Akd varmi arkadaşlar
Printable View
Akd varmi arkadaşlar
Panikleyip döktüler baya savaş vardı resmen ,ama ama kazanan uzun vadeciler oldu güveniyorsan sonuna kadar gidersin ..
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
haklısın usta bazı yazılarda bakıyorum bana kıçıyla gülenler vardı hatta bir arkadaş vardı sattı diye gerçekten üzülmüştüm o ise benimle dalga geçmiş canı sağ olsun ben bir otarite olduğumu söylemedim kimsenin burada para kaybetmesini istemem ben uzuncu olarak kazandığımı 16 liradan alıp 2,59 kadar indi bu kağıt sabredip satmadım kağıdın nerelere geldiği ortada nerelere geleçeği ve hikayesi ortada sabredin diyorum sadece nacizane benim fikrim bu herkes kendi ne yapacağını kendisi bilir
yatırım tavsiyesi değildir:wave:
Hisseyi tedbire aldırmaya çalışıyorlar heralde ne volatil bir gündü bee.
Bir de keriz silkeleme deniyor ya bu işe.. bence tr deki tahtayapıcıların nasıl götü-boklu olduğunu gösterdi bugun
Ky doldura doldura yukseltiyorlar sonra ne oldugunu anlamayacaklar...gozu kapali gitmenin sonu duvara toslamaktir...dersaneci hislerine guvenerek hisseleri toplamaya baslamis aciklamasi var yersen...
Hangi aracı kurumlarla anlasiyorlarsa artık el altından. Belli bir fiyata gelince robotlari frekans değiştiriyor aniden. Bu günkü hareket normal bir hareket degildi. Yeni bir formasyon hareketleri başlangıcıydı bence. Kaç tane bireysel yatırımcıda bu volatiliteyi yapacak robot var. Bu işleri gücü olan sürdürüp gidiyor. Hiç gubrf ile ilgili bir aracı kurum al tavsiyesi vermiş miydi? Ben takipte değildim. Aracı kurum patronları çoktan bu işin fizibilitesini yapmış tekniğini çizmiş, degerlemesini yapmıştır. Surdan topla şurada dağıt şuradan geri topla. Şirketten gelecek her turlu haber hisseye hareket yaptıracak. İleri ya da geri. Gün gelir hissede yaprak kipirdatmazlar. Gün gelir tavan taban olur. Nasipten öte bir şey yok. Hintlinin biri geldi öptü milleti. Bu büyük hissesarda opmese bari milleti. Elin goremedigini bir bu mu görmüş. Gubrf nin bağımsız denetim sirketindekiler görmemiş mi? Bana ilginç gelen şey bu. Tarım kredinin elemanları görmemiş mi? Ne demiş ustatlar. Hiç bir ağaç cennete kadar uzamaz. Elbet bir yerde budanır. Elinde olanların dikkatli olmasını tavsiye ederim. Bir de bu gün ihlas grubu bedelliden gelen paranin bir kısmını finansal borçlara harcayacakmis haberini okudum. uyuz oldum gene. Yahu borcunu kapamak icin elalemden ne diye para topluyorsun. Her sene bedelli ve buna da SPK bir şey demiyor. Hayret bir şey.
Bu bir saadet zinciri.. Değer yatırımı falan filan hikaye. Gubre nin 1 TL temettü veremeyeceğini de herkes biliyor.. Bursalı tosuncuk kimsenin satmasını istemiyor, ama kimsenin satmaması için sürekli yükselmesi Lazım.. Ya da birileri satınca surekli yeni birilerinin girmesi lazım. Tosuncuk lot sayısını koruyarak kendisi al sat ile surekli kazanıyor ve hisse fiyatı yukselince de kredi limiti artıyor, artan limit ile baska hisselerde parayı kırıyor.. Saadet zincirlerinde herkes aynı anda parayı istediğinde sistem çöker. Sonda mal kimde kalırsa o batar. Asagıdaki yazı, durumu cok net ozetlemiş.. Yıllar sonra bu vaka incelendiğinde çok mağdur olacak ama iş işten geçmiş olacak..
https://www.bursatv.com.tr/amp/borsa...kale,2288.html
GUBRF - Sermaye Temettü
GUBRF
Tarih Bedelli % Bedelsiz % Temettü % Eski Sermaye Yeni Sermaye
29 07 2016 0 10
31 07 2015 15
30 05 2014 20
06 12 2013 300
09 01 2009 271
30 05 2008 50
30 05 2007 22
30 05 2005 11
05 01 2004 800
30 05 2003 18
30 05 2001 21
30 05 2000 20
28 05 1999 334 85
27 05 1998 45
27 05 1997 40
evet haklısın tarihsel veriler ortada adamlar son zamanlarda vermemiş acaba neden vermemiş verseydi bu yatırımı yapabilirmiydi
adamlar altın sahası almışlar bundan altınlar çıkarılınca kar etmeye başlayınca verim vermeyecekleri eski verilerden ortada
https://finans.mynet.com/borsa/hisse...ermayetemettu/ bu linkten daha anlaşılır şekilde gözüküyor :bravo:
Siz buralardan alın ama 2 ay sonra buralarda ağlamayın kardeşim. 2 lirada 50 lirada eyvallah ama hisse düzeltmesiz gidiyorsa düzeltmesinde de destek bulmaz. Tüm herkes alıyorsa satılmaya başlandığına kağıdın altına girecek adam bulamazsınız. Ben zaten shorttayım paramda keyfimde yerinde daha da çıksın bana marj yaratsın siz de kazanın isterim ama unutmayın bu kağıt düşmeye başlarsa kağıdı taşıyacak adam bulamazsınız alacak. Hergün tavana kitleyen size 3 tavandan sonra mal aldıran güç emin olun satmanıza izin vermez. Kredili alım yapanlar batacak burası çok net ,Parasıyla girene lafım yok şirket iyi 2-3 yıl temettü vermez ama sonra temettü verir. Altından gelen nakit tahminimce 2 milyar usd civarı olacak akıllıca değerlendirilirse kendi işi için büyüm yatırım hele ki ar-ge için kullanırsa. Ama şuanki değerden kağıdın verdiği temettü belki 10 yıl boyunca faiz altı kalacak. Ha olaki TL değer kaybedecek diyenler çıkacak ama onlarda da kağıdın getirisi enflasyon altında kalacak. Şu yorumu gerçekten ekonomiyi borsayı ve temettü verimini bilen temelci bir adam çıkıp aksini kanıtlar ise daha da bir lafım yok. Yazdıklarım muhabbet niyetine yazılmıştır satana da alana da al sat demek haddime değil.
Eğer ihtiyacınız olmayan şeyler satın alırsanız, çok geçmeden ihtiyacınız olan şeyleri satmak zorunda kalırsınız.
Kozalı kıyaslamak için baz alırsak .9 ayda 1.400 kâr getirmiş demekki 12 ayda 1.900 olabilir. bunuda sermayesine bölersek 12 katı kâr eder. fiyatda 97 tl.böl 12 ye 8.08 tl .eh gübrede sermayesinin 12 katı 4 milyar tl kâr getirirse kozalın fiyatında olur..En iyi olasılıkla (masrafı 3/1 kabul ederek)10 yılda 4 milyar dolarlık altın çıkacak bunuda 10 seneye böldükmü (10 senede çıkarsa)ortaya yılda 400 milyon dolar buda dolar kuruyla 7.6 tan çarpınca 2 milyar 300 milyon yıllık kâr demektir...koy 200 milyonda gübreden kârı . 2 milyar 500 milyon. sermayesinin 7.3 katı oluyor.EYYY GÜBRE getir 12 misli kâr al 97 tlyi tabi masrafları ,çıkarılabilecek yıllık kapasiteyi.yatırımları.işe ne zaman başlanacağını bilen tahmin eden varsa dinleriz...Kesinlikle al/sat/tut tavsiyesi değildir.
Borsada 5 tllik senedi 20-25-35 tllere satabilmek için 50-60 a çıkarırlarki dönüşte (korkacak bir şey yok düzeltme yapıyor sağlıklı dır diyerek 20-30 tllere satabilsinler...bunları bu forumda taaa 3 yıl önce asels-vkgyo-aslan çimento sayfalarındada yazdık .vede aynısı oldu. vatandaş 60 tan 30 a düştümü 5 -10 tlden yükseldiğine değil 60 tan düşmüşlüğüne bakar . yukardan alan ortalama diye, kimide düşmüş diye alır.esas pazarlamada oralarda yapılır. sonra bekleki yükselsin...Altın maltın hikaye. isterse kalemtraş silgi üresin önemi olan hisse başı kâr.defter değeri gibi temel faktörler..bunları otokarın 140 tl olduğunda tank işinde de yazdık. vede nerelere düştü malum..Y.T.D. YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİDİR...
Şu topikte gerçekten de temelden anlayan birinin karşıma çıkması sevindirici. Tebrik ediyorum. Aynı bakış açısında olduğumuz için değil oyunu ve değerlemeyi bu denli güzel anlattığın için.
https://media0.giphy.com/media/3o72F...dmDe/giphy.gif
Eğer ihtiyacınız olmayan şeyler satın alırsanız, çok geçmeden ihtiyacınız olan şeyleri satmak zorunda kalırsınız.
TŞKR ederim.....iyi seneler diliyorum .size ve tüm foruma katılanlara..
peki dünkü hareket neydi o zaman mal satacak adam taban yapsaydı dün ki rahat rahat satardı ? Temettü verimi ve borsa demişsiniz , temettü hesabı kabul ama borsa dersen o olay işte asıl anahtar. Borsa da kural nedir beklentiyi satın almak beklenti gerçekleşimce satmak... Nedir beklenti süresi 2 yıl sonra altın cıkarmaya başlamak ... Toplam lotu ne ki şu an bence düşürmeye kalksalar ellerinde mal kalmaz. 300 500 bin amiyane tabirle açgözlü yatırımcı ile karsı karşıyayız. Bu yüzden temettü değil ama borsa mantığı açısından hisseyi düşürmelerine daha çoook zaman var .Olası bedelli yapsa bile talep azalmaz. Şahsi fikrimdir.
Temettü hissesi diye millet ile dalga geçiliyor asıl mesele kamu kurumların seffaf ve verimliliğidir. altın 10 15 sene içerisinde biter ya sonrası... cidden ülkem adına üzülüyorum
Birincisi dün olanı mesleğim nedeniyle bilg başında izleme şansım olmadı olsa sana söyleyebilirdim çünkü o anki AKD değişimi görmek gerekir. Böyle hareketlerin 2 açıklaması olur.
1) Tahta Sahibi değil ama nispeten büyük yatırımcı çıkış yapmıştır yerine başka büyük yatırımcı hisseyi yukarı taşıyabileceğini düşünerek alım yapar. Genelde bu anlaşmalıdır birbirlerine virmanlamak yerine anlaşılan fiyata kadar satış verilerek olur biri satar diğeri o fiyatta oluşan kaosta hem anlaşılan malı hem panikle satan KY malını alır.
2) Trade eden bi algo tetikleyip satış verip aşağıdan tekrar almıştır malını.
VİOP üzerinde o gün düşüş hareketinde saatlik hacimlerde şu 3 mum12904-10688-22305 kontrat yani satılan aşağıdan bir yerden tekrar alınmış bir şekilde o hacim KY de değil öyle denkte gelmez anlaşmalı-karşılıklı vb bunu anca takas ile bilebiliriz.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...1c6bfd84d8.jpg
Borsadaki beklentinin alınması zaten o Haberlerin çıkmasına kadardı beklenti altın çıktığı gün bitmeyecek. Bakın anlatamadığım şey şu adamlar malı toplamaya devam falan etmiyor bu çok net sadece malı hala ellerinde tutuyorlar. Borsada benim naçizane deneyimim %80 mal toplanırken alırsan kazanırsın. Adamlar mal tutarken fiyat artar ama artık son demleridir. Artık oralarda yavaş yavaş uzarım ben. Ne zaman ki artık fiyat hareketi abestleşir işte o zaman trend hedefinden Short demeye başlarım.
Bak kendin yazmışsın malı tutuyorlar neden, 1 mal az 50 milyon lot ( 500 bin gelen yeni yatırımcı için ) bu fiyatlardan çok rahat satarlar isteseler borsanın bir ayagı da talep ve su an talep yüksek . Rakamlarda anlaşamıyoruz 2 3 yıl sonra 2 3 milyar dolar belki dplar olarak aynı kalacak ama TL olarak enflasyon dan düşük olsa bile hisse fiyatı hesaplaması değişecektir. Bu rakamlar TL olarak komik kalabilir. doğru mu ? Burası da Türkiye ...
Emiin ol günlükçüler dışında alanlar iki günde satmak için almıyor . Tarım zaten güvenli liman üstüne altın eklenince ve sermaye de düşük olunca hisse cazip geliyor çoğu yatırımcıya. Düşebilr mi ? Tani li düşebilir ama bence toparlanması da uzun sürmez...
Bu volitileye devam ederse niyeti hisseyi tedbire aldırmaya çalışıyorlar diye düşünüyorum. Hisseye tedbir gelirse yeni stratejilerine başlarlar. Cuma günkü fiyatlamalari izledim örnek satis 83.65 alış 83.55 -83.50-83.45 gibi boşluklar oldu. Saniyeyle değil saliseyle çalışıyor adamlar. Dk lik grafikte bile al tuşuna basarken yetisemiyon fiyata : )) bakalım bu volatilite duracak mı ilerleyen günlerde. Durmazsa tedbire aldırmayı başarırlar. Brüt takasa girer yakında. Tedbir varken haber maber de gelir mi acaba?
Birkaç yıl sonra TL fiyatı enflasyon altında olsa bile hesaplaması değişecektir demişsin. Hocam enflasyon altında getiri bırakacaksa kağıt 500TL olsa bile fiyatı, bugün koyduğun ev parası 3 yıl sonra yine ev eder en fazla. Bence sizin ve benim borsaya bakış açılarımız çok farklı ben mevduat faizi altında getiriyi borsada getiri kabul etmem. Tartışmak farklı fikirler düşünmek tabiikide güzel insan bazen 500 kez de kontrol etse yaptığı işteki hatayı göremiyor. Aynı fikirde değiliz ama maalesef söyledikleriniz fikrimi değiştirmedi. Ben hala hissenin bir getirisi kaldığını düşünmüyorum. Hisseyi neden satmadılar derseniz daha götürüp tekrar buralara indirip öyle satabilirler millet düştü diye kapışırken. Ama ben yatırımlarımı ne diğer hisseler fizana gitti bu niye gitmesin diye ne de tahtacı ederinden yukarı taşıdı diye yaparım. Mantıksız fiyatlara gitmez demiyorum sadece bundan sonraki fiyatlar gerçeği yansıtmıyor diyorum. Saygılarımla
Brüt takasa gireceğini saat 17:00 da tabana oturursa anlarız. Genelde tabana oturur akşam 18:15 de de KY dostu SPK brüt takas açıklar. Bu hisse brüt takas yerse çok net düşer. Neden mi çünkü fiyatı al gülüm ver gülüm taşıyor yukarı. Eğer brüt takas gelirse o duracak. Tahta Sahibi de bu fiyattan hissesine hisse eklemez.
Elma ile armutu kıyaslamışsınız ev 3 sene sonra ev demişsiniz. Ama borsa yatırımcısının hele de yeni giren 500 bin in ev ile işi olsa borsaya girmez ev parası yapsa cıkabilir o ayrı :) enflasyon ile kıyaslanamaz dediğim dolar + ons . Satılacak sey 2 3 sene sonra altın ama hisse değeri TL ile zaten alanlar bunun için alıyor .Hep beraber izleyeceğiz inşallah herkes kazanır diyelim.
Beklenti sadece altın bulunması olsaydı coktan düşmüştü hisse ama su an beklenti altının cıkarılması 2 3 yıl sonraki değeri ...
selam boşuna uğraşma sen ne yazarsan yaz bu arkadaş bu işin kompedanı algı yaparak milletin elinden almaya çalışıyorlar aslında hiç uğraşmalarına gerek yok bizim gibi ky arkadaşlar iki kuruş kar gördümü elime verirlerdiye satmaya dünden razı hepsi ky dostu bu arkadaşlar elimize verilmesin diye çok caba sarf ediyorlar senle bende lafı güzaf yapıyoruz birbirimizi üzmeye gerek yok
Eğer bana söylüyorsan ben Hisseleri 80TL de şirket değeri 3.6B dolar edince sattım. Üzerine de 86 maliyetle shorta girdim. Pozisyonum hala mevcut. Küçük paraların alması satmasının hisse fiyatına bi etkisi olmadığını anlayacak kadar uzun süredir piyasadayım. Ben elinde mal olana sat demedim demem de. Tek Dediğim buradan alana artık kazandırmayabilir. Kredili işlem yapanı da batıracaktır.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...f46883d6a1.jpg
Aldığınız hisseyi aldığınız fiyatı görün isterim. KY umrumda değil. Sonrasında demiştim demenin o hazzı bilmiş bilmiş konuşmak hoşuma gidiyor[emoji16]
Anlamadım seni kardeşim burası forum ne ben arkadaşı üzerim ne de o beni üzebilir saygı çerçevesinde tartışıyoruz. Kim alır kim satar o herkesin kendi bileceği iş. Ben kendi öngörülerimi yazarım. Arkadaştan da kötü bir söz duymadım.
Aldığınız hisseyi aldığınız fiyatı görün isterim. KY umrumda değil. Sonrasında demiştim demenin o hazzı bilmiş bilmiş konuşmak hoşuma gidiyo
bende tamda seni onaylamışım bu işin kompedanı diye hadi bir iki kere bizi uyardında allah razı olsun devamlı uyarmaya çalışıyorsunya ondan dolayı :wave:ne kadarda ky düşünüyor diye aklımıza türlü sorular gelmeye başlıyor.
500 lira olabilir mi? Bence olabilir. 30 lira olabilir mi? bence yine olabilir.Borsada olmaz olmaz.
Önemli olan her duruma göre pozisyon alabilmektir. Bence sayın Dr. traderın yaptığı yanlış mesela.Kendince short emareleri görmüş ve yazmıs, para çıkışı vb gibi ama ben kendime göre doğru olanı yazıyorum, kendisine de saygı duyuyorum Düşme emarelerini görüp hareket edeceğim diyordu fakat kağıtta teknik olarak henüz bozulma yokken 86 lardan short actığını söylüyor. 81 den ya da 80 den açsaydı bence doğrusunu yapmış olurdu. Eğer bu short pozu ne olursa olsun tutacağim diyorsa da yanlış mesela..Fiyat herşeyden önemlidir.
Yine perşembe günü olan harekette silkeleme vb deyip 80 lerde stopp olan yatırımcıyı keriz sananlar var. Baktığınızda perşembe günü için haklılar . Ama bu disiplini olmayan yatırımcı eninde sonunda kaybedecektir hele ki bu tarz riskli hisselere giriyorsa . Bu hızla yukselmeye devam ederse günün birinde bir bakmışınız taban serileri başlamış, olamaz mı?(belki de 200 lerde ya da 500 lerde olacak bu ya da onumuzdeki hafta başında)
Bizler kıyıya vuran dalgaları takip etmeye çalışmalıyız, sonuçta dalgayı yaratan kendimiz olmadığına göre dalganın hangi tarafa ne kadar gideceğini bilmemize imkan yok. Dalganın bitiş noktasını yakalamaya çalışmak yerine biraz daha geriden takip etmeye mecburuz. Bu ne demek stop loss yapacaksın gerektiğinde ve zararı kabulleneceksin,zararın büyümesine izin vermeyeceksin.Zarardaki pozisyonu arttırmayacaksın . Karda olduğun pozisyonda ise mumkun oldugunca uzun oturup bekleyeceksin .
Herkese saygılar..
Gerilerde kalan mesajımda söylemiştim
MACD Sat verirse yukarıdaki kanal direncinden satarım diye direnci nasıl çizdiğime gelecek olursak trend kanalını bir boy uzattım. Ben tekniğe göre pozisyon alırım ve sat ibaresi oluştu 87 üstü kapanış olmadığı için hala satta.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...e038f409e2.jpg
bana ithafen yazılanlardan anladığıma göre ben bazı arkadaşları üzmüşüm bazı arkadaşlarda alıntı yaparak bazı arkadaşlara yazmıştım benim amacım kimseyi üzmek değil yanlız yazılan yazıların algı olduğunu kimseyi etkilemeyin demek istedim zaten yağmursuz havadan nem kapan ky etkilemeyin kağıdı kötülemeyin kağıt kendi mecrasında inerde cıkarda bazıları alır bazıları satar satanlara böyle güçlü hikayesi olan kağıdı satmalarından dolayı üzülürüm oda neden elinde kağıdı olan arkadaşlar bu zamana kadar sabredip elinde kaçırmalarından dolayı mesela herkez burada oğuzhan şahinkayayı 3 liradan topladı diye eleştirenler var oğuzhan şahinkaya kimsenin elinden zorla almadı o dönemde benim elimde vardı satmadım adam satın diye algı yapmadı hatta gazete haberinde anlattığına göre kozalın bilançosundan 4 milyon ton eksik olduğunu farketmiş araştırma yapmış arsanın gübreye gittiğini öğrenince toplamaya başlamış burada yazılanlara göre benim hiç anlamadığım kadar bilgisi olanlar var aramızda keşfedemimişler bide adama kızıyorlar topladı diye eğer anlattığı gibi toplamaya başlamışsa helal olsun derim bide gazetede yazdığına göre satmayacağım diyor bu bizim için veli nimet değilmi o cok bilen arkadaşlara soruyorum!:wave:
Hocam alan tabiikide kendine göre bir hedef belirleyip tutsun. Benim lafım bu saatten sonra alanlar için. Ama şu şahısın toplamasını öyle KY gibi düşünüp 4 milyon ton eksik çıkmış vb düşünmeyin. Kimse bir kap haberiyle 100milyon TL bağlamaz hisseye o tamamen KY çekmek için yazılmış bir haber. O habere bakarsam KOZAL 4 milyon azalmış ama rezervi 12.2 den 8 e düşmüş şuan o 4 milyon rezervi alan şirket o 12 den 8 e düşen şirketin 2 katı fiyatlanıyor bu mantığa göre o dönem temel bilgiyle bu hisseyi alan Oğuzhan beyin kozal hissesini alması gerekir. Bu haberleri borsada yıllardır görüyoruz. Elinde olan tutsun tabi bu hisseyi 150 lira yaparlar büyük ihtimalle ama buradan sonra düşüş o kadar hızlı olur ki yeni alan KY lar eşindeki parayı 1/3 e düşürür.
Hocam büyük ihtimalle yatırıma bakış açımızdan kaynaklanıyor anlaşamamamız onun için sen de haklısın. Şöyle söyleyeyim, benim için bir hissenin bir fiyata götürülmesinin fiyat açısından hiç bir anlamı yoktur fiyatın anlam kazanması için oradaki kalıcılık önemlidir. Anlık 150 gören bir hisse KY oradan satamadan taban taban düşerse ve sonra aylarca 30TL lerde kalırsa o hissenin fiyatı 30 dur benim için. Ama sen ben anlık fiyata bakarım diyorsan sen haklısın bakış açısı olarak en başından beridir tutarsız birşey demedim. En başından beri dediğim hissenin gideceği yer 100-200-500-1000 olabilir ama ederi bunların hiç birisi değil. Bana göre bu şirketin kasasında 2.1 milyar DOLAR olacak o da 10 yıl içinde olacak buna göre hedef PD/DD 1.5-2 arası olacak şekilde bilançoya göre hesaplarım. Hisse çöp demiyorum ama bundan 10 sene sonra özkaynakları ancak kozal kadar olacak. Onun için benim düşüncem şuan ederinde değil fiyatı. Spekülatif yükseliyor. Hatta düşmeye başladığında çok abes yerlere düşer altın hikayesi de yalanlanır ya da devredildi denirse o zaman çıkış manipülatiftir diyeceğiz. Ama şimdi bunları konuşmak için erken.