Halihazırda var o zaten, yanlız sucuk gibi kalın olduğundan, uygulama zorluğu yaşıyoruz.:kahkah:
Printable View
Türk Tabipler Birliği: Aktif hasta sayısı açıklana ın 10 katı, sağlıkçılar tükeniyor!
Türk Tabipleri Birliği (TTB) Covid-19 izleme kurulu, 5. ay değerlendirme raporunda benimsenen salgın stratejisinin başarılı olmadığının altını çizerek, "Salgın kontrol altına alınamıyor, sağlıkçılar tükeniyor!" görüşünü savundu.
https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/...eniyor-1758801
Ankara, ulus - samanpazarı döviz bürolarında dolar alış 7,3650 , satış 7,46 görünce '' ne oluyoruz '' dedim. Döviz bürosundaki vatandaş - Abi ficht negatif çıkmış, hastalık yayılıyormuş. dedi. Ne diyon kardeşim ficht kim, ne hastalığı , kim yayıyormuş felan dedim ama sonra '' 100 bin doları kaçtan alırsınız '' diye sorunca 7,39 dan alırım dediğinde mevzuyu anladım.
haftalık dolar- tl grafiği. kırmızı daire içindeki mumlara dikkat edelim, ayasofyayı ibadete açtık doğalgaz bulduk sırada petrol var dıj güçler heran saldırabilir sığınakta yerimizi alalım https://i.hizliresim.com/GrLqZN.png
Şu 2023 geleydi de rahat edeydik. Kişi başı 25 bin dolar. 4 kişiyiz. Yıllık 100 bin dolar. İşe gideni gondiklesinler. 100 bin dolar neyime yetmiyor.
Gaz maz dedik tosuruk çıktı, bugünleyin konu da yok.
Ne demişti reis
“Her arayan bulamaz, bulanlarda arayanlardır.”
Bende diyorum ki
“Arayan mevlasını da bulur, belasını da.” [emoji1787][emoji1787][emoji1787]
Aracı kurumla mutabık değilsek .
Çözüm merci neresi oluyor acaba
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
DolarTL fair value
https://twitter.com/robinbrooksiif/s...456458240?s=21
Dolari falan pek fazla dert yapmayin büyük reset geliyor, hepimiz köse olacagiz.
Davos‘ta resetleyecekler bizi.:oleyo:
https://www.weforum.org/great-reset
Artık insanlara daha az ihtiyaç duyuyorlar; arabayı icat edince atını vuranlar, robotları icat edince insanları vururlar.
Çin gibi sistemlerde risk şu, şu anda patron olan yarın işçi olabilir.
Demokrasiyi sevmelerinin nedeni kimsenin sorgusuz sualsiz servetlerine el koyamamaları üstelik onların servetlerini korumak için halkın milliyetçilik üzerinden motive edilerek savaş meydanına yönlendirilebilmesi.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kalabalıklar, silerim böyle işi ben oynamıyorum dediğinde bankalardaki sıfırların hiçbir şeye yaramadığını görecekler. İnsanlara çip takmak isteyen Gates'in tek hayali kimsenin kendisini tanımadığı bir yerde rutin bir hayat yaşamak olacak.
Cin gibi derken, siyasal sistemi demek istemedim. Adamlar insanlari denetlemek icin Cin'in kurdugu dijital denetlemeyi istiyorlar öncelikle. Bunu da ancak korku ile basarabileceklerini anlamislar ki, terör ile basladilar, pandemi ile bitirmeyi planliyor sanki. Bir sekilde demkrasi ile halklarini yemeye devam edecekler mutlaka.
Bir belgeselde izlemistim. Mumbai‘de bir bölge var 700m x 700m bir alan. Bu alanda 1 milyon insan yasiyor. Yaptiklari is cöplerden geri dönüsüm. Bir binada kücük plastik parcalarini renk renk ayiriyorlar. Adamin biri dag gibi plastik parcalarin önünde oturmus, pirinc ayiklar gibi, renk bazinda parcalari ayiriyordu. Bu isi günde 12 saat ve senenin 50 haftasi (7 gün) yapiyor (2 hafta köyüne gidiyormus). Calistigi yerde bir kösede yatiyor, yemegini yiyiyor, baska bir sey yaptigi yok. Kazancinida ailesine gönderiyor. Sordular mutlumusun diye. Evet cok mutluyum, hergün yemegim var, yatacak yerim var ve aileme para gönderiyorum dedi.
Genelleyemeyiz tabii ki, ama gercekten ilginc bir sistemleri var.
EliniZde telefonlar chipin bir örneği değil mi
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
İzmir fuarına geçtiğimiz sene çinliler gelmişti. Yüz tanıma programını tanıtıyorlar. Millet mal gibi (bende o mallardan biri olabilirim) karşısına geçip renk, boy , yaş tahminlerine bakıyordu.
Diğer yandan person of interesti mutlaka izleyin.
Yapay zekayı anlatıyor. Ve en gülümseten sahnesi şuydu.
Yapay zekayı ilk yaptığımda onu bilgi ile beslemem gerekiyordu. Bende sosyal medyayı icad ettim.
Evet ama çinliler işin dibine vurmuş. Trafiğe çıkan her elektrikli araç çiple takip ediliyor. Ortak kullanıma açık her ulaşım modeli takip ediliyor. Kameralarla her şey takip ediliyor. Klozetlerin altına dinleme cihazı yerleştirmiş bile olabilirler.
milyonlarca kamera sokaklarda. her hareketi analiz eden sistemler.
new york times bile yasaklayan great firewall of china.
her internet paketine kadar inceleyen kurumlar.
hic bir zaman medeniyet insaa edebileceklerine inanmiyorum.
bir yere kadar gidecekler ve orada içlerine kapanacaklar.
kaduk kalacaklar. dunyayi ileri goturme iddianiz varsa once mevcut dunyayi iyi tanimaniz lazim.
cin bence abartilan bir balon.
çin serbest piyasa ekonomisini kullanma adı altında zorba bir ülke.
insanlarının yaşlı ve büyüklerine gösterdiği saygısal kültürel mirası
kendi ideolojisine biat için kullanıyor.
Çin bence bir proje.Yoksa o kadar teknolojiyi nerden bulacaklardı ki.Ucuz işgücü vardı doğru, e ne olacak ki hindistanda da var pakistanda da var nijeryada da var neden oralardan bir huawei çıkmıyor.Neden firmalar akın akın çine gitti orda üretim yaptı.Bence planlanan dünya ilk orda deneniyor.Herkesin köle olduğu herkesin izlendiği sistemin herşey olduğu bir deney bu konulara zaten komunizm nedeniyle yabancı olmayan çinden başka nerde yapılabilirdi ki.Görülen o ki deney çok ama çok başarılı.
Çin sevsek de sevmesek de (otoriter toplumlardan ve komünizmden hiç hazzetmem) binlerce yıllık medeniyet.
Batıdan çok farklı yapısıyla (asya tipi üretim tarzı) yüzlerce yıldır üzerine çalışılan bir yer.
Üretim merkezi haline gelmesini açıklamak için sayfalar dolusu sebep sayabiliriz. Proje olabilecek bir hacim değil orası.
Öyle olmasina öyle de Cin nüfusunun %45'nin telefonu bile yokmus henüz.
Yani onlar da henüz hikaye yaziyor. Daha cok yollari var.
Bati'da ise telefon daha yaygin, yasalarida halletikleri zaman isleri daha kolay.
Tek fark var aralarinda, batida insanlari korkuyla sindiriyorlar, Cin'de baskiyla (siddetle).
Çin’in partlatılmasının japonların inanılmaz atılımlarının yavaşlatılması amacıyla olduğunu okumuştum.
Diğer yandan giden arkadaşların izlenimlerine göre çinde sadece bir iş için bir insan olduğunu söylediler. Mesela senin görevin çekmeceyi açmak tüm gün çekmeceyi açıyorsun. Böyle bol bir insan kaynağı var.