Sizin bulduğunuz hisseler Temel analiz literatürüne uygun kalitede hisseler. Doğru yoldasınız. Başarı gelip gelmeyeceği ise ayrı şeyler. Onu bilemeyiz. Kimse de bilemez.
Printable View
Sizin bulduğunuz hisseler Temel analiz literatürüne uygun kalitede hisseler. Doğru yoldasınız. Başarı gelip gelmeyeceği ise ayrı şeyler. Onu bilemeyiz. Kimse de bilemez.
Farklı sözler, fikirler, sadece kafa karıştırmaya yarayacak şeyler. Yanlışınız zamanlama, timing olabilir. O ise herkeste var. Her attığını vurana daha rastlamadım.
Komutan, ne tahta yapıcılığı.... yatırımcıyım diyorum.
Senin anlamadığın yada benim anlatamadığım konu, piyasalara bakış açımızdaki fark. Konu güven değil.
Ben treader değilim.içini görmediğim kavanoza parmak atmam.
Ayrıca Tümosan yatırımcısıyken neden Otokar pozisyonu açayım ki....gereksiz.
craps, pawnstar, svilengrad
Aramızdaki fark bence
benim vaktinde (2000'de) kazAnılmış parayı ve fırsatı değerlendirememiş olmam(o da nasip sadece izocamı, tüpraşı çelebiyi, boyneri taşıyabilseydim bugün çok başka şeyler konuşuyor olurduk, eneji sektörüne gaz verenlerin gazına geldim bilirsin 2000 de enerjilere verilen gazı, ak enerji, zoren sonrası bi şanssızlıktır gitti gidiyor çorap söküğü gibi)
ondandırki sermayem yok olmuş hayatı ertelemişim ve benim senin gibi uzun uzadı hisse taşıyarak zengin olma vaktim geçti
sen treader diyebilirisin ben kendime bal arısı diyeyim(hisseler arası pariteci yeni bir deyim/terim/kavram) sen ne dersen de.
saygılar bol bereketli kazançlar:cool:
Bir soru
zoren'in halka arzında bana 1 lot(1000) hisse vermişlerdi galiba, dursun kenarda demiştim
yıllar sonra sorduğumda sizin hesabınızda hisseniz de yok dediler
önemsemedim, bir gün araştırır bulurum diye yoğun çalışma hayatı sebebiyle, şimdi onu bulabilirmiyim?
yapılan sermaye artırımlarıyla gözden çıkarılmayacak bir miktara ulaşmış olmalı.
''iflas eden tüccar eski defterleri karıştırırmış''
şimdilik tok gözlü olmanın bedeli gibi duruyor.
o zaman deniz bankın yayla şubesinde hesap açarak başvuru yapmıştım, esas hesabım orada değildi tabi.
madem eski defterleri açtım
çbs printaş vardı sermayesi düşük matbaa mürekkepleri üret,yordu
seçim sebebiyle satışları artar diye almış bana göre uzun süre taşımış sonra satmıştım
lot altı küsürat kalmıştı
hesabımı nereye taşırsam taşıyayım hesabımda görünüyor. zoreni neden hesabıma aktarmadılar?
30 yıllık Borsa hayatımda bir defa Halka arza katıldım. "Zoren" olmuştu. 27 liradan arz olup, bir haftada 37 liraya kadar gitmişti. Sonra geri dönüşünde 30 lira civarından satmıştım.
Büyük para bence. 27 lira Arz fiyatı. Tarih: 25.05.2000
27 lira değil, 17 liraymış abi. Haklısınız.
Bir yerinde 7 rakamı vardı. Bari onu doğru hatırlamış olayım. :)
0 212 334 57 00
17 lirayı TEFE/TÜFE oranında yeniden değerleme yapıp, güncel fiyatı tespit etmeye çalışalım.
kafam karışıyor şu sıfır atmalardan
17 lira değildir
1700 olabilir olmalı
hani bir lot
=1000 hisse idi ya.
bir devlet memurunun
x 10 maaşına yakındı öyle hatırlıyorum.
onuda öylesine dursun işte kenarda ne olacak demiştim.
yada 170 mi acaba?????????????????
kafam gitti
nerden aklıma geldiyse.
aslında 15.5 rakamından eminim sadece.
20 yıl içinde Ödenmiş sermayesi 10 Milyon TL den 2 Milyar TL ye çıkmış.
1 Lota 00 ekleyip , 2 ile çarpmak demek oluyor.
1+00 = 100
100*2 =200 LOT
200 lot* 3 lira = 600 TL
eskiden
1lot hisse
=1000 hisse idi
zaten ben şimdi hisslelere lot diyemiyorum
adet diyorum.
lot bir kavram
ton gibi
kilo gibi.
TÜİK hesabına göre 20 yıl önceki 17 TL Bugün için:
17 TL * 175.025 (Güncelleme Endeks Çarpanı)
= 297.54 TL
TÜİK endeksine göre Paranın değeri: 300 TL
ZOREN hisse fiyatına göre Paranın getirisi: 600 TL
Sanki bu hesaplama daha doğru gibi geliyor.
uzattıkça çıkamayacağım işin içinden boş verelim.
Valla bilmiyorum artık. Bir 3 tane attığımı sanıyorum, Bir 3 tane daha at diyorsanız, neden olmasın dükkan sizin, itirazımız olmaz...:)
Komutan çok istiyorum kazanmanı...verdiğin emeğin karşılığını almanı. ( Senin deyimin ile nasip olmasını).
Artık kimsenin yapabileceği birşey yok senden başka.
Sabret yeter. İşler çok zorlaşacak ve hızlanacak...Bu noktaya kadar kazanmadıysan bundan sonra çok daha zor unutma.
Bak son kurtarırın işc .. Diğer tahtaları giderken sağacaklar.
Saygılar
https://www.youtube.com/watch?v=WySXqlOlZro
türkü faslı:cool:
Komutan bu piyasalarda dediğim dedik ,çaldığım düdük olmaz..
İfaden Gedza ile ilgiliyse...o aileden, içini giderini,oluşumu,değerini biliyorum. Ve arttırıyorum.
Ama piyasa işc öncelikli bankalar diyor...kayıtsız kalmak doğru olmaz.
Bı de ne o paşam demeye başladın, terfi mi ettim komutan.cool:;;
Büyük harf ve koyu karakter ile. :)
Daha onbaşı olamamısken .yapma komutan.