İçeride hiçkimse kalmamış anlasılan. hareketin yakın oldugunu düşünüyorum. 2 tane sahane bilanco geldi. fiyatı düşürüp görünmesini istemediler. Ancak malın degerini bilen topluyordur
Printable View
İçeride hiçkimse kalmamış anlasılan. hareketin yakın oldugunu düşünüyorum. 2 tane sahane bilanco geldi. fiyatı düşürüp görünmesini istemediler. Ancak malın degerini bilen topluyordur
Bilancolarda kârlar gelmeli artık.eger 17 milyarlik tavuk satip zarar edersen cok yazik.Emeklilik fonu hisse satişını kesti.spek yaklaşık 4 milyon lot takasın yarisını topladı.kagıdı baskılıyor yatayda öne çıkarmıyor. Bilancolar mayısa kalmasaydı şimdi 140 bandinda olurdu.
yem fiyatları son 3 yılın en dibine geldi brüt karlılıka tarihi zirveler bekliyorum. yeni yatırımlar devreye giriyor. ve dönem gıdanın dönemi.
Kayıtlı sermaye tavanı 300 milyon dan 8 milyar a çıktı..
Yeni sermaye tavanı kabul edilince önce bedelsiz,arkasından bedelli ile yabancı iyi para götürür.
sermaye tavanını bu kadar artırıp ta buralardan alım fırsatı vermesi ilginç
en az 3-5 tavan yakışırdı sağlık olsun bekleriz
bu rakamlar bu hisseye çok komik kalacak bakalım neler olacak
sermaye tavanını bosverin, orası piyasanın albenisi asıl olay maliyetlerde, % 60 maliyeti mısır ve soya fasülyesidir, ceo yu dinleyin bloomberg de gecen yıl anlattı. o zaman savas sebebiyle cıkmıstı. 700-800 doları gören mısır vadelileri 417 ye cekildi. marjlarda artıs zaten 3. ceyrekte hissedildi. 4. ceyrekte ve 1. ceyrekte tarihin en karlı dönemini bekliyorum. zarardan kara gönüyor şirket. piyasa derin uykuda hala.
Katılıyorum sayın alltimeinvest,
Tavuk kg fiyatı 2023 ocak ayına göre %67 artmış hammadde fiyatları ise neredeyse yarı yarıya gelmiş durumda ayrıyeten helal gıda konusunda türk ve suudi üreticiler tekel konumunda dolayısıyla körfez ülkelerine ihracat konusunda da bir avantajımız var.Benim temennim şirketin bu sermaye tavanı arttırımıyla beraber gerek özel şirket tahvili gerekse özel sektör bonosu ihraç ederek Kuzey Afrika pazarına bir giriş yapması zira afrika kıtasında kişi başına tavuk eti tüketimi çok düşük seviyelerde.Türkiyenin kendine nadir yetebildiği alanlardan kanatlı hayvancılık bu ve bir sonraki sene takip edeceğim ana temalardan biri olacaktır.
Banvit için 2024 yılında 25 milyar ciro 2.750 milyar kâr 27 hbk ile 5.5 fk 300 TL hedef fiyat ön görüyorum...
Y.t.d..
Uluslararası Kredi notu artmış Banvit in...
Zannediyorum ki enflasyon muhasebesine dayalı bilançosu hazır ya da hazırlanmaya yakındır hissenin volatil olması güzel al sat fırsatları sunuyor doğru yönü yakalayabilene.
Tyson foods'un bilançosunu incelemiştim oradaki küçük notlarda da şirket (Tyson) sadece poultry (kümes hayvanları ) kademesinden ciddi anlamda kar etmişti.
Bizim ana şirketimiz olan BRF foods da Banvitin eline bakıyor gibi karlılığını arttırma konusunda , acaba bir temettü gelir mi ya da ileriki dönemler için şirketin düzenli kar eden temettü veren bir şirkete dönüşüm hikayesi olabilir mi bunu göreceğiz.
https://x.com/alltimeinvest/status/1...033440800?s=20
2. ceyrek ve 3. ceyrekteki bilancoları inceledigimizde brüt marjları cok yakın görüyoruz, yani 3. ceyrek başındaki mısır fiyatlarındaki keskin düşüş 4. ceyrek bilancosuna yansımasını bekleyebiliriz stok etkisinden dolayı. Buna göre önümüzdeki 2-3 ceyrek brüt kar majrının % 24-30 bandında beklemek gerek. Karlılık olarak 2017 yılını yakalayabiliriz.
Yatırımların yeni bittigini de düşünürsek temettü de olası görünüyor.
https://i.ibb.co/wyrZbW7/GG8-K0y0-Xk-AApxyn.jpg
https://i.ibb.co/PZL65Rk/Whats-App-G...3-2c33ea2c.jpg
no 1 gif
ama malesef hissede baskı var 150 nin üstünde kalıcı olamıyor
Piyasa henüz derin uykuda. bilanco gelince yukarı giderken kosa koşa alırlar. ama asagıya giderken cesaret edemez.
bilanco pazartesi günü açıklanacakmıs
https://tr.investing.com/commodities...treaming-chart
401 dolar... bugün çok sert düşüş olmuş...
bilanco pazartesi açıklanacak diye mail ile cevap verdiler.
Süper geldi.....2024 40 milyar ciro 4 milyar kâr 3.5 fk 500 tl
bilanço beklediğimiz gibi güzel gelmiş maşallah, şirketin f/k oranı 16* gibi gıda sektöründe ortalama seviyelere gelmiş 2023 ilk 2 çeyrek kötü olmasına rağmen.
bilançoyu detaylı yorumlayacak varmı bundan sonrası için görüşleriniz tahminleriniz nedir?
200 leri geçermiyiz bu gazla
Şu bilancoyu begenenin aklina şaşarım. Enflasyon muhasebesi kaynaklı tamamen muhasebesel Net Parasal Pozisyon Kazançlarından 2.000.0000.000 tl pozitif katki gelmese 1.250.000.000 tl zarar yazacakmış.
Net Parasal Pozisyon Kazançları tamamen yuksek borçlulukla alakali. Enflasyon muhasebesi uygulanan bilançolarda kasasinda nakit bulunan şirketler zarar yazarken nette borçlu şirketler kar yaziyor.
Olay budur.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...ad948265e7.jpg
SM-M515F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
balıkadam piyasa beğenmişe benziyor ki tavan
bakalım yarın devamı gelecek mi
Ek 30064
Geçmiş yıllara göre de baktığımda ben olumlu taraftayım ayrıyeten enflasyon muhasebesine göre şirketin 1 milyar liraya yakın da amortisman yazdığını unutmamak gerek bu net kardan kısan bir olay.
Ek 30065
Şirketin borçlarının faiz oranları gayet güzel rakamlar yani sürdürülebilirlik anlamında gayet pozitif
Ek 30066
yukarıdaki arkadaş enflasyon muhasebesinin yüksek borçluluktan dolayı yaradığını söylemiş ama baktığımız zaman borçluluk oranı %50 den fazla azalmış 2023 yılında
Ek 30067
Satışların maliyeti istediğimiz derecede düşmemiş görünüyor , o kalemi detaylı incelediğimizde geçen seneye göre ekstra olarak 400 milyonluk bir amortisman gideri ve indirim ve iadenin geçen seneye göre daha yüksek olduğunu görüyoruz. Ayrıyeten genel üretim giderlerinin 2022 yılına göre daha düşük olması , hammadde giderlerinin sınırlı da olsa geçen seneye oranla düşük olması dikkate değer.
Brüt kardaki düşüşte enflasyon muhasebesi kaynaklı (stokların güncel degerine cekilmesi), parasal pozisyondan gelen kar da enflasyon kaynaklı.
Bilancodaki en büyük olay net borcun sıfıra yakın düşürülmesi. finansal borcu 153M USD den 43M USD ye düştü. Net borcu 1,5 Milyardan 100M TL ye düştü. Ciddi bir borcu kapattılar artık kar etme zamanı.
https://i.ibb.co/V904hzv/121212.png
Ve tabiki en büyük olan maliyetlerdeki düşüş mısır ve soyada son 1 yılda % 40-45 civarı düşüş var. % 60 maliyet kalemi böyle düşmesi brüt kar marjında % 20 civarı bir artışın devamını bekliyorum.
Günün sonunda yıllık net kar 1 milyara yaklaştı, yıllık favök 2 milyarın üzerine cıktı. 2024 yılsonunda yani 1 yıl sonrasında yıllık net karı 3-4 milyar tl bandında, yıllık favökü 5-6 milyar tl bandında bekliyorum bu maliyet düşüşüyle. o yüzden tüm yatırımlarımı banvite kaydırdım. izleyelim ne kadar haklı cıkacagız.
https://i.ibb.co/GJJqQys/1111.png
ve ciddi bir bedelsiz ile piyasadaki lot sayısı artacak. Bundan kaynaklı ciddi iskonto vardı üzerinde. Yani illikitide iskontosu vardı. bu da kalkacak ortadan. Sabırla beklemeye devam.
CEO az önce Bloomberg de çok iyi açıklamalar yaptı..
1.yeni tesisi full çalıştıracagiz dedi ki 2 aylık ciromuz çok dedi
2 en önemli olay çin ve Arabistan a mal satmak için olumlu gelişmeler var dedi
merhaba arkadaşlar.
pazartesi portföyümün bir miktar kısmını banvit'e kaydırmayı düşünüyorum.
net borç/favök oranının çok çok düşük seviyelere gerilemesi, maliyetlerinin emtia kaynaklı azalması, ciddi bir bedelsiz potansiyeli yatırım için beni cezbetti.
2023 sonundan bugüne %84'lük prim yapmış olması tabiki düşündürüyor fakat 2024 yılı için hala umut vaadettiğini düşünüyorum.
umarım hepimiz kazanırız.
100-104 arası az alım yapmayı düşünüyorum
ya nasip!
bende 47,5 gelirse biraz ilave yapmayı düşünüyorum:)
88.5 kg fiyatı bütün piliç de 112.5 olmuş..
Migros sanal market de stok da bile kalmamiş... ramazan hızlı başladı
Banvit de kayıtlı sermaye tavanı ile ilgili SPK dan onay Tamam...