bir o kadar da romantik
https://www.youtube.com/watch?v=GMe_dzP_Sf4
Printable View
bir o kadar da romantik
https://www.youtube.com/watch?v=GMe_dzP_Sf4
bahriyeli nerdesin? Bak senle usta musta konusuyorduk, raf kafamiza dusuyordu az kalsin. Adam duvara yeterince derin delik acmayip 5 civinin 2'sini egreti tutturmus. 10kg kapasitesi olan raf 3 kglik sey ustundeyken dustu. Ve ustundeki alet 3 bin dolarlik projektor, son anda sansina tuttum noluyor ekran yamuldu diye bakarken.
Bu hafta da onlari yapacagiz. Evi delik desik ettim. Su sey uzadikca ev kalmayacak ortada anlasilan.
Cuma gunu yuklu girecektim Sulune 5.20'den. Havacilardan cikan para biraz onda park etsin dedim, son anda vazgectim.
Bddk banka rasyolariyla ilgili yeni bir karar açıklamış.
Ortak geçmiş olsun ,demonte duvar dolapları iyi sabitlenmezse sahiden tehlikelidir ..bırak parasını pulunu eşya zararını ciddi yaralanmalara sebep bile olabilir..örnekleri var ölümle sonuçlanan ..ucuz kurtarmışın şakası yok
ben 1.derece deprem bölgesinde olduğum için evde mutfak dolapları dahil demonte ne kadar dolap vs.varsa mevcut saplamalara yıllar önce ilave yapıp sağlamlaştırdım .. heralde ciddi depremde dolapda duvarla beraber gelir üstümüze ,öylede bir yan etkisi olabilir :)
6.38 den beri portföyün 2/3 ü benjaminde ..adetim değildir kendimizi koruma adına
geriye kalan kaşıntı yapıyor hulkiye de eski kaşar bu iş için ideal gibi ..kaşınanları kaşımada üstüne yoktur TH nin izinden gideyim diyorum bilirsin klavuz-karga hikayesi muhahhahhah :) ..sürekli gözüm onda .. ne halt olduğunu bildiğimiz halde..,daha önce hiç çarpılmadım buna ama herşeyin ilki vardır :) ..alsammı almasammı birtürlü karar veremedim
Sen de olmasan bankayla ilgili birsey yazan kalmadi artik.
Surda detaylari var, soru-cevap kismi de iyi: https://www.cnnturk.com/ekonomi/bddk...yeni-duzenleme
O sabitlenme konusunda cok hatlisin. Bir de bayanlar zaten dolabin icine basip ustune el atmaya calsiir, tehlikeli is.
Bu rafti. E tabi koyarken mantik yurutup kafamiza dusmeyecek yere koyuyoruz raf dusse bile. Ama alet kirilacakti. Ben kendim 60 kiloluk televizyon astim, hic de dusmedi. Isini adam gibi yapinca oluyor. Buyuk delige ufak tipa koymus adam, tam delmemis, vs. Kolayina kacmis. Bir de para oduyoruz bunlara.
Replying to
@Haydaracunn
and
@ademylmz1881
Halkbankı alırken diğer bankalara göre çok ucuz olduğunu, banka olarak bazı önemli imtiyazlara sahip olduğunu, ziyaretimlerimde Amerika daki dava ve cezanın şu veya bu şekilde hallolacağı ve Genel Müdür yardımcısının bırakılmasıyla hisselerin değer kazanacağını düşünmüştüm
Haydar Acun
@Haydaracunn
·
17h
Malesef bankanın bu kadar Amerika ve Türkiye arasında politik pazarlık konusu olabileceğini ve konunun çözüme kavuşmasının bu kadar uzayacağını, krizlerle beraber ticari önceliği kenara bırakıp kamunun elinde bu kadar politik “kaynak†olarak kullanılabileceğini öngöremedim.
Haydar Acun
@Haydaracunn
·
17h
Bankacılık sektörünün son bir kaç yıldır yaşadığı zorlukları da unutmamak lazım. Burdan çıkardığım ders kamu şirketlerine yatırım yaparken 10 kere daha temkinli olmak. HSBC nin tahminleri doğruysa bu değerlemelerde (F/D 0.16, F/K 1.5) uzun dönemli hissedar olarak bekliyeceğiz.
Erick rumuzlu arkadaş banka hakkında hep olumsuz yazılar yazıyorsun art niyetli olduğundan şüpheleniyorum.Senin derdin nedir.Bu hisseyi alan herkes negatif yanlarını biliyor.Şahsen yeri geliyor olumlu yanlarını yazıyorum yeri geliyor olumsuz yazıyorum sen kırık plak gibi hep aynısın yoksa sen daha önce yazan ersoy veya perceptionla aynı kişimisin.Tek bir nickle sıkıntın neyse onu yaz.Eğer bu hisse senin elinde varsa hep olumsuz yazman anormal bir durumdur.
Borsada bir sürü fiyata arşa çıkmış yeniden kuruluş maliyetinin on katında fiyatlanan hisseler varken gelip burda yüz kere hisseyi kötülemen normal değil.
Yinede yazmaya devam et çünkü olumsuz yazsanda mantıksız yazmıyorsun insanlar olumsuz yanlarıda öğrenmeliler.
Kardes yukaridaki rapora bak Lutfen. Yorumsuz buraya ekledim insanlarin bilgi almasi icin amac bilgi paylasimi zaten.
RAporu ben yazmadim. HSBC MENkUL degerler yazmis, HEdef fiyatlari onlar vermis. Ben vermiyorum. Credit Suisse de ayni hikaye var. CITI nin raporunun da, bak 2021 icin 0.16 DD 1.5 FK fiyat vermis HSBC. BEn yazmadim. gercek olup olmayacagini vesaire bilmiyorum. Yorum yapmadan aktardim.
Surekli olumsuz yaziyorsun da diyorsun da Olumlu ne tarafi kaldi ki ?
PD/DD ucuzlugu, Faizlerin inmesi, Mahkemenin baslamasi mi ? VErgi gelirlerini toplamasi mi ? bankanin devlet bankasi olup batmayaca mi ?
MAhkeme daha esasa gecemedi. Avukatin New Yorkdan gelmesi lazim ? New York Pandeminin en cok goruldugu yer. Nasil gelecek o adam. Yuzyuze gorusmem laim dedi. Nasil olacak ? nasil bitecek MAhkeme ?
Halkbank Kendi yayinladigi bultende tek tek mahkemeye neden itiraz ettigini belirtti. SIrasi ile o yollardan gitmeyecek mi ? bunu da ben yazmadim. Halkbank in kendi yayinladigi KAP yazisinda var.
Pandemi nedeniyle Ekonomik Kriz yok mu ? Bunlari kim fonluyor ?
Olumlu tarafi olunca da yaziyorum. Bunlar benim fikirlerim beni baglar.
Bu arada nasil bir art niyetim var ki ? Sizin elinizdeki Mallari mi almak istiyorum ?
Demek istedikleri herkes bilyor bunlari, milyonlarca kere duydu. Tekrar etmeye gerek yok yani.
9'dan TAV alacaktin, 12'den Pegi. Bekliyor musun hala. Osisa'nin Burak'a dedigi gibi... bekler bekler, sonra da bu batti diye baska hisseye gecer onda beklersin. Hayat beklemekle gecer, elinde de hic hisse olmaz. Muahahahaha.
Dow 25 bin olacak neredeyse. 15 bin ikinci dip bekleyenler nal topladi. Bu olaydan da cok seyler ogrenmis olduk.
Samer Khalil Al-Atrush and Mohammed Abdusamee
BloombergApril 17, 2020, 8:58 PM GMT+4
(Bloomberg) -- A full-throttled military intervention by Turkey could have turned the tide in Libya’s civil war, in a striking development that’s gone largely unnoticed by a world marshaling resources to fight the coronavirus.
With Ankara providing the firepower, the United Nations-recognized government in Tripoli is poised to gain the upper hand against an eastern military commander backed by the United Arab Emirates, Egypt, and Russian mercenaries.
The reversal can be seen playing out at Al-Watiya airbase in the desert southwest of the contested capital.
In March 2019, Khalifa Haftar telegraphed his long-anticipated assault on Tripoli when cargo planes began flying in ammunition and weapons to Al-Watiya from his eastern stronghold. Battered Soviet-era fighter aircraft were soon taking off from the base to bomb the capital, home to the United Nations-backed government.
More than a year on, Al-Watiya has become the besieged refuge for Haftar’s fleeing loyalists after government forces backed by Turkish weaponry struck back, capturing a string of western towns last week.
Biggest Loss
Osama al-Juwaili, the general who heads the Tripoli administration’s ****t operations, said in an interview the standoff would end with the departure of Haftar’s forces. If that happens, Libyan analyst Mohamed Eljarh said, it “would represent the biggest strategic loss for Haftar since the start of the Tripoli offensive.”
Turkey’s intervention to prop up Prime Minister Fayez al-Sarraj has, at least for now, changed the direction of a war that’s drawn in international rivals keen to secure influence over the troubled OPEC oil producer that straddles key migration routes across the Mediterranean from Europe.
Nations supporting Haftar are unlikely to stand down, with too much at stake for them to allow the defeat of the field marshal who controls the country’s main oil facilities. The country that’s been in turmoil since a 2011 NATO-backed revolt ousted Muammar Qaddafi is likely to see yet more conflict.
Drone Battle
For now, Chinese-made Wing Loong drones that Western diplomats say are operated by the U.A.E. no longer have free reign over Tripoli and neighboring Misrata, where they’d conducted airstrikes until late last year; Turkish armed Bayraktar unmanned aircraft increasingly dominate the skies.
Turkey is “actively backing” the counter-offensive by Sarraj’s forces to defeat Haftar, said a senior Turkish official who’s familiar with the country’s Libya policy, asking not to be named discussing sensitive information. Turkey’s government declined to comment. President Recep Tayyip Erdogan has conceded Turkish casualties in attacks by Haftar’s Libyan National Army, and vowed to teach the commander a lesson.
“The balance of power has changed in the past two months due to Turkish support and what Turkey has brought in, in terms of material and fighters,” said Wolfram Lacher, a Libya expert with the German SWP research center. “This really raises the question for Haftar’s backers: what are they going to do?” he said. “It raises the prospect for further escalation if they decide to double down, as I would expect them to do.”
Arab and Western diplomats, who spoke on condition of anonymity, agreed that Haftar’s backers in Cairo and Abu Dhabi were likely to boost their own support, further complicating the turmoil.
For days, the Turkish drones have targeted fuel trucks and supply convoys for Haftar’s forces in the west. A drone strike last month killed one of his senior commanders near the city of Sirte. Haftar’s forces continue to operate Russian-made Pantsir air defense systems that shoot down Turkish drones, but they can’t cover the widening battleground.
Haftar’s own top military official in Libya’s west, Mabrouk al Ghazwi, has vowed that if Turkey doesn’t stop its strikes, he will target an oil tanker owned by Libya’s National Oil Corp. and harbored in Tripoli, as well as other targets at the port. The LNA has previously attacked the city’s main airport and the port used to unload Turkish supplies.
International efforts to stop the war and rebuild Libya appeared to be paying off early in the year as both sides tentatively agreed a cease-fire, and their backers pledged at a January summit to respect a UN arms embargo on the country. But those deals rapidly unraveled, as did later plans for a humanitarian truce to help contain the coronavirus.
The fighting has slashed oil output by almost 1 million barrels a day since the start of the year, stunting efforts to revive the economy as the pandemic puts further strain on health care provision described by a UN envoy as “already decimated.”
Instead, the war has escalated. Haftar’s forces and their mercenary allies from Russia’s Wagner group remain entrenched in Tripoli’s southern suburbs despite the recent losses. The United Nations says each side continues to receive supplies, even after the European Union announced an operation to enforce the embargo. Wagner, run by an associate of Russian President Vladimir Putin, has dispatched more troops over the past month, two Western diplomats said.
“Haftar and his backers are on the back foot,” said Emadeddin Badi, a Libya expert and non-resident senior fellow at the Atlantic Council. “I don’t think they are going to let him lose.”
Bu Bayraktar bize itibar getirdi dunya gozunde, hem Suriye'de hem Libya'da.
Mahkeme benim icin fazla onem arzetmiyor.Ben sahsen kotuyu dusunerek bitmeyecegi,uzayacagi varsayimiyla pozisyon aldim/almistim.
Endeks yukari giderse halkta artik tepkisiz kalamaz primlenir seklinde dusunuyorum.Olurda eskaza mahkeme ile ilgili olumlu bir gelisme yasanirsa oda isin kaymagi olur.Olmazsada cokta onemli degil.Eski zirvesine kadar(7,50) ciksa o bile benim icin yeterli.
Borsalarin salgin olayina verdigi tepki hepimizin malumu.Sert bir sekilde oncesinde dustu.Vaka oranlari artmaya baslayinca herkes dususun dahada devam edecegine yonelik yorumlar yapiyordu.Fakat endeksler yukari artmaya basladi.Yani borsalarda fiyatlamalar erken yasaniyor.Halkbanktada mahkeme aleyhte karar ciksa bile belkide ayni gun dahi yukari yaparak tepki verebilir.Demek istedigim bu mahkeme konusuna fazlaca takilip gundemde tutmanin manasi yok.Ben bu sekilde dusunuyorum.
Mikro takılarak bir yere gidemedik son haftalarda, biraz makro takılayım bari.
Maalesef mevcut konjonktürde HALKB'nin hatta genel olarak tüm bankacılık kağıtlarının önü kesik gibi duruyor. Öte yandan spekülatif artı tedavüldeki lotları son derece sınırlı olan hisseler mevcut ortamda harika performans sergileyebiliyor, örneğin QNBFB'nin piyasa değeri 180 milyar tl ye ulaşmış durumda, Pazartesi 200 milyar tl ye çıkmış olur. Bankanın aktiflerinden daha fazla bir piyasa değeri var artık. Ayni kriter HALKB'ye uygulansa bizim hissemiz 5 TL yerine 500 : 1.25 = 400 (dört yüz) Tl olmalıydı. Şaka gibi, öyle değil mi?
HSBC der ki; 2021 yılında HALKB'nin net yıllık kârı 4.5 milyar tl ye yakın olacak. 2021 sonu itibariyle bankamızın defter değerinin 2019 sonu itibariyle bulunduğu 32 milyar tl den 40 milyar tl ye çıkacağını öngörüyor HSBC. Demek ki 2020'de 3.5 milyar tl, 2021'de de 4.5 milyar tl yıllık net kâr yazmamızı bekliyorlar. Ancak böyle olursa defter değerimiz 2 yıl içinde (31.12.2019 den 31.12.2021 e)32 milyar tl den 40 milyar tl ye çıkar. Bu beklentiler son derece pozitiftir. Harbiden gözlerim yaşardı.
Geçen gün Financial Times'da okuduğum önemli bir makro haberi sizinle paylaşıyorum:
Küresel GSMH'nin %90 gibi çok büyük oranını içeren AB ve ABD de dahil dünyanın en büyük 12 ekonomisindeki toplam M2 para arzı 80 trilyon dolara ulaşmış. 10 yıl önce bu rakam 40 trilyon dolar imiş ve böylece son 10 yılda küresel M2 tam tamına 2 katına çıkmış oluyor.
Bu haber son derece önemlidir bana sorarsanız.
2009 yılında söz konusu 12 büyük ekonominin küresel GSMH'sı 60 trilyon dolar civarındaydı, M2 ise 40 trilyon dolar. Demek ki o zamanki ortalama paranın el değiştirme hızı (velosite=M2V) 60 : 40=1.5 idi.
12 büyük ekonominin toplam GSMH'sine 70 trilyon dolar desek, şu anki paranın el değiştirme hızı ise 70 : 80 = 0.9 oluyor. Demek ki son 10-12 yıl içinde paranın el değiştirme hızı 1.5 den 0.9'a düşerken yani velositesi %40 düşerken, toplam para arzı 40 trilyon dolardan 80 trilyon dolara çıkarak %100 artmış. Özetle; tüm dünya piyasaları paraya ve likiditeye boğulmuş ama bu paralar harcamaya gitmemiş, tam tersine büyük çoğunluğu menkul kıymetler piyasasına (tahvil bono borsa) girmiş. Özellikle ABD borsalarının son 12 yılda roket gibi çıkmış olması zaten bunu teyit ediyor.
Devam edeyim: En başta FED olmak üzere AMB, Çin MB, Japonya MB, İngiltere Kanada Avustralya MB'leri tam gaz piyasaları fonlamaya devam ediyorlar ve etmeye de devam edecekler. Trilyon dolarlar havada uçuşuyor. Demek ki şu anda 80 trilyon dolar olan M2 (para arzı) yakında 100 trilyon doları aşacak. GSMH'ler önümüzdeki bir kaç çeyrek daralacağı için küresel GSMH 6 ayda %10'a yakın bir daralma yaşayabilir. Bu da paranın el değiştirme hızının şu anki 0.9'dan 0.6'ya düşeceği anlamına gelir. 12 yıl önce 1.5 olan velosite (paranın el değiştirme hızı) yakında 0.6'ya (60 : 100=0.6) düşmüş olacak.
Piyasalarda o kadar likidite varken velositenin düşmeye devam ediyor olması; tüketicilerin hala tüketim eğiliminde olmaması yüzünden kaynaklanacak çünkü dünyanın her yerinde millet harcama yerine geçim derdinde, ay sonun nasıl getireceğiz diye düşünüp duruyor. M2 para arzı roketleyecek ama M2V velosite (paranın el değiştirme hızı) tarihi diplere yönelecek.
Buradan tek bir sonuç çıkıyor: Menkul kıymetler piyasası (tahvil bono borsa) anormal seviyelere çıkacak olan küresel likidite için tek adres olacaktır. Özellikle de borsalar burada ön plana çıkıyor zira tahvil/bono piyasalarının yıllık getirileri hemen hemen sıfırdır. Bu şartlar altında da borsaların yeni zirvelere çıkması gerekiyor. Şerlok Holms'ün nasıl mantık yürütüyorsa ben de aynisini yapıyorum burada. Tüm olasılıkları eledikten sonra geriye kalan ne kadar saçma gözükse de gerçeğin ta kendisi olmak zorundadır.
Makro takılmaktan kastım işte bu idi. Financial Times'da dikkatimi çeken ve çok önemli bulduğum yukarıdaki haberi analiz edip menkul kıymet piyasalarına olası etkilerini analiz etmiş oldum böylece. Bana katılırsınız veya katılmazsınız, onu paşa keyfiniz bilir.
HALKB hakkında şu beklentilerimin de altını çizeyim:
1) Önümüzdeki bir kaç ay boyunca bu hissede ciddi bir momentum (özellikle de yukarı yönlü) göreceğimizi sanmıyorum. Hem mevcut krizin etkisiyle hem de ABD'deki yargı süreci yüzünden bir kaç ay daha hisse baskı altında kalmaya devam eder diye düşünüyorum.
2) Öte yandan ABD'deki yargılamanın hızlı türden olacak olması avantajdır. Demek ki mahkemeden karar çıkması uzun sürmeyecek. Bu da hisse üzerindeki ABD kaynaklı belirsizliğin son aşamasına gelindiğini söylüyor.
3) Her ne hikmetse, bizim gözlerimizi yaşartan bir öngörüde bulunmuş HSBC. 2021 sonunu baz alarak yayınladıkları rasyolardan (0.16 PDDD, 1.5 FK) hareket edersem 2020 ve 2021 net kâr rakamları sırasıyla 3.5 ve 4.5 milyar tl civarında oluşacak. Özkaynaklarımız (defter değerimiz) da 2 yılda 8 milyar tl artarak 40 milyar tl ye (32+3.5+4.5=40) ulaşacakmış. Dilerim İngiliz banka analistimiz haklı çıkar ve bu kâr rakamları ile 2021 sonu itibariyle 40 milyar tl lik DD'ye ulaşılır.