18:15 te Biz KAPANDIKTAN SONRA sp500 NEREDEYSE ek olarak +1.70 yaptı ama gece seansında vob +%0.4 yaptı.Acaba bir koku mu aldı?
Printable View
18:15 te Biz KAPANDIKTAN SONRA sp500 NEREDEYSE ek olarak +1.70 yaptı ama gece seansında vob +%0.4 yaptı.Acaba bir koku mu aldı?
Joe Biden, ilk kez savaşın sinyallerini verdi: "Ukrayna konusunda Rusya'ya karşı geniş çaplı yaptırımlar dışındaki alternatif Üçüncü Dünya Savaşı başlatmaktır!"
https://t.co/I7UwPsaXtW
İhtiyar celallanmiş. Biriri tutsan diğeri durmuyor. Boş bir söylem olmuş
Mi Note 10 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
"collateral damage" olması kaçınılmaz ekonomide. Türk şirketlerinin olduğu kadar avrupalı şirketlerinde rusyada yatırımları var.. onlarda ciddi zarar görecekler..
ama nasıl rusya her şeyi göze alarak giriştiyse avrupa da bu dogalgaz üzerinden tehditleri artık daha fazla çekemez.. o nedenle olası bir swift kararı sonrası avrupa da zarar görecek ama alternatif senaryolara göre bu ehven-i şer..
dünya rus dogalgazından önce de dönüyordu. yine dönmeye devam eder.. rusyanın dünya ekonomisindeki payı %4-5 civarıdır..ihmal edilebilir gerekirse..
yeni bir iran vakası olacak rusya..ingiltere "rusyayı ekonomik olarak sileceğiz" dedi. eğer dediklerinin arkasında dururlarsa rusya ekonomik olarak yara alır ve sürdürülebilir şekilde devasa topraklarını yönetmeye devm edemz, hatta parçalanma bile orta uzun vadede kaçınılmaz olabilir.. bence bu Türkiye nin çıkarına.. böyle saçma bir ülkeyle aşırı itaatkar ilişki kurmak zaten yıllardır dengemizi bozdu.. abd ile ilişki de sağlıklı değil.. tavizsiz ama rasyonel politikalar gerekiyor ama bu başka bir yazının konusu..
Herkes malda tedirgin bekleyiş ortam belirsiz p.tesi bir bakmışsınız -5 açar
beş dakikalık peryottaki resme bakılırsa sen haklı çıkacaksın düşüş %51 AŞAĞIYA görünüyor ...
https://i.hizliresim.com/l18ukq9.png
yukarıda söylediklerim rusya askeri olarak ilk etapta başarılı olsa bile ekonomik olarak giderek zayıflayacak tezine bağlıydı..
ama diğer bir ihtimal ise askeri hedeflerini gerçekleştirememesi olur rusyanın..
rus ordusunun yavaşlatılması ve kiev de (yabancı kaynaklara göre ukrayna özel kuvvetleri oraya yığılmış durumda--bizim özel kuvvetler benzeri) ciddi kayıplara uğratılması putin'in geleceğini de tehlikeye atar. avrupa ve abd şimdi açıktan askeri yardıma da başladılar.. hem ekonomik hem de askeri bir yenilgi putin için sonun başlangıcı olabilir..
Yavaş yavaş benimle aynı frekansa geliyorsun abka…hatta Twitter da benzer şeyler yazıyorum bir haftadır.
Benim için en önde evrensel, insani değerler gelir. Mesela bugün yılmaz ozdil zelenskiy e giydireceğim diye baya yalamış Putin’i…zaten sevmezdim adamı. Bu adam sırf iktidara giydiriyor diye mafya liderine bile kahraman muamelesi yaptı.
Önce ilkeler gelmeli, maZlumun dini, dili, ırkı olmaz zaten. Putin’e karşı olmak, ABD nin yanında olmak değil. Kim emperyalist emellerle bir yerlerde kan akıtır, hep karşı durmalıyız, kim olursa oksun, neresi olursa olsun.
https://www.karar.com/dunya-haberler...uruldu-1653556
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
20 yıldır gölgede kalan uzun bacaklılar daha sert demeçler veriyor..AB dende çıktılar..Tekrar bizde varız daha ölmedik diyorlar sanki..
AB ciyaklamaya başladı ama nafile. son sözü abd söyler ve şu ana kadar her şey abd lehine ilerliyor. bütün demeçler bitince savaşta biter. o zamana kadar çalkala yavrum çalkala. köpürt pakizem köpürt.
Sayın uzmanlar ,pazartesi yeşil mi kırmızı mı , sadece bu konuda fikriniz yok sanırım
Çiçek çocuklar silah yollamaya başladıysa, yaptırımların kuvvetlenmesi muhtemel, arabulucu ülkeler birer birer taraf olmaya başlıyor.
Almanya, Rus işgaline karşı kendini savunabilmesi için Ukrayna'ya "mümkün olan en kısa sürede" bin adet anti tank ve 500 Stinger tipi karadan havaya füze teslim edeceğini duyurdu.
https://tr.euronews.com/2022/02/25/r...leri-canl-blog
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kardeş eski nick ne? Birisi yeni gelip, böyle başlığın muhtarı gibi konuşunca hep bu soruyu soruyorum.
Bu seferlik cevap vereyim. Piyasalar maharetli bir dansöz gibi kıvırıyor, aynı gün içerisinde -2 den +2 ye gittiği oluyor, ya da tam tersi...bu tür ortamlarda iki gün sonrası için konuşmak, boş iştir. eski deyimle abesle iştigaldir. ptesi sabah burada olursan, ve hala sorun geçerliyse kendi adıma fikrimi söylerim.
Yunanistan Dışişleri Bakanı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Türkiye'nin Ukrayna'daki durumu fırsatçı bir şekilde kullanmaya çalışması sadece zarar verir." ifadelerini kullandı.
Yunanlılar kafayı bize takmış.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
borsalar duserse bu bahanedir zaten ....dustukten sonra herkes savas oldu dustu dıyecek....kıev 2 gune dusmezse olay farklı boyuta gıder tum dunya da...gorulen o kı dırenıs var halk ve ordudan
Slm,
En son pandemi dibinde yazmıştım sanırım. Thy niye 5 lira olmaz onu anlatmaya çalışıyordum.
O zaman da Thyao ve 2 gıda hissesi almıştım, çok al sat yaptım ama şimdiki portföyüm de aynı sayılır, lotum arttı... Günlük pay vadelilerdeki kazançlarımla gıda ve thy biriktirdim. Mantığı kendimce basit.
Gıda üretimi ve tüketimi durmaz. Türk Devleti'ne bişey olmaz, uçakları uçar. Yüzde 70 hissedeyim, satmayı düşünmüyorum.
Günlük işlemler ayrı, her gün yaparım.
Aradaki dolar krizini darbe yemeden atlattım çok şükür. Şimdi de rusya-ukrayna çıktı. Bizde kriz bitmez, zaten bir ekonomik kriz içinde yaşıyoruz, fiyatlara yansımış durumda, hisseler dolar bazlı diplerde. Üstelik yabancı borsalar tarihi zirvelerdeyken.
Savaş karşıtı biri olarak bir an önce bitmesini umuyorum. İş karışık, haklı, haksız yönleri vardır her iki tarafın ama işgal ve yarattığı acıların karşısında olmak lazım. Ukrayna kendini savunabilirse, devlet olmayı hak eder.
Bizi de işgal etmişler geçmişte.
Müzakereler başlarsa çabuk toplar zaten piyasalar.
Olumsuz senaryolara bakmak lazım. Rusya'yı yaptırımlar durdurmaz. Buğday, enerji, maden ve silah üretiyor, ihraç ediyor. Dünya Savaşı da çıkmaz, silahlar gelişti, çok yıkıcı olur.
En kötü senaryo, çatışmalar uzar, her iki taraf da yaptırımların dozunu karşılıklı arttırır.
Bu senaryoda, dünya piyasalarında ciddi çalkantı olabilir. Fakat bizdeki düşüş sınırlı olur, satmama nedenim bu işte.
Tarafsız kaldığımız sürece, ilginç şekilde bize yararlı gelişmeler de olur.. Akp'nin açıklamalarından tarafsız kalacağımız gözüküyor, öyle olmamız gerekir. Rusya aleyhine konsey oylamasında sadece biz çekimser kaldık. İyi oldu bence. Dış politikada o kadar çok yanlış yapıp duvara tosladık ki artık yanlış yapma lüksümüz yok.
Yüzde 70 hisse sahibi olarak inşallah çabuk biter diyorum ama işim gereği gelecek nasıl olur diye düşünmem gerekiyor.
-Bu senaryoda, öncelikle kıymetimiz artar. Büyük devletlerle sorunlarımız geçici olarak sümen altı edilir.
- Bizim herhangi yaptırım uygulama şansımız yok, halkın yarısı belki daha fazlası açlık sınırında.. Nato, BM ya da diğer büyük devletler ne kadar zorlarsa zorlasın bizden yaptırım çıkmaz, çıkmaması gerekir.
Yaptırımı kendiniz yapın, gelip Irak'ı işgal ederken, milyonlarca sivili gece gündüz bombalarken size yaptırım uygulayan mı oldu?
-Yabancılar hisse ve tahvil piyasamızdan zaten çıktılar. Hisseler çöp fiyatta olduğu için kalanı satmıyorlar. Olumlu haber gelen hissede alıcı bulunca ya da geri alım yapılan hisselerde alıcı buldukları için satıyorlar. (Cuma günü 10 milyon lottan fazla Thy aldılar)
Piyasalar geçici düşebilir tabi ama satıp kaçmaya uğraşmazlar.
-Rusya'ya yatırım hiç yapmayacakları için belki bize biraz yabancı sermaye gelebilir.
-Enerji fiyatları ciddi miktarda artar, dünya ticareti ve üretimi düşer elbette. Herkes aynı gemide. Ama Rusya'yla ilişkiyi kesmezsek biz Avrupa'dan daha ucuz gaz ve petrole ulaşırız, enerji şoku yaşamayız ve enerji maliyetimiz nedeniyle ürünlerimiz dış pazarlarda daha rekabetçi hale gelir. (İyi diplomasi lazım tabi.)
- Rusya ihracatımız ve ithalatımız artar. Niye, çünkü başkalarının boşluğunu doldurmuş oluruz.
-Rusya'ya mal satıp oradan mal alacak şirketler bunu doğrudan yapamayacakları için başka ülkeleri aracı olarak kullanmak zorunda kalırlar. En uygun biz oluruz. Mal gelir, etiket değişir, Rusya'ya gider, Rusya'dan gelen malın etiketi değişir, diğer ülkelere gider.
-Hava sahalarını kapatmaya başladı ülkeler, köprü yine biz oluruz, Thy uçaklarıyla gelir giderler.
Bunlar senorya tabi, belki hiçbiri olmaz, belki hepsi olur.
Olumsuz senaryonun içinde bile olumlu gelişmeler olabilir, bu nedenle anlattım. Hisselerimi satmayacağım. Düşüşlerde alıcı olurum.
Hisse senedi yatırımı, ülkeye ve orduya güvenmektir. Ben güveniyorum.
Benim için güvenli liman iyi maliyetli hisse senedidir.
Kaldı ki pandemide de söylemiştim, inşallah olmaz da en olumsuz durumda bile salgın, hastalık, çatışmalar vs.. Ben nakit yerine hissede bulunmak isterim. Borsa 6 ay kapansa bile hissede kapanmak isterim.
Elimde, düzgün yönetilen, çalışan, üreten şirketim olsun. Paradan iyidir.
Tekrar ediyorum, yanlış okuyup yanlış anlamlar çıkarmayın, okuduğunu anlamakta zorlananlar oluyor muhakkak.
[U]Bu fiyatların benim için uygun olduğunu ve kendimce satmama nedenlerimi anlattım sadece.[/U
Elbette daha fazla düşebilir piyasalar, benim daha alırım da var, al-sat yapacak param da var.
İyi akşamlar..
İtalya swiftten çıkarılmasını kabul etti
Almanya kaldı...
Swaptan çıkarsa Rusya Putin AB ye diz cokturur. Gıda petrol gaz onda. Ukrayna'da yaptırım yapan şirketler e çöker.ABD de parmağı var AB ne zor durumda silah satar. Biz zaten krizdeyiz cokeriz. Petrol ve dolar uçuşa geçer.Para güvenli limana geçer. Paraya sıkışan hisse satar yada bedelli sermaye artırımı yapar patron lar ucuzdan toplarlar..ytd
Finlandiya'nın NATO'ya üyeliği için Finlandiyalı vatandaşların tasarısı 50.000 imzalık barajı geçti ve değerlendirilmesi için parlamentoya sunuldu.
loading...
TUSIAD Baş Ekonomisti Gizem Öztok Altınsaç,
Rusya nın Ukrayna yı işgal etmeye başlamasının Türkiye ekonomisine etkilerini değerlendirdi.
Altınsaç, söz konusu jeopolitik gerilimin Türkiye ye maliyetinin ilk aşamada yaklaşık 30-35 milyar dolar arasında
ek maliyet gelebileceğini belirtti.
https://www.paraanaliz.com/2022/ekon...dustu-g-25138/
Eğer internet olmasaydı bu TV ekranlarında konuşan gazeteci hatta akademisyen sıfatlı, kişilerin yüzde kaçı konuşabilirdi veya gazetelerinde yazabilirdi
bence % 3 ,yanılma payıyla 4 olabilir
meşrulaştırmayın ,alışmayın ,etkilenmeyin ,kitap okuyun ,google okumayın
iyi akşamlar
https://i.hizliresim.com/qa1hnke.png
Örnek:
Basit Yöntem:
2019 da 100.000 tl'niz var. ISCTR'yi (%100 al çizgisi) aldınız. Ve çizgilerdeki stratejiyi uyguladınız. Şu an paranız ne olurdu.
Karışık Yöntem:
Aslında %100 al çizgisine yaklaşırken toplamaya başla, %100 al çizgisinin %25 üstünde %10, %50 üstünde (orta çizgi diyelim) %40, %75 üstünde orta çizgi ile ile üst çizginin ortası %10, %100 sat çizgisi %40 sat yapılsaydı paranız ne olurdu.
Alımlara asla kırmızı çizgiye yaklaşmadan yapma.
Benim stratejim böyledir. Kimseye yatırım tavsiye değildir.
1. Borsa sabır işidir. (Yoksa bulaşma)
2. Borsa strateji işidir. (Yoksa bulaşma)
3. Borsa zamanlama işidir. (Yoksa bulaşma)
4. Borsa yatırım işidir. (Kumar diyorsan bulaşma)
5. Borsa para yönetimi işidir. (Yönetmesini bilmiyorsan bulaşma)
6. Borsa psikoloji işidir. (Kaybedince üzülüyorsan kazanınca seviniyorsan bulaşma)
7. Borsa kanal bul ve bu kanalı yönet.
https://psikolojistanbul.com/2013/04...hmallow-testi/
Kazanmanız dileğiyle.
#savaşahayir
ya bu zelensky'i kahraman yaptılar twitterda...çok ilginç...
allahın komedyenini cumhurbaşkanı yaparsan gider abd ve ab nin kuklası olur böyle ve ülkesini de ateşe atar...olan masum halka oluyor...o kadar...
olacak iş mi ya? iyi olabilir hoş olabilir ama bir şehir bile yönetmemiş hatta köy bile yönetmemiş ne iç ne dış politika bilmeyen birine ülke emanet edilir mi ya? allah akıl fikir versin...