Millet uretmiyor.
Uretecegim diyen bizzat bunlar tarafindan soyuluyor.
Bunlarin sonu yok.
Milletin de yok.
Printable View
Millet uretmiyor.
Uretecegim diyen bizzat bunlar tarafindan soyuluyor.
Bunlarin sonu yok.
Milletin de yok.
Yahu o kurun geleceği nokta bizim boyumuzun ölçüsü,habire tartıya çıkmıyoruz,kilomuzu boyumuzu ölçmeye korkuyoruz,evet biz şu anda asgari ücreti 100 dolar olması gereken bir ülkeyiz,eski dalga geçtiğimiz çinin durumundayız,bunu kabullenemiyoruz,zamanında arjantin de böyle değildi,venezuela da böyle değildi,ilerde başınıza bunlar gelecek denseydi kabullenmezlerdi.Neyse alinin külahı veliye velinin külahı aliye diye devam edelim bakalım,inşaat ,kanal istanbul katar parası ,azerbeycan parası falan belki bir şeyler olur,allahtan ümit kesilmez bekleyelim görelim.
Sadi uzunoğlu hocanın ettiği laf doğru ,cari fazla verdiğimiz kur doğru kurdur.İhracatın ithalatından fazla olacak.
300 koyun vereceklerdi, hatirlayan var mi ?
Once algi olustu.
Sonra acikladilar su kadar donum toprak tapusu olacak diye.
Oysa, tum tarim teskilati biliyor, gariban hayvancinin, degil tapusu, derme catma kendi kurdugu agilin topragi bile kiralik.
O 300 koyunu verecez diyen bakanin, o gun kurumunu bir gorecektiniz..:)
İç piyasa ile dönmeye çalışan ama dönemeyen bir ekonomi.
Her ile açılan üniversiteler, çılgın projeler, kentsel dönüşüm, sosyal yardımlar hepsi ama hepsi iç piyasa ile dönmek içindi. Yolun sonuna gelindi.
Ben yazları hiç çıraklık yapmadım. Ama eskiden çıraklık varmış. Bu sayede insanların iyi kötü bildiği bir işi olurmuş. Şimdi elimizde diplomalı ama mesleği olmayan insanlar var. Bu insanlar ne yapacaklarını bilmiyorlar.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Daha ne kadar sabırlı olayım ,gram altını 80 liradan beri aldım ,bekliyorum,her seviyeden de alıyorum,kişisel olarak rekabetçi kurdan en emin yatırımcılardan biriyim.Ha bu konuda haklı çıkmakdan memnunmuyum,aslında değilim,emekli maaşı dolar bazında yarıya mı düştü tam hesaplayamadım valla.Gidişat alım gücüm anlamında hiç iyi değil,o kısmı kesin.
Kısa çalışma ödeneğinden 4 milyon insan yararlanıyormuş,2 milyon daha katılacağı hesaplanıyor.Her ay 6 milyar TL desek,yaklaşık 850 milyon dolar bu insanlara ödenecek,onlar ayda 1168 lirayı alıp evde oturacaklar,çalışma hayatında gözükecekler,ölmeyecekleri kadar bir parayı toplum olarak biz vergilerimizle vereceğiz,bu insanların işlerine dönme şansları bence yok,aslında artık memlekette çok acı bir döneme gireceğiz.Faizleri artırsan,e daha geçen kapanmada alınan borçları esnaf ödeyemedi,yeni borç alamazlar,almaya kalksalar faizler artdı,daha da artacak,doları serbest bıraksan tüm projeler dolarla,şirketler dolarla borçlu.Nereye baksan heryerde açmaz,ondan sonra venezuela olmayız ,arjantin olmayız,ne diyeyim hayırlısı artık.
https://youtu.be/S2W59XP-tvQ
Abi millet ne kapak yapıyor ya
TÜM O SAN'A AİT OLANLAR BANA DA AİT
Aynen öyle sn. Hkm. 2018 de faizi artırmayı da denedik.
Boyle ekonomik önlemler pansuman. Fakir olmayı hak ediyoruz, yeterince fakirlesmedigimiz surece maalesef refah yok. Once kabul etmek lazım gerçeği.
Algılar bozuldu, 2008 sonrası 5 yıldaki politikalar çok yanlıştı sırf ne şekilde olursa olsun ama büyüme olsun diye bir dünya borç alınıp çarçur edildi. Cari denge oluşmadan bu ulke için çıkış yok 10 sa 10 12 ise 12 ama demokratik sistemde hiç bir hükumet bu durumda kalmak istemiyor seçim kaygısı ile.
Yani sorun o veya bu hükumetten çok daha derin ve çözümsüz bana göre. Sosyolojik bir sorun, kendini olduğundan fazlasına layık gorme ( entitlement )...SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu harcamalarla cok daha karli yatirimlar yapilabilirdi.
Ama rant alacagiz diye, bu akillara zarar islere koydular parayi.
Bunlara kafa tutan eski ortagi, bundan da beterdi, 15 Temmuz'dan once, Milli Piyangonun son bes buyuk ikramiyesi onlara cikmisti.
Allahin isi is'te.
damat beratı boşuna harcadılar. adam en doğrusunu yapıyordu. düşük faiz yüksek kur modeli Türkiye nin tek kurtuluş çaresiydi. şimdi ne oldu? IMF reçetisini aynen uygula diyen global tefecilere teslim olduk. yüksek işsizlik, yüksek faiz düşük döviz kuru, kalıcı uzun süreli fakirlik.
beratın yaptığının sonuçlarına 1 sene dayanabilseydik, ithalatın önü tamamen kesilirdi, batan batardı, ama geleceğimiz tamamen kurtulurdu.
şimdi tekrar sarmala girdik.
ne yapın edin ha sakın mecbur olmadıkça asla borçlanmayın ve işsiz kalmayın! elinizdeki herşeyi tamamen kaybedebilirsiniz.
hemde ne sarmal...
daha fazla faiz diye raporlar gelmeye başladı bile. istediklerini ver daha fazla istesinler.
acı reçete deyince 5 nisan karaları gibi bekledim..
+30 deval sonra faiz artışı...
7.5 altına iyice düşsünde damardan sıcak para ile iyice cıvıtalım.
Bazı insanlar orada ne demek istediğimi anlar analitik bir zekaya sahip ise tabi
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Selim Somçağ durumu çok net özetlemiş. Mutlaka okuyun okutturun.
https://twitter.com/selimsomcag/stat...117957120?s=21
öncekini faiz düşürmedi diye kovdular
uysal gedi onu da fazi artırmadı diye kovdular
ağbalı ne diye kovacaklar bakalım...
Bu kadar showdan sonra ema200 gelir mi görelim. Düne göre 13 kuruş aşağıda...
Hazineyi gelir garantili projeler batırdı. Az yapsaydık ama peşin para ile paramız kadar yapsaydık.
'31 şehir hastanesinin Hazine garantisi 142 milyar dolar!'
https://halktv.com.tr/gundem/31-sehi...-dolar-423580h
Üniversite ve Kamu hastaneleri resmen çiftlik olmuş arpalık olmuş. Bu kadar borç nasıl olur?
Peki bu borcu yapan adamları nasıl ödüllendireceksin? Borcu hazineye yıkarsın, vatandaşın vergilerini hırsızlara peşkeş çekersin. Onlar da hazineyi daha çok batırır.
Kamu ve üniversite hastaneleri ile ilaç ve tıbbi cihaz sektörü arasındaki kriz sürüyor. Sektörde yer alan şirketlerin kamu ve üniversite hastanelerinden alacağı 18 milyar lirayı aştı. Bir medikal şirketin sahibi olan İlkay Erhan Çınar, “1 yıldır kamu hastanelerinden alacağımı alamıyorum†diye konuştu.
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/s...di-308540h.htm
ABD Sağlık Bakanı Alex Azar, Pfizer'in aşı onayı için FDA'e* bugün başvurmasının beklendiğini söyledi
Şey : 7,57
Ney : 8,99
İkisinin de gözü yukarıda. Ne işimiz var bu seviyelerde der gibiler.
cari açığı düşük faiz artırır. bankaların düşük faize zorlandığı ortamda , cari açık artmadı mı? otomobil kuyruğu oluştu ki enaz % 50 si ithal. yüksek faizde insanlar parasının kıymetini anlar. bu arada % 15 faiz vatandaşı dolardan vazgeçirmez.
Korkut hoca olacağı yazmış.
Aynısını uğur gürseste yazmış
Ya imf ya borç krizi ve sk.
Öyle 0.25 faiz artışı ile zor
Merkez Bankası, FX kotasyon swap işlemlerinde TL cinsi faiz oranını yüzde 13,25'ten yüzde 15,00'e yükseltti
Türkiye’de borçların milli gelire oranı yüzde 137.6’dan 167.2’ye, toplam borç 1.24 trilyon dolara ulaştı. Bu borcun 50.9’u TL, yüzde 49.1’i döviz cinsinden.İflas bayrağını çekmedik bugünde.
yalovada son saatlerde baya deprem oluyor uyarmak istedim.ist civari olanlar deprem cantasini yanina alsin kapali yerdeyseler.
Erdoğan: Hazine ve Maliye Bakanlığımız, TCMB, diğer kurumlar ve özel sektör bundan sonda daha güçlü bir şekilde birlikte çalışacaktır
Erdoğan: Salgınla mücadele konusunda gereken herşeyi yapıyor, bilim insanlarının tavsiyesi üzerine atılması gereken adımları atıyoruz
Erdoğan: Salgının ikinci dalgasının tüm Dünyayı kasıp kavurduğu bir dönemde nispeten daha iyi bir durumdayız
Erdoğan: Gerekirse bazı acı ilaçları içmemiz gerektiğinin farkındayız, dünkü faiz artışını bu çerçevede değerlendiriyorum
Erdoğan: Türkiye'yi faiz, enflasyon, kur sarmalından çıkarmamız şarttır
Erdoğan: Faiz sebeptir, enflasyon neticedir
Erdoğan: Faiz her şeyden önce paradan para kazanmak suretiyle insanları sömürmektedir
Erdoğan: TL'ye güveni artırarak, mevduatlarda döviz ağırlığının azalmasını sağlamalıyız
Erdoğan: Türkiye'ye güvenenlerin kazanç sağlayacağı bir ortam oluşturacağız
Erdoğan: Ekonomi ve hukukta reformu en kısa sürede Meclis'e getireceğiz