlýrdý. Þimdi alým yaparken daha dikkatli olmak gerekmekte. Haftalýk rapor önemli çünkü 31 mart'a az kaldý. Ýlk çeyrek bilanço fiyatý etkileyecek.
Yarýn borsa + açacaktýr.
Siz þimdi söyle düþünmüþsünüz. Taban ve tavan fiyatlarý %10 le sýnýrlandýrýldý ama bunun fiyatý temettüden dolayý o sýnýrlarýn da dýþýnda olacak, nasýl olacak? Bistin gözüyle olaya bakmak gerek. Taban fiyattan da aþaðý gözükmeyecek. Düz mantýkla bakýldýðýnda öyle gibi gözüküyor ama öyle deðil. Diyelim kii yarýn tavan oldu. ptesi de 2.94 ten açtý. Ptesi günkü taban ve tavan fiyatý 2,94 e göre %10 olarak belirlenmiþ olacak. Yani 3.27 den temettüye girerse 2,94 referans fiyatý kabul edilecek ve 2,65 taban ve 3.23 tavan olacak Dolayýýsyla 2.94 açtýðýnda Bist'Ýn en çok düþenler sýralamasýnda %11-12 gibi eksi gözükmeyecek. Primsiz gibi %0 görükecek. SÝz kendi hesabýnýzda göreceksiniz temett oraný kadar olan o eksiyi sadece. Onu da temettü olarak alacaksýnýz zaten. Temettü olayýný bilmeyenler veya kafasýnda sorular olanlara da geneel olarak þöyle örnekleyeyim daha iyi anlaþýlmasý açýsýndan. Diyelim ki hisse cuma akþamý 3.27 den kapandý. vatandaþýn da biri seans kapanmadan önce 3.27 den 10 bin lot aldý. ptesi referans fiyatý 2.94 oldu. Cuma günü kapanýþa yakýn 10.000 lot x 3.27 = 32700 TL para yatýrýp hisse alan vatandaþ ptesi gün 10.000 lot X2,94 = 29400 lira hesabýnda para görecek.Çünkü yeni maliyeti 3.27 deðil 2.94 artýk.. fiyat daha sonrasýnda 3.27 yi gördüðünde Cuma günü yatýrmýþ olduðu paraya eriþecek ve birkaç gün sonra heasbýna yatmýþ olan temettü de ( 10000 x0.34 =3400 TL) yanýna kar kalmýþ olacak. Temettü yatana kadar fiyat tekrar 3.27' ye gelirse 32700 TL+3400 TL= 36100 TL si olacak.
EDÝT: Bu kadar uzatarak anlatmamanýn sebebi özelden sorulan sorulara ,tekrardan baþka soruya mahal veremeyecek þekilde net açýklamak istememden kaynaklanmýþtýr. Sabrýnýz için teþekkürler
Anlamadýðým konu örneðin benim 1000 lotum var 1000 =2980 TL pazartesi benim param 2980-340=2640 TL oldu temettü 340 TL iki gün sonra hesabýma yattý benim param tekrar 2980 TL oldu.
Temettü ile birlikte 2980+340=3320 olmasý gerekmiyormu?
Yardýmcý olursanýz sevinirim
Bunda bizim karýmýz ne anlayamadým
Ya bu cok yanlis bir bakis acisi. Isyat 5 lira olursa benim param da 5000 lira olur demek bu baya. Hisse neden 34 kurus eksik aciyor? Cunku isin matematiginde bir senet basina 34 kurus kasasindan para cikariyor, bu para cikisini da piyasa oldugu gibi fiyatliyor. Yani 34 kurus asagida aciyor.
Hersey kagit uzerindeki gibi ilerlese isyatin suan olmasi gereken fiyat 1.75 civari. Ozsermaye bölü kayitli sermaye esittir net hisse fiyati ama piyasa bunu bu sekilde fiyatlamaz, beklentiler fiyatlanir. Normal sartlarda bu hisse bugun Tam olarak ozsermayesinin karsiliginda Yani 1.75 lira olsaydi temettu dagittigi gunu 1.41 acardi cunku tekrar soyluyorum ozsermayesi bilanco bile aciklamadigi bir pozisyonda eksiliyor. Bunun icin de zaten bilanco aciklanmasina gore yok, piyasa bunu bu sekilde okur.
Temettu dagitildiktan sonra isyat dusebilir de cikabilir de. Param oradan Boyle olmus buradan oyle olmus diye birsey yok. Ortada sadece sizin maliyetiniz ve hissenin suan ki fiyati var. Ben ayrica temettunun maliyetten dusurulmesine de karsiyim. Ben o parayla yatirim yaptim ve temettu ile kazandim, neden maliyetimden duseyim ki. Ev aldiniz ve kiraya verdiginiz 10 sene sonra o ev parasini cikardi ve maliyetiniz 0 oldu. Peki ya 10 sene?? Bunu maliyetten saymiyor muyuz? Ben kullanamadigim, harcayamadigim parayi isletiyorsam, bu zamana maliyet yazarim ve o maliyeti odeyebilen sirkete yatirim yaparim.
arkadaslar pazartesi temettü yatacak hayýrlý olsun herkese...artýk temettü olayý kapandý þimdi önümüze bakma zamaný 3 aylýk bilanço nasýl gelir yada 2020 yýl sonu tahminler nasýl olur acaba...dolarýn bu kadar artmasý hisse için iyi mi tahvillerin durumu falan bu konularda bilgisi olan yazarsa sevinirim...saygýlar...
ISYAT Eylül alýp Þubat temettü açýklandýðýnda satmak doðru zamandýr.
2010 Temettü sonrasý Fiyat 1,45
2011 Temettü öncesi Fiyat 1,52 Bir yýl bekle 7 kuruþ kar.
2011 Temettü sonrasý Fiyat 1,36
2012 Temettü öncesi Fiyat 1,19 Bir yýl bekle 17 kuruþ zarar.
2012 Temettü sonrasý Fiyat 1,03
2013 Temettü öncesi Fiyat 1,27 Bir yýl bekle 24 kuruþ kar.
2013 Temettü sonrasý fiyat 1,07
2014 Temettü öncesi fiyat 1,07 Bir yýl bekle yerinde say.
2014 temettü sonrasý fiyat 0,88
2015 temettü öncesi fiyat 1,14 bir yýl bekle 26 kuruþ kar.
2015 temettü sonrasý fiyat 0,95
2016 temettü öncesi fiyat 0,98 bir yýl bekle sadece 3 kuruþ kar.
2016 temettü sonrasý fiyat 0,85
2017 temettü öncesi fiyat 1,00 bir yýl bekle 15 kuruþ kar.
2017 temettü sonrasý fiyat 0,88
2018 temettü öncesi fiyat 1,05 bir yýl bekle 17 kuruþ kar.
2018 temettü sonrasý fiyat 0,88
2019 temettü öncesi fiyat 0,99 bir yýl bekle 11 kuruþ kar.
2019 temettü sonrasý fiyat 0,80
2020 temettü öncesi fiyat 2,76 bir yýl bekle 1,96 kuruþ kar.
Bu yýl Büyük sürpriz yaptý
ISYAT 2010 yýlýndan beri taþýyorum 19 Mart 2020 de 2,98 den vedalaþtým.
Yazdýklarým bir yýl boyunca temettüsüz tarihlerde taþýma maliyetini göstermektedir.
Nasipse Aðustos sonu yeni alým fýrsatýný 1,50 lerde yakalamayý umut ediyorum.
Hisse burute alindi.. Hayirli isler.
SM-A505F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hisseni kasar oldugu anlamina geliyor...
SM-A505F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.