Tam yetkili değilmiş???
Nisan'dan sonra yol verirler buna...
Tam Arjantin Venezuela moduna geçeriz.
Ters manyel yiye yiye, pusulamız şaştı...anadın mı...
6 ay daha kapatın gözünüzü...Nisan'a kadar
Printable View
Tam yetkili değilmiş???
Nisan'dan sonra yol verirler buna...
Tam Arjantin Venezuela moduna geçeriz.
Ters manyel yiye yiye, pusulamız şaştı...anadın mı...
6 ay daha kapatın gözünüzü...Nisan'a kadar
Bizim M2 supply aynen Zenci tarağı gibi.
https://tradingeconomics.com/turkey/money-supply-m2
Benim stoklar bitince nasıl markete gidip bir şeyler alacağım onun korkusu var. Evet eve giren bir çok şeyi budadik kuruyemiş tatlı meyveler çıktı hayatımızdan. Karpuzu çuvalla aldığımız günlerden ayda bir iki tane aldığımız günlere döndük. Ay sonu düğün olunca ak kara gö. Ortaya çıkacak. Borsa bir ay daha böyle gitsin ben alsat yapayım yırtarım. Seçime kadar böyle giderse yırtmakla kalmaz uçarım. Seçimden önce çektiğim taksitli nakit avans ile döviz borsa ile üç beş tur çevirme ile planlar tutarsa düğün borcu bitecek. Üstüne bize para kalacak. Rte ve ekibinin yapacağı şeyleri tahmin etmek çok kolay. Çok değil bir iki sene sonra buradaki forma uygun bir hareket kaçınılmaz olacak. Tabi fiziki ise. Benim tahminim beş sene içinde 1**-9** arasında.
Geçen senelerde Selçuk geçer dolar 10 TL olacak derken herkes deli diyordu damat dalga geçiyordu. Selçuk geçeri bile üçe katladı. Bundan sonra Selçuk geçerin tahmininin yanına bir sıfır koyun
her ay düzenli faiz artırımı yapılacaksa yastık altı nereye gider tahmininiz nedir?
Tek tek bakmak lazım. Bir tanesine bakalım.
Mesela borsa 3 doların üstü olabilir mi? İhracat ve İthalat toplamı dolar bazında ne kadar artıyorsa ona göre bakmak lazım. Eğer toplam GDP büyümesi varsa dolar bazında, o zaman borsa dolar bazında artar, yoksa düşer.
Dolar bazında şuna bakmak lazım. Türkiye şirketleri %10 ile minimum dolar borcu bulabiliyor. Bu da demek ki Kârhanesi dolar bazında %10 üstünde +%5 giderleri olanlar dolar bazında kar edecek. Yani bir Türk şirketi dolar bazında en az %15 net kar ediyorsa reel büyüyor olacak, yoksa reelde küçülüyor olacak.